Zakopalová si zahraje o semifinále

6. 7. 2011, 14:04
Aktuality 28
WTA BUDAPEŠŤ - Klára Zakopalová si vybojovala po více než dvouhodinové bitvě s osmnáctiletou Srbkou Alexandrou Kruničovou postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Budapešti. O postup do semifinále se utká s Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny.
Klára Zakopalová

O jedenáct let starší rodačka z Prahy splnila proti mladé soupeřce ze třetí stovky světového žebříčku roli favoritky až po velkém boji výhrou dvakrát 7-5. Teprve 18letá Srbka získala pro sebe celkem 34 výměn, o 6 méně než Češka. Zakopalová, 36. hráčka žebříčku WTA, vzala soupeřce v obou sadách třikrát servis.

Zakopalová, která na trávě ve Wimbledonu ztroskotala ve třetím kole na pozdější finalistce Marii Šarapovové, si na elitním okruhu zahraje čtvrtfinále po dvou a půl měsících. Pokud porazí i Bondarenkovou, zopakuje v maďarské metropoli své letošní maximum z lednového turnaje v australském Hobartu.

Srbská tenistka debutovala na WTA Tour loni v deblu, když si ve Slovinsku zahrála po boku Jeleny Jankovičové. V květnu se probojovala do semifinále turnaje v Praze, kde nestačila na Petru Kvitovou. Do hlavní soutěže WTA nakoukla Kruničová poprvé právě až zde v Budapešti, když prošla přes tři soupeřky v kvalifikaci a v prvním kole porazila Rusku Bratčikovovou.

Z dnešního duelu se Zakopalovou si odnesla nejen porážku, ale i odřenou ruku z pádu na antuku v třetím gamu druhé sady. Po ošetření pak ještě dlouho české favoritce statečně čelila.

Kateryna Bondarenková, 102. hráčka světa, dnes za hodinu hry porazila o rok mladší krajanku Savčukovou. Účastnice třetího kola Wimbledonu zvítězila po setech 6-3 a 6-2, když jedenkrát ztratila vlastní servis a úspěšnost prvního podání měla 72 %. Čtvrtfinalistka US Open z roku 2009 startuje v Budapešti podruhé, před dvěma lety vypadla ve druhém kole.

O postup do čtvrtfinále se zítra popere také Eva Birnerová, kterou čeká španělská kvalifikantka Candelaová.

Výsledky - Budapešť, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (3-ČR) -
Kruničová (Srb.) 7:5, 7:5,
Beguová (7-Rum.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:4, 6:4,
K. Bondarenková - Savčuková (obě Ukr.) 6:3, 6:2.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zvláštní zmínku si zasloží, že Aleks Krunič v obou setech vedla 5:4 a podávala na zisk sady. :-))
Reagovat
VlS
Lidi, co máte za problém s Klárou? Že Lopata buď někoho vynáší do nebe nebo zakopává pod zem je asi už setrvalý stav, ale není to náhodou nakažlivý?
Reagovat
smazaný uživatel
vadí mi že pořád prohrává když má na víc! Stejně tak Berdych. Je v něm víc než předvádí!
Reagovat
VlS
Lopato, teď bez rejpání do tebe - a myslíš si, že to víc štve jeho nebo tebe? Prostě na úrovni ATP i WTA je širší špička strašně vyrovnaná a zápasy rozhoduje třeba jeden šťastnej nebo naopak smolnej míček. To přece není o tom, že někoho musíme buď oslavovat nebo zatracovat, někdy to vyjde a někdy ne a tím shazováním, zesměšňováním, podceňováním a tak dál přece ničemu nepomůžeš (a asi ani neublížíš, pochybuju, že to čtou). Viděl jsi dneska výsledky chlapů? A myslíš, že kvůli tomu přestane Karlovič hrát, nebo že se zázračně naučí mezihru? Kdyby to šlo, tak by ji dávno uměl. Kdyby měli Berďa a Lucka líp srovnáno v hlavě, tak byli na špici. Holt nemají a jsou kousek za ní, ale ne moc daleko a stejně jim budu fandit dál. Fandit favoritům je nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
proč myslíš že šafářová má špatnou psychiku? vždyt skoro každej zápas otočí. klidně mohla i včera ale nemohla trefit kurt.
Reagovat
VlS
A ty myslíš, že to je rukama?
Reagovat
smazaný uživatel
To je vážně šok,Kruničová musela mít hodně blbej den.
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok
Reagovat
smazaný uživatel
příjemný šok :), Klára jede, ale Bondarenková bude konečná, i tak výborné čtvrfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
bogdarenko bude dobrej valuebet
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kucova
Reagovat
VlS
Kučová vyřadila Aljonu, Klára by měla hrát s Krystinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Resp. s Katerynou ... asi sis spetl Katerynu Bonadarenko s Kristýnou Plíškovou. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Katarina s Klárou ty Kristýno
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Zuzana s Klárou ty Kristýno
Reagovat
VlS
Jo, to jsem si splet, ale Lopata je v pavoukovi ještě víc vedle:-)
Reagovat
smazaný uživatel
co to meleš? Pavouk říkám dobře. zakopalka měla hrát s Bogdarenko. ale ta prohrála s Kucovou takže bude hrát s ní!
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi opravdu hovádku boží. Tos nikdy neslyšel o sestrách Bondarenkvoých? Jedna je Kateryna, druhá Alona (resp. Aljona). Zakopalka bude hrát s Katerynou, Aljona prohrála v 2. kole s Kučovou.
Reagovat
smazaný uživatel
ja se z vas picnu, to je ale DEBATA :-))

A s tema rukama jsi me odrovnal, VISi, to je totiz otazka.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je trapas
Reagovat
VlS
A ty myslíš že je to účesem? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vim samozrejme, jak to bylo mysleno, ale jdi do dusledku, ja, kdyz jsem v nepo, tak mi napr. nejdou ani nohy a jsem u balonu pozde :-)
Reagovat
VlS
Ale já vím, jak to myslíš a naopak, nesoustředění, nebo soustředění se na nepodstatný maličkosti, moc sebedůvěry a vzápětí její nedostatek - no nebudeme zde psát romány - já tomu všemu říkám hlava a myslím si, že těch, kteří v tomto mají zásadní výhodu je jen pár a ti pak vedou žebříčky. Nebudem chodit daleko do historie - Andy s Rafou před ani ne týdnem - jeden míč a všechno bylo v pekle.
Reagovat
VlS
Mě nejdou nohy, ani když jsem v po a u posledního balónu jsem byl včas někdy v minulým století :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je celkem "notorik", nic prekvapivyho, ale vis, ze bych takove kotrmelce u Rafy necekala? Mne pripadalo to jeho mysleni (jak se vyvijelo vedle Fedexe) uplne konzistentni. Vidis a prijde Nole ....
Reagovat
smazaný uživatel
ja byla vcera behat, dneska na kole a .....EHM......
Reagovat
Fandina
Vždy je jednodušší někoho dohánět Rafa Fedexe a teď Nole Rafu, než si to udržet......
Reagovat
VlS
Svatá pravda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist