Zakopalová končí ve čtvrtinále. Safinovou opět zradila záda a vzdala

8. 4. 2011, 15:54
Aktuality 36
WTA MARBELLA - Klára Zakopalová v Marbelle do semifinále nepostoupila, když prohrála se 138. hráčkou světa Rumunkou Beguovou. Dinaře Safinové se znovu vrátily bolesti zad, kvůli nimž nedohrála čtvrtfinále s jedničkou Azarenkovou, které vzdala na konci prvního setu.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová ve čtvrtfinále turnaje v Marbelle, kde si předloni připsala skalp Sereny Williamsové, 138. hráčce světa Irině-Camelii Beguové. Dvacetiletá Rumunka se z kvalifikace teprve potřetí dostala do hlavní soutěže podniku WTA, předchozí dva starty ale v druhé kolo neproměnila. Až ve Španělsko předvádí nečekané tažení, když už v šesti zápasech neztratila jediný set. 

Dnes proti české tenistce prohrála podání pouze v úvodním gamu, pak už ale byla při odvracení všech brejkbolů úspěšná a za hodinu a 21 minut vyhrála nečekaně snadno dvakrát 6-3. 

Beguová si v sobotu zahraje o finále s druhou nasazenou Světlanou Kuzněcovovou. Favorizovaná Ruska ve Španělsku absolvovala dvě třísetové bitvy, ve čtvrtfinále však neměla sebemenší s domácí devatenáctiletou nadějí Larou Arruabarrenaovou-Vecinovou. Španělku, že včera zdolala Sandru Záhlavovou, porazila hladce 6-1 6-2.

Safinová vzdala kvůli bolestem zad
Dinara Safinová
se po vážném zranění zad v loňské sezoně trápila, letos po sérii porážek dokonce uvažovala o konci kariéry. Nyní už ale měla za sebou čtyři turnaje v řadě, na kterých zvládla minimálně úvodní kolo. V Indian Wells se dokonce přes Stosurovou či Hantuchovou dostala až do osmifinále.

Na prvním antukovém turnaji od loňského French Open se poprvé v této sezoně dostala do čtvrtfinále, ve kterém proti Victorii Azarenkové bojovala o první semifinále od léta 2009. Čtyřiadvacetiletá Ruska měla s o tři roky mladší Bělorusko bilanci čtyř výher z pěti soubojů, včetně posledního vítězství z French Open 2009.

V Marbelle ji ale v duelu s nejvýše nasazenou soupeřkou znovu zradily problémová záda. Safinová si v prvním setu vyžádala ošetření, aby nakonec zápas za stavu 1-5 vzdala.

"Z vítězství dosáhnutého takovou cestou radost nemám, obzvlášť proti soupeřce, jako je Dinara," řekla světová šestka Azarenková na tiskové konferenci. "Má se zraněním potíže už delší dobu, doufám, že se brzy vrátí," vzkázala nešťastné Safinové.

Čerstvá šampionka z Miami Azarenková se v semifinále utká s o dva roky starší Sarou Erraniovou. Italka, jež bude příští víkend při neúčasti Pennettaové a Schiavoneové jedničkou své země v semifinále Fed Cupu proti Ruskám, na čtvrtý pokus dokázala vyzrát na Alexanderu Dulgheruovou. Jednadvacetileté Rumunce, která včera absolvovala tříhodinový maratón s Medinaovou, došly síly a prohrála snadno 2-6 2-6.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (08. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Beguová (Rum.) - Zakopalová (6-ČR) 6-3 6-3
Azarenková (1-Běl.) - Safinová (Rus.) 5-1 skreč S.
Erraniová (8-It.) - Dulgheruová (4-Rum.) 6-2 6-2
Kuzněcovová (2-Rus.) - Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm, tak to nakonec Wozniacká dala, ale nedá se zrovna říct, že by byla v tom zápase lepší.

Yanina by se měla naučit pořádný dropshot + měla by častěji zakončovat po svých výtečných úderech na síti. Wozniacká to často horko těžko nějak vrátí a na síti by to byl nahraný balon.

Tahle prohra asi Yaninu před Fed Cupem moc příznivě nenaladí, mohla to vyhrát ve dvou setetch, navíc ve třetím vedla 4:2 a za stavu 4:3 měla breakball (a těch breakballů by měla možná i víc, kdyby tam opět nezmršila nahraný míč).
Reagovat
smazaný uživatel
Také si myslím, že by tomuto zápasu spíše slušela remíza. :-D
Každopádně si troufnu tvrdit, že tento zápas rozhodly zejména dva faktory - vysoký počet nevynucených chyb ze strany Yaniny a rozdíl ve využívání big pointů, zejména v případě breakballů.
Každopádně Yanina předvedla velice sympatický výkon a při nadcházejícím fedcupovém duelu se asi máme na co těšit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak po pravde, ona Wozniacka uz nebyla nijak vyrazne lepsi ani v predchazejicim zapase s Barou (kterou odmitam i pres jeji nesporne bojovny vykon dal komentovat, chova se otresne a to se neodpousti), ale Carol je na mladou holku obdivuhodne psychicky silna a klikarka k tomu. Takze dve neoslniva vitezstvi, ale po zasluze ..... A vyhled pro Fed Cup - z Yaniny mam celkem strach, ale verim dal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky zápas rozhodlo, že Yanina je přece jen poměrně jednodimenzionální hráčka -- kdyby uměla lépe ty dropshoty a uměla hrát pořádně na síti, tak dnes asi vyhrála. Kolikrát zahrála od základní čáry výborný míč někam k lajně, Wozniacká to jakž takž nějak vrátí, na síti by to byl nahraný míč, ale Yanina zůstala na základní čáře a nakonec udělala chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, až si skoro říkám, že by ji mohl dát pár lekcí náš Radek Štěpánek, ten se mi právě co se týče variability hry, chytrého zkracování a umění hry na síti moc líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak, Yanina ma sice ruce jak lopaty, ale take mic jak lopatou haze a vlastne se ani nepodiva kam. A souhlasim s nazorem, ze Radek hraje velmi pestry, hezky a elegantni tenis :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Radkovy lekce tenistkám ... aby nedopadla jako Martina Hingis nebo Vaidišová. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No někdy se až divím, jak je možné, že špičkové tenistky tak často hrají z výhodné pozice míč přímo na soupeřku, jako by jim chybělo snad periférní vidění.
Co se týče toho Radka, tak na to jsem úplně zapomněl, to by mě Belgičané za můj nápad hnali. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Petra Kvitová je v tomhle hodně dobrá,ona si umí počkat, kam se soupeřka pohne a pak to zahrát na druhou stranu. Dneska fakt Yanina v tomhle směru moc přesvědčivá nebyla, vždyť Wozniacká kolikrát běžela na jednu stranu "dávno" předtím, než Yanina do míče udeřila atd.
Reagovat
smazaný uživatel
ale pozor, Wozniacka obecne dobre cte hru. Je to velmi dobre videt pri zaberech kurtu z ptaci perspektivy, z hracek, ktere jsem zatim takto videla, je nejlepsi, uzasny, jak jde na mic vcas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mluvím ale spíš o nahraných míčích -- tam má člověk čas si všimnout, že soupeř předem jde na jednu stranu, což Wozniacká dělala často.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, Yanina v takovych momentech fakt trpela sneznou slepotou.... mimochodem, Karlovic s Isnerem, doufam, ze to John uz zdarne dokonci, vzpominam na debatu kdo z nich je lepsi a plamenne jsem v ni Isnera hajila ......
Reagovat
smazaný uživatel
Jak koukám na skore, budou to zřejmě tři tiebreaky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
snad v nem John makne a zachrani mi reputaci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Karlovič vyhrál, a tudíž jsi naprosto ztratila reputaci. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale, ale, ale... Nekdy si HALT i ten lepsi vybere slabsi chvilku, no a na nas s Johnem prisla zrovna dnes, nic vic, nic min, jen zadne ukvapene zavery :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Beru zpět,to jsem ani ve snu netušil že je schopná předvést něco tak odpudivého.
Reagovat
smazaný uživatel
chyby a chyby a zase chyby...ta se do konce zápasu spíš protrápila
Reagovat
EllNino
misto Klara se klidne ´muze jmenovat K*ÁVA
Reagovat
EllNino
neznas slovo ironie
Reagovat
EllNino
Klarka nam opet ukazala ze horsi je kdyz se nechce nez kdyz se nemuze, protoze to byla katastrofa od prvnih vymen, ten jeji vyraz "jako bych tu nebyla" uz me na ni dost se*e, s timhle se muze jit zahrabat a uz nevylezat, jinak je videt, ze nase neumi hrat proti "pinkalistum" a skoro vsechno vyhazi nekam daleko do autu,
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkejte jí prooha "Klárka", copak jí je 5 let, nebo co? Berdychovi taky neříkáš "Tomášek" a Dlouhému "Lukášek". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na kurz bookmakerů: 1.27 na výhru Wozniacké, 3.56 (!!!) na výhru Yaniny. No já bych to tak jednoznačně rozhodně neviděl, Wozniacká je na antuce zjevně daleko zranitelnější než na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, když seš u těch kurzů v kombinaci s Wozniacki, tak jsem se ted koukal, že jsou vypsány kurzy ve výši 1,8 - 1,8 na to zda v letošním roce Caroline vyhraje alespoň 1 grandslam.
Že bych po pěti letech navštívil sázkovou kancelář a tipnul, že ano. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je otázka: na antuce je podstatně slabší než na betonu, ale je pravda, že forma ostatních hráček na antuce je také zatím nejasná. Každopádně Schiavone, Azarenka, Kuznetsova, Jankovičová apod. jsou lepší antukářky. Že by vyhrála ve Wimbledonnu, tomu věřím ještě méně. Zbývá tedy US Open, ale bůhví, jak to bude za půl roku -- forma Kim Clijsters, Serena bude už zpět atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, první set vyhrála Yanina 6:4, měla asi 18 winnerů. Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak druhý set vyhrála Wozniacká 6:4, ale Yanina měla výhru ve svých rukou; nejprve byla break navrch a za stavu 3:2 vedla při svém podání 40:15, ale dost hloupě ho nakonec prohrála, potom za stavu 4:4 vedla při podání Wozniacké 40:0 a při třetím breakballu měla v podstatě nalitej míč na forhendu, ale z nějakýho důvodu ho zahrála po lajně do míst, kde stála Wozniacká, místo aby šla křížem do volného prostoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně jak píšeš, za toho stavu 4:4 a 0:40 při podání Caroline mohla Yanina soupeřku v podstatě dorazit. Navíc v těch chvílích na tom nebyla Caroline ani dvakrát dobře po psychické stránce (házení raketou, sporný míč), avšak zejména ten nahraný míč měla rozhodně řešit jinak. Ale jak je vidět, tak Yaninu to nejspíš nezlomilo a hraje stále více než dobře. Ještě to bude každopádně více než zajímavé. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Zakopalka je fakt neschopná,snad by měla mít kondičku a ne to odchodit jak spící panna.Teď už se Pálovi nedivím,její nevyrovnanost výkonů je otřesná.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, a to jsi včera říkal, že by pro Fed Cup byla větším přínosem než Benešová. :-) Je očividné, že momentálně nemá moc velkou formu, ale první dvě kola aspoň bojovala. Dnes bojovala jen krátce za stavu 0:40 při svém posledním podání. Tipuji, že musela během zápasu udělat kolem 40 nevynucených chyb. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová nemá takovou kvalitu jak by napovídalo její umístění v žebříčku. Je to zázrak že se drží kolem 32.místa
Reagovat
smazaný uživatel
Tos jí asi neviděl hrát, když hraje dobře. Ty jsi stejně vtipálek: zatímco Benešová podle tebe je schopna "práskat jako prašivého psa" skoro kohokoliv (ačkoliv ve skutečnosti nikdy žádnou špičkovou hráčku nevypráskala), Zakopalová nemá ani na postavení kolem 30. místa.
Reagovat
smazaný uživatel
náhodou. loni na Wimbledonu se mi dost líbila. Hrála nekompromisně. kdyby neonemocněla tak by čtvrtfinale určitě uhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo ty její zápasy se Serenou...to bylo taky něco :)
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, ty záda to je takový evergreen Dinařiny kariéry. Je to škoda, protože se poslední dobou pěkně rozjížděla. Někomu prostě není z hůry dáno. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, jak je to zranění vážné, ale asi udělala obrovskou chybu, že loni s nedoléčeným zraněním dál hrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist