Záhlavová prolomila prokletí prvních kol, zbylé Češky v Holandsku dohrály

14. 6. 2010, 14:19
Aktuality 1
WTA HERTOGENBOSCH - Sandra Záhlavová po sedmi nezdarech v úvodních kolech turnajů WTA konečně vyhrála. Na trávě v holandském Hertogenboschi porazila Rusku Vesninovou a zahraje si o čtvrtfinále. Naopak generálka na Wimbledon se nepovedla Zahlavové-Strýcové ani Petře Kvitové.
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová ukončila na trávě v Hertogenboschi sérii sedmi proher v prvním kole na turnajích WTA a ve wimbledonské generálce postoupila do druhého kola. Čtyřiadvacetiletá Češka nepoznala radost z vítězství na elitním okruhu od února, kdy si zahrála čtvrtfinále na turnaji v Bogotě. V Nizozemsku úspěšně zvládla kvalifikaci a dnes porazila za hodinu a půl Rusku Jelenu Vesninovou 7-5 6-2.

Její příští soupeřkou bude Slovenka Magdaléna Rybáriková, přemožitelka druhé nasazené Dinary Safinové. Ruska po zranění zad prohrála pět ze šeeti utkání a vypadla z první světové dvacítky. Tento týden ztratí znovu, neboť před rokem v Holandsku uhrála semifinále.

Další dvě Češky se ale s turnajem rozloučily. Čtyřiadvacetiletá Barbora Zahlavová-Strýcová prohrála 4-6 6-7 s Italkou Robertou Vinciovou. Za stavu 6-5 v druhém setu mohla zápas prodloužit do třetí sady, ale nevyužila setbol a v následném tie-breaku podlehla 5-7.

Petra Kvitová podlehla Němce Andree Petkovicové 3-6 6-7. Se sedmou nasazenou hráčkou se letos na kurtech potkala již potřetí, porazit ji dokázala jen při únorovém Fed Cupu v Brně.

Kvitová absolvovala letos první zápas na travnatém povrchu a v prvním setu se nedostala k jedinému brejkbolu. Druhá sada už byla vyrovnaná a dvacetiletá česká hráčka měla dokonce setbol. Petkovicová jej však v tie-breaku odvrátila a naopak sama první mečbol hned využila.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH (Holandsko, tráva, 220.000 dolarů) -
nedělní a pondělní výsledky (13. - 14. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová (ČR) - Vesninová (Rus.) 7-5 6-2
Vinciová (It.) - Zahlavová-Strýcová 6-4 7-6(5)
Petkovicová (7-Něm.) - Kvitová (ČR) 6-3 7-6(6)
Cibulková (SR) - Robsonová (Brit.) 6-3 6-4
Rybáriková (SR) - Safinová (2-Rus.) 6-7(4) 6-4 6-4
Kirilenková (3-Rus.) - Olaruová (Rum.) 6-4 6-1
Bammerová (Rak.) - Erraniová (6-It.) 6-1 6-3
Barroisová (Něm.) - Czinková (Maď.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist