Zakopalová je ve čtvrtfinále, čeká ji Safinová

23. 9. 2010, 10:09
Aktuality 8
Klára Zakopalová si v Soulu zahraje o své druhé semifinále na turnaji WTA v letošní sezoně. Česká tenistka postoupila v korejské metropoli mezi osm nejlepších poté, co ve druhém kole porazila Rusku Věru Duševinovou 6-4 a 7-6.
Klára Zakopalová

Stejně jako ve svém úvodním utkání, i v souboji s přemožitelkou Any Ivanovičové Věrou Duševinovou našla Klára Zakopalová recept na servis své soupeřky. V prvním setu jí sebrala podání hned třikrát; v dalším průběhu hry jí sice Ruska dvakrát prorazila servis, česká hráčka si ale vedla podobně, a tak musel o druhé sadě rozhodnout tie-break. Ve zkrácené hře uspěla Zakopalová, která za 102 zvítězila 6-4 7-6.

V boji o semifinále čeká Zakopalovou další ruská soupeřka, bývalá světová jednička Dinara Safinová. Ta sice v souboji turnajovou trojkou Marií Kirilenkovou nebyla papírovou favoritkou, svou krajanku ale přehrála 6-2 6-3.

"Není to tak dávno, co jsme spolu hrály naposled, v New Havenu těsně před US Open," vzpomínala Safinová, která se minulý měsíc musela před Kirilenkovou sklonit. "Tenkrát hrála líp než já. Na tenise je dobré, že každý týden je jiný turnaj. Uvědomila jsem si, co jsem dělala špatně a teď jsem se snažila, abych si vedla lépe," dodala Safinová, se kterou hrála Zakopalová dosud dvakrát a zatím proti ní neztratila ani set.

V turnaji dál pokračuje nejvýše nasazená Naďa Petrovová, pro kterou nebyla vážnější překážkou Američanka Vania Kingová. Mimo hru už je ovšem další z nasazených Rusek, turnajová dvojka Anastasia Pavljučenkovová. Ta nestačila na nejstarší hráčku na okruhu WTA Kimiko Dateovou-Krummovou, která příští týden oslaví 41. narozeniny. Japonka zvítězila za pouhých 67 minut hladce 6-2 6-1.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Duševinová (Rus.) 6:4, 7:6 (7:5), Dateová-Krummová (Jap.) - Pavljučenkovová (2-Rus.) 6:2, 6:1, Safinová (Rus.) - Kirilenková (3-Rus.) 6:2, 6:3, Makarovová (Rus.) - Martínezová (4-Šp.) 6:4, 7:5, Flipkensová (Belg.) - Švedovová (6-Kaz.) 6:4, 6:1, Szávayová (Maď.) - Baltachaová (8-Brit.) 6:3, 7:5.

Komentáře

8
Přidat komentář
weak
ten PETR KRALERT ale umí divy, syčák jeden... :-)
Reagovat
Jose
Zakopalová si hraje to svoje a rozhodně jí nepodceňuju, a na svý poměry má dobrou sezonu. Když už ale vyhrává, tak za psycho okolností, je schopná se totálně složit nebo taky zápas otočit, pravda. A jestli ti přijde že hraje stabilně, počkej až skončí její relativně dobrý období (a to skončí). Jak říkám, jestli je u nás takhle labilní hráčka nejstabilnější, tak je něco s českýma ženskýma špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára je momentálně naše nejvyrovnanější tenistka a rád bych ji zase viděl ve Fed Cupu.
Reagovat
majkl005
souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A k tomu ještě nejsympatičtější:-)
Reagovat
Jose
máš pravdu, a to mě děsí nejvíc. V okamžiku kdy je naše nejvyrovnanější tenistka Zakopalová je to pěkně v háji.
Reagovat
majkl005
a co máš proti Zakopalové ?
Reagovat
smazaný uživatel
přesně co máš proti ní. Je velmi sympatická, nehraje si na nic a myslím, že svým tenisem dokazuje, že v 50 není náhodou. A oproti Šafářové či Kvitové má stabilní formu není to, že se dostane dvakrát do finále a pak 4-5 vypadne v prvním kole za sebou. V téhle sezóně ji chybí jen vítězství v turnaji WTA, aby to byla sezóna snů. Já ji proto budu fandit aby to vítěztví přišlo třeba v Soulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist