Ymer už zná výši pokuty. Za výbuch vzteku a poškození umpiru přišel o 900 tisíc korun

31. 5. 2023, 21:18
Aktuality 5
Švédského tenistu Mikaela Ymera přišel výbuch vzteku a poničení umpiru na turnaji v Lyonu na 37.370 eur, což je téměř 900 tisíc korun. Hlavní část tvoří pokuta, která následovala po diskvalifikaci ze zápasu druhého kola, přišel také o odměnu za postup včetně 20 bodů do světového žebříčku. Agentuře AP to potvrdil mluvčí ATP Tour.
Profily hráčů
Mikael Ymer (© Profimedia)

Čtyřiadvacetiletý Švéd před týdnem v prvním setu po prohraném gamu s Francouzem Arthurem Filsem několikrát udeřil raketou do spodní části umpiru, v němž udělal díru.

Naštvalo ho, že se rozhodčí nešel podívat na stopu míčku, který byl podle něj chybně zahlášen. Když ho v následné výměně Fils brejkl na 6:5, neudržel Ymer nervy. Jeho soupeř si pak dokráčel až pro první titul na okruhu ATP.

Mluvčí tenisového okruhu řekl, že Ymer přišel o 9980 eur (240 tisíc korun) a 20 bodů za postup do druhého kola. Pokuta na místě činila 27.490 eur. Navíc mohou následovat další sankce.

Ymerovi patří v žebříčku 56. místo a turnaj v Lyonu byl pro něj přípravou na Roland Garros. V neděli na pařížské antuce prohrál v prvním kole s Italem Lorenzem Musettim.

"Z videa je jasné, co mě vytočilo a proč jsem reagoval tak, jak jsem reagoval. To mě samozřejmě neomlouvá. Dál už to nemá cenu vysvětlovat," řekl po prohře na Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
petan43
Nechápu, jak si vůbec může dovolit nejít zkontrolovat stopu míčku, navíc na takovém prestižním turnaji. Měli by ho vyrazit.
Reagovat
petan43
Teda prestižní moc není, spletl jsem si to s RG, ale to je celkem jedno smile
Reagovat
jackiec
A rozhodčí nedostane finanční pokutu za to že byl lenivý zvednout zadek a jít se podívat na stopu?
Reagovat
frenkie57
Pravděpodobně se mů na tom trůnu zasekl zadek a bylo mu trapné to přiznat.smile
Reagovat
frenkie57
To je Švéd asi jako já Eskymák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist