WTA se začala zabývat kritikou. Máme stejný pohled jako hráčky a pracujeme na zlepšení, uvedl šéf

2. 11. 2023, 12:00
Aktuality 4
Vedení ženské tenisové asociace WTA už se začalo zabývat stížnostmi na organizaci Turnaje mistryň. Hráčky o tom podle agentury AP v dopise informoval šéf WTA Steve Simon. Závěrečný podnik sezony v Cancúnu je od začátku terčem kritiky. Tenistky včetně světové jedničky Aryny Sabalenkové (25) z Běloruska nebo Markéty Vondroušové (24) upozornily především na špatný povrch kurtu.
Steve Simon (© AFP)

Nelíbí se jim také špatná organizace Turnaje mistryň, který byl Cancúnu přidělen teprve v září. I proto byl areál dokončen až těsně před začátkem a tenistky si na kurtu mohly poprvé zatrénovat den před startem turnaje.

Jako poslední ke zlepšení podmínek pro tenistky vyzvala přímo v Mexiku světová dvojka Iga Šwiateková. "S některými věcmi nejsme spokojené," prohlásila Polka, která ve středu porazila 6:0 a 7:5 Američanku Coco Gauffovou a vyhrála i druhý duel ve skupině.

"Mám pocit, že všechno se točí jen kolem toho, že někdo chce víc a víc, ale nikdo se už nezajímá o naše dobro a zdraví," řekla bývalá světová jednička. "Přitom některé věci by WTA mohla zlepšit okamžitě, aniž by se to dotklo turnajů," dodala čtyřnásobná grandslamová šampionka.

 

Chceme změnu, jsme jednotné

Podle Šwiatekové jsou hráčky v postoji proti WTA jednotné. "Já, Ons (Jabeurová), Coco (Gauffová) a taky další holky, co se sem nekvalifikovaly, to vidíme stejně a stojíme jedna za druhou," prohlásila.

"Skoro všem je jasné, že když budeme mít víc povinných turnajů, tak to není dobře. Proto opravdu chceme být slyšet a zasadit se o změnu," přidala dvaadvacetiletá Polka.

Na kritiku reagoval Simon dopisem, ve kterém uvedl, že WTA má na řadu věcí stejný pohled jako hráčky a začala pracovat na zlepšení. Mimo jiné vytvořila několik pracovních skupin složených ze členů vedení asociace i zástupců turnajů a hráčské rady.

Za úkol mají například prověřit skladbu kalendáře a kvalitu služeb pro tenistky na turnajích. Zabývat se budou také zlepšením marketingu a propagace na sociálních sítích, ale i kolísavou kvalitou míčků na turnajích. Závěry by měly být předloženy v polovině listopadu.

Finálový hazard v Cancúnu. WTA si protiřečí a poštvala proti sobě už i samotné tenistky

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
... takže bez pracovních skupin ve WTA nikdo nepracuje.
Prvním skutečným krokem ke zlepšení by byla tvá rezignace, Mr. Simon

A dle mého - vrcholný turnaj pro nejlepší by se měl hrát v hale, aby byly zabezpečeny co nejideálnější podmínky pro všechny, čímž by se zároveň přispělo k nejkvalitnějším výkonům. Výsledky s x kanáry turnaji velkou reklamu nedělají.
Reagovat
Kandinsky1
To určitě, ty neschopo
Reagovat
Krisboy
Bla bla bla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist