Z challengerů rozjetý Goffin válí i v Kitzbühelu, už v 16 zápasech neztratil ani set

29. 7. 2014, 20:54
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - David Goffin už v 16 zápasech v řadě neztratil ani set. Po vítězném tažení na challengerech dnes vstoupil výhrou i do turnaje ATP v rakouském Kitzbühelu.
David Goffin

Před dvěma lety David Goffin nakoukl na pár měsíců do Top 50, když na sebe upozornil především postupem do osmifinále Roland Garros a třikrát se dostal do čtvrtfinále. Loni však výsledky zopakovat nedokázal a vypadl z elitní stovky.

Po letošním Wimbledonu se ale třiadvacetiletý Belgičan dostal do parádní formy. Během tří týdnů vyhrál tři antukové challengery v nizozemském Scheveningenu, polské Poznani a finském Tampere a přitom ve všech 15 vítězných zápasech neztratil jediný set.

Svou formu si Goffin přivezl i na turnaj ATP do rakouského Kitzbühelu, kde si dnes poradil znovu ve dvou setech s Kennym De Schepperem. Belgický tenista ani jednou nepřišel o své podání, po prvním servisu ztratil jen čtyři fiftýny a zvítězil hladce 6-2 6-4.

O postup do prvního čtvrtfinále po téměř dvou letech se Goffin utká s předloňským finalistou Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterého loni v Miami porazil 2-1 a sety.

Už v 1. kole skončil šampion z let 2011 a 2012 a loňský semifinalista Robin Haase. Šestý nasazený Nizozemec překvapivě nestačil na Itala Paola Lorenziho, kterému v duelu přerušeném kvůli dešti podlehl za 71 minut hladce 2-6 3-6.

82. hráč světa Lorenzi se ve 2. kole utká s Pablem Andújarem. Španěl, který v neděli triumfoval na antukovém turnaji ve švýcarském Gstaadu a získal svůj třetí titul, si na úvod poradil s domácím Jürgenem Melzerem. Manžela české tenistky Ivety Benešová přehrál 6-3 6-4.

Poražený finalista ze Gstaadu a vítěz turnaje v Kitzbühelu Juan Mónaco sice do turnaje vstoupil kanárem, když v prvním setu zápasu proti Andreji Golubjovovi uhrál jen třináct fiftýnů, vývoj ale otočil. Kazacha nakonec zdolal 0-6 6-2 6-1 a postoupil do 2. kola.

V něm narazí na sedmého nasazeného Fina Jarkka Nieminena, který si poradil s Rusem Tejmurazem Gabašvilim.

Titul v Rakousku obhajuje druhý nasazený Španěl Marcel Granollers. Toho na úvod čeká Argentinec Diego-Sebastian Schwartzman, který v prvním kole deklasoval 6-1 6-0 sedmnáctiletého Němce Alexandera Zvereva.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 485.760 eur)
úterní výsledky (29. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lorenzi (It.) - Haase (6-Niz.) 6-2 6-3
Nieminen (7-Fin.) - Gabašvili (Rus.) 6-4 6-4
Goffin (Belg.) - De Schepper (Fr.) 6-2 6-4
Mónaco (Arg.) - Golubjov (Kaz.) 0-6 6-2 6-1
Andújar (Šp.) - J. Melzer (Rak.) 6-3 6-4
Schwartzman (Arg.) - Zverev (Něm.) 6-1 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dlouhý/Marray (ČR/Brit.) - Junaid/Venus (Austr./N. Zél.) 7-5 2-6 11-9
Kas/Kohlschreiber (Něm.) - Čermák/Oswald (ČR/Rak.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist