Záhlavová-Strýcová po sedmi porážkách v řadě konečně zvítězila. Postupuje i Hradecká

11. 9. 2012, 21:49
Aktuality 11
WTA QUÉBEC - Barbora Záhlavová-Strýcová v Québeku úspěšně vykročila za obhajobou svého jediného triumfu na okruhu WTA. Na kanadském halovém turnaji zdolala domácí Pelletierovou a připsala si první výhru po sedmi porážkách v řadě.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová se z posledních osmi startů v hlavníc soutěži turnaje WTA dostala jen jednou přes 1. kolo, v Palermu to pak dotáhla až do finále. Po něm se ale trápila dál a včetně kvalifikace a podniku ITF prohrála sedm utkání v řadě.

Černou sérii šestadvacetiletá Češka zlomila až dnes v Québeku, kde loni získala svůj jediný titul na okruhu WTA. Ve svém úvodním zápase si poradila s domácí 208. hráčkou světa Marií-Eve Pelletierovou, kterou navzdory třem ztraceným servisům zdolala 7-6 6-1.

"První set je vždy náročný, byla jsem i trochu nervózní," řekla Záhlavová-Strýcová. "Nehrála jsem tak, jak bych chtěla. Ale jsem ráda, že se mi přes to podařilo projít dál."

"Je dobré být zase zpět. Cítím se tu příjemně, jako doma. Tenhle turnaj miluju a to je důvod, proč se sem ráda vracím."

O třetí letošní čtvrtfinále se šestá nasazená Záhlavová-Strýcová utká s o rok mladší Němkou Tatjanou Malekovou,

Pouhé dva dny od porážky ve finále čtyřhry na US Open se v dalším soutěžním utkání představila Lucie Hradecká. Zatímco v New Yorku v souboji o titul neudržela ani jeden svůj servis, na úvod turnaje v Québeku bylo podání už zase její silnou zbraní.

Sedmadvacetiletá Češka proti Američance Marii Sanchezové v prvním setu prohrála na servisu jen pět fiftýnů a vyhrála 6-4. Ve druhé sadě šla po brejku z jedenácté hry servírovat do zápasu, za stavu 6-5 však soupeřce nabídla první brejkbol, který neodvrátila. Nicméně v následném tie-breaku si vítězství pohlídala a postoupila do 2. kola. 

O třetí letošní čtvrtfinále se utká s domácí Eugenií Bouchardovou. Osmnáctiletá Kanaďanka, jež startuje na divokou kartu, si v úterý poradila 6-4 6-3 s americkou vrstevnicí Grace Minovou.

Do druhého kola postoupila také domácí turnajová čtyřka Aleksandra Wozniaková. Dvojnásobná semifinalistka turnaje zdolala po setech 6-2 4-6 6-3 Rusku Jelenu Vesninovou.

"Jsem nadšená, že tu zase mohu být. Dnes jsem hrála proti soupeřce, která hraje podobně jako já - útočný tenis. Předvedly jsme několik dobrých výměn. V hale musíte uplatnit svou hru, protože výměny jsou kratší a musíte si chodit pro vítězné míče," komentovala kanadská tenistka a pochvalovala si přízeň fanoušků. "Je hezké slyšet jejich povzbuzování. Pomohlo mi to soustředit se a zůstat motivovaná na každý míč."

O čtvrtfinále se utká s Američankou Melanií Oudinovou, s níž prohrála oba vzájemné zápasy. Právě před čtyřmi lety v Québeku si Oudinová zahrál své první čtvrtfinále na okruhu WTA.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (11. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Pelletierová (Kan.) 7-6(2) 6-1
Hradecká (8-ČR) - Sanchezová (USA) 6-4 7-6(5)
Wozniaková (4-Kan.) - Vesninová (Rus.) 6-2 4-6 6-3
Martičová (7-Chorv.) - Pegulaová (USA) 6-4 7-5
Oudinová - Falconiová (obě USA) 7-5 7-6(6)
Rampreová (Slovin.) - Larcherová de Britová (Portug.) 6-2 1-6 6-3
Lučičová (Chorv.) - El Tabakhová (Kan.) 6-4 3-6 7-6(5)
Mladenovicová (Fr.) - Brengleová (USA) 6-4 6-7(6) 6-4
Bouchardová (Kan.) - Minová (USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak ona Hradecká prohrála. Na idnesu to píšou.
Reagovat
smazaný uživatel
Na idnesu píšou kdejaké blbosti. :D Největší sranda je, že v jejich přehledu Právě se stalo mají zprávu: "Česká tenistka Lucie Hradecká zdolala v 1. kole turnaje v Québeku americkou soupeřku Sanchezovou 6:4, 7:6 (7:5)." No a v článku mají, že prohrála... To jsou věci. :D
Reagovat
tommr
jj právě jsem si to tam taky přečet. A o výhře Báry tam není ani zmínka. Je to novinářská ostuda ...
Reagovat
smazaný uživatel
idnes.cz: "Můžete nám věřit!" :D
Reagovat
tommr
ještě že máme ten internet a můžeme si všechno ověřit z více nezávislejch zdrojů ... :)
Reagovat
dadaft
a nakonec postoupila i Lucka Hradecká.
Reagovat
tommr
já bych zatím ještě moc nejásal. Bára v Quebecu obhajuje lonskej titul a pokud se jí to nepovede, tak jí hrozí velkej propad v žebříčku. Momentálně je se ztrátou 250 bodů v průběžným žebříčku až na 89. místě ...
Reagovat
smazaný uživatel
ona taky kromě Palerma celý rok pořádně nic neuhrála
Reagovat
Fandina
no prosim. Tak Barčo jen tak dál, ddržím palce a zase pojď pojď pojď!
Reagovat
freeteepek
Jen tak dál. Nedovedu si představit, že bych objížděl turnaje po celém světě. Platil si hotely, dopravu, trenéry a veškerý další potřebný servis a pořád jen prohrával:-)
Reagovat
smazaný uživatel
na Spadeových 21 porážek v řadě a nějakých 8-9 měsíců bez výhry to pořád nemá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist