Začal halový turnaj na antuce v Sao Paulu. Volandri vyřadil nasazeného Montaňése

14. 2. 2012, 10:04
Aktuality 0
ATP SAO PAULO - V brazilském Sao Paulu se letos koná poprvé turnaj ATP, jediný halový podnik na antuce. Hned v úvodní hrací den se se soutěží rozloučil sedmý nasazený Albert Montaňés, který nestačil na Itala Volandriho.
Filippo Volandri

Brasil Open je tradiční druhou zastávkou čtyřdílné série Golden Swing - turnajů na jihoamerických antukách. Soutěž se letos po 11 letech přesunula z Costa do Sauipe do největšího města Jižní Ameriky Sao Paula, kde však v této roční době panuje období dešťů a zápasy se tak hrají v hale.


Albert MontaňésA neobvyklé podmínky (v kalendáři ATP žádný jiný halový turnaj na antuce není) přinesly hned v úvodní hrací den překvapivé výsledky. První letošní výhru - pop pěti předchozích porážkách - zaznamenal Filippo Volandri. Třicetiletý Ital si vyšlápl na sedmého nasazeného Španěla Alberta Montaňése, kterého za 64 minut porazil hladce 6-2 6-3 a v již 10. vzájemném zápase (včetně challengerů a kvalifikací) nad o rok starším soupeřem pošesté zvítězil.

Španělský antukář Montaňés tak letos pouze potvrdil, že se mu na oranžové drti v Brazílii nedaří. Na Brasil Open startoval již podeváté, jeho maximem jsou však pouze čtyři postupy do 2. kola. Dál nikdy nebyl.

Volandri si o postup do čtvrtfinále zahraje s vítězem portugalsko-španělského duelu Rui Machado - Ramirez Hidalgo.

Ze hry venku je už i semifinalista z roku 2009 Frederico Gil z Portugalska, který prohrál s dvacetiletý Španělem Javierem Martím. Až 181. hráč světa si tak připsal teprve druhou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP, první na antuce.

Ve druhém kole se Martí může těšit na souboj se slavnějším krajanem Fernandem Verdaskem, který je v Brazílii nasazenou trojkou. Jedničkou je obhájce titulu Nicólas Almagro, dvoujkou Francouc Gilles Simon. Na něj čeká premiéra na turnajích Golden Swing. 

Turnaj má již jistého minimálně jednoho domácího čtvrtfinalistu. Čtvrtého nasazeného Thomaze Bellucciho, jenž měl v 1. kole volný los, vyzve krajan jednatřicetiletý Ricardo Mello. Levoruký Brazilec v duelu se Španělem Perem Ribou ztratil po podání pouze 12 fiftýnů a zvítězil hladce 6-4 6-2.

Mello na Brasil Open dosahuje největších úspěchů. Na okruhu ATP se jen čtyřikrát dostal dál něž do čtvrtfinále: třikrát si zahrál semifinále právě na domácí antuce a v roce 2004 vyhrál turnaj v Delray Beach.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 475.300 dolarů)
pondělní výsledky (13. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Volandri (It.) - Montaňés (7-Šp.) 6-2 6-3
Martí (Šp.) - Gil (Portug.) 6-2 6-4
Mello (Braz.) - Riba (Šp.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist