Záhlavová-Strýcová je ve 3. kole, vyzve Wozniackou

6. 4. 2011, 21:44
Aktuality 19
WTA CHARLESTON - Barbora Záhlavová-Strýcová na zelené antuce v Charlestonu zvládla další třísetový zápas a zahraje si se světovou jedničkou Caroline Wozniackou o čtvrtfinále. Ve třetím kole je již také obhájkyně titulu Stosurová či Slovenka Hantuchová.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová včera se štěstím zdolala krajanku Hlaváčkovou, aby si dnes v dalším třísetovém souboji poradila s Anastasií Rodionovovou a postoupila do 3. kola.

Pětadvacetiletá Češka s o tři roky starší Australankou ruského původu proměnila sedm z třiadvaceti brejkbolů. Neřešitelné problémy měla jen ve druhé sadě, ve které získala pouhých 11 fiftýnů a neudržela si ani jeden ze čtyř gamů na servisu.

O čtvrtfinále si plzeňská rodačka zahraje se světovou jedničkou Caroline Wozniackou, které by ráda oplatila loňské vyřazení. Dvacetiletá Dánka v prvním letošním zápase na antuce nedala šanci Američance Irině Falconiové, kterou smetla dvakrát 6-1.

Wozniacká se po roce vrátila na místo, kde si v loňském semifinále proti Zvonarevové podrvtla kotník a zápas musela vzdát. Pak si připisovala jeden nepovedený turnaj za druhým, než v létě zahájila nakonec úspěšný atak na čelo světového žebříčku. 

"Cítím se na antuce dobře. Je vzrušující začínat právě tady," řekla rodačka z Odense. "Ona dnes nehrála špatně, ale já trefovala vítězné míče ve správný čas," dodala.

"Na to zranění jsem si dnes určitě párkrát vzpomněla, obzvlášť při dobíhání 'kraťasů'. Ale na druhou stranu na tomto turnaji hraju velmi ráda, centrální kurt je velmi útulný," pochvalovala si oblíbený podnik Wozniacká. "Čím více bude turnaj postupovat, tím sebevědoměji se na antuce budu cítit, a to je dobře."

Daří si bývalým šampionkám
Suverénně dnes postoupily také sedmá nasazená Naďa Petrovová a obhájkyně loňského prvenství Samantha Stosurová. Australanka loni v Charlestonu získala svůj poslední titul, letos zahájil výhrou 6-1 6-2 nad Rakušankou Patricií Mayrovou Achleitnerovou.

Světová pětka Stosurová, jež od loňského Turnaje mistrů ještě nebyla v semifinále, se prý v Charlestonu cítí stejně jako před rokem v dobré psychické kondici. "Myslím, že určitě. Mám uvolněnější ramena a prostředí mi dodává úsměv na tvář," říká sedmadvacetiletá Australanka, jež se v Charlestonu připravovala už více jak týden dopředu. 

Uvědomuje si, že pokus chce zopakovat loňský titul může ve finále narazit na jedničku Wozniackou. "Její největší zbraní je, že je psychicky velmi houževnatá. Ona nedělá chyby a zápas vám zadarmo nedá. Pokud proti ní chcete vyhrát, musíte se o to zasloužit sami."

Vyhrát turnaj v Charlestonu je možná prokletím, neboť od předloňského triumfu, který je dosud jejím jediným, se dostala jen jednou dál než do čtvrtfinále (finále Lucemburk 2009) Sabine Lisická. Nyní jednadvacetiletá Němka před dvěma lety soutěž nečekaně, loni však kvůli zranění kotníku nehrála. Letos ale po obratu s Voráčovou smetla 6-2 6-3 i čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou a s Indkou Mirzaovou si zahraje o čtvrtfinále.

Nezaváhala ani šampionka z roku 2007 Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička si ve dvou setech poradila s Tamirou Paszekovou z Rakouska a čeká ji Jihoafričanka Scheepersová.

S přechodem na antuku si hlavu rozhodně neláme Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka, jež si minulý týden v Miami zvedla sebevědomí triumfem ve čtyřhře, po hladké výhře nad Kudrjavcevovou dnes zametla 6-0 6-1 s další Ruskou Jevgenijí Rodinovou a postoupila do 3. kola. V něm narazí na domácí osmnáctiletou naději Christinu McHaleovou.

Nedařilo se jen nasazené devítce Marii Kirilenkové. Čtyřiadvacetiletá Ruska ani na sedmém letošním turnaji nevyhraje víc jak jeden zápas, v Charlestonu prohrála ve druhém kole po takřka třech hodinách 7-5 5-7 3-6 s Gruzínkou Annou Tatišviliovou.

WTA PREMIR CHARLESTON (USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 721.000 dolarů)
středeční výsledky (06. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (15-ČR) - Rodionovová (Austr.) 6-3 1-6 6-3
Wozniacká (1-Dán.) - Falconiová (USA) 6-1 6-1
Stosurová (2-Austr.) - Mayrová (Rak.) 6-1 6-2
Jankovičová (3-Srb.) - Paszeková (Rak.) 6-2 6-3
Lisická (Něm.) - Bartoliová (4-Fr.) 6-2 6-3
Petrovová (7-Rus.) - Gallovitsová (Rum.) 6-1 6-1
Tatišviliová (Gruz.) - Kirilenková (9-Rus.) 5-7 7-5 6-3
Hantuchová (10-SR) - Rodinová (Rus.) 6-0 6-1
Vesninová (Rus.) - Matteková-Sandsová (14-USA) 6-4 7-6(6) 

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Duševinová/Poučeková (Rus./Běl.) 6-1 6-1
Matteková/Shaughnessyová (4-USA) - Uhlířová/Grandinová (ČR/JAR) 4-6 7-5 10-0
Shuai Peng/Jie Zheng (Čína) - Kingová/Záhlavová-Strýcová (3-USA/ČR) 2-3 skreč K.
Hantuchová/Kirilenková (SR/Rus.) - Hlaváčková/Voráčová (ČR) 6-7(8) 6-2 16-14

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
EllNino
Zahlavova, Birnerova, Srtycova,..... to je fakt elita
Reagovat
smazaný uživatel
Tak elitu máme Šafářovou, Kvitovou a Zakopalovou. V druhé vlně momentálně Hradecká a Benešová (+ Bára). Strýcová hraje solidní a pestrý tenis a je to velká bojovnice, ale na ty úplně nejlepší holt nestačí.
Reagovat
EllNino
mas pravdu no budem drzet palce ale moc ji neverim
Reagovat
EllNino
nebo se pletu?
Reagovat
EllNino
Petrova přece byla v top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Dřívě byla, ale letos hraje zatím nehrála moc dobře, zejm. na začátku roku. Momentálně není ani v Top 20.
Reagovat
EllNino
A co treba Petrova 6:2, 6:2 nebo Rezai 6:0, 3:6, 7:5
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale Petrovova ani Rezai letos do širší špičky nepatří. Obzvláště Rezai.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Záhlavová-Strýcová s Kingovou vzdaly při vedení 3:2 zápas deblu. Tak aby Barbora vůbec proti Wozniacké nastoupila...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, to odstoupila Vania King, protože měla brutální puchýř na pravém chodidle a nemohla pořádně běhat atd. Viz: http://twitter.com/queen_v21

Resp. foto zde: http://yfrog.com/hsebpdj
Reagovat
smazaný uživatel
Loni v Charlestonu Bára s Wozniackou prohrála 4:6, 1:6, letos bych tipoval, že neuhraje více než dvě nebo tři hry. Úplně bych nevylučoval ani dva kanáry.

Ledaže by hrála úplně nejlíp jak umí a Wozniacká by si vybrala slabší den.

Protože od základní čáry ji nepřetlačí, na chyby soupeřky se taky spoléhat nemůže a s dropshoty si nevystačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, tak si Matěji tipneme :-) Ty tipuješ, že uhraje Bára 2 - 3 hry. Já tipuji, že v obou setech uhraje dohromady 6 - 7 her. Uvidíme kdo bude blíže skutečnosti. Pokud ale Bára opravdu dostane dva kanáry, jak jsi zmiňoval, tak se nebudu hodit ani na hnůj :-))
Jen doufám, že tento zápas bude nějaký stream vysílat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jestliže s Radwanskou minulý týden v Miami prohrála 1:6, 0:6, tak považuji za realistické očekávat, že s Wozniackou (která je v relevantním směru (= schopnost nedělat chyby a udržet míč ve výměně) podobným typem hráčky jako Radwanská, akorát výrazně lepší) neuhraje více než dvě, tři hry.

Na streamu by to mělo být.
Reagovat
smazaný uživatel
No on každý zápas je jiný a každý začíná od stavu 0:0, tak se nechme překvapit, třeba nás Bára oba překvapí :-)
Reagovat
VlS
Nebuď alibista :-)
Tipuju 7:5; 6:0 pro Wozniacki
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak já si také tipnu přesný výsledek: 6:4; 6:2 pro Wozniacki :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, každý zápas je jiný, ale vezmi si Bářiny zápasy s hráčkami ze širší špičky za poslední tři roky.

Letos:

Bartoli 2:6, 1:6

Clijsters 1:6, 4:6

Na Li 2:6, 1:6

Ivanovič 2:6, 2:6

Radwanska 1:6, 0:6

Loni:

Clijsters 2:6, 1:6

Wozniacki 4:6, 1:6

Šarapovová 5:7, 3:6

Ivanovič 3:6, 2:6

2009

Venus Williams 0:6, 3:6

Azarenka 2:6, 1:6

V poidstatě jediný celkem vyrovnaný zápas byl se Šarapkou loni ve Wimbledonu, ale tam drtivá většina Bářiných bodů vyplývala z nevynucených chyb Marii. Totéž se dá říci o letošním zápasu s Kim, kt. skončil v druhém setu 4:6 spíše jen díky tomu, že se Kim přestala koncentrovat.

Dohromady to dává slušnou pravděpodobnost, že více než tři gamy neuhraje proti někomu, koho ze základní čáry nepřetlačí (resp. ani nijak nevyvede z míry) a nevynucených chyb mnoho neudělá.
Reagovat
dabelsobul
S vaši diskuzí souvisí i kursy. Na to, ze Bara nezíská set a uhraje max. gamy, je kurs 1,67... Carol tedy jasná favoritka, tipuju to tak na 6-2 6-1. Jen za ten pidi kurs už to hrát nebudu
Reagovat
smazaný uživatel
Wau, jak se tak koukám na tu statistiku, kterou jsi zde zmínil, tak je opravdu tristní. S tou Šarapkou s tebou souhlasím, ten zápas si pamatuji a Šarapka tehdá opravdu dělala neuvěřitelné množství nevynucených chyb, což u ní není teda nic vyjímečného :-)
No uvidíme, třeba dá Bára statistikám na prdel :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist