Zakopalová nestačila na Medinaovou, v Estorilu končí i Klejbanovová

28. 4. 2011, 16:18
Aktuality 3
WTA ESTORIL - Klára Zakopalová se v Estorliu ani ve třetím utkání nevyvarovala průstřelného podání a ve čtvrtfinále proti Medinaová na to doplatila. Česká tenistka prohrála ve dvou setech a druhé letošní semifinále si nezahraje. Překvapivě končí také nejvýše nasazená Ruska Klejbanovová a dvojka Gajdošová.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová se i na druhém letošním turnaji na antuce dostala do čtvrtfinále, ale stejně jako před třemi týdny v Marbelle se ani v Estorilu dál neprodrala. 

Devětadvacetiletá Češka měla v Portugalsku problémy na podání, které ve třech zápasech ztratila celkem šestnáctkrát. Proti Španělce Anabel Medinaové však trápení na servisu nedokázala dohnat hrou na returnu. Blízko k obratu měla ještě ve druhém setu za stavu 5-4, kdy podávala na zisk sady, nakonec však za hodinu a 46 minut prohrála 4-6 5-7.

"Vždycky tu hraju ráda. Lidé říkají, že tu dost fouká vítr, ale já takový pocit nemám. Jsem opravdu moc ráda, že si druhé letošní semifinále zahraju právě na tomto turnaji," řekla Medinaová. 

Česká tenistka si v Estorilu zahrála čtvrté čtvrtfinále v sezoně, do semifinále však zatím dokázala postoupit jen na začátku roku v Hobartu. Čtyřiatřicátá hráčka světového žebříčku mohla v případě vítězství nad Medinaovou, které v devátém vzájemném střetnutí pošesté podlehla, napodobit semifinálovou účast z Estorilu z roku 2008.

I přes dnešní porážku si však v žebříčku nepohorší, neboť loni vypadla už v 1. kole. Nyní Zakopalovou čeká přesun do Španělska, kde bude startovat na prestižním turnaji v Madridu.

Ve čtvrtfinále skončily ale i obě nejvýše nasazené hráčky. S Medinaovou si o premiérové finále zahraje Monica Niculescuová, jež vyřadila turnajovou dvojku Jarmilu Gajdošovou. Australanka slovenského původu se dokázala vzpamatovat ze ztráty úvodních čtyř gamů a za stavu 7-5 a 4-2 byla blízko postupu, nakonec však po setech 7-5 4-6 2-6 padla. 

"Se svou hrou jsem dnes spokojená. Myslím, že jsem předvedla dobrý tenis. Když jsem prohrávala 2-4, tak jsem si řekla 'To nevadí, nezáleží na tom, stačí jen trefovat míček'. Měla jsem štěstí, že jsem se do zápasu vrátila. Ale štěstí potřebujete, když chcete vyhrát," komentovala Niculescuová. "Ani jsem nevěděla, že hraju proti nasazené dvojce. Jen jsem věděla, že už letos získala titul a hraje velmi dobře. Věděla jsem, že budu muset hodně běhat, protože ona hraje velmi tvrdě," dodala třiadvacetiletá Rumunka.

Podobně jako Gajdošová o náskok přišla i jednička Alisa Klejbanovová. Ruská tenistka do utkání s Kristinou Barroisovou vlétla a ujala se vedení 4-1, pak už ale uhrála jen dva gamy a prohrála 4-6 2-6.

Devětadvacetiletá Němka Barroisová, jež se postarala i o vyřazení nasazené šestky Vesninová a před týdnem porazila Šafářovou a Bartoliovou, se dostala teprve do svého druhého semifinále. Jejím maximem je loňské finále ze Štrasburku, kde prohrála až se Šarapovovou. 

O vyrovnání svého nejlepšího výsledku bude usilovat proti Johanně Larssonové. Dvaadvacetiletá Švédka po výhře nad Ruskou Kudrjavcevovou zatím také ještě neztratila set a bude hrát rovněž o své druhé finále.

"Miluju zápasy na antuce. Můj nejlepší výsledek (finále v Portoroži 2010) je sice z hardu, ale teď se to trochu změnilo," přiznala svou 'lásku' k oranžové drti Larssonová. "Dnes jsem na začátku zápasu hrála příliš krátké míče, ale ona hodně chybovala. Udělala asi tři nebo čtyři nevyucené chyby za game, takže to vůbec nevadilo.Ona ve druhém setu hru zpomalila, tak jsem musela hrát více úderů, ale nakonec to bylo dobré," komentovala Švédka.

- WTA INTERNATIONAL ESTORIL (Portugalsko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Medinaová (Šp.) - Zakopalová (3-ČR) 6-3 7-5
Barroisová (Něm.) - Klejbanovová (1-Rus.) 6-4 6-2
Niculescuová (Rum.) - Gajdošová (2-Austr.) 5-7 6-4 6-2
Larssonová (Švéd.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 7-5

Semifinálové dvojice: Medinaová - Niculescuová, Larssonová - Barroisová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Daniiliduová/Krajiceková (Řec./Niz.) - Medinaová/Voráčová (1-Šp./ČR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ani mě to u ní nepřekvapilo:-)
Reagovat
VlS
Mám pocit, že se Barrois dostala do hodně dobré formy a půjde v žebříčku dost výrazně nahoru. To je minimálně 3. turnaj v řadě, kde se dostane dost daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, myslel jsem, že by tenhle zápas mohla vybojovat. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist