Mikael Ymer byl v Lyonu diskvalifikován. Pasivnímu rozhodčímu raketou rozmlátil umpire

24. 5. 2023, 19:14
Aktuality 32
Mikael Ymer byl ve druhém kole antukového turnaje ATP 250 v Lyonu diskvalifikován, v zápase proti domácímu Arthuru Filsovi se mu stalo osudným neudržení nervů po ztrátě servisu za stavu 5:5. Po 11. gamu, během kterého rozhodčí odmítl zkontrolovat sporný dopad míčku, rozmlátil svou raketu o umpire a generálka na Roland Garros tím pro 24letého švédského tenistu skončila.
Profily hráčů
Mikael Ymer (© Profimedia)

Mikael Ymer ve světovém žebříčku figuruje na 53. místě pouhé tři pozice od svého maxima. Největšího úspěchu na okruhu ATP dosáhl v roce 2021, kdy si zahrál finále v americkém Winston-Salemu.

Nyní na sebe 24letý Švéd upozornil ve francouzském Lyonu, tentokrát však negativně. Po úvodní pondělní výhře nad veteránem Richardem Gasquetem dnes čelil dalšímu domácímu soupeři Arthuru Filsovi a průběh vypjatého zápasu druhého kola proti osmnáctiletému mladíkovi neunesl.

Ymer v prvním setu otočil vývoj z 1:3 na 5:4 a měl setbol, který nevyužil. Když pak za stavu 5:5 míček dopadl na hranu plastové lajny a po neobvyklém odskoku ho nedokázal trefit, dlouho se u rozhodčího marně dožadoval překontrolování stopy tenisáku v antuce.

"Včera jsem podával proti Gasquetovi, on přešel na druhou stranu a pak ještě mohl zkontrolovat dopad míčku. Já míček trefil a ty mi teď řikáš, že dolů nepůjdeš a dopad nezkontroluješ. Ukaž mi stopu," dožadoval se Ymer. "Ještě nikdy se mi nestalo, že by rozhodčí nešel a dopad nezkontroloval."

Následný brejkbol švédský tenista sice odvrátil, ale servis nakonec k velké radosti bouřlivého publika neudržel a cestou na lavičku v něm bouchly saze. Frustrovaný z chování portugalského sudího Rogeria Santose několikrát praštil raketou do umpireové židle, tenisové náčiní se roztříštilo na několik kusů a v umpiru zůstala díra.

Přivolanému supervizorovi pak nezbylo nic jiného, než Ymera diskvalifikovat a Filse 'poslat' do prvního čtvrtfinále na antukovém turnaji ATP.

"Cítím se teď trochu divně, tohle se mi stalo poprvé. On je skvělý hráč a můj dobrý kamarád. Nevím přesně, co se stalo, asi byl trochu nervózní a dolehla na něj atmosféra," řekl v pozápasovém rozhovoru Fils. Francouzský teenager si o vyrovnání maxima na okruhu ATP a premiérový posun do Top 100 zahraje s nasazenou jedničkou Félixem-Augerem Aliassimem z Kanady, nebo Španělem Pablem Lamasem.

Podobný incident se odehrál loni v Acapulku, kde Alexander Zverev po vyřazení ze čtyřhry mlátil raketou do umpiru. Rovněž ho rozlítil sporné zahlášení dopadu míčku. Německý tenista byl tehdy vyloučen ze dvouhry, ve které obhajoval titul, a dostal pokutu 71 tisíc dolarů.

Před pěti lety v Římě rozbila plastové obložení umpiru i česká tenistka Karolína Plíšková, jež si vybíjela frustraci po evidentně špatném rozhodnutí lajnové i hlavní rozhodčí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Pecminek
Chápu, že tlusté prase se těžko hýbe a kvůli takové volovině přece nebude zbytečně rozvibrovávat svoji dobře zainvestovanou špekovinu. Nevím, kde se ve sportu berou tací čuníci... asi by měli zavést nějaké testy před sezónou (jako u fotbalu, hokeje či jiných sportů), aby prasata zůstali ve chlívku a nepletli se tam kde nemají (ještě že se nebavíme o politice, tam by to šlo na pořážku skoro všechno :D).
Reagovat
Pecminek
..... prasata zůstaly....... smile
Reagovat
v.lenka
když už do toho rýpete, tak zůstala...
Reagovat
Maisterstich
Asi bych ten umpire dělal z něčeho kvalitnějšího...
Reagovat
Tennisfan77
Jsem zvědavý co s tím udělá ATP. Zverev pokud vím žádný následný postih (mimo cash) nedostal, čili pokud něco napálí Ymerovi, bude to hodně unfair.
Reagovat
Nola
Zverev bol suspendovany na osem tyzdnov a dostal pokutu, ak myslis ten incident vo stvorhre....
Reagovat
enfee
Rozmlatil bych to jeste vic a rozhodciho sundal dolu a nacpal ho do kose
Reagovat
Vlk-v-trave
:-D
Reagovat
aape
smile
Reagovat
gigin
Typical umpire not doing their job correctly. All he has to do was just check the mark, regardless.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne ktery k.k.t furt drzi ochrannou ruku nad tim, ze na antuce neni jestrab...
...se Kyrgiosovi nedivim, ze na antuku kasle, a nejen jemu.
...Pry odtisky... to si muze myslet jen blazen, ze jak empajr sejde dolu tak najde v tom burdelu ten spravny a jeste to dobre urci...

I ta Jizni Amerika je vic ve predu nez Evropa, nebot tu antuku smidli a cisti pri kazde zmene stran hracu...

Ymer mel jak Troicky vzit kameru a jit na misto s odtiskem, ale asi si nebyl az tak jisty, tak roztriskal jen raketu o empajr... ale ikdyby slezl, tak by se nic nezmenilo... tam je to o nicem.... ale jeste tyden, a uz zacne trava a dostane to aspon koncne nejaky poradny rad a smysl... nez ta cela antukova kravina....

#grassforever
#kyrgiosisgoat
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Nola
a kto si spomina toho slepeho umpira, ktory snad 50 cm aut Rafu videl v kurte? este aj zliezol dole a ukazal uplne iny otlacok..... tusim to bol Goffin, ktory sa uplne po tomto verdikte rozpadol... sice by sa nemal tym nechat ovplyvnit, ale ak vas umpire zareze raz, kde je napisane, ze sa to nezopakuje.... chyba jastrab, rozhodcovia su tiez len ludia, ale v poslednej dobe na antuke nasekali tolko chyb, snad v kazdom zapase, ak rezia poskytne zaznam
Reagovat
Tennisfan77
Souhlas, možná si to umpire obhájí, Ymer ten out hlásil pozdě.

Ale nestačilo více, než zvednout prdel a jít mu ukázat, že je to out. Tady selhal spíše lidsky.

A navíc když se podobná situace opakovala ve dvou zápasech Ymera a oba dva jeho soupeři byli domácí hráči, tak to trošku smrdí.
Reagovat
Alien
Tak když nebylo zbytí!
Reagovat
jirkaS
rozmáhá se nám tady takový nešvarsmile
Reagovat
hanz
To ano, dřepákovat za solidní many na empajru, a nehnout ani brvou.smile
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že jak Ymer, tak tenkrát Kájísek se ještě dost ovládali.
Reagovat
Pe3k
Ti rozhodčí naopak berou směšně malé peníze oproti těm tenistům.
Reagovat
EllNino
ještě že tak, brát za tohle stejně ...
Reagovat
Pe3k
Já se nechtěl zastávat toho lenivého rozhodčího, jen sem nedávno viděl video o tom, kolik si rozhodčí vydělají a je to směšně málo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
někdo si prostě myslí, že bude placený jenom za to, že sedí nahoře.smile
Reagovat
IngStavinoha
švédský inženýr byl zřejmě na stáži v Lounech
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
domácí hráč musí projít! Typická francouzská pohostinnostsmile
Reagovat
hanz
Ale rozhodoval to Portugalec
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To nepopírám smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale rozhodoval to Portugalec
Reagovat
hanz
Jako koukl jsem na youtube a ten rozhodčí by si zasloužil pokutu, od toho tam je, aby občas slezl z bidla. Dřepěl tam jak pán. Reakce Ymera trochu přes čáru, ale nedivím se, když viděl toho lenocha.
Reagovat
Tennisfan77
Souhlas. Ten rozhodčí je absolutní traged, tohle neudělal poprvé.
Reagovat
elsky
Ach, ti Švédi smile
Reagovat
Blondie
#karolinavibes
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist