WTA Ostrava: Plíšková a Kvitová čekají na hráčku z kvalifikace. V té pokračuje už jen Bartůňková

1. 10. 2022, 23:15
Aktuality 25
Karolína Plíšková a Petra Kvitová narazí v úvodu turnaje WTA 500 Agel Open v Ostravě na soupeřky z kvalifikace, ze které může postoupit Nikola Bartůňková. Karolína Muchová vyzve v prvním kole sedmou nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, Barboru Krejčíkovou čeká Američanka Shelby Rogersová a Tereza Martincová se utká se Švýcarku Jill Teichmannovou.
Nikola Bartůňková

Česká jednička Karolína Plíšková, které patří ve světovém žebříčku 19. místo, se představí na turnaji po dvou letech. Minulý ročník vynechala kvůli zraněnému zápěstí.

"S losem jsem docela spokojená, některé zápasy první kola jsou hodně těžké," řekla Plíšková, která se na losování podílela. V případě postupu by narazila ve druhém kole na světovou sedmičku a loňskou finalistku Řekyni Marii Sakkariovou, která dnes prohrála finále na antuce v Parmě.

"Jinak se ale dál než na první kolo nekoukám, musím se tam nejdřív dostat. Jsem hlavně ráda, že jsem v Ostravě zpátky. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu," doplnila Plíšková.

Dvaatřicetiletá Kvitová, jež je ve světovém pořadí hned za ní, obhajuje na tvrdém povrchu v Ostravě semifinále. Vloni v něm nestačila na pozdější vítězku Anett Kontaveitovou z Estonska. V případě postupu do druhého kola by vyzvala světovou dvojku Paulu Badosaovou.

Španělka má stejně jako Sakkariová, Kontaveitová a světová jednička Iga Šwiateková v úvodu volný los. Všechny čtyři hráčky zasáhnou do turnaje nejdříve ve středu.

V kvalifikace pokračuje jen Bartůňková
Prvním kolem dvoukolové kvalifikace dnes z pěti českých tenistek prošla jen 16letá Nikola Bartůňková, jež překvapivě vyřadila krajanku a účastnici letošních grandslamů Roland Garros a US Open Lindu Noskovou 6-3 7-5.

Bartůňková zvítězila nad Noskovou podruhé za sebou. Proti 105. hráčce světa uspěla také v květnu na antukovém turnaji W60 na pražské Štvanici. Tehdy vyhrála dvakrát 6-1.

V nedělním duelu o postup do hlavní soutěže Bartůňková vyzve Američanku Bernardu Peraovou, která porazila Barboru Palicovou 6-1 6-3.

Do turnajového pavouka v Ostravě nepostoupí ani nejlepší juniorka světa Lucie Havlíčková. Sedmnáctiletá dvojnásobná vítězka letošní juniorky na Roland Garros a šampionka čtyřhry na US Open, prohrála s Maďarkou Dalmou Gálfiovou 6-7 3-6. Neuspěla ani patnáctiletá Tereza Valentová, jež nestačila na Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou, přestože vedla 6-3 a 1-0 s brejkem v zádech.

Hlavní soutěž začne v Ostravě v pondělí, finále se uskuteční 9. října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Mony
výborná taktika Nikolysmile..uspat a pak do ní šlápnout
Reagovat
Mony
tenhle podělanej game může hodně mrzet..Pera byla na ručníksmile
Reagovat
Mony
Nikol mi je hodně líto, ale tak to chodí. Nedáš, dostaneš. Za stavu 2:2 ve 3.setu měla na raketě BB, pri krasne dobehlem kratasu, ale poslala ho těsně ven... Pak už to měla asi v hlavě a Peťa se rozjela.. Další snad užitečná zkušenost s dospelackym vrcholným tenisem..
A my se v pristim roce máme na co těšit.
Reagovat
Mony
to už nikdo nekouká na mladá česká poupata?
Reagovat
lxr
Zatím jen jeden fiftýn na servisu, tohle jsem teda nečekal. smile
Reagovat
hanz
Viděl jsi někdy její servis?
Reagovat
hanz
Bartuňková, to je pěkná nakládačka. Předzvěst českýho počínání.
Reagovat
elsky
To je tady nějaký rojení katastrofistů? smile
Reagovat
Mony
už nastupují optimisti..ale s Nikolou bude těžké být optimista. Schytla těžký los. Krásná Pera bude asi jinde, než Smidlina nebo Galfi. ..ale zasesmile..když Nikola prohraje , tak Ostravu ozdobí nejen špičkový tenis, ale i špičková baba
Reagovat
Mony
snad si ale na MD rozváže ten babský drdol, který jí teda vůbec nesluší...je vidět, že má štasný vztah a na kariéru ala Kurnikovová či Šarapovová kašle
Reagovat
paddy
Krejčíková prohraje s Benčič, Plíšková se Sakkari a Kvitová s Badosou
smile
Reagovat
hanz
Taky to tak vidím, Krejča na to hodí bobek po dnešním finále, Plíškovic je z formy už dávno, Kvítí se vyhází jako obvykle.
Reagovat
hanz
Snad Muchová by mohla překvapit proti vracečce Bee.
Reagovat
tommr
pokud se k těmto soupeřkám vůbec dostanou. To při obsazení kvaldy kde hrajou hráčky ve formě jako Pera nebo Tomljanovic není vůbec jistý ...
Reagovat
paddy
A hlavně si dát pozor na Bouchard, to platí hlavně pro šéfa Peteru
Snad se to nedozví manželka smile smile smile

https://swimsuit.si.com/.amp/swimsuit/model/genie-bouchard-2018-photos
Reagovat
Mony
myslím, že si může hodně vybírat
https://www.dailystar.co.uk/pics/pictures/gallery/tennis-ace-bernarda-pera-sizzles-18344986
Reagovat
com
Reagovat
smazaný uživatel
zdravím, můj tip - Ostrava nedopadne pro české hráčky slavně, bude to velká jízda Swiatek..
Reagovat
hanz
Tak tak, ten povrch je otravný, pomalý, to nebude nic pro ty naše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže nejen že pro domácí blbě losovali, ale i vybtali povrch, co jim nesedí, teda možná kromě Báry... Tak hlavně, že tam nalákali tolik Češeksmile
Reagovat
hanz
Přesně tak, kde jsou ty časy, kdy to lítalo (např. FED CUP proti Němkám), tenhle povrch je jen zdrhovadlo.
Reagovat
peek
Jmenuju se Anonym,
o tenisu houno vim.
A tak jenom kopíruju,
nic jinýho neumim.
Reagovat
hanz
Poeta.smile
Reagovat
Fandina
Ale tady to bude zrada
Anonym je baba
Reagovat
baba
zdravím, můj tip - Ostrava nedopadne pro české hráčky slavně, bude to velká jízda Swiatek..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist