Z tria českých čtvrtfinalistek v Bad Gasteinu uspěla jen Hradecká

19. 7. 2008, 14:27
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Pouze Lucie Hradecká dokázala uspět ve čtvrtfinále antukového turnaje v rakouském Bad Gasteinu. Poprvé si tak zahraje semifinále, ve kterém ještě dnes narazí na čtvrtfinálovou přemožitelku Hladíkové, Ukrajinku Korytcevovou. Na turnajovou jedničku Szavayovou nestačila Iveta Benešová.
Lucie Hradecká

Deblová specialistka Lucie Hradecká se v rakouském Bad Gasteinu probojovala poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA. Třiadvacetiletá tenistka dnes porazila 6-3 6-1 domácí Patricii Mayrovou, která se do hlavně soutěže také dostala z kvalifikace. Příští soupeřkou Hradecké, která je až v třetí stovce singlového žebříčku, bude Ukrajinka Maria Korytcevová. Utkají se ještě dnes, protože program v předchozích dnech narušil déšť.

Další dvě české tenistky v boji o postup do semifinále neuspěly. Turnajová sedmička Iveta Benešová prohrála s nejvýše nasazenou Agnes Szavayovou z Maďarska hladce dvakrát 2-6. Tereza Hladíková uhrála rovněž jen čtyři gamy proti Korytcevové.

Finalistka dubnového turnaje v portugalském Estorilu Benešová podlehla čtrnácté hráčce světového žebříčku za necelou hodinu. Jen o pár minut více strávila na kurtu Hladíková. Dvacetiletá hráčka, které ve světovém žebříčku patří až 260. příčka, přesto dosáhla při své premiéře na okruhu WTA nečekaného úspěchu.

Hradecká, která má na kontě čtyři deblové tituly, pokračuje v Bad Gasteinu také ve čtyřhře. Spolu s Andreou Hlaváčkovou ji čeká finále proti Bulharce Sesil Karatančevové a Srbce Nataše Zoričové. Loni Hradecká vyhrála v Rakousku s Renatou Voráčovou.

WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 175.000 dolarů) - sobotní výsledky::

Dvouhra - čtvrtfinále:
Szavayová (1-Maď.) - Benešová (7-ČR) 6-2 6-2
Korytcevová (Rus.) - Hladíková (ČR) 6-3 6-1
Hradecká (ČR) - Mayrová (Rak.) 6-3 6-1
Parmentierová (4-Fr.) - Meusburgerová (Rak.) 7-6(3) 6-3

Semifinálové dvojice:
Szavayová - Parmentierová, Hradecká - Korytcevová.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist