Zahlavová-Strýcová dohrála. Cornetová bude zachraňovat čest nasazených

24. 7. 2009, 18:24
Aktuality 6
Tento týden si žádná Češka semifinále na turnajích WTA nezahraje. Poslední nadějí byla Barbora Zahlavová-Strýcová, ta ale v Bad Gasteinu podlehla ve třech setech Alize Cornetové. Turnajová jednička je nyní poslední z nasazených hráček, která má ještě šanci na titul.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Postup do čtvrtfinále byl pro třiadvacetiletou Barboru Zahlavovou-Strýcovou druhým nejlepším výkonem v sezoně. Lépe si vedla jen na turnaji v Acapulku, kde vypadla v semifinále s Američankou Venus Willamsovou.

V cestě mezi nejlepší čtyři jí dnes stála papírově nejsilnější soupeřka, turnajová jednička Alize Cornetová z Francie. Ta zatím v Bad Gasteinu postupovala jen s velkými potížemi, obě dosavadní soupeřky jí dokázaly vzít set. Stejně si dnes vedla česká tenistka, která po prohrané úvodní sadě vykřesala naději ve druhém setu, v němž se zlepšila na příjmu a své soupeřce sebrala třikrát servis.

V rozhodujícím setu už ale Cornetová překvapení nepřipustila. Své podání si pokaždé udržela, naopak Zahlavové-Strýcové dvakrát servis prolomila a za 136 minut zvítězila 6-4 2-6 6-2.

Mezi semifinalistkami je mladá Francouzka jediná nasazená. Neúspěch ostatních favoritek dnes podtrhly prohry dalších dvou: Anna-Lena Grönefeldová v německém souboji nestačila na svou krajanku Petkovicovou, které podlehla i přes vítězství v první sadě, šestá nasazená Magdalena Rybáriková ze Slovenska pak neuhrála ani set proti Rumunce Olaruové.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Cornetová (1-Fr.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 2:6, 6:2, Olaruová (Rum.) - Rybáriková (6-SR) 6:4, 6:4, Petkovicová (Něm.) - Grönefeldová (7-Něm.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:1, Švedovová (Kaz.) - Meusburgerová (Rak.) 6:2, 6:3.

Semifinálové dvojice: Švedovová - Petkovicová, Olaruová - Cornetová.

 

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak v tom zápase zakřičela:"Mně už to tak nebaví,ten tenis,vo-le"
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mimo mísu, ale pamatujete si poslední výkon Nicole, o kterém se dalo bez výmluv říct, že byl skvělý? :-)
SF v Sydney 2008 proti Jankovič, ta hrála také docela dobře, ale Vaidišová ji svými vítěznými údery doslova ubila, skoro jsem se divil, že těch winnerů tolik dala, letos by jich zkazila devět z desti předpokládám.:-)
http://www.youtube.com/watch?v=6iNdY3VcS2k
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes tedy opět Zahlavová-Strýcová. Kdy se dočkáme i té druhé verze s dlouhým á, tedy Záhlavová-Strýcová?
Reagovat
dabelsobul
V médiích se častěji objevuje Záhlavová-Strýcová, ale za muže si vzala Němce Zahlavu. Takže to vidím na tvar Zahlavová-Strýcová ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V Acapulku vypadla Barbora s Venus, ne Serenou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist