Zahozený mečbol, frustrace a diskvalifikace. Polmans v Šanghaji napálil míček do rozhodčího

3. 10. 2023, 11:50
Aktuality 11
Jak rychle přijít o úspěch a stát se vyvrhelem. V hlavní roli Marc Polmans (27). Australský tenista byl v Šanghaji jediný úder od premiérového startu v hlavní soutěži turnaje Masters 1000, místo toho byl diskvalifikován. Po nevyužití mečbolu totiž napálil míček do obličeje hlavního rozhodčího a věděl, že je zle.
Profily hráčů
Marc Polmans (© Profimedia)

Marc Polmans má ve sbírce jeden skalp hráče TOP 50 (Uga Humberta), tři challengerové tituly a na hlavním okruhu se dostal šestkrát do druhého kola (včetně tří grandslamů). V žebříčku figuroval nejvýše na 116. místě, aktuálně mu patří 140. příčka.

Nyní v Šanghaji zkoušel teprve počtvrté v kariéře štěstí v kvalifikaci turnaje Masters 1000 a byl blízko premiérovému postupu do hlavní soutěže. Konkrétně jeden jediný bod.

Jenže pak přišel bleskový sled nešťastných událostí. Sedmadvacetiletý Australan při mečbolu nezvládl volej u sítě, frustrovaně a hlavně bezmyšlenkovitě odpálil míček s velkou razancí směrem k rozhodčímu a bolestivě ho zasáhl do obličeje.

Podle pravidel nemohlo následovat nic jiného, než diskvalifikace a postup jeho soupeře Stefana Napolitana do hlavní soutěže. Ital si turnaj Masters zahraje poprvé mimo domácí antuku v Římě.

Polmans navíc může očekávat ještě pokutu. Kanaďan Denis Shapovalov musel ze velmi podobný incident během daviscupového utkání v roce 2017, kdy rozhodčímu zlomil očnici, zaplatit 7000 dolarů (176.000 korun).

Hitparáda tenisových úletů a diskvalifikací

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Mony
Vzal Djokerovi prvenství.., ale tam to bylo zase zezadu, to se možná počítá víc.. tohle zase bylo přímo Empire, na USO jen lajnovasmile
Reagovat
Newcombe
Tohle chování je naprosto nepřípustné. Je jasné, že to neudělal schválně, ale může se stát (a stává se to), že někoho trefí. Stejně tak je nepřijatelné hlasité hekání a záměrné zdržování. Okamžitá diskvalifikace je na místě. Sice by ženský okruh přišel o 80% hráček, ale ten klid by za to stál.
Reagovat
milik254
Kdo je oslavuje?

Jak s tím souvisí hekání?smile
Reagovat
lvicek
Jakoby chlapi nehekali.
Reagovat
Pe3k
Na oslavě vzteku jsem ještě nebyl, ale zní to zajímavě.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Správná trefa. Jen víc do těch zmetků, jen víc...
Reagovat
Krisboy
Rozjíždíš "kampaň za tenis bez umpajrů"? A komu tím prospějete, co?
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Přeci tenistům. Zaslouží si více respektu, takhle si ti umpirové snad aspoň uvědomí, že nejsou žádní nedotknutelní bozi.
Reagovat
Krisboy
Některé výroky jsou opravdu nepochopitelné, ale tohle myslím není to nejlepší řešení... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Navrhuji sestavit žebříček upírů ale i upírek, které je třeba správně trefit.smile Kůl do srdce už není moderní, takže teď headshot tenisákem.smile
Reagovat
Krisboy
Po přečtení titulku jsem myslel, že ho napálil schválně. Ale i tak to byl pěknej zásah. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist