Z kvalifikace postoupily dvě Češky. Rosol neuspěl ani na desátý pokus

30. 8. 2009, 09:49
Aktuality 0
US OPEN kvalifikace - Závěrečného grandslamu sezony US Open se zúčastní další dvě české tenistky. Přes kvalifikaci do hlavní soutěže postoupily Barbora Záhlavová-Strýcová a Eva Hrdinová. Poslední krok k premiéře na grandslamovém turnaji bohužel neudělal čtyřiadvacetiletý Lukáš Rosol.
Eva Hrdinová

Záhlavová-Strýcová ve 3. kole kvalifikace proti Marianě Duqueové Marinové z Kolumbie vyhrála první set 6:4. V pátek bylo však utkání za stavu 4-4 ve druhém setu kvůli dešti přerušeno a dohrávalo se až v sobotu. Po výsledku 4-6 přišla druhou sadu a ve třetí musela česká tenistka dotahovat náskok soupeřky. Nakonec však dovedla utkání do tie-breaku, který vyhrála 7-4. Nyní se pokusí poprvé v kariéře projít přes první kolo US Open.

Na úvod hlavní soutěže ji čeká Polka Marta Domachowská.

Eva Hrdinová svedla ještě vyrovnanější bitvu s patnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou. Česká hráčka vyhrála před dešťovou pauzou první set v tie-breaku a v sobotu získala úvodní tři gamy zápasu. Jenže pak převzala otěže zápasu mladá Britka. Ve třetím setu vedla již 4:1, ale Hrdinová udělala čest svému jménu, zápas nevzdala a vynutila si další zkrácenou hru. V ní byla opět úspěšnější a vyhrála 7-6 4-6 7-6.

Pětadvacetiletá Hrdinová si tak po Wimbledonu vyzkouší premiérově atmosféru dalšího turnaje "velké čtyřky". V prvním kole se utká s Francouzkou Julie Coinovou.

Naopak závěrečný boj o postup na US Open nezvládla Klára Zakopalová. Na kurtu s Ukrajinkou Marijou Korytcevovou příliš nezdržela. V prvním setu dokonce dostala nepopulárního kanára, a přestože se ve druhé sadě herně vzchopila, prohrála 0-6 4-6.

Do hlavní soutěže závěrečného grandslamu sezony US Open se neprobojoval ani Lukáš Rosol. V posledním kole kvalifikace podlehl domácímu Donaldu Youngovi 3-6 4-6. Aktuálně 183. hráč světa tak nezvládl ani desátý pokus prokouset se kvalifikací do hlavní soutěže grandslamového turnaje. Na kurtech US Open se tak ve dvouhře objeví celkem šest českých tenistek a tři tenisté.

Mezi muži budou roli nasazených hájit Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, v pavouku nechybí ani Jan Hernych. V ženské dvouhře nastoupí Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Iveta Benešová, Lucie Hradecká a dvojice postupujících z kvalifikace.

- KVALIFIKACE US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky českých tenistů (29. 08. 2009)

Ženy - 3. kolo:
Záhlavová-Strýcová (12-ČR)
- Duqueová (31-Kol.) 6-4 4-6 7-6(4)
Hrdinová (ČR) - Robsonová (Brit.) 7-6(6) 4-6 7-6(4)
Korytcevová (20-Ukr.) - Zakopalová (13-ČR) 6-0 6-4

Muži - 3. kolo:
Young (USA) - Rosol (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist