Wozniacká v Charlestonu hrát nebude, chce odpočívat

1. 4. 2012, 13:24
Aktuality 26
Caroline Wozniacká nebude příští týden obhajovat titul na antuce v Charlestonu. Dánská tenistka se rozhodla dát si před domácím kláním v Kodani týden odpočinku.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká od loňského srpnového triumfu v New Havenu čeká na postup do finále a nedočkala se ho ani v Miami, kde v semifinále podlehla ve třech setech Rusce Marii Šarapovové. Od zítřka měla obhajovat titul na antuce v americkém Charlestonu, krátce před stratem turnaje WTA Premier s dotací 740.000 dolarů se však pořadatelům omluvila. 

"V Charlestonu hrát nebudu, vezmu si týden volna," prohlásila jednadvacetiletá Dánka, jež by snad měla odpočívat v Augustě (v americkém státěm Georgia), kde bude její přítel Rory McIlroy hrát golfový turnaj. "To ještě nevím, nejsem si jistá," uvedla. 

Wozniacká bude v Charlestonu chybět po třech letech, během nichž byla vždy minimálně v semifinále. Loni ve finále porazila hladce ve dvou setech Rusku Jelenu Vesninovou. 

Ještě než se aktuálně šestá hráčka světa začne připravovat na antukovou sezonu, bude od 9. dubna startovat na domácím halovém turnaji v Kodani. Oba úvodní ročníky podniku WTA International, který nemá v kalendáři WTA pevný termín, vyhrála - v roce 2010 se turnaj konal na přelomu července a srpna, loni v období mezi French Open a Wimbledonem.

Soutěž v Charlestonu bude mít letos i bez Wozniacké velmi silné obsazení. Nasazenou jedničkou bude čerstvá vítězka z Miami Agnieszka Radwaňská a chybět nebudou bývalé šampionky z Charlestonu Samantha Stosurová, sestry Williamsovy, Sabine Lisická, Naďa Petrovová či Jelena Jankovičová. Sílu doplňují také Marion Bartoliová nebo Věra Zvonarevová. 

Přihlášeny jsou i tři Češky: Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová-Strýcová a Lucie Šafářová, jež je nasazenou devítkou. V kvalifikaci je ve hře ještě dalších pět českých tenistek: sestry Plíškovy, Iveta Benešová, Andrea Hlaváčková a Vladimíra Uhlířová, které už úspěšně zvládly první ze tří kol.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
hnusná jako p***l
Reagovat
Heather_Fedex
hlavne ze ty jsi nadhernej...
Reagovat
tommr
nechápu jak může redakce neustále dělat takový chyby pořád dokolečka - to už je několikátej turnaj za sebou co tvrdí, že nějaká naše hráčka má hrát ještě neexistující třetí kolo kvalifikace. Kvalifikace v Charlestonu je pouze dvoukolová a Karolína Plíšková se už tudíž kvalifikovala do hlavní soutěže ...
Reagovat
smazaný uživatel
ano je to tak..je to již po několikáté, tento překlep
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění, už jsme to opravili.
Reagovat
tommr
ještě zbývá opravit poslední větu v článku:

V kvalifikaci je ve hře ještě dalších pět českých tenistek ... které už úspěšně zvládly první ze tří kol.
Reagovat
Fandina
Že by aprílllllllllllll ? pár minut ještě zbývá ....... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
na teto fotce nevypada Carol ani tak moc "křečkovitě" ;) ... ale nee no, uznavam, sam jsem hnusny jako noc, tak neni fer abych ji pod rouchem anonymity hodnotil:) Takze radsi k tematu... a nebudu se rozpakovat a reknu to na plnou hubu...no ja myslim ze ji to volno urcite pomuuuze :)
Reagovat
dadaft
tak to já to řeknu taky na plná ústa .............. přeji skvělý ......... golf, Caroline. ))
Augusta je úžasné hřiště.
Reagovat
smazaný uživatel
od kdy je Elena Vesnina jmenuje Jelena!
Reagovat
Heather_Fedex
vsude je to jinak- tedy, cesti redaktori maji tendenci rikat namisto elena jelena. no v skutecnosti je to elena vesnina, tak jako je elena dementieva a na 2. strane zase Jelena jankovic ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti je to JELENA Vesnina. V originále - v azbuce je na začátku znak E - čteno JE. Elena je anglický přepis jména ;-).
Reagovat
Heather_Fedex
no tak ty jses urcite rustinar, ja tedy rozhodne negavarim po rusky ;)) jestli je to tak, tak se omlouvam, odborniku :P
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sojka: Děkuji :-)
Heather: :-P taky negavarim, jen jsem na chvíli zažil ještě ruskou dobu :-).
Reagovat
VlS
No, já tedy docela rusky umím, ani ne tak ze školy, jako spíš ze života a je to jak říkáš, ale hlavně Elena, Jelena, Eliny - vše jsou jen různé formy Helenky :-)
Reagovat
Heather_Fedex
mam smulu ze nepochazim z dob socializmu... v tomhle smeru co se tyce
Reagovat
VlS
Jen ještě pro doplnění, azbuka má samostatné znaky pro "je" Vypadá jako naše E a pro naše E vypadá jak otočený znak pro Euro.
Reagovat
VlS
No, zase máš šanci, že se ještě budeš učit čínštinu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
uz jen to by mi chybelo !
Reagovat
Madrileno
Spis se Caro boji dalsiho neuspechu / tak snad to neprenese na Roryho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co PÉŤA ?
Reagovat
dadaft
Rory, ty divochu... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za článek o Caroline, to vždycky potěší. :) Už po semifinále v Miami napsala na twitter, že její další turnaj bude Kodaň. Tak doufám, že Caro načerpá síly a završí v Kodani hattrick. :)

Co se týče turnaje v Charlestonu, tak z těch nejznámějších jmen budu přát Sabine. Jinak tam ale žádnou favoritku nemám.
Reagovat
dadaft
1. kolo Charleston: McHale - Wozniak.
to bude řež!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist