Zahlavová-Strýcová končí. Clijstersová jde dál

2. 9. 2009, 23:15
Aktuality 3
US OPEN ŽENY - Barbora Záhlavová-Strýcová na US Open poprvé do 3. kola nepostoupila, když nepřekvapila proti světové devítce Azarenkové. V úspěšném návratu na US Open pokračuje vítězka z roku 2005 Kim Clijstersová. Belgičanka postoupila po třísetovém zápase přes Francouzku Bartoliovou.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Barbora Zahlavová-Strýcová podlehla osmé nasazené Bělorusce Viktorii Azarenkové 2-6 1-6 za hodinu a devatenáct minut.

Třiadvacetiletá rodačka z Plzně by postupem do třetího kola vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamu z loňského Wimbledonu, ale o tři roky mladší soupeřka jí nedala šanci. V prvním setu se držela Záhlavová-Strýcová do stavu 2-2, pak už dominovala na třetím největším dvorci ve Flushing Meadows Grandstand Běloruska.

Středa na US Open (ženy):
Pennettaová v New Yorku řádí. Soupeřkám nadělila už tři kanáry

Azarenková, která se letos blýskla triumfy na třech turnajích, lépe vstoupila i do druhé sady a ujala se vedení 3-0. Pak česká tenistka odvrátila "kanára", ale zbytek setu patřil opět deváté hráčce světa.

V ženské dvouhře zůstala z českých hráček jen Petra Kvitová, která ve druhém kole nastoupí proti Italce Tathianě Garbinové až zítra.

Clijstersová otočila zápas s Bartoliovou
V úspěšném comebacku po mateřské pauze pokračuje Kim Clijstersová. Někdejší první hráčka světa vyřadila za necelé dvě hodiny turnajovou čtrnáctku Francouzku Marion Bartoliovou po setech 5-7 6-1 6-2. Další soupeřkou šestadvacetileté Clijstersové, která hraje třetí turnaj po dvouleté odmlce, bude krajanka Kirsten Flipkensová.

Zatím bez problémů postupuje obhájkyně titulu. Serena Williamsová v úterý nedala šanci Maďarce Melindě Czinkové, kterou za necelou hodinu smetla dvakrát 6-1.

Sedmadvacetiletá Američanka oproti prvnímu kolu ještě snížila počet nevynucených chyb, naopak zahrála hned 25 vítězných úderů, což bylo skoro polovina vyhraných fiftýnů, které potřebovala na postup.

Na tiskovce pak pobavila novináře svým vysvětlením, proč na grandslamech hraje většinou o třídu lépe než na ostatních turnajích. "Asi proto, že se to tady víc vyplatí. Snažím se splatit svou hypotéku," uvedla mladší ze sesterského dua, která je s 26 miliony dolarů na odměnách nejlépe placenou tenistkou historie.

Teď ji čeká Španělka Jose Maria Martinezová, kterou zdolala letos na French Open až ve třech setech.

Na postup Slovenky Rybárikové večer navázala i její krajanka Daniela Hantuchová. Ta poté, co prohrála první set, utkání se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou snadno otočila.

O překvapení se postarala domácí Vania Kingová, jež vyřadila semifinalistku French Open a patnáctou nasazenou Samanthu Stosurovou.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (02. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (8-Běl.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 6-1
S. Williamsová (2-USA) - Czinková (Maď.) 6-1 6-1
V. Williamsová (3-USA) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 6-2
Zvonarevová (7-Rus.) - Čakvetadzeová (Rus.) 3-6 6-1 6-1
Pennettaová (10-It.) - Mirzaová (Ind.) 6-0 6-0
Kirilenková (Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6-4 2-6 6-4
Clijstersová (Belg.) - Bartoliová (14-Fr.) 5-7 6-1 6-2
Kingová (USA) - Stosurová (15-Austr.) 7-5 6-4
Wozniaková (Kan.) - Mauresmová (17-Fr.) 6-4 6-0
Li Na (18-Čína) - De Britová (Portug.) 6-1 6-3
Flipkensová (Belg.) - Medinaová-Garriguesová (20-Šp.) 6-1 6-3
Hantuchová (22-SR) - Bacsinszká (Švýc.) 5-7 6-2 6-1
Schiavoneová (26-It.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 6-4
Vesninová (31-Rus.) - Craybasová (USA) 7-6(6) 6-1
Rybáriková (SR) - Chang Kai-chen (Tchaj-wan) 4-6 6-2 6-2
Martínezová (Šp.) - Kerberová (Něm.) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulková/Peerová (Arg./Izr.) - Kvitová/Savčuková (ČR/Ukr.) 6-4 6-4
Coinová/Pelletierová (Fr./Kan.) - Granvilleová/Uhlířová (USA/ČR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
skott
Z dnesnich zapasu bych vyzdvihl vitezstvi Marii Kirilenko, protoze uz dlouhe mesice jsem ji nevidel hrat tak dobre.Zahrat proti vyborne obranarce jakou je Aga 44 viteznych uderu je skvela vizitka, k tomu spousta strhujicich dlouhych vymen, spolehlivy servis a ten nejlepsi bonbonek si MaKiri nechala az na konec, kdy si vynutila mecbol lobem, kterym se ji podarilo prehodit Agnieszku, kdyz uz byla otocena temer zady k siti.
Reagovat
dabelsobul
Chvíli jsem zápas viděl a Maria opravdu předvedla skvělý výkon. Li Na teď bude rozhodně hratelná... Jenže u ženských zopakovat takový výkon bude složité :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist