Zákaz vstupu do země zrušen. Djokovič dostal víza a může na turnaje do Austrálie

16. 11. 2022, 17:44
Aktuality 41
Novak Djokovič potvrdil úterní informace médií, že dostal australská víza a bude moci startovat na lednovém Australian Open. Letos byl hvězdný srbský tenista krátce před startem úvodního grandslamu sezony ze země vyhoštěn kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Australská víza obdržel Djokovič navzdory tomu, že se s jeho vyhoštěním původně pojil tříletý zákaz vstupu do země. Australian Open se bude hrát od 16. do 29. ledna a pětatřicetiletý rekordman turnaje na něm bude moci usilovat o jubilejní desátý titul.

"Měl jsem velkou radost, když jsem se to včera dozvěděl," řekl Djokovič novinářům na Turnaji mistrů v Turíně, kde dnes postoupil do semifinále. "Byla to samozřejmě velká úleva, protože dobře vím, čím jsme si já a lidé mně blízcí museli projít kvůli tomu, co se dělo v Austrálii a po Austrálii," dodal.

Do Melbourne letos v lednu navzdory chybějící vakcinaci Djokovič přiletěl, skončil však v karanténním hotelu a po několika soudních stáních byl ze země den před startem turnaje vyhoštěn.

"Australian Open je můj nejúspěšnější grandslam, mám na něj krásné vzpomínky. Takže samozřejmě tam chci znovu jet, chci hrát tenis, dělat to, co mi jde nejlíp. Doufám, že zažiju skvělé australské léto," řekl Djokovič, jenž letos kvůli svému odmítavému postoji k povinné vakcinaci proti Covidu-19 přišel také o start na US Open.

Povinnost pro cestující ze zahraničí prokazovat svůj očkovací status zrušila Austrálie v červenci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
baba
konečně i protinožci museli uznat, že diskriminace neočkovaných byla protiprávní. Neměli bychom žádat o nějakou finanční satisfakci?!!
Ale jsem ráda, že tohle je snad již definitivně za námi. Nole to tam teď jednoduše m u s í vyhrát...
Reagovat
ladinec
Nic za námi není. Digiotroci jsou všichni očkovani. Mimo těch co dostali placebo.
Reagovat
Ondrej2280
ty vole, to je bomba:)))) Lepsi , nez Nola...to som teda necakal.)
Reagovat
Martan1
Kdo je digiotrok? To jsem ještě neslyšel. Mám 3 krát "placebo" a v kovidový době jsem vůbec nemarodil. Ale už mě asi mají, mám určitě z toho placeba v sobě čip kterým mě mohou sledovat. Akorát mi není jasný proč to dělají tak složitě, když jim stačí aby mě sledovali přes mobil... Ještě budu dál přemýšlet abych na to konečně přišel. A pro jistotu si radši žádný placebo už nikdy nenechám píchnout...jenže už je asi pozdě..., už ho mám v sobě a ještě třikrát..kruci to je pech..smile
Reagovat
Ondrej2280
Si proste smolař:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono zas odsud posud... Placeba se prokazatelně a hlavně záměrně podávala. A že jsi měl se 3 dávkami pohodu, to buď rád, ale rozhodně to neber jako samozřejmost. Mám z okolí hned několik případů, co takové štěstí neměly. Nic neni jednobarevné.
Reagovat
Alien
Teď se teprva ukáže, kdo bude GOTT!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Karel?
Reagovat
Krisboy
Taky to nechápu. Gott už přece byl smile
Reagovat
turista
Ano. A Gottwald taky kdysi byl. Dokonce i Gottwaldov existoval po dobu 41 let.
Reagovat
Alien
Promiňte. GOOATT!
Reagovat
vavrinec
Klidně GOTT. Lepší je být bůh než koza, ne? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Patik
To bolo jasné..nemal som obavy že by ho tam nepustili..z čoho mám obavu že tam budú na tribúnach covid retardi bučať keď vojde na kurt a budú mu znepríjemňovať pobyt na turnaji každý zápas.
Reagovat
Ondrej2280
Mal by si ist na ten kurt s nim a pripadne ich strielat,ak by si niekto dovolil na jeziska bucat :) Popripade by si s nim mohol poplakat a postazovat na neprajnych divakov..ktori mu zas a znova nechcu fandit:)
Reagovat
Patik
no ..nehovorím ? ....
Reagovat
Ondrej2280
A nad cim teraz akoze fnukas? Divaci ho proste nemaju radi ,tak to musi skusnut aj na dvorci. A moze si za to len a len sam..
Reagovat
makro99
len a len určitě ne...
Reagovat
annah
Převážně ovšem ano. Kdyby aspoň přestal s tím posilanim srdicek na všechny strany... Opereta hadra...
Reagovat
turista
My to máme rádi v Djokolandu.
Reagovat
Ondrej2280
Hej, revat po podavckach lopticiek a nasledne rozdavat srdicka, to je take charakteristicke pre Jeziska a jeho fans.)
Reagovat
Marduch
Máme to pestrý, když téměř pořád vítězíme, přál bych ti znát ten pocit.. 75 dnů, to si už nemůžeš ani pamatovat, možná dnes, jestli to Caspy nebude hrotit, jak předem avizoval:))
Reagovat
Ondrej2280
Pockaj ,kto bral tento rok 2 GS?:) A nahodou neplakal Jezisek na FO po zapase s Rafom?:) Tak ako to je?
Reagovat
turista
Neplakal. Byl hodně naštvaný na sebe a na nepřátelské diváky.
Reagovat
Ondrej2280
Aha..tak nepriatelski divaci :)za tie roky svojho spravania si na to aj mohol chlapec srbsky zvyknut..lepsie to nebude:)
Reagovat
Ondrej2280
A inak , ja tu nijak nezhadzujem Djokovicove tensiove kvality, to zas uznam kvalitu hry,kedze sam ju hravam,ale spravanim sa na dvorci sa ukazuje ako maly chlapec,ktoremu ked niekto zoberie oriesky tak hadže ručičkami okolo seba a obvinuje z neuspechu vsetkych okrem seba:)..tomu sa fandit proste neda..sorry
Reagovat
Marduch
tak mu nefandi a nevotravuj:)
Reagovat
Ondrej2280
reagoval si ty na mna, ty dilino:)
Reagovat
Amputace
Však mu taky nikdo nefandí.
Reagovat
woody
máš recht, nédky mu ujedou nervy a zbytečně si vylévá zlost na podavače, ale na druhou stranu, by mělo být rečeno, že ten revandž tam je obrovský. Jeho charita je zaměřená hlavně na děti.

Ososbně jsem byl na rozlučce Štěpánka v O2. Novak jako poslední ze všech pozvaných se tam podepisoval a fotil s návštěvníkama, když už byli ostatní dávno v šatně. Já jsem se k němu bohužel nedostal, protože Novak se sice ještě podepisoval, ale nás už vyháněli pořadatelé.
Reagovat
turista
On na nerve po podávacích míčků. Jen je někdy popohani.
Reagovat
Ondrej2280
Nemyslis vazne :) vsak ten nema problem revat ani po zberackach lopt,co maju 12 rokov..
Reagovat
Amputace
Jen je popohani :D Tady se s těmi hláškami v poslední době roztrhl pytel.
Reagovat
magnus
Tak to je super,konečne skončila táto fiskriminácia.Covid začal od 24.2.2022 záhadne slabnuť až sme nemuseli nosiť ruška ani ukazovať očkovacie preukazy,vdaka Voloda,zabil si tu pliagu smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Mantra
už tam smíme všichni, co jsme se neočkovali?
Reagovat
RFanousek
Ano, to už dávno. On tam teď nemohl proto, protože byl deportován, ne proto že nemá očkování.
Reagovat
paddy
neočkovaní by museli podstoupit 14 denní karanténu
mohl proto přijet i bez očkování, ale úředníci udělali chybu, takže si myslel, že má výjimku a vznikl kolotoč událostí
Reagovat
Krisboy
Hodně štěstí! smile

Ale totéž přeji i mladým puškám smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Romario
Zaplať pánbů. Nole na hrad!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist