Z Dubaje se odhlásily i nemocná Serena a zraněná Kerberová

13. 2. 2016, 10:22
Aktuality 36
Turnaj WTA Premier 5 v Dubaji, který začíná už za dva dny, přišel i o svou největší hvězdu. Kvůli nemoci se dnes odhlásila těsně před losem světová jednička Serena Williamsová, které trofej z Dubaje ve sbírce jako jedna z mála chybí. Včera se omluvila i vítězka Australian Open Němka Kerberová.
Serena Williamsová

V Dubaji měly startovat čtyři hráčky Top 6, sedm tenistek Top 10 a patnáct členek Top 20. Pořadatelé podniku WTA Premier s dotací 2 miliony dolarů ale postupně o několik zvučných jmen včetně největších hvězd přišli.

Už dříve se omluvila dlouhodobě nemocná Lucie Šafářová, kterou následovaly Alizé Cornetová, Agnieszka Radwaňská, Timea Bacsinská a Caroline Wozniacká, jež má problémy s levým kolenem. A nakonec se odhlásily i dvě nejlepší tenistky světa a finalistky letošního Australian Open Angelique Kerberová a Serena Williamsová.

Osmadvacetiletá Němka Kerberová, jež před dvěma týdny v Melbourne slavila premiérový grandslamový titul a minulý týden hrála Fed Cup, v pátek zdůvodnila svou neúčast zraněním pravého stehna. Spíše si však chce odpočinout po fyzicky i psychicky náročném programu a nabrat síly na další část sezony.

"Dala jsem si pár dnů oraz. Ale teď už zase vemu raketu do ruky a budu trénovat," řekla Kerberová, před kterou jsou turnaje v Dauhá, Indian Wells a Miami.

Až dnes, krátce před losem, se odhlásila i světová jednička Serena Williamsová. Čtyřiatřicetiletá Američanka, jež letos kvůli zranění kolena startovala jen na Australian Open, kde ve finále podlehla Kerberové, se omluvila stejně jako před rokem kvůli nemoci.

Zdravotní problémy tenistek by ale neměly být vážné. Williamsová, Kerberová, Radwaňská, Šafářová, Bacsinszká i Wozniacká mají v plánu startovat hned v následujícím týdnu v Dauhá.

LOS TURNAJE
WTA PREMIER V DAUHÁ
Los dvouhry

V Dubaji už dnes byla rozlosována hlavní soutěž, ve které budou favoritkami Simona Halepová a Garbiñe Muguruzaová.

Turnaje se zúčastní minimálně také tři české tenistky. Nasazená čtyřka a šampionka z roku 2013 Petra Kvitová má na úvod volno a bude čekat na vítězku duelu Makarovová - Brengleová. Karolína Plíšková se v prvním kole střetne s Američankou Vandewegheovou a Barbora Strýcová čeká na soupeřku z kvalifikace. Z té se mohou prodrat i Kateřina Siniaková, Denisa Allertová, Kristýna Plíšková a Andrea Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je na titulnej stránke Venus alebo sa mýlim?
Reagovat
smazaný uživatel
titulnej *foto
Reagovat
skott
ty jsi snad někdy viděl Venus v Nike?
Reagovat
smazaný uživatel
som žena, logo Nike som si nevšimla, ale mohla si mikinu požičať od Sereny či...:))))
Reagovat
tommr
Andrea příjemně překvapila a vybojovala cennou výhru nad hráčkou první stovky ... :)
Reagovat
blixa
Jo, jsem lehce v šoku :D
Reagovat
Frick
Nezažiju ten bezvadný pocit, když by jí nějaká naše holka padla nejpozději ve ČF do rány.

No vida. Nakonec body z Dubaje nebudou zdaleka tak drahé, jak se ze začátku zdálo...
Reagovat
tommr
Andrea zabojovala a otočila z 1:5 na 6:5 a nakonec první set vyhrála v TB ... :)
Reagovat
EllNino
tommře, ono to bylo dokonce 0:5 :D
Reagovat
tommr
prostě typickej WTA zápas ... :)
Reagovat
tommr
zatím to s našima nevypadá dobře a budeme ještě rádi pokud postoupí aspoň jedna z našich pěti kvalifikantek. Kristýna Plíšková je už venku, Andrea Hlaváčková jí nejspíš bude brzy následovat a Lucka Hradecká se odhlásila. Denisa Allertová a Katka Siniaková sice v prvním kole hladce zvítězily, ale nepříznivej los je ve druhým kole sved proti sobě ... :(
Reagovat
horska.kraslice
A pokud se některá z nich dostane do hlavní soutěže, může být nalosovaná k Báře :-(
Reagovat
tommr
obávám se, že Petra si v Dubaji moc nezahraje a skončí už po prvním zápase proti Makarova/Brengle ... :(
Karolína a Bára mají v rámci možnosti slušnej los ... :)
Reagovat
PetaM
No, proti Ekaterině asi vypadne. Ale pokud se zadaří a postoupí Medison, zase tak nízko bych její šance neviděl. Jasně, rupla s ní loni. ALE na antuce, navíc po tě měsíční pauze a navíc ještě k tomu víkend před tím hrála FC - na tvrdém, rychlém povrchu. A i tak se relativně držela.

Takže na rychlém hardu bych jí věřil, že ji dá. Ale jak píšu, s Ekaterinou to bude na dost procent konečná :D
Reagovat
tommr
při její současný formě to bude mít Petra těžký jak s Makarovovou tak s Brengleovou. Rozhodně bych na ní nevsázel ...
Reagovat
bIbec
já mám právě obavy, aby to tam Petra celé nevyhrála. Na to, aby se zvedla, má ještě čas. Ještě potřebuje trošku podusit a pak vylétnout na nějakém lepším turnaji.
Reagovat
bIbec
jako vylétnout ve smyslu zazářit, né vypadnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá úvaha. Ale nějak ji nechápu..
Reagovat
bIbec
Tak Petra hraje nejlíp až v momentě, kdy hraje nejhůř. Čili je potřeba se dostat do stavu absolutního dna. Třeba před FO.. a když bude prohrávat i poté, tak je to taky super, páč to dno může naplánovat na Wimbledon a pak ho vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Do FO daleko. I kdyby to v Dubaji celý vyhrála, pořád bude mít dostatek prostoru na dno padnout. Ale osobně budu radši, když na něj nepadne, to pak nezachrání na FO, ani Wimbledon.
Reagovat
bIbec
si vem, kdyby to takhle držela až do Wimbledonu, tuhle mizérii a pak najednou šlus, výbuch, gejzír. Všecky tam rozmetá na sračky. Krásná představa.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš něco jako Marion ver. 2013? No proč ne. Akorát ten konec kariéry doufám nepřijde.
Reagovat
bIbec
čím hůř, tím líp! =)
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych radši jenom líp :-)
Reagovat
vrabejka
Jenže ona už si může dovolit vypadnout 5x v řadě ve 2.kole, potřebuje sbírat body jinak papa top 10
Reagovat
LukasH
Tak by vypadla z top 10, no. Bez 2 tydnu je tam pet let v kuse. Svet by se nezboril. Aga z ni vypadla takya dnes!a je znovu v prvni 5.
Reagovat
kada.tom
Škoda, ale doufám, že v Dauhá už bude startovat. Ale teda mrzí mi, že nezabojuje o loďku, tahle trofej by jí moc slušela.
Reagovat
EllNino
http://www.smh.com.au/content/dam/images/2/f/0/4/q/image.related.articleLeadNarrow.300x0.2f03n.png/1361711672927.jpg
Reagovat
kada.tom
hmm, tak loďka je v Dauhá? nebo loďku dostávaj jenom chlapi? sakra, mám v tom nějaký zmatek :-/ :-D
Reagovat
EllNino
v Dauhá je sokol ne ? :) to vyhrála Lucka loni

http://www.tennisworldusa.org/Editor/Img/Roger-Federer-Dubai-img25135_668.jpg

tady máš loďku, tu vyhrávaj chlapi :)
Reagovat
Lunej..
Tak bude mit aspon Fulnek a jemu podobni radost.
Reagovat
kada.tom
hmm, jak říkám, jsem zmatenej, nevím proč jsem si myslel, že loďku maj i holky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ať to zruší bože všichni na to z vysoká se.ou já bych jim naflakal pokuty to už je výsměch co vše si můžou dovolit nevykladejte mi že vsici jsou zranění to být grandslam tak jsou zdraví!!!banda babska!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no podle mě je to celkem logické, únor je z pohledu tenisové sezony nejnudnější měsíc bez naprostého náboje. O to víc v mužské části, kdy se v podstatě nehraje žádný aspoň trochu významný turnaj. Tenisti za sebou mají náročnou sezonu a právě pauza mezi Australian Open a Indian Wells jim umožňuje si trochu oddechnout nebo naopak pořádně potrénovat před tím jarním šílenstvím, kdy je to jeden velký turnaj vedle druhého (letos je navíc olympiáda). Z hlediska atraktivity by podle mě měli posunout Indian Wells a Miami už na konec února s tím, že by třeba Dubaj mohla být jako výplň mezi Miami a Monte Carlem, nevím, co je takový turnaj u žen. V každém případě, ta mezera mezi AO a IW je na můj vkus zbytečně velká.
Reagovat
Lunej..
Tak nastesti to nezalezi na uprskanych lidech jako jsi ty. A je kazdyho vec kde chce hrat, tak si ty inteligentni komenty muzes psat jak chces.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist