Zakopalová v Riu postoupila, Záhlavová-Strýcová končí

18. 2. 2014, 19:43
Aktuality 13
Klára Zakopalová vyhrála svůj úvodní zápas na prvním letošním antukovém turnaji. Česká tenistka dnes v Rio de Janeiru porazila Marianu Duqueovou dvakrát 6-4 a postoupila do osmifinále. Hůř dopadla Barbora Záhlavová-Strýcová, která v neudržela vedení v duelu s Němkou Pfizenmaierovou a vypadla.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová si už letos antuku vyzkoušela, když v Seville pomohla vybojovat postup českých tenistek do semifinále Fed Cupu. Krátce nato se - úspěšně - vrátila na tvrdý povrch v Dauhá a ani další změna povrchu jí dnes neublížila.

V Rio de Janeiru měla dnešní zápas s Marianou Duqueovou většinou pod kontrolou a nepříliš důraznou soupeřku dokázala v důležitých chvílích přehrát. Česká tenistka sice jako první ztratila podání, hned si ho ale vzala zpátky a po dalším brejku šla sama do vedení 4-2. Kolumbijská tenistka ještě srovnala, v další hře však neproměnila dvě šance a Zakopalová ji za to vzápětí potrestala dalším brejkem.

V další sadě se česká hráčka dostala dvakrát do vedení, které pokaždé ztratila, ale závěr setu znovu patřil jí. Po necelé hodině a půl se při podání soupeřky dostala k prvnímu mečbolu, který proměnila a postoupila tak do osmifinále. V něm se utká se Španělkou Silvií Solerovou, s níž se dosud nestřetla.

Našlápnuto za postupem měla i Barbora Záhlavová-Strýcová, která mohla v souboji s Dihan Pfizenmaierovou ukončit sérii tří porážek. První set jasně ovládla česká hráčka, která v tom dalším vedla 4-3 a podávala. Od té chvíle ale ztratila čtyři servisy v řadě, Němka už svou šanci nepustila a zvítězila 2-6 6-4 a 6-3.

Obě české zástupkyně v Brazílii hrají společně i čtyřhru, ve které plní roli nasazených jedniček. V prvním zápase porazily ttchaj-wanské sestry Su-Wei a Shu-Ying Hsieh. Su-Wei Hsieh je novou deblovou světovou dvojkou, v neděli s Číňankou Shuai Peng, jež je 1. na světě, zvítězily v Dauhá.

Ani na šestém letošním turnaji se první výhry v sezoně nedočkala Francesca Schiavoneová. Na antuce v Rio de Janeiru, kde byla nasazenou dvojkou, třiatřicetiletá Italka podlehla 4-6 4-6 Španělce Lourdes Domínguezové-Linové, se kterou přitom v předchozích pěti vzájemných zápasech ztratila jen jeden set.

Výsledky - Rio de Janeiro - ženy (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (1-ČR) - Duqueová (Kol.) 6:4, 6:4
Pfizenmaierová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (7-ČR) 2:6, 6:4, 6:3
Domínguezová (Šp.) - Schiavoneová (2-It.) 6:4, 6:4
Scheepersová (JAR) - Babosová (Maď.) 2:6, 6:3, 6:2

Čtyřhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová/Zakopalová (1-ČR) - Shu-Ying Hsieh/Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-0 6-2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
pepin
Tak velká škoda, Ondra by si aspon to 3 místo jednou zasloužil, ale také mu chybí kousek toho štěstíčka. A Martina se již blíží, už vidím jak pojede a zároved na 2 pude biatlon. To aby se jeden roztrhnul.
Reagovat
Fandina
Ondra je super. Na OH před osmi lety v superkombinaci 6 před čtyřmi 7 a teď v superkombinaci také 7 a v obřáku 5. Škoda, že z toho nebyla ta placka, obvzlášť když šel už podruhé z druhé pozice po prvních jízdách. Chtělo to víc štěstí, ale i tak super.
Reagovat
Jan
Bank pěkné 5. místo, že ? :) Ale mohlo to být lepší :))
Reagovat
Jan
Dnes to začíná dobře. Bank má šanci na medaili, Sáblíková pojede přímý souboj s Wustovou, Ledecká na snowboardu zatím také dobře, ale bohužel ve 2. jízdě už ne, hokejisti s USA. Pavouk vychází jako v Naganu, bylo by to krásné.
Reagovat
pepin
Tak Ester asi doplatila na tu horší dráhu. Velká škoda, měla na to. Ještě jsi zapomněl na velké želízko a to smíšenou štafetu.
Reagovat
Jan
Jasně, vidět Gábinu, Vítkovou a chlapy zase na bedně, nezapomenutelný zážitek ... :)
Reagovat
pepin
Tak hlavně aby vyšla aspon nějaká a aby i Verča jela domů s medailí. Ale budou to opět nervy, kam se hrabe momentálně tenis.
Reagovat
Jan
Tak Petra dovede také prohrábnout struny a zabrnkat :)))
Reagovat
Jan
Ester, asi ta 2. dráha byla horší, proto s ní Švýcarka prohrála v 1. jízdě a pak snad byla nejlepší v SP a Ester byla v SP 2. za ní, to je pak těžké.
Reagovat
tommr
předpokládanej začátek zápasu je někdy okolo 20:00 našeho času (odvisí od průběhu předchozích zápasů) ...
Zajímavostí je, že Klára se s touto soupeřkou mohla utkat už při našem FC zápase se Španělskem, ale nakonec hrála proti Torro-Flor a Soler-Espinosa nastoupila až proti Lucce Šafářový. Bude to proto takovej dozvuk FC utkání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
best picks for tennis here: www.tennispredictions.in
Reagovat
Jan
šikulka.
Reagovat
Fandina
Klárko ... pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist