Zakopalová se trápí dál, v Estorilu dohrála. Benešová se odhlásila

3. 5. 2010, 20:00
Aktuality 0
WTA/ATP ESTORIL - Klára Zakopalová se ani v Estorilu nedočkala po měsíci vítězství. Česká tenistka v Portugalsku prohrála čtvrtý zápas v řadě, Němka Tatjana Maleková ji porazila 6-4 7-5. Z turnaje se před svým vstupem odhlásila Iveta Benešová, kterou bolí rameno.
Klára Zakopalová

Osmadvacetiletá Klára Zakopalová nastoupila proti Tatjaně Maleková potřetí v kariéře a ani tentokrát na německou soupeřku nevyzrála.

V úvodním setu sice dvakrát sebrala Malekové podání, Němka si ale vedla ještě lépe a díky třem brejkům získala sadu v poměru 6-4. Zakopalová se nevzdala a ve druhém dějství vedla už 5-2. Ani jednou ale při svém servisu nedokázala set dotáhnout do vítězného konce a když za stavu 5-6 prohrála své podání potřetí v řadě, s Estorilem se rozloučila.

Vyřazením v prvním kole si česká hráčka pokazila bilanci z estorilského turnaje. Úvodní zápas na portugalské antuce nezvládla pouze před sedmi lety při premiérovém startu, o rok později prošla do čtvrtfinále a předloni si dokonce zahrála v semifinále.

Benešová se odhlásila
V Estorilu měla startovat ještě Iveta Benešová, ale po náročném týdnu v marockém Fezu, kde získala druhý titul ve dvouhře a ovládla i soutěž deblistek, se cítí unavená a kvůli bolesti levého ramene se odhlásila.

Hned úvodní kolo bylo dnes v Portugalsku konečným pro tři nasazené hráčky. Kanaďanka Aleksandra Wozniaková potvrdila, že v letošní sezoně stále nenašla optimální formu, Němka Julia Görgesová turnajovou trojku smetla za pouhých 48 minut dvakrát 6-1. Za podobně krátkou dobu se s turnajem rozloučila i Rakušanka Sybille Bammerová, kterou Belgičanka Kirsten Flipkensová porazila hladce 6-1 6-3.

Ve večerním utkání neuspěla ani jednička Agnes Szavayová. Jednadvacetiletá Maďarka prohrála 6-3 3-6 3-6 s o rok mladší Anastasií Sevastovovou z Lotyšska.

V Portugalsku hrají současně také muži, jejichž soutěž ozáří světová jednička a předloňský šampion Roger Federer.

Výsledky - Estoril - ženy (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Maleková (Něm.) - Zakopalová (ČR) 6-4 7-5
Sevastovová (Lot.) - Szavayová (1-Maď.) 3-6 6-3 6-3
Görgesová (Něm.) - Wozniaková (3-Kan.) 6-1 6-1
Šuaj Pcheng (7-Čína) - Coinová (Fr.) 6-2 6-2
Flipkensová (Bel.) - Bammerová (8-Rak.) 6-3 6-3
Pennettaová (12-It.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-2 6-3
Dateová-Krummová (Jap.) - Marticová (Chorv.) 6-7(4) 7-5 7-6(2)
Výsledky - Estoril - muži (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Falla (Kol.) - Chela (7-Arg.) 6-4 7-6(4)
Clément (Fr.) - Kunicyn (Rus.) 7-5 4-6 6-4
Tavares (Portug.) - Mello (Braz.) 6-3 6-3
Granollers - Hernandez (oba Šp.) 6-2 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Malisse/Norman (Belg.) - Damm/Polášek (2-ČR/SR) 4-6 7-6(6) 10-7 


 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist