Young v Memphisu vyřadil nasazeného Mannarina

10. 2. 2015, 12:55
Aktuality 1
ATP MEMPHIS - První hrací den na halovém turnaji v Memphisu zasáhl do bojů jediný nasazený tenista, postoupit do druhého kola ale nedokázal. Francouze Adriana Mannarina vyřadil domácí Donald Young.
Profily hráčů
Donald Young

Donald Young si před sedmi lety v Mepmhisu zahrál ve čtvrtfinále. Tehdy se sedmnáctiletému mladíkovi předpovídala slibná budoucnost, ve světovém žebříčku to však zatím dotáhl nejvýše jen na 38. místo a dosud si jen jednou zahrál ve finále (Bangkok 2011).

Naopak v sezoně 2012 na sebe upozornil nelichotivou sérií sedmnácti porážek v řadě. Od února do srpna opustil šestnáct turnajů po sobě vždy po prvním kole a do historie se zapsal jednou z nejdelších šňůr porážek.

Nedařilo se mu ani v Memphisu, kde startuje pravidelně každou sezonu, ale svůj výsledek ze svého debutu už nedokázal ani zopakovat. Letos se mu přiblížil, když v úvodním kole překvapil výhrou nad osmým nasazeným Francouzem Adrianem Mannarinem.

Pětadvacetiletý Young v souboji dvou levorukých tenistů proměnil všechny čtyři brejkboly, jenže ve druhé sadě výhodu brejku třikrát neudržel. V tie-breaku pak čelil třem setbolům, ale všechny zlikvidoval a nakonec Mannarina, který si před měsícem v Aucklandu zahrál ve svém prvním finále na okruhu ATP, po hodině a půl porazil 6-3 7-6.

"Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech. V tie-breaku jsem měl trochu štěstí, kdybych ho prohrál, asi by (Mannarino) byl ve třetím setu v psychické výhodě," komentoval Young. O druhé letošní čtvrtfinále se americký tenista utká buď s krajanem Densisem Kudlou, nebo s australským mladíkem Thanasim Kokkinakisem.

Poslední dva ročníky turnaje v Tennessee vyhrál Japonec Kei Nišikori, který letos stejně jako loni plní roli nasazené jedničky.

| ATP 250 MEMPHIS |
USA / Tennessee, tv. povrch, 659.070 dolarů
pondělní výsledky (09. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Young (USA) - Mannarino (8-Fr.) 6-3 7-6(9)
Donaldson - Kozlov (oba USA) 7-5 6-0
Dodig (Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6-2 6-2
Brown (Něm.) - Matosevic (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Cico93
Mňa hlavne potešil konečne tento chlapík.
http://www.zimbio.com/photos/Nicolas+Almagro/Off+Court+2013+Australian+Open/B2IbXKyj122

Snáď sa do toho o5 dostane. Jeho tenis hlavne na antuke je vysoko pozerateľný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist