Z Turnaje mistryň na BJK Cup. V české nominaci jsou Vondroušová, Muchová i Krejčíková se Siniakovou

9. 10. 2023, 17:43
Aktuality 11
Česko budou ve finále Poháru Billie Jean Kingové reprezentovat Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Linda Nosková. Českým médiím to dnes oznámil kapitán Petr Pála.
Vondroušová a Muchová (© Profimedia)

Finálový turnaj v Seville začne 7. listopadu. Jen o dva dny dříve skončí Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu, kam se s výjimkou Noskové kvalifikovaly všechny členky Pálova týmu.

"Jsem rád, že holky, které mají takhle nabitý program, chtějí úplně na závěr zase reprezentovat. A hrozně si toho vážím," řekl kapitán na adresu českých tenistek v čele s wimbledonskou šampionkou Vondroušovou a finalistkou Roland Garros Muchovou. Ty čeká v Cancúnu dvouhra, předloňské šampionky Krejčíková se Siniakovou budou na Turnaji mistryň obhajovat finále ve čtyřhře.

Finálový turnaj BJK Cupu začne pro české tenistky hned v úterý proti obhájkyním trofeje ze Švýcarska, které mají v sestavě Belindu Bencicovou, Viktoriji Golubicovou, Céline Naefovou a Jil Teichmannovou. V pátek 10. listopadu se utkají se Spojenými státy americkými.

Z amerických tenistek se na Turnaj mistryň kvalifikovaly vítězka US Open a světová trojka Coco Gauffová a čtyřka Jessica Pegulaová, obě hvězdy v dnešní nominaci týmu USA nejsou. Gauffová je momentálně zraněná. Sestavu na webu soutěže tvoří Madison Keysová, Sofia Keninová, Danielle Collinsová, Sloane Stephensová a Taylor Townsendová.

Případný postup českých reprezentantek do závěrečných fází Turnaje mistryň by vzhledem k dlouhému přeletu a časovému posunu mohl přinést výrazné komplikace. "Přeju holkám, ať hrají co nejlíp. Když to bude mít komplikaci pro naše utkání, tak je to na zamyšlení někoho jiného, ne nás," poznamenal Pála k programu, kvůli němuž se Billie Jean Cupu vzdala polská hvězda Iga Šwiateková.

V Seville se bude od začátku připravovat zřejmě jen Nosková. "Linda bude mít pravděpodobně k dispozici dva kurty na dva dny sama. Musí být připravená, protože když někdo z nich bude postupovat, tak je velká šance, že bude muset nastoupit na úterní zápas," přemítal Pála.

Loni české tenistky nad Američankami zvítězily a pak v semifinále podlehly Švýcarsku, na které nestačily dvakrát za sebou. Do semifinále postoupí ze tříčlenné skupiny jen vítěz. Dnes nahlášené nominace se mohou až ve třech jménech změnit krátce před úvodním utkáním.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kandinsky1
4/5 účastnice TM smile to je síla smile
Reagovat
Mony
Pala i já asi počítáme, že min 1 vypadne už ve skupině a ta by s Noskovou nastoupila do dvouher proti Svycarkam..3 dny na aklimatizaci asi potřeba budou
Reagovat
tommr
naštěstí budou mít potíže se sestavou i soupeřky. Američanky budou sice nebezpečné i bez Gauffové a Pegulaové, ale Švýcarsko bez Bencicové která má dlouhodobě zdravotní potíže by bylo jen poloviční ...
Reagovat
GaelM
Proti USA to bude těžké v jakékoliv sestavě. Stejně je ta soutěž v tomhle formátu o ničem, radši ať holky uspějí na TM...
Reagovat
Dobry-den
Nakonec bude hrát Bejlek, Martincová a Knutson. smile
Reagovat
r176
a deblistka Voráčovásmilesmilesmile
Reagovat
com
a ja to vidim na odstoupeni vsech po narocnym TM.. smile

a zbyde jen chuderka Lindicka smilesmile
Reagovat
tommr
jen aby neodstoupily už před TM. Vůbec by mě to nepřekvapilo ...
Reagovat
misa
Sofie v nominaci USA má šanci zahrát si dvouhru proti Česku. Komu asi budu fandit?smile
Reagovat
vergus
Doufám, že Katka bude ready i na dvouhru, ten jejich maratónský zápas ve finále 2018 jsem viděl v O2 naživo a pořád na to vzpomínám smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist