Z Říma odstoupila i Serena. Trápí ji loket, ale Paříž by měla stihnout

14. 5. 2015, 15:12
Aktuality 10
Krátce po Andym Murraym odstoupila z generálky na Roland Garros v Římě také obhájkyně titulu Serena Williamsová. Světová jednička má problémy s pravým loktem, o druhý grandslam sezony na pařížské antuce by však prý přijít neměla.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová v úterý porazila hladce ve dvou setech Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, k dnešnímu zápasu třetího kola proti krajance Christině McHaleové ale nenastoupí. Z turnaje odstoupila kvůli zranění pravého loktu. 

Třiatřicetiletá Američanka se v Římě vzdala možnosti obhájit loňský titul, její pozice v čele světového žebříčku přesto zůstane neohrožená. 

Serena v setkání s novináři prohlásila, že poprvé problémy s loktem pocítila minulý pátek v Madridu. Tehdy v semifinále podlehla skvěle hrající Češce Petře Kvitové a utrpěla první porážku v sezoně. První po sérii 27 výher. 

"Museli jsme udělat správné rozhodnutí s ohledem na budoucnost. Ne pro současnost. Nechtěla jsem dopadnout jako loni, kdy jsem kvůli zranění začala trénovat až dva dny před French Open. Takhle to před grandslamem nejde," uvedla Williamsová. 

Williamsová si myslí, že by zranění nemělo ohrozit její start na Roland Garros, které startuje za deset dní. Serena loni na pařížské antuce vypadla překvapivě už ve druhém kole se Španělkou Muguruzaovou.  

"Kdybych hrála, mohlo by se to zhoršit. Ale poučila jsem se z chyb, které jsem udělala v minulosti. Kdybych hrála dál, mohlo by to ohrozit nejen moje vystoupení na Roland Garros, ale i ve Wimbledonu," prohlásila.

Třiadvacetiletá McHaleová, jež v Římě prošla kvalifikací a vyřadil Barboru Strýcovou a Saru Erraniovou se tak nedočkala svého prvního souboje se Serenou. Dostatečnou útěchou je však první letošní postup do čtvrtfinále, v němž vytvořila překvapivou dvojici s Ruskou Gavrilovovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
To byla Madridská forma, škoda toho kanára, klidně může být i finále
Reagovat
FulnekUltras
ať to hlavně Petře sedne na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
davají Petru na streamu
Reagovat
George_Renel
Dává ji i Digisport 2.
Reagovat
Patri.k
Když Serena nehraje, je nějaká možnost, že Petru teda budou vysílat? :D Ale jinak všechno dobrý Sereno :D
Reagovat
Patri.k
už to vidím, vysílají ji :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobnost že Serena odstoupí s turnaje je několikanásobně větší, než že prohraje.
Reagovat
sprchon
Zatím to tak letos je. :D
Reagovat
kada.tom
Je to škoda, že musela odstoupit, každopádně na GS je třeba, aby byla fit a zdravá, takže z hlediska prevence dobré rozhodnutí. snad bude na Paříž maximálně připravena :-)
Reagovat
FulnekUltras
že Serena předvede v Paříži opět GS-maximum svého výkonu. Zároveň bohužel i to, že v nadupaném turnajovém kalendáři si dnes tenistky podobné orazy dávají z nutnosti pořád víc - a výrazně uspět na dvou, natožpak třech akcích těsně po sobě je i pro ty nejlepší při současné vyrovnanosti širší špičky prakticky nemožné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist