Wozniacká udolala Jankovičovou, Azarenková vzdala Šarapovové

13. 5. 2011, 18:33
Aktuality 35
Světová jednička Caroline Wozniacká se v Římě přiblížila čtvrtému titulu v sezoně. Dánská tenistka musela o postup bojovat téměř dvě a půl hodiny, Jelenu Jankovičovou ale nakonec porazila 6-3 1-6 a 6-3. Na jméno další soupeřky si ještě musí počkat, vzejde ze souboje mezi Viktorií Azarenkovou a Marií Šarapovovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká v dnešním čtvrtfinále v Římě proti Jeleně Jankovičové znovu ukázala, v čem je její největší síla. Poté, co ovládla první set, v níž Srbce dvakrát sebrala podání, se role úplně obrátily: Wozniacká uhrála při servisu své soupeřky jediný bod a sadu ztratila poměrem 1-6.

V rozhodujícím setu však v sobě našla víc sil, přestože se Jankovičová rozhodně nevzdala bez boje. V prvních sedmi hrách třetí sady viděli diváci v Římě sedm prolomených servisů, za stavu 4-3 si ale Wozniacká podání konečně udržela a svůj náskok už nepustila. Chvíli nato celkem posedmé sebrala Jankovičové servis a po výhře 6-3 1-6 a 6-3 postoupila do semifinále.

O finále si dvacetiletá Dánka zahraje s Marií Šarapovovou, která s Victorií Azarerenkovou prohrála první set, ve druhém ale vedla 3-0 a soupeřka kvůli bolestem pravého lokte vzdala.

"Caroline je světová jednička a na antuce skvělá hráčka. Bude to fyzicky náročný zápas. Ona nikdy nemine míček. Musím být trpělivá a agresivní ve chvíli, kdy to bude potřeba," plánuje čtyřiadvacetiletá Ruska.

Jednadvacetiletá Běloruska má z posledních šesti turnajů rozpoluplnou bilanci: dva tituly, jedno finále a tři nedohrané zápasy kvůli zranění. Také loni světová čtyřka Azarenková odstoupila z generálky na French Open a v Paříži pak vypadla v prvním kole.

Ve druhém semifinále se o postup utkají Australanka Samantha Stosurová a Číňanka Na Li.

Stosurová v ostře sledované repríze finále loňského French Open nastoupila proti domácí Francesce Schiavoneová, které oplatila nejtěžší porážku své kariéry. Dnes Italka nenašla recept na podání turnajové šestky, které ani jednou nedokázala sebrat servis. Stosurová podobné problémy neměla, Schiavoneovou brejkla třikrát a za 77 minut zvítězila 6-2 6-4.

"Minulý rok na French Open jsem hrála velmi dobře a myslím, že dnes byl můj výkon podobný," pochvalovala si Stosurová. 

Její příští soupeřka Na Li, již pokaždé porazila hladce ve dvou setech, si ještě snadněji poradila s Maďarkou Gretou Arnovou, kterou porazila hladce 6-3 6-1.

"Nikdy jsem turnaj na antuce nevyhrála, tak jsem ráda, že jsem podruhé v řadě v semifinále. Moje sebevědomí je zpět a zase hraji svoji hru," řekla Na Li, jež od finále na Australian Open prohrála šest ze sedmi zápasů. Chytla se až minulý týden v Madridu, kde ji v semifinále zastavila Kvitová.

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2,05 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Jankovičová (5-Srb.) 6:3, 1:6, 6:3, Azarenková (3-Běl.) 4:6, 3:0 skreč, Na Li (4-Čína) - Arnová (Maď.) 6:3, 6:1, Stosurová (6-Aus.) - Schiavoneová (2-It.) 6:2, 6:4.

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Šarapovová, Li Na - Stosurová. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (6-USA) 6:2, 7:6 (7:4).

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
něco bych ti napsal,kdyby to bralo i sprostý slova......
Reagovat
Ananas
Ale Martina Navrátilová byla je a bude bohužel jenom jedna. :)
Reagovat
Ananas
Myslim to tak že je pro tenistku lepší být mírně při těle, tím pádem menší náchylnost ke zranění, větší síla do úderu, atd.. než být náká vychrtlina. Sice záleží na herním stylu ale hodně tenistek z absolutní špičky jsou mírně při těle. Tak na tom asi něco bude. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
já myslel, že je řeč o estetice, ne o sportovní anatomii. Potom mi v tom výčtu ale nějak chybí atleticky štíhlá, sportovní postava s přiměřeným množstvím svalové hmoty. Něco jako byla Martina Navrátilová, například. Obávám se, že by v době své vrcholné slávy s dnešní "absolutní špičkou" těžce zametla...
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve Steffi Grafová, kdyby jí dnes bylo 20 let. Ta byla asi nejlépe atleticky vybavená ze všech dosavadních tenistek.
Reagovat
Ananas
Ale zas je lepší dívka mírně při těle viz Péta, Carol než nějaká vychrtlá chudina. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Každýmu se snad líbí něco jinýho, ne? Je to otázka osobního vkusu, tvrdit, co je lepší či horší je přece nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jí ji neodsuzuju ani nekritizuju, jen konstatuju. :-) Mě se sice subjektivně moc nelíbí, ale ne kvůli postavě (ta je OK, až na tu celulitidu, ale za tu nemůže, ta je asi dána geneticky či bůhvíjak), ale kvůli obličeji. Btw, co se týče obličeje, ve 16 letech vypadala, že z ní vyroste hezčí holka: http://twitpic.com/4hv5m9
Reagovat
Ananas
To mě Wozniacki příde celkem štíhlá. Ale i třeba Péta Kvitová má celkem bříško. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má (ted už relativně drobné) bříško, ale v porovnání s tím, jak vypadala třeba ještě v roce 2009, je tu obrovský rozdíl -- viz highlights ze zápasu s Dinarou Safinovou, UO 09: http://www.youtube.com/watch?v=_tXV7Lx2t6k

Ale celkově bych řekl, že má Wozniacká momentálně na těla víc tuku než Petra Kvitová: viz i jejich obličej, ruce a nohy. U Woznaické to není tak, že by měla "vystouplý pupík" jako Dinara, je jen prostě žensky "macatá" či "plnokrevná" nebo jak se to říká. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
teda Mateji! Alespon jsem se ale dneska prvne zasmala. Priste vsak neplest krev a mliko s plnokrevniky, prosim..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mám radost, že někomu dělám radost. :-) Jinak nad výrazem "krev a mlíko" jsem uvažoval, ale nešel mi v tomto případě přes pysky, protože jej považuji za lichotku. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
když to holka krev a mlíko rozjede na pořádným plnokrevníkovi. To je ideální kombinace. :-)
Reagovat
Ananas
To mě Wozniacki příde celkem štíhlá. Ale i třeba Péta Kvitová má celkem bříško. :)
Reagovat
Ananas
Jestli ti Carol příde obtloustlá tak co sou potom Black sisters a Clijsterska? :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna mala pred rokom(rokom a pol)idealnu krasnu postavu...teraz len nabera...skoda no...ale inak sa mi nepaci ani jej tenis, vsetko len odvracia na druhu stranu a vysoke lopty strasne kazi, uvidime zapas si pozriem
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsou obtloustlý, ale v tenise zatím něco dokázaly... a nemám rád, když někdo jako Brož má furt tendenci se do někoho navážet... Někomu může vadit řev, ale její hra je alespoň atraktivní..
Reagovat
smazaný uživatel
Ananas:
"Obtloustlá" je asi příliš silný výraz, ale má na těle evidentně celkem dost tuku ("baby fat"?). Kim Clijsters je na tom cca stejně. Co se týče "black sisters", tak venus je podle mě vyloženě šíhlá, Serena je a vždy byla poměrně korpulentní (skoro se až chce říct "macatá"), ale kupodivu i tak dokáže (nebo alespoň dříve dokázala) běhat jako gazela.

Petan:
Šarapovová hraje atraktivně jak kdy. Včeješí zápas s Azarenkou byl asi atraktivní (já z něšj však stihnul jen konec prvního setu a začátek druhého) , ale zápas s Peng a Woznickou v IW ani s Aarenkou v Miami moc atraktivní nebyly, hlavně díky jejímu hroznému výkonu. Ale i kdyby hrála ten nejatraktivnější tenis na světě (což dle mého soudu zdaleka nehraje), nikdy bych jí nemohl fandit kvůli tomu jejímu řevu / ječení. Já to stále pokládám za vyloženou neslušnost vůči soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám, že hraje pořád atraktivní tenis, ale s její agresivní hrou nemůže nikdo předpokládat, že za zápas udělá max 10 chyb, protože to je nemožný. Krom toho hekání, ano určitě to není nějak příjemný pro hráčky ani pro diváky, ale už se s tím zžili všichni, každý jí zná a ví, že její zápas takový prostě bude, tak nechápu, proč pokaždé když se tu bude rozdělávat debata o Marii musí někdo zkritizovat její hekot?
Reagovat
smazaný uživatel
Petane, znáš význam slov hekání a řvaní? Asi sotva, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, nováci jedou (po reklamách, teleshopingu a dalších úžasných pořadech) opět relive :-D

Ředitel této placené ubohosti Kindernay si svůj tučný plat opravdu zaslouží. Diváky docela lituju. Proč to nedávají live a teprve po skončení utkání první část ze záznamu?
marek.kindernay@nova-sport.cz
Pro srovnání, arabové z Al Jazeery mají na satelitu 10 placených kódovaných sportovních programů a 2 volné.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam že někdo konečne karolínu porazí.Kor když je na antuce zranitelná,už jsem čekal že by mohla vypadnout s Yaninou ale ta si to prohrala sama.Tak doufam že zítra Masha,jen se modlím aby se neopakoval výsledek z IW
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak někdo může něčemu tak podlému fandit. To její řvaní je hnus všech hnusů!
Reagovat
smazaný uživatel
Já to sice obecně taky nechápu, ale v tomhle zápase budu asi fandit Šarapce. I když na druhou stranu takové finále Stosur vs. Wozniacká by mohlo být zajímavé. A finále Šarapka vs. Stosur ... hm, Samantha musí ít z Šarapovové už úplný komplex -- 0:7 na zápasy, uhrané jen všehovšudy dva sety. Ale na antuce ještě nehrály.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si mnoho lidí může ptát Broži, proč fandí tý obtloustlý malý pinkačce?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže to taky nechápeš, pak zase já nechápu, proč budeš fandit Marfuše. Je mi z ní úplně na blití. I ta Viktorka neječí tak odporně!
Caro sice na antuce nic moc, dost to pinká (teď asi prohraje), ale sympatiemi je někde jinde než ta příšera.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si vypni zvuk když tě to tak se*e.. Maria to alespoň neprodlužuje na minutu jako Vica.. ač mi nevadí žádná z nich..
Reagovat
smazaný uživatel
Jqnkovičová: 37/45

Wozniacká: 20/30

Viz: http://www.tennisforum.com/attachment.php?attachmentid=57782&d=1305297329
Reagovat
smazaný uživatel
Další záznam Wozniacké do kolonky "winning absolutely ugly". Jankovičová hrála v prvním setu příšerně, v druhém výtečně a ve třetím setu se obě hráčky předháněly v tom, která z nich bude hrát hůř. Vyhrála nakonec ta z nich, která je momentálně sebevědomější a mentálně silnější.

Je neuvěřitelné, že Jankovičová poté, co odehraje a odservíruje fantasticky druhý set, začne třetí set tím, že doslova daruje své podání Wozniacké a tím ji bezpracně "vrátí do zápasu" (dvě dvojchyby plus jedna hrůzostrašná nevynucená chyba).

No nic, doufám, že se o Wozniackou postará přinejhorším Sam Stosurová ve finále (kdyby se to povedlo někomu už dřív, vůbec bych se nezlobil).
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že ty seš absolutly ugly....
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíš myslím, že ty nemyslíš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím chci říci, že si za poslední půl roku nepamatuji jediný Tvůj věcný nebo aspoň rámcově hodnotný / smysluplný příspěvek, což patrně naznačuje poměrně mdlou inteligenci.
Reagovat
smazaný uživatel
za to ty máš úplně smyluplný příspěvky co? máš chytrácký kecy a všem tady vnucuješ svoje trapný a ubohý názory.....
Reagovat
smazaný uživatel
V porovnání s tebou bezkonkurečně ano -- to musí uznat každý objektivní člověk. :-) Rozdíl v kvalitě je přío do očí bijící. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline, ty máš mentalitu scousera :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist