Zakopalová v Indian Wells postoupila do 2. kola

12. 3. 2008, 21:50
Aktuality 0
Aktualizováno 12.03. 23:01 - Úspěšné vystoupení českých tenistek na turnaji v Indian Wells pokračují. Jako první se dnes v hlavní soutěži představila Klára Zakopalová, kterou čekala Emilia Salerniová z Argentiny. Šestadvacetiletá Češka dokázala vyhrát dvakrát 6-4 a postoupit do 2. kola. Dnes čekají duely prvního kola ještě Voráčovou a Záhlavovou.
Klára Zakopalová v Indian Wells postoupila do 2. kola

Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila do druhého kola štědře dotovaného turnaje v americkém Indian Wells, kde si tenistky rozdělí 2,1 milionu dolarů. Na tvrdém povrchu dnes v zápase plném ztracených podání porazila 6-4 6-4 Argentinku Emilii Salerniovou a v dalším zápase se utká s Eleni Daniiliduovou z Řecka. Zatím s ní hrála dvakrát v roce 2006 a mají vyrovnanou bilanci.

V Indian Wells hrají na turnaji společně muži i ženy, hlavní soutěž mužské dvouhry začne ve čtvrtek. Do té se už z kvalifikace dostali i přemožitelé českých tenistů. Jihoafričan Rik de Voest dnes v boji o hlavní soutěž porazil Němce Dominika Mefferta 2-1 na sety, když si vypracoval celkem 23 brejkbolů, ale využil jich jen 5. Nízké číslo to bylo proto, že oproti duelu s českým tenistou Lukášem Dlouhým se nemohl tolik spolehnout na vlastní podání, které ztratil čtyřikrát. Rus Igor Kunitsyn zopakoval včerejší dobrý výkon proti Hernychovi i dnes s Wesleym Moodiem a po výhře 6-3 6-2 se může těšit na první kolo hlavní soutěže.

Dnes čekají zápasy 1. kola ještě Renatu Voráčovou a Barboru Záhlavovou Strýcovou. Turnaj vyvrcholí až v závěru příštího týdne.

WTA Indian Wells - výsledky 1. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Gallovitsová (Rum) - Meusbergerová (Rak) 6-4 2-6 6-1
Korycevová (Ukr) - Dechyová (Fra) 6-1 6-4
Zakopalová (ČR) - Salerniová (Arg) 6-4 6-4
Harkleroadová (USA) - Perebiynisová (Ukr) 6-2 6-0
Tuová (USA) - Makarovová (Rus) 6-4 6-2
Čeng Ťie (Čín) - Loitová (Fra) 6-0 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Pennettaová/Schiavoneová (Itá) - Hsieh/Kingová (Tha/USA) 6-1 6-2

ATP Indian Wells - výsledky kvalifikace:

Dvouhra - kvalifikace 2. kolo:
Kunitsyn (Rus) - Moodie (JAR) 6-3 6-2
Mirnyj (Běl) - Montcourt (Fra) 7-5 7-5
De Voest (JAR) - Meffert (Něm) 46 6-4 6-3
Reynolds (USA) - Kendrick (USA) 7-6(3) 7-6(7)
Nišikori (Jap) - Niemeyer (Kan) 5-7 7-5 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist