Z kvalifikace až do finále. Kližan v Mnichově vyřadil i Haase

3. 5. 2014, 14:17
Aktuality 29
ATP MNICHOV - Martin Kližan na antuce v Mnichově neskončil ani na svém sedmém soupeři. Slovenský tenista dnes ve velmi chladném počasí smetl domácího obhájce titulu Tommyho Haase a podruhé v kariéře postoupil do finále. I tentokrát v něm narazí na Itala Fabia Fogniniho, kterého předloni porazil v boji o titul v Petrohradu.
Martin Kližan

Martin Kližan byl loni v březnu 26. hráčem světa, vinou špatných výsledků však po půl roce vypadl z Top 100. Letos se do ní už dvakrát vrátil, ale aktuálně mu patří 111. místo. V Mnichově tak musel začít už v kvalifikaci, vyhrál však již sedm zápasů v řadě a do elitní stovky se znovu vrátí.

Čtyřiadvacetiletý Slovák si v bavorské metropoli vyšlápl už na dva bývalé šampiony. Po vítězi z roku 2010 Rusu Michajlu Južném v dnešním semifinále, v němž si zahrál po více než roce, vyřadil i domácího obhájce titulu Tommyho Haase. Světovou šestnáctku porazil v chladu a mrholení nečekaně hladce 6-3 6-2.

V Mnichově dnes tenisty trápilo mrholení a citelný chlad s teplotami těsně nad nulou, což vadilo především Haasovi a jeho třikrát operovanému ramenu. Šestatřicetiletý veterán, který před Mnichovem právě kvůli ramenu skoro dva měsíce nehrál, mohl podávat maximálně rychlostí 170 km/h.

"Byl to pro mě hodně hořký den. Panovaly ty nejtěžší podmínky, jaké jsem si ve své současné situaci dokázal představit. Jsem dost zklamaný, protože jsem tady v minulých dnech hrál dobrý tenis," poznamenal zkušený Haas.

"Podmínky dnes byly opravdu náročné, ale je to pro oba stejné. Myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas. Zítra se budu snažit hrát co nejlépe, chci si finále užít," řekl Kližan.

Svěřenec bývalého českého tenisty Martina Damma, tak postoupil do svého druhého finále na okruhu ATP. Poprvé v něm v roce 2012 v Petrohradu získal titul, když porazil Fabia Fogniniho, s nímž však loni následné tři souboje prohrál.

A právě s o dva roky starším Italem se o titul utká i v Mnichově. Nejvýše nasazený Fognini po dvou turnajích, na nichž bojoval s formou i se zraněným stehnem, v Bavorsku znovu nabírá na obrátkách. Do svého celkově 8. finále postoupil bez ztráty setu,  když dnes smetl 6-3 6-1 domácího kvalifikanta Jana-Lennarda Struffa, kterému patří v pořadí ATP 96. příčka.

"Jsem moc šťastný, protože tady letos hraju poprvé a hned jsem ve finále. Zítra to bude těžké, protože vím, jak dobře Martin hraje. I když jsem ho v minulosti několikrát porazil, musím být opatrný, protože to bude speciální zápas," řekl 14. hráč světa Fognini.

Ital je letos ve hře o titul potřetí, může navázat na únorové vítězství ve Viňa del Mar a vyhrát čtvrtý turnaj v kariéře, z toho třetí na antuce v Německu. Loni v létě vyhrál během dvou týdnů turnaje ve Stuttgartu a Hamburku.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
sobotní výsledky (03. 05. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Fognini (1-It.) - Struff (Něm.) 6-3 6-1
Kližan (SR) - Haas (2-Něm.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
cez kvalifikáciu k víťazstvu, slušné, veľmi slušné, šípková ruženka spala 100 rokov, Martin "iba" 2..., skalp Tommyho, Fognu, Južného...slušne obsadený turnaj s krásnym vyvrcholením, super
Reagovat
spaniel
Fognini je vtip. Ma psychiku jak trucovite pětileté děcko. Chudáci Italové, kdyz toto je jejich nejlepsi hráč za posledních 40 let. Chudák trener, to je na facku.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/05/03/Vf0Bc.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto priserny, ja s nim normalne koncim a to jsem jeste ani nezacala.. :-)))

Nolo, prihlasku dej zase do supliku, ale jeste ji netrhej, kdyby na me neco podobneho jeste prislo... ;-) :-))
Reagovat
gigin
:-D:-D hraje v Bavorsku, drzí styl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
...kde ty na to chodis...;D)
Reagovat
gigin
sojka: Dobře, tak z jiného soudku:

http://imgup.cz/images/2014/05/04/3FQxq.jpg

Vuk: Šmejdím :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, no... :-)))

Nedivam se, ale ten Klizko se asi vazne zveda. A proc ne. Founa je dobry zarez. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan vie zahrať na antuke a má formu, to áno..Škoda, že tieto týždňovky prichádzajú len v dvojročných intervaloch..
Reagovat
r.Fever
Áno, sčasti je to pravda. Ale pozorne sledujem tento rok Kližanove výkony a treba povedať, že ide hore.
Na Australian Open 3.kolo, potom sa kvalifikoval v Riu de Janeiro 500 a prešiel do 2.kola, kde na zápas nenastúpil, štvrťfinále v Sao Paole, finále challengeru, v Barcelone tesná prehra s Almagrom. Ono je tam vidieť istý vzostup oproti katastrofálnemu minulému roku, veď v rebríčku Race je na 33.mieste, čo vôbec nie je zlé. To, že dosiahol teraz na finále je istý výsledok dlhodobého procesu, uvidíme čo ďalej. A hlavne, čo zajtra :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak tá minulá sezóna sa v podstate ani nedá negatívne prekonať, takže v podstate muselo prísť zlepšenie..V kontexte premrhaného minulého roku určite zlepšenie, no podobné výsledky sa do neho očakávali už po sezóne 2012..Momentálne to vyzerá celkom nádejne, no častokrát mám pocit, že Kližanovi stačí jedna smolná prehra na začiatok niekoľkomesačnej krízy..
Reagovat
r.Fever
Tak tá minulá sezóna bol taký súzvuk všetkých možných okolností, ktoré mu všelijako nepriali, poprehrával tesné zápasy, psychika šla dole, morálka takisto (čo by sa nemalo stávať u profíka), potom jedno zranenie, druhé, obhajoba bodov, nesplnenie očakávaní. Tých dôvodov bolo veľa, ja mu predpokladám umiestnenie minimálne v prvej 50tke túto sezónu, ak si udrží výkonnosť, tak aj vyššie.
Reagovat
smazaný uživatel
hraje famózne, ale miláček Fabio ho porazí :)
Reagovat
kada.tom
Tak finále :-)
A parádní výkon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím velmi pěkně a sebejistě v 1. setu, super :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berda vyucuje.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi byl včera na TP a rozhodl se všem ukázat, že ten tenis opravdu umí hrát, navzdory všem pochybám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hanescu nieje super :D
Reagovat
kada.tom
1. set naprosto suverénní výkon, tak ještě jeden set a zítra finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem pěčlivě sledoval tento zápas. Musím říct, že to byla bitva jak se patří. Karlička i Svetlana hrýly nádherně. Carla myslím neudělala žádnou dvojchybu. Moc jí gratuluji k pevným nervům, které rozhodn proti svetlaně musela mít... :)
Reagovat
smazaný uživatel
se pravdepodobne trikrat otrese, ale ja snad budu fandit Fo(u)novi... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Štve mě, že musel přejít přes Tommyho, ale když už to dokázal, budu mu fandit, aby to zemětřesení bylo trochu vyvážené a neponičilo jen jednu oblast :D
Reagovat
gigin
aby tam Fouňa dolezl. Nebo ty ho tlačíš už teď v semíčku?? To by fakt bylo mega zemětřesení :SDD
Reagovat
Nola
slizoun Fogna? :D jejé, vitaj vo fanklube
Reagovat
smazaný uživatel
obecne ohrozeni si na triko rozhodne nevezmu, na finalko uz myslim, vystrihnu si ale Founu jen tak na zkousku... :-)))
Reagovat
Jan
V něm by mohl narazit na Itala Fogniniho. Redaktoři asi také fandí cizím, že už zapomínají skloňovat :))
Reagovat
smazaný uživatel
Len nepukni z tej namyslenosti a ostaň pri zemi preBoha ťa pýtam, lebo to nieje možne čo z toho človeka vyžaruje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist