WTA jde v šlépějích ATP. Saúdskoarabský fond PIF bude prvním titulárním partnerem žebříčku žen

20. 5., 22:06
Aktuality 19
Saúdskoarabský investiční fond PIF se stane historicky prvním titulárním partnerem světového tenisového žebříčku žen. Asociace WTA dnes oznámila, že se s PIF dohodla na dlouhodobé spolupráci podobně jako letos v únoru mužská ATP.
© AFP

Uzavření dohody mezi WTA a PIF přišlo nedlouho poté, co ženská tenisová asociace oznámila, že přidělila Rijádu pořadatelství Turnaje mistryň na roky 2024 až 2026. Saúdští pořadatelé přislíbili pro tradiční závěrečný podnik sezony pro osmičku nejlepších hráček na letošní rok rekordní dotaci 15,25 milionu dolarů (asi 347 milionů korun).

Saúdská Arábie tak pokračuje v masivních investicích do sportu, kterými se podle kritiků snaží vylepšovat pověst pošramocenou porušováním lidských práv v zemi. Financuje například lukrativní golfovou sérii LIV, přilákala závod mistrovství světa formule 1 a ve velkém investuje do fotbalu či boxu.

Proti spojení Saúdské Arábie s ženským tenisem se v minulosti opakovaně vyslovily slavné tenistky Martina Navrátilová a Chris Evertová. Poukázaly na porušování lidských práv či diskriminaci žen a homosexuálů v této muslimské zemi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
TSP
Na uvedené lze jen dodat starý římský výrok jednoho císaře : "Pecunia non olet." obzvláště je-li těch peněz hodně, opravdu hodně. Doufejme jen, že diváci i pořadatelé se budou k hráčkám a jejich týmům chovat civilizovaně a nebudou mít snahu je třeba za předvedený výkon, či způsob oblékání či vyjadřování bičovat či jinak trestat, jak je jinak v té zemi dle jejich zákonů možné a obvyklé.
Reagovat
PTP
No to zbičování po odchozeném zápase s vygumovanou hlavou bych nezavrhoval
Reagovat
lvicek
Totalni hnus...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tady se ten smajlík hodí
Reagovat
PTP
Prachy, jenom prachy nečekají
Jen po nich sáhneš
A už tě mají
Reagovat
bardunek666
Už jen krůček k turnajům v Iránu. Docela by mě zajímalo, co by udělala například Kasatkina, která je veřejně vyoutovaná, kdyby se kvalifikovala na TM. Jestli by do Rijádu jela nebo ne. Smutné, kam ten tenis směřuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To nehrozí. Tam mravnostní nechce, aby ženské sportovaly. Asi to podněcuje jejich chtíč.
Reagovat
Titan
Pro ty hloupější, co nemají vlastní mozek. Írán je vysoce kulturní perská republika, kde například v parlamentu mají povinné zastoupení všechny menšiny včetně židů...
Reagovat
paddy
a v parlamentu jsou dokonce i ženy smile
Year Seats
1980 4 / 270 (1%)
1984 4 / 270 (1%)
1988 4 / 270 (1%)
1992 9 / 270 (3%)
1996 14 / 270 (5%)
2000 13 / 290 (4%)
2004 13 / 290 (4%)
2008 8 / 290 (3%)
2012 9 / 290 (3%)
2016 17 / 290 (6%)
2020 16 / 290 (6%)
Reagovat
TSP
No ale pokrok je evidentní. Tímto tempem to budu mít v roce 2155 půl na půl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je sice hezký, ale realita je taková, že ca80% obyvatel je proti vládě a jejím poskokům. Tedy zastoupení v parlamentu je jen bezvýznamná statistika.
Reagovat
Titan
Podívejte se na záběry z Teheránu od turistů na YT, nádherné město, ženy bez šátků, naprosté bezpečí. V USA žádné takové město není, v západní Evropě také ne...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já se nemusím koukat na YT, já tam byl...
Co je to naprosté bezpečí? Sledování policií a mravnostní policií, nesvoboda, to k tomu patří? Podobné jako za komunistů u nás. Ďábelská Amerika, ale mladí tam utíkají.
Jakkoli, země nádherná, lidé většinou skvelí, vzdělaní, kulturní.
Reagovat
Titan
Pokud se vám líbí gheta v Neapoli, Paříži, Los Angeles, Marseille, Londýně, Birminghamu, tak prosím. Mimochodem, tam vás sledují každou sekundu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A proč by se mi měla líbit jmenovaná města? Jezdim tam, kde se mi líbí, ne jako za komunistů nebo za režimu, který je teď v Íránu.
Také je něco jiného být sledován kamerami nebo nohsledy.
Reagovat
Kandinsky1
Á, další kolečko salámu odkrojeno
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hodně štěstí a burky sebou!
Reagovat
paddy
už se těším, až ty farizejky, které tam jezdí na exhibice pro tučný drobák, budou za nedopodávaný zápas kamenovat smile
ať je zmlátí všechny smile
Saša jim rád pomůže smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=GIM0_ID7nWE
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A bičovat za klení nebo kyselý ksicht na šátka
No, Tereza a jí podobné by si to měly rozmyslet, než tam vyrazí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist