Záhlavová do premiérového semifinále nepostoupila

17. 6. 2010, 17:11
Aktuality 0
Česká tenistka Sandra Záhlavová si v Hertogenboschi nezahraje první semifinále na okruhu WTA. V boji o postup mezi nejlepší čtyři dnes prohrála se sedmou nasazenou Němkou Andreou Petkovicovou 2-6 a 6-7.
Sandra Záhlavová

Čtyřiadvacetiletá Sandra Záhlavová narazila na o dva roky mladší Andreu Petkovicovou už počtvrté v kariéře a i tentokrát se před soupeřkou musela sklonit.

V prvním vzájemném zápase na trávě začala lépe Němka, která Záhlavové dvakrát sebrala podání a získala úvodní set hladce 6-2. Ve druhé sadě už ji česká hráčka potrápila víc a podávala dokonce na zisk setu, klíčový moment ale nezvládla a v tie-breaku poté definitivně přišla o možnost postoupit poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA.

Už účastí ve čtvrtfinále si ale plzeňská rodačka v Hertogenboschi vyrovnala osobní maximum, kterým byla únorová účast mezi poslední osmičkou v Bogotě. Pak na sedmi turnajích za sebou vypadla v prvním kole a černou sérii přerušila až v Nizozemsku.

Mezi nejlepší čtyřku postoupila podle očekávání i bývalá světová jednička Justine Heninová, která rovněž ladí formu před Wimbledonem. Nejvýše nasazená hráčka se na trávě objevila poprvé po třech letech a v Hertogenboschi zatím neztratila set. To se nezměnilo ani dnes, kdy Němku Kristinu Barroisovou porazila 7-5 6-3.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Petkovicová (7-Něm.) - Záhlavová (ČR) 6:2, 7:6 (7:5), Heninová (1-Bel.) - Barroisová (Něm.) 7:5, 6:3, Dulgheruová (5-Rum.) - Švedovová (4-Kaz.) 3:6, 6:3, 6:4, Flipkensová (Belg.) - Cibulková (SR) 6:2, 6:3.

Semifinálové dvojice:
Heninová - Dulgheruová, Petkovicová - Flipkensová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist