Zakopalová je potřetí v sezoně ve čtvrtfinále

26. 2. 2014, 18:00
Aktuality 7
WTA FLORIANOPOLIS - Kláře Zakopalové se v Brazílii navzdory neoblíbenému teplému počasí daří. Po finále v Riu de Janeiru je už ve čtvrtfinále i ve Florianopolisu, kde dnes porazila ve dvou setech Francouzku Alizé Limovou. O semifinále se utká s Rumunkou Dulgheruovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová se do Florianópolisu přesunula z Ria de Janeiro, kde nestačila i kvůli potížím s dýcháním až v nedělním finále na Japonku Kurumi Naraovou. I na druhém turnaji během dvou týdnů ve vyhřáté Brazílii, kde nepanují zrovna její oblíbené podmínky, zvládá první kola snadno ve dvou setech. Dnes třetí nasazená hráčka porazila 6-3 6-3 Francouzku Alizé Limovou, tedy totožným výsledkem jako si včera poradila s Vekičovou.

A znovu potvrdila zlepšení na servisu, když stejně jako včera ztratila jen dvě z devíti her na podání. Do potíží se dostala hlavně v druhé sadě, kdy prohrávala 0-3. Pak však vyhrála šest gamů v řadě a i když proměnila až pátý mečbol, strávila na kurtu jen hodinu a čtvrt.

Pro pražskou rodačku, jež v pondělí oslavila 32. narozeniny, to je dobrá zpráva, neboť po prvním kole si postěžovala na únavu. Zakopalová na třetím ze sedmi letošních turnajů postoupila do čtvrtfinále.

O postup do semifinále bude hrát s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou, která dnes zdolala domácí Telianu Pereiraovou 7-5 6-2.

Zakopalová má se 141. hráčkou světa vyrovnanou bilanci 1-1 na zápasy, naposledy před třemi lety v Dauhá ji porazila ve dvou setech. V této sezoně zatím obě čtvrtfinále zvládla a v Hobartu i minulý týden v Riu de Janeiro pak došla do finále.

Barbora Záhlavová-Strýcová sice ve Florianopolisu vypadla ze dvouhry už včera, ve čtyřhře však s Američankou Vaniou Kingovou potvrzují pozici nasazených jedniček. Dnes nejprve v dohrávce 1. kola porazily 6-2 7-5 ukrajinsko-polskou dvojici Burjačoková/Piterová a po následné hladké výhře 6-1 6-2 nad kolumbijským párem Castanová/Duqueová-Marinová a postoupily do semifinále.

Ve dvouhře pokračují i obě nejvýše nasazené Španělky. Carla Suárezová-Navarrová si ve druhém kole poradila 6-3 7-6 s Nizozemkou Kiki Bertensovou, přestože musela ve druhé sadě za stavu 4-5 odvracet dva setboly a pak hráčky z kurtu vyhnal déšť.

"Byl to náročný zápas. Kiki hrála opravdu dobře a já musela odvracet dva setboly. Po té pauze jsem pár věcí změnila a byla jsem schopná vyhrát tie-break," komentovala Suárezová, kterou ve čtvrtfinále čeká obhájkyně titulu Rumunka Monica Niculescuová.

"Bude to úplně jiná hráčka, protože hraje slajsovaný forhend. Není snadné se s tím vypořádat, moc hráček tak nehraje. Ale hlavně chci hrát svůj tenis a potřebuju hrát lépe než dnes. Čeká mě hodně těžký zápas," dodala Španělka ke svému dalšímu utkání.

Turnajová dvojka Garbine Muguruzaová si po náročném pvním kole poradila hladce s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou, kterou smetla 6-2 6-1.

- WTA INTERNATIONAL FLORIANOPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (26. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Limová (Fr.) 6-3 6-3
Suárezová (1-Šp.) - Bertensová (Niz.) 6-3 7-6(3)
Muguruzaová (2-Šp.) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-1
Niculescuová (5-Rum.) - Koviničová (Č. Hora) 6-3 6-1
Van Uytvancková (Belg.) - Ormaecheaová (8-Arg.) 6-2 6-2
Dulgheruová (Rum.) - Pereiraová (Braz.) 7-5 6-2
Čtyřhra - 1. kolo:
Kingová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Burjačoková/Piterová (Ukr./Pol.) 6-2 7-5
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Castanová/Duqueová-Marinová (Kol.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
soupeřka připomínala živou zed - všechno doběhla a vrátila - ale Klára se tím nenechala zdeptat a nakonec Dulgherovou doslova uštvala. Byl to jeden z nejlepších výkonů jaký jsem kdy od Kláry viděl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka zvládla další kolo! Výborně - a ještě aspoň 2x bych prosil :-)
Reagovat
tommr
to už tam zase prší? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Preju ji! Doufam, ze bude brzo nasi ceskou jednickou!
Reagovat
nouma
Pro mě osobně je jedničkou už dlouho. Sice pokaždé když vidím ty jeji ksichtíky na kurtu tak bych ji nejraději hned dal korunu za úsměv ale jinak je radost na ní koukat. Od začátku sezony jde od zápasu k zápasu. Ale netuším kde jsou ostatní zalezlí :D :D :D ale nevadí jen doufám že ta forma Kláře vydrží co nejdéle. je radost ji sledovat.
Reagovat
VlS
Ty její utrápený pohledy jsou pro Klárku typický, ale když se usměje, tak je to krása. Ksichtíky mě u ní už netrápí, játrpím při jejím druhým servisu. Klárko, hodně štěstí a co nejvíc prvních servisů :-)
Reagovat
Fandina
Klárka jede. Tak držím palce dál a přeji úspěch. Klárko ... pojď pojď pojď

http://sketchtoy.com/59300576
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist