Wozniacká: Vika hrála skvěle. Pokud bude zdravá, brzy se vrátí do špičky

22. 1. 2015, 17:58
Rozhovory 34
Caroline Wozniacká dnes v Melbourne v souboji bývalých světových jedniček nestačila na Viktorii Azarenkovou a na Australian Open tak končí již ve druhém kole. Mrzí mě to, ale Vika dnes byla lepší a vyhrála zaslouženě, vyzdvihla výkon Azarenkové Dánka. Pokud bude zdravá, tak se určitě brzy vrátí do špičky, dodala světová osmička na adresu Bělorusky.
Caroline Wozniacká

Prohra ve druhém kole asi není výsledek, který jste si představovala, že?
Prohra je prohra, každá prohra bolí. Momentálně mi samozřejmě není do smíchu, moc ráda bych na tomto turnaji hrála dál, ale bohužel to nevyšlo. Abych řekla pravdu, vždycky je lepší podat mizerný výkon a vyhrát, než odehrát dobré utkání jako dnes a přesto zápas ztratit. Musím se s tím ale smířit, je to teprve start sezony, takže budu mít ještě mnoho možností to napravit. Budu se snažit, aby ten příští výsledek byl lepší. Ještě stále mám nějakých deset měsíců na to, abych si na konci sezóny mohla říct, že to byl dobrý rok.

Jaké to je, když nasazená hráčka narazí hned ve druhém kole na tenistku, která vyhrála dva z posledních tří ročníků?
Vika hraje dobře, už před utkáním jsem věděla, že to bude těžký zápas. Ona tu dlouhodobě podává dobré výkony, kdežto mé výsledky mají bohužel sestupnou tendenci. V roce 2011 jsem tu došla až do semifinále, rok poté jsem vypadla čtvrtfinále, předloni ve čtvrtém kole a minulý rok už v kole třetím. Letos jsem skončila ve druhém kole, tak doufám, že za rok to přeruším! Samozřejmě mě to mrzí, Australian Open mám ráda, ale nedá se nic dělat. Viktoria patří mezi ty nejlepší hráčky a podle mého se teď bude znovu šplhat žebříčkem nahoru. Byl to těžký los pro nás obě, ale ona ten dnešní zápas zvládla lépe.

Hru Azarenkové znáte velmi dobře, už jste spolu odehrály hodně zápasů. Jak byste ohodnotila její dnešní hru, pocítila jste nějakou změnu oproti předchozím zápasům?
Jak už jsem řekla, Vika hraje dobře a na velmi vysoké úrovni. Míče trefuje velmi brzo po dopadu a často mění rytmus hry. Umí hrát agresivně, ale i trpělivě.

Překvapilo vás, jak dnes hrála?
Vůbec ne. Sice má za sebou špatný rok, ale přeci jen tady v Melbourne dvakrát vyhrála a to rozhodně není náhoda. Věděla jsem, že do toho zápasu dá všechno a to se také stalo. Dnes prostě vždy byla o jeden krok vpřed. Nemyslím si, že by z mé strany šlo o nějak špatný výkon, naopak. Poměrně dobře jsem servírovala, doběhla jsem pár skoro ztracených míčů a nedělala jsem hloupé chyby. Všeobecně si myslím, že jsem si vedla dobře, ale ani to bohužel nestačilo. Nechala jsem ji hrát to, na co je zvyklá. Možná, že jsem ji měla více vnutit svůj herní styl, ale na tom už teď nic nezměním.

Jste kamarádky - mluvily jste spolu o možnosti, že se tu potkáte už v úvodu turnaje?
Mluvily jsme o tom. Máme šatnu vedle sebe, takže jsme se každé ráno potkaly a prohodily pár slov. Vika si byla vědomá toho, že jako nenasazená může narazit prakticky na kohokoliv.

Jak víme, na konci loňské sezony jste běžela maraton. Pomohla vám zlepšená fyzická kondice i k lepším výsledkům na kurtu?
Myslím, že bych si k tenisu měla přibrat také maraton a triatlon. (smích) Ne, teď vážně, pro mě to byla skvělá zkušenost. Dostala jsem se do rytmu a celkově jsem se cítila dobře. Z té akce jsem si odnesla mnoho pozitivních věcí. Vím, že na kurtu vydržím třeba i čtyři hodiny a po fyzické stránce mi to nebude dělat problém.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Caro to řekla za mě. Vika dneska předvedla skvělý výkon (hlavně ve 2. setu) a docela mě pobavilo, jak to někteří jedinci (kteří jí nevěřili) ve vedlejší diskusi nedokázali přiznat. Pro ně je samozřejmě jednodušší napsat, že Caro hrála špatně a Viku neprověřila... Je sice fakt, že Caro určitě nehrála svůj nejlepší tenis a při zakončování výměn na své poměry hodně chybovala (viz třeba první tři gemy zápasu). Taky asi Viku moc nechávala hrát její hru, ale čekal snad někdo od tohoto zápasu, že do ní Caro bude bušit? Dalo se očekávat, že Vika bude aktivnější a Caro se jí to pokusí narušovat. Ten herní plán se jednoznačně víc dařil Vice, ale přesto si nemyslím, že by Caro podala vyloženě špatný výkon. Uznávám, že na začátku letošní sezony nehraje tak dobře jako na konci té loňské (USO, TM), ale ono vydržet s takovou formou zase není tak jednoduché, jak si tady někteří možná myslí. Už v Aucklandu tam od Caro nebyl takový drive (možná by fakt zase měla trénovat na maraton :D), ale třeba 1. set finále proti Venus odehrála výborně. Podle mě na to pořád má, ale ze všech GS se jí prostě jednoznačně nejvíc daří na US Open. Tam byla dvakrát ve finále a dvakrát v semifinále, zatímco na AO "jenom" jednou v semifinále. Caro má teda nevýhodu v tom, že na antuce a trávě asi úplně na špičku pomýšlet nemůže a beton má jako oblíbený povrch většina tenistek (navíc ve finále USO v obou případech narazila na legendu). Ale určitě zase přijde GS, kde bude mít šanci na skvělý výsledek (a taky určitě lepší los) a nedivil bych se, kdyby se jí zase dařilo na TM v Singapuru (předpokládám, že se tam dostane), protože tam jí to opravdu sedělo... Co se týče letošního AO, tak na finále nebo semifinále formu neměla, ale bez té smůly na los by Caro podle mě čtvrtfinále udělala. Takhle tam snad místo ní bude Vika, což by ale nebylo zas takové překvapení. Vika je kvalitativně hráčka Top 10 a její současné umístění je dané tím, že loni toho kvůli zraněním odehrála strašně málo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je velká škoda, že jsem v žádných highlightech nenašel výměnu ve druhém gemu 2. setu za stavu 30-30. Tu výměnu by si totiž povinně měli pustit všichni, kdo tady pochybují o Vice a jejím pohybu. :) Ale jak jsem zjistil, tak Vika asi bude muset vyhrát nějaký tříseťák, aby tady vzala svým kritikům jejich poslední stéblo, kterého se chytají. :D

Takže mě na jedné straně mrzí vypadnutí Caro, ale zároveň má postup Viky svá pozitiva. To první už jsem tady psal dopoledne: Vika potřebuje body jako sůl. No a zadruhé si myslím, že Strýcová ve 3. kole by si daleko víc věřila na Caro, protože by s ní hrála potřetí za poslední tři týdny! Navíc už ji taky porazila, zatímco s Vikou má vzájemnou bilanci 0:3 a všechno celkem jasné výsledky (naposledy na loňském AO)...
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/azarenka/zahlavova-strycova/
Reagovat
blixa
Je mi to jasný, Caro jsi odepsal. Stejně jako Aničku. Ve skutečnosti žereš jen Marfušu a Viku. Buď aspoň chlap a přiznej to ! ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Žeru je všechny, ale lidi tvého typu mě svými trapnými komentáři neustále nutí, abych právě Vice a Mashe fandil ještě víc. :D
Reagovat
blixa
No vida , a už to z tebe leze ! Já to z tebe nakonec vytluču ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=714218399672
Reagovat
blixa
Hehe, Blixa sice asi nebude vědět kdo je Vika, pokud vím tak sportovní fanoušek není ale invence se oceňuje ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvou fotku nemám, tak jsem použil tvého jmenovce (ale myslel jsem tebe)... :D

Jinak se divím, jak se ty vůbec opovažuješ pochybovat o tom, že fandím Aně nebo Caro. Já jako jejich fanoušek nefandím NIKDY proti nim! Ani když hrajou s Mashou nebo Vikou... Zatímco tobě jsou Ana a Caro možná sympatické, ale vsadím se, že jako správný vlastenec bys proti nim fandil všem hráčkám na tomto seznamu. :D
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1114219632991
Reagovat
blixa
A to právě že kecáš, Marfuše i Vice fandíš jasně víc. Leze to z tebe i ušima ;-) Ano, u mě je to jasný že upřednostňuju Češky, ale všechny určitě ne, musím je minimálně trochu znát. Ale tím jsem se nikdy netajil ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem naznačil jenom to, že nemám rád notorické provokatéry tvého typu. O to víc mi pak udělá radost, když jim výhra mojí favoritky zkazí náladu. Jsem to ale škodolibec. :D
Reagovat
blixa
Ale houby. Ty mě nemáš rád ? Já myslel, že máme krásný symbiotický vztah, já předstírám, že do tebe reju, ty předstíráš, že tě to sere a ostatní z toho mají srandu :D No tak nic, já toho nechám. Mě jsou Vikina i Marfuša úplně u zadku, můj vztah k nim je v podstatě neutrální, jen to byl dobrej materiál pro pošťuchování. Tož tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ti byly u zadku, tak bys o nich nepsal takové voloviny... A nepsal jsi náhodou, že jsi hater Mashy? :D
Reagovat
blixa
Součást divadélka. Fakt jsem myslel že to chápeš. No nic.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě už to bylo trochu přehnané divadélko...
Reagovat
blixa
Noooo, já myslím že ještě velmi decentní. Ale to je jedno, neřeš. Game is over.
Reagovat
Oin
U nás hej, hej, hejkal straší v lese,
jen ten, kdo něco snese, tam může v noci jít,
jeho hej, hej, hejkání se nese,
každej se strachy třese, k ohni nesesedneme se,
neboť za boudou v lese zase hejkal začal výt.
Reagovat
FulnekUltras
Hejkal působí jak mírně sjetý,
když předvádí své řitní piruety.
Výše je sic tak trochu za selku,
však ve žlutém má moooc hezkou prdelku.
Reagovat
Frick
Vypadá to tedy skutečně tak, že to jedno "nejvíce volné" místo v desítce zaplácne Vika. Tak snad ještě jedno uvolní Angína.

Ale Lucko, bude to chít velmi přidat.

#vyhraj #Antwerpen
Reagovat
dadaft
souhlasím Caroline.
Vika dnes ukázala výbornou hru, ona se snaží vyvíjet permanentní tlak, držet otěže zápasu ve svých rukou, a i když nemá vyloženě úder-zabiják, dokáže držet soupeřku vně kurtu, rozběhat ji, vytvořit si úhel pro zakončení.
dneska byla 26x na síti a 4 z pěti volejů byly úspěšné.

v podstatě by mě čtvrtfinále Serena - Vika ani zvlášť nepřekvapilo.
Reagovat
FulnekUltras
a může to být hodně kvalitní zápas dvou óbrsamic... ;-)
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Bíbr, no.
Reagovat
Cico93
to určite nie!
Reagovat
smazaný uživatel
jn, Bieberka je bohužel Genie :(
Reagovat
smazaný uživatel
ona dospěje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se vrátí, ale doufám že až trochu později protože v dalším kole poženu Báru. Vika stejně nebude letos nic obhajovat tak se může TOP 10 posunout docela rychle
Reagovat
tommr
nevím jestli až do top-10, ale mezi první třicítku by se měla vrátit co nejdřív, aby byla už na příštím GS mezi nasazenýma. Takhle je tam v pavouku jako časovaná bomba a to není dobrý pro nikoho ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je prakticky jistý, pravděpodobně se dostane do top 32 už na AO a když ne, tak v Indian Wells nebo Miami je to tutovka.
Reagovat
Cico93
je špička aj keď momentálne v špičke neni.
Otázka času.
Reagovat
smazaný uživatel
...podle oblíbenosti (s Azarenkou místo Cibule)

Anča > Simča > Genie/Radwa > Petra/Caro > Serena > Sharapka/Azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
První 4 mám vyloženě rád, další 3 jsou takový neutrál, z posledních 2 je mi na zvracení.
Reagovat
Cico93
To ich ale určite štve.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to zhruba podobně, akorát Simonu za Genie a Agou a Marii před Serenou.
Reagovat
kada.tom
zajímavé, máme to úplně obráceně :-D

Petra/Vika > Serena > Aga > Caro > Simona/Ana > Bouchard/Sharapova

Petru, Viku a Serenu miluju, Aze a Caro fandím, Simonu s Anou nemám rád a z Bouchard a Sharapovové je mi nevolno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist