Wozniackou kotník pořád bolí, nad Paříží visí otazník

21. 5. 2010, 07:30
Aktuality 1
WTA VARŠAVA - Světová trojka Caroline Wozniacká nedohrála včerejší čtvrtfinále turnaje ve Varšavě a je ohrožena její účast na grandslamovém Roland Garros, které začíná v neděli. Dánská tenistka má problémy s kotníkem.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká prohrála v duelu s Číňankou Jie Zheng první set 3-6 a pak utkání vzdala. Příčinou byl pravý kotník, který si podvrtla v polovině dubna v Charlestonu; od té doby vyhrála na čtyřech turnajích jen tři dvouhry.

"Musím mluvit s lékařem a zjistit, co se s tím zraněním dá dělat. Měla jsem kotník dobře zatejpovaný, a stejně jsem cítila bolest, takže nevím. Snad budu moci v Paříži hrát," řekla Wozniacká, které patří v žebříčku třetí místo za sestrami Serenou a Venus Williamsovými.

V semifinále se čínská tenistka utká s Maďarkou Gretou Arnovou, které se i díky variabilní hře podařilo otočit duel s nasazenou a loňskou finalistkou Alonou Bondarenkovou.

Bez ztráty setu soutěží prochází další Číňanka Na Li. Semifinalistka Australian Open ve čtvrtfinále zametla 6-2 6-1 se Sarou Erraniovou, kterou zničila i nedávno ve Stuttgartu.

"Hrála jsem s ní už v Německu, ale ráno mi trenér řekl, že zdejší kurty jsou zcela jiné tam," narážela osmadvacetiletá hráčka na měkkou varšavskou antuku. "Musela jsem se soustředit na každý míček a vycházelo mi to. Hrála jsem konzistentně."

Pryč je černá série, kdy Na Li prohrála čtyři utkání v řadě. "Po Miami jsem se vrátila domů a dala si 10 dní pauzu - 10 dní úplně bez tenisu. Pak jsem cítila, že jsem zase připravena hrát tenis. V Mnichově jsem začala tvrdě trénovat. Jsem se sebou teď spokojená."

Ve finále tak může dojít na čínské finále, Na Li však ještě musí zdolat obhájkyni titulu Rumunku Dulgheruovou.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (21. 05. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Čeng Ťie (5-Čína) - Wozniacká (1-Dán.) 6-3 skreč W.
Na Li (3-Čína) - Erraniová (It.) 6-2 6-1
Arnová (Maď.) - A. Bondarenková (6-Ukr.) 5-7 6-4 6-4
Dulgheruová (Rum.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 7-5

Semifinálové dvojice: Na Li - Dulgheruová, Jie Zheng - Arnová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
SAKRA! Maria ve třetím kole Henin a to další taky dobrý!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist