Z Kvitové srší spokojenost. Přípravu absolvovala naplno

27. 12. 2015, 10:43
Aktuality 31
Petra Kvitová má v poslední době pořád dobrou náladu. Světové šestce vyšly po sezoně dobře zdravotní testy, kondiční i tenisovou přípravu mohla absolvovat bez omezení a spokojená je i v osobním životě. V nadcházejícím roce chce tradičně uspět na grandslamech a navíc také na olympijských hrách v Riu de Janeiro.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© instagram)

"Priority jsou jasné - jsou to grandslamy a k tomu se těším na olympiádu. Je jednou za čtyři roky a bylo by hezké mít medaili," řekla Kvitová v telefonickém rozhovoru ČTK. V Riu plánuje v srpnu hrát dvouhru, ale možná se objeví i ve čtyřhře či v mixu. "Singl je jasnou prioritou, ale neodsuzuju ani další. Tak trošku o tom přemýšlím, ale rozhodnutá nejsem," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka má radost hlavně z toho, že je relativně zdravá. "To je super zjištění," řekla Kvitová, která si letos kvůli únavě vzala měsíc volno už v březnu. Po Wimbledonu zjistila, že prodělala mononukleózu. Proto pak méně trénovala a hrála jen nezbytně nutné turnaje.

Po finále Fed Cupu podstoupila kontrolní testy a výsledky tenistku potěšily. "Všechno vyšlo víceméně dobře," řekla. Proto absolvovala kondiční přípravu na rok 2016 naplno. "Nebyl důvod šetřit tělo a v tom duchu se to nastavilo."

Pestré soustředění si užila

Kondiční trenér David Vydra připravil Kvitové pestrou směs sportů, aby nabrala kondici. Na Mallorce hrála badminton, squash, volejbal s atlety, ale také jezdila na kajaku a na kole a plavala. "Nezažila jsem lepší soustředění. Hodně mě to bavilo a opravdu se to povedlo," pochvalovala si.

Plavání a jízda na kole patřily k tomu nejtěžšímu. "Na kole jsem naposledy jela, když mi bylo šestnáct na trénink ve Fulneku," vzpomínala Kvitová. Na závěr soustředění absolvovala kvadriatlon - plavání, kajak, kolo a běh. "A překvapila jsem sama, jak jsem to zvládla. To byla velká zkušenost," řekla.

Hodně ji bavil badminton. Možná i proto, že přes síť s opeřeným míčkem hrála pravou rukou. "Hraju to tak odmalička jako kompenzační cvičení a je plný výpadů a pestrý," řekla levačka Kvitová. Líbil se jí i padel, který se hraje menší raketou v kleci a kombinuje prvky tenisu a squashe. "To bylo zajímavý," řekla.

S trenérem Davidem Kotyzou po návratu začala pilovat údery a rychle se dostávala do pohody. "Pozitivní bylo, že jsem nic nezapomněla a chytila jsem se dobře. David to viděl v technice," řekla Kvitová. "Je potřeba dopilovat pohyb a pracovat hodně na servisu, protože tím buduju hru a to jediné můžu ovlivnit," konstatovala.

O kondičním i tenisovém tréninku mluvila nadšeně a byla dobře naladěná. "Mám poslední dobou dobrou náladu skoro pořád. Konec roku se povedl. Zjistila jsem, že jsem zdravá, což je dobře a možná mi to v hlavě sepnulo," uvedla.

Ve středu vyrazí do čínského Shenzhenu, kde zahájí sezonu. Do hry půjde s chutí a doufá, že vstup do sezony zvládne. "První turnaje jsou náročné na hlavu, protože se ukazuje, co se natrénovalo a sebevědomí se teprve buduje," řekla Kvitová, jež se po sezoně zasnoubila s hokejistou Radkem Maidlem.

Program roku má víceméně stejný jako v předchozích letech. Jen po zkušenostech z letošního roku nejspíše vynechá turnaj v Dauhá. "Začátek roku je nabitý a v uplynulé sezoně mě to dohnalo. Nechtěla bych opakovat stejnou chybu," řekla vítězka 17 turnajů WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Frick
Neřeší to na FB moc šťasně - to, co by jiní měli jako FB stránku, tak ona to má jako normální osobní profil, navíc ani tam není funkce sledovat. Takže si vás nevezme do přátel, nemůeže s ní navázat na FB žádné spojení.

https://www.facebook.com/lucie.hradecka.7
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/luciehradeckafanpage/posts/1053512348033706?ref=notif&notif_t=notify_me_page

Tohle je pak unofiko, spravované cizincem.
Reagovat
aligo
https://www.facebook.com/luciehradeckafanpage/
Reagovat
aligo
taky nic moc
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
Jabadu
Čéče, to už zavání mnohoženstvím, ne?
Si říkám, má tu Lucinku - dobrá volba.
Teď by chtěl zase Hráďu. Nejsi ty náhodou saúdský princ?
:-)
Reagovat
Frick
na M25 stejně nemám :o)
Reagovat
EllNino
spíš se starej o druhou Lucinku, říkala, že po svátcích chce začít trénovat, je 28. 12. a na FB zase nic ;)
Reagovat
VlS
Spíš se drž od Lucinek co nejdál
Reagovat
PetaM
To, že si tebe Lucka nevezme do přátel, je jen tvá věc.
Reagovat
Frick
Přítel na FB by měl být někdo, koho skutečně zná. Ne "liker" její potencionální FB stránky.
Reagovat
EllNino
jenže tohle je její Facebook soukromý, ne veřejná stránka :P :)
Reagovat
Frick
Její přípspěky tam ale jsou veřejné.
Reagovat
EllNino
ne všechny ale víš :) pokud si to nenastavíš, tak některé tvoje příspěvky taky vidí všichni, já taky vidím tvoje příspěvky na Facebooku a nejsem tvůj "přítel" na Facebooku :)
Reagovat
PetaM
Ale ale ... Moc to řešíš, je to jen FB, blbost, zbytečnost. Tam žádné "přátelství" není :D Přátelství je tam venku, mezi lidmi. Ne mezi obrázky na FB ...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/KrejcikovaBarbora/

Začíná se mi zamlouvat.

Takhle vypsat čím letěla. Ne, že nějakym tryskáčem, než že (asi snad) Boeingem, že (myslim, že to byl) sedm, sedm, sedmička, ona napsala, že letěla Boeingem 777-300ER. Se mi líbí.

Ale nějak to neni ono. Přijde mi to podobný, jako dneska ty malobjemový turba (á-la Mondeo 1.0 EB). Takový křižník nebes a jen dva motůrky. Když má velké letadlo pod křídlama hned 4 roury, tak to prostě má styl. Žel, dnes to člověk vidí jen u A380 (která ovšem je vzhledově příšerná) a nestárnoucíé a stále inovované B 747.

Krásná a tvarově čistá A340 bohužel skončila.
Reagovat
VlS
Poslední krásný letadlo ušlechtilých tvarů byla Z 50 L, dopraváky jsou všechny stejný - roura na lidi a nosič hovadnejch motorů. Počet motorů je vedlejší a aerodynamicky asi vychází výhodněji mensí počet motorů.
Reagovat
Frick
Hlavně na spotřebu prý.

Tak nějaký změny vzhledu tam jsou. Minimálně to, že se v poslednich dvou dekádách zcela upustilo od letadel s motory vzadu, které byly v 60. - 80. celkem populární na obou stranách opony.
Reagovat
VlS
Aerodynamika a spotřeba jsou spojité nádoby. Ty gondoly vzadu byly důsledkem snah dosáhnout lepších vlastností při letu ba jeden motor ( menší rameno si ly při asymetrickém tahu). Asi je spolehlivost mororů natolik vysoká, že jiné nevýhody převáží . Ale stopro jsou ba tohle téma lepší weby.
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť, když to svého času šlo tak dobře... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=bouH1IVDgeA
Reagovat
petrulinka
Já teda nevím, jestli jsem něco nepřehlédla já, ale jak mohla Petra Kvitová skončit ve Sportovci roku sedmá, když byla nominovaná do první pětice, které šly na podium, to mi teda hlava nebere. Mezi nominovanou pěticí byly Lucka Šafářová, Petra Kvitová, Gabriela Soukalová, Zuzana Hejnová a Martina Sáblíková. Nedokoukala jsem do konce, ale vítězkou byla myslím Zuzka Hejnová a Lucka byla pátá, to jsem zrovna viděla.
Reagovat
EllNino
rozdělili to na kluky a holky, ale pak na konci vyhlašovali umístění od 11. do 10. místa :)
Reagovat
EllNino
od 1. do 10. :D :D
Reagovat
peggy
To snad nemysly vazne uspet na OH na je tam Maria a ostatni a mnela by si vzit priklad Martinky Sablikove.
Reagovat
Jabadu
"Promiň, drahá, nebylo to náhodou francouzsky? ... muck, muck, muck"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peggy píše nesmysly s navíc nemyslí :-)
Reagovat
George_Renel
Přeji, aby se dobrá pohoda přelila i do výsledků.
Reagovat
VlS
Tak hlavně , aby ti to Peťko fungovalo
Reagovat
EllNino
Nemyslela Petra spíš vynechat Dubai ? :) Doha je letos totiž turnaj Premier 5, letos se prohodí opět status turnaje mezi Dubaí a Doha ...
Reagovat
aligo
já myslel že až příští rok..
Reagovat
EllNino
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2016.pdf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist