Zakopalová zdolala Na Li, v Kodani si zahraje v 10. finále

7. 8. 2010, 15:48
Aktuality 29
WTA KODAŇ - Dva roky si Klára Zakopalová na okruhu WTA nezahrála ani v semifinále, dnes v kodaňské hale však postoupila už do svého jubilejního 10. finále. Osmadvacetiletá Češka překvapila vítězstvím nad druhou nasazenou Číňankou Na Li a zahraje si o třetí titul. O ten ji bude chtít připravit domácí hvězda Wozniacká, která zdolala Čakvetadzeovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová si zahraje v Kodani o třetí titul v kariéře. V dnešním semifinále porazila druhou nasazenou Číňanku Na Li 6-3 1-6 6-4 za více než hodinu a půl.

"Byl to krásný zápas a na konci jsem měla více štěstí. Ale to člověk potřebuje, aby mohl vyhrávat důležité zápasy," řekla Zakopalová po utkání v rozhovoru na dvorci.

Zápas s Číňankou, jež letos postoupila do semifinále Australian Open a čtvrtfinále Wimbledonu, se rozhodoval ve třetí sadě, v které získala první brejk Zakopalová. Na Li ovšem dokázala vyrovnat na 4-4, ale dobře hrající 51. tenistka světa získala další dva gamy. 

V této sezoně byla Zakopalová dosud dvakrát v čtvrtfinále, přičemž v Bogotě i v Monterrey vždy prohrála s pozdější vítězkou. Nejlepšího výsledku dosáhla ve Wimbledonu, kde si zahrála osmifinále. Dnes hrála v semifinále poprvé od roku 2008, kdy byla mezi nejlepší čtyřkou na antuce v Praze.

"Po Wimbledonu jsem byla nemocná, což bylo nepříjemné, a proto doufám, že mi tenhle výsledek dodá hodně sebevědomí," řekla.

Finále dvouhry turnaje okruhu WTA si Zakopalová zahraje poprvé po dvou letech a podesáté v kariéře. Tituly získala v roce 2005 na trávě v Hertogenboschi a na antuce ve slovinské Portoroži.

Soupeřkou osmadvacetileté pražské rodačky v nedělním finále bude domácí favoritka a světová trojka Caroline Wozniacká, jež zdolala Rusku Annu Čakvetadzeovou.

"Už se na finále těším. Bude to určitě těžký zápas, ale dám do něj vše," prohlásila Zakopalová, jež se s Dánkou utkala pouze v Tokiu před třemi lety a prohrála 1-2 na sety.

Dvacetiletá Wozniacká, jediná Dánka v žebříčku WTA, v Kodani nejprve smetla Martičovou, pak ale musela ve třech setech bojovat s Benešovou, Görgesovou a dnes i Čakvetadzeovou. Třiadvacetiletá Ruska se snažila hrát agresivněji, více vítězných úderů ale přebilo velké množství chyb. V závěru třetího setu si ještě dokázala vzít zpět ztracené podání, ani obrovská bojovnost jí však na druhé finále během po 14 dnech nestačila.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ (Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (07. 08. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Zakopalová (7-ČR) - Li Na (2-Čína) 6-3 1-6 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-1 2-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vlastenci čecháčkové se nám tady nějak množí, to dřív nebývalo. Odkud se berou?
Kamón Wozňáki !!! Koncem příštího roku bude jedničkou na žebříku!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady asi na ni budou nadávat Mroži,ne? 1. na žebříčku? a na to si přišel jak? Naladil jsi si na satelitu TV Nostradamus? ty seš fakt trotl
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda slov, hlupáku. Až tady bude někdo odhadovat budoucí změny v pořadí ATP, nezapomeň ho přijít pořádně sprdnout.
Reagovat
smazaný uživatel
omg jsou i hezčí tenistky! třeba Pironkova to je kočička.
Reagovat
majkl005
je vidět Brozi že tady sereš víc lidí a né jen mě ;-):-)
Reagovat
nando
Mě sere taky! Ale je to chudák, ještě nedoslavil vypadnutí Berdi v singlu a on mezitím s dalším čecháčkem Štěpcem postoupil do finále v deblu.
Reagovat
majkl005
jj....je to vůl
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Jsem moc rád, že ti Kláro vydržela forma z Wimbledonu. Jen škoda té nemoci, kterou jsi nedávno měla. Myslím, že jsi klidně mohla Prague Open celé vyhrát. Ale to jsou samozřejmě jen spekulace:-)
Jen škoda, že se asi nesplní mé vysněné finále - Zakopalová vs. Chakvetadze, ale na druhou stranu i Wozniacki je hratelná hráčka. Já osobně si myslím, že je to mediálně nejpřeceňovanější tenistka na celém okruhu. Na druhou stranu, co Caroline vyběhá míčů, se také jen tak nevidí:-)
Navíc jseš Kláro moc pěkná holka, takže trošku více toho úsměvu;-)
Ale tak každý máme nějakou image:-)
Hodně štěstí zítra!! Budu držet pěsti!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sudí tu číňanku pěkně zařízla. Ale nám to nemusí vadit.
Reagovat
majkl005
přesně jak říkáš..
Reagovat
smazaný uživatel
mě to vadí, měl jsem na ní vsazeno, podle mě by měl bejt jestřáb povinně na každym turnaji atp, wta
Reagovat
smazaný uživatel
sazet proti ceskam muzou fakt jenom ko.koti, lepsi vynechat a vsadit misto toho neco jineho....
Reagovat
majkl005
:-D :-D tiše souhlasím.... :-D
Reagovat
weak
1 -
neni vubec jisty, jestli to byl nebo nebyl aut - danska televize pustila zaznam, kde neni videt, zda mic jeste pada a tim padem by sel jeste vice doleva a do autu, ci zda je to uz dotek s lajnou... koukal jsem se na to několikrát...
2 - i pokud by tam JESTRABI OKO bylo, neni jiste, jak by to dopadlo... v zapase berdycha s malissem sel mic jasne do auto, ze zaznamu to bylo velmi prukazne - jestrab ale ukazal dobry mic... takze asi tak
3 -
jeden mic nedela cely zapas - klara hrala dobre a vyhrat si zaslouzila...
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem mela vsazeno na Klaru.Cekala jsem v prubehu zapasu,na nejvyssi kurz a pak jsem to zkusila a ono to vyslo. Stejna taktika mi bohuzel nevysla na Andulku,ale byl to super zapas a opravdu o fous,o to vic to nastve,, Klara bude muset vyrukovat se svym nejlepsim tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
každej neni nacionalistickej úchyl jako ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Brad867
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem asi také "nacionalistickej úchyl", ale musím souhlasit s názorem Brada867. Všem češkám a čechům celkově na okruhu moc fandím a myslím, že výběr zápasů je natolik dostatečný, abych si vybral případně jiný zápas a nevsázel proti našemu tenistovi(tenistce), ale tak je to samozřejmě každého věc a názor..
Reagovat
skott
Ano vsechno je jen nahoda, oberou v kriticky okamzik tretiho setu v tie-breaku Goerges, dvakrat to zkusi proti Ivete Benesove, nekolikrat Chakvetadze, zastavi druhou nasazenou Li Na tesne pred finale, ale je to jen shoda okolnosti...:-)) jako nerikam, ze se domaci hraci neposkozujou, to je normalni vsude, ale tento turnaj ma jediny ucel...Wozniacki musi vyhrat, protoze nikoho by jinak nezajimal...
Reagovat
smazaný uživatel
Melo - a takovy kurz ktery byl na LI NA nechapu jak muzes vsadit, takovy kurzy vubec nestoji za ty nervy, zbytecne vyhozeny prachy.... a za to ze sazis proti cechum ses u me totalni hnup
Reagovat
smazaný uživatel
to mě hrozně mrzí, že jsme u tebe hňup, zajímalo by mě jestli bys mi to řekl i naživo nebo seš jen drsnej doma u pc ???
Reagovat
smazaný uživatel
Na zivo? tak se stav, bydlim v olomouci... podle toho jak pises tak ti je tak 16 let, jeste bys ani nemel sazet... sazeni je totis od 18 :P
Reagovat
smazaný uživatel
To Brad867: Kašli na něj, myslím, že nemá cenu se kvůli takovéto věci hádat. Někteří češi holt nemají dvakrát pozitivní vztah k českým sportovcům, ale tak je to každého věc.
Já sám mám známého, který vsází výhradně proti čechům a pak má radost, když vypadnou a on vyhraje pár drobných:-D
Jinak jen tak pro zajímavost...já jsem také z Olomouce;-)...Tak můžeme někdy zajít na pivko:-D
Reagovat
smazaný uživatel
no vsak jo, ja ho neresim, nema cenu se hadat s takovym ....... pekna nahoda ze ses taky z olomouce :D Kolik ti je?
Reagovat
smazaný uživatel
No jasný, tak jak vidím mi Olomoučáci jsme aspoň trošku vlastenci:-) Je mi 23 a tobě?
Reagovat
smazaný uživatel
Me 25 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže téměř vrstevník, to je fajn;-) Bych nevěřil, že tady narazím na člověka z Olomouce:-)
Jinak zajímáš se pouze o tenis, nebo i o fotbal, případně když jseš také z Olomouce, tak fandíš Sigmě?
Reagovat
smazaný uživatel
jo zajimam se aji o fotbal, sigme fandim to je jasny :) ale asi nejvic sleduju Tenis a Hokej :) no nic, musim jit, si pak kdyztak napisem , mej se :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, měj se a zatím čus
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist