Záhlavová-Stýcová dnes sehraje své první letošní finále na okruhu WTA

15. 7. 2012, 10:04
Aktuality 7
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová získala v Palermu titul ve čtyřhře a v singlu dnes sehraje své první letošní finále na okruhu WTA. Na turnaji v Palermu se o druhý titul v kariéře utká s Italkou Sarou Erraniovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Italka Erraniová vyhrála domácí turnaj v roce 2008 a s českou reprezentantkou má kladnou bilanci 2:1 na zápasy. Naposledy se utkaly před dvěma lety, kdy zvítězila Erraniová, výhra Záhlavové-Strýcové se datuje do roku 2008.

Rodačka z Plzně má v Palermu patent na dlouhá utkání. Od druhého kola vyhrála všechny duely ve třech setech a celkově na kurtech při svých střetnutích ve dvouhře strávila už 11 hodin a tři minuty. Semifinále s Britkou Laurou Robsonovou musela otáčet a trvalo jí 155 minut.

Barbora Záhlavová-Strýcová může v Palermu získat double. Před dnešním finále dvouhry vyhrály s Renatou Voráčovou coby hlavní favoritky soutěž ve čtyřhře poté, co v sobotu později v noci zdolaly druhý nasazený pár Darija Juraková z Chorvatska a Katalin Marosiová z Maďarska 7-6 a 6-4.

Ve čtyřhře si šestadvacetiletá rodačka z Plzně připsala 17. turnajový triumf. Letos už slavila v dubnu ve Stuttgartu s Ivetou Benešovou. S Voráčovou vyhrály druhý společný turnaj, předchozí titul mají z roku 2010 z Lince. Osmadvacetiletá Voráčová získala osmý deblový vavřín.

O postup na hlavní turnaje z kvalifikací budou po včerejších výhrách dnes usilovat dva zástupci českého mužského tenisu. Ve druhém kole kvalifikace na turnaj v Atlantě si Lukáš Dlouhý zahraje s Belgičanem Bemelmansem. Jan Hernych včera zvládl v Gstaadu zvítězit ve dvou duelech a k postupu na hlavní turnaj českému tenistovi zbývá přejít přes poslední překážku - Němce Gremelmayra.


Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
Erraniová je sice letos na antuce skoro neporazitelná, ale Bára chytla formu a mohla by překvapit. Snad jí ještě zbyly nějaký síly po tolika vyčerpávajících zápasech v singlu i v deblu. Je docela zajímavý, že Erraniová tady v Palermu debla nehrála i když na urnaji startovala i její stálá spoluhráčka Vinciová ... :)
Za zmínku ještě stojí, že to je teprve druhý letošní finále s českou účastí, zatímco loni touhle dobou už měla Petra Kvitová na kontě 4 tituly! První letošní českou finalistkou byla Lucka Šafářová v Charlestonu, která v něm ovšem utrpěla debakl. Snad si Bára dneska povede o něco líp ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že moc gamů dnes neuhraje. Errani všechno vyběhne a vrátí a Bára udělá nějakou chybu. Moc il už asi mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
*sil
Reagovat
tommr
fyzickejch sil už asi Bára mít moc nebude, ale ty vydřený vítězství jí zase musely dodat velkou psychickou vzpruhu. A dobrá psychická pohoda dělá v tenisu hodně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ohledně těch sil včera jsem se díval na finále debla a Bára začla hrát vždy v těch koncovkách setu asi byla unavená.:)
Budu ale držet pěsti POJĎ!!! Báro:):)
Reagovat
VlS
Tak to může být hezký zápas, hrají trochu podobně, dobrej pohyb, slabší servis, chytrá hra. Doufejme, že to tam Baruně bude padat a pak to může být hodně o hlavě. Sara je jadsná favoritka, Baruna se jmen nebojí - myslím, že to může stát za sledování.
Reagovat
dadaft
rozhodně. těším se jak malý jarda...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist