Zase překonal, vyrovnal a vylepšil rekordy. 22 statistik k 22. grandslamovému triumfu Djokoviče

3. 2. 2023, 12:50
Téma 169
Novak Djokovič v posledních letech prakticky neustále překonává, vyrovnává a vylepšuje rekordy bílého sportu. Ať už jsou to vítězné série, historicky největší skok na první místo mužského žebříčku nebo neporazitelnost ve finále některého z podniků velké čtyřky. Pojďte se podívat na 22 statistik k jeho 22. grandslamovému titulu, které připravily stránky tennis.com.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovič má za sebou další famózní vstup do sezony, dokonce zvládl všech 12 zápasů. V Austrálii neovládl jen generálku v Adelaide, ale také podesáté vyhrál Australian Open a získal svůj 22. grandslamový titul, když ve finále porazil 6-3 7-6(4) 7-6(5) Stefanose Tsitsipase.


Vyrovnal mužský rekord v počtu grandslamových titulů. Také Rafael Nadal jich má 22.

Vylepšil svůj vlastní mužský rekord v počtu prvenství na Australian Open. Na druhém místě jsou Roy Emerson a Roger Federer se šesti triumfy.

Stal se jedním ze tří tenistů v historii, kteří některý z grandslamů ovládli alespoň 10krát. Margaret Courtová vyhrála 11krát Australian Open a Nadal 14krát French Open.

Ve finále Australian Open má bilanci 10-0. A stejnou úspěšnost má i v semifinále. To znamená, že pokud v Melbourne Parku přešel přes čtvrtfinále, vyhrál všech 20 duelů.

V historii je jedním ze dvou hráčů, kteří mají ve finále konkrétního grandslamu bilanci 10-0 či lepší. Nadal je neporažen ve finále French Open (14-0), Courtová prohrála své osmé finále na Australian Open (celkově 11-1).

V uplynulých dnech vylepšil nejdelší mužskou vítěznou sérii na Australian Open v otevřené éře tenisu. V Melbourne Parku vyhrál posledních 28 utkání, čímž překonal 26zápasovou neporazitelnost Andreho Agassiho z let 2000-04.

Vyhrál 10 z posledních 12 grandslamových finále a 14 z posledních 17. Ještě v průběhu sezony 2015 měl přitom v závěrečném kole majorů poloviční úspěšnost 8-8. Od té doby disponuje bilancí 14-3.

V open éře má na kontě čtvrtý nejvyšší počet titulů z hlavního mužského tenisového okruhu. Do Top 5 patří Jimmy Connors (109), Federer (103), Ivan Lendl (94), Djokovič (93) a Nadal (92).

Vrátil se na post světové jedničky. Momentálně tráví v čele mužského žebříčku rekordní 374. týden a na druhého Federera má náskok 64 týdnů.

Jeho posun z pátého na první místo žebříčku je historicky největším skokem na post mužské světové jedničky. Tím předchozím největším bylo ze čtvrté na první příčku v podání Carlose Moyi (březen 1999), Agassiho (červenec 1999), Peta Samprase (září 2000) a Carlose Alcaraze (září 2022).

Djokovič byl mužskou světovou jedničkou ve 12 různých sezonách, čímž vylepšil vlastní rekord. Na tenisovém trůnu strávil minimálně jeden týden v roce 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 a 2023. Na druhém místě je Nadal (10).

Jen pár týdnů ho dělí od překonání historického rekordu Steffi Grafové v počtu týdnů strávených na postu světové jedničky. Grafová byla v čele ženského pořadí 377 týdnů, Djokovič ji s jistotou překoná 27. února.

V Austrálii vyhrál posledních 41 zápasů. Jeho poslední porážkou v této zemi je nezdar v osmifinále Australian Open 2018 s Hyeon Chungem. Ten si připsal 22. února 2018, tedy před více než pěti lety.

V Austrálii má kariérní bilanci 109 výher a pouhých 10 porážek. To je 91,6% úspěšnost. Ve zbytku světa má bilanci 934-196 a 82,7% úspěšnost.

V Austrálii zvládl posledních 19 soubojů se členy Top 10. A 28 z posledních 29, jedinou porážku od začátku roku 2011 zaregistroval proti tehdejší světové osmičce Stanovi Wawrinkovi ve čtvrtfinále Australian Open 2014 (a byla hodně těsná: 6-2 4-6 2-6 6-3 7-9).

V Austrálii uspěl v posledních 19 duelech se zástupci Top 5. A celkově v 19 z 21, na Australian Open 2005 prohrál s #4 Maratem Safinem a na Australian Open 2007 s #1 Federerem.

Na nejvyšším okruhu vyhrál 47 z posledních 50 zápasů. Od startu květnového Masters v Římě našel jen tři přemožitele: Nadala ve čtvrtfinále French Open, Félixe Augera-Aliassimeho v Laver Cupu a Holgera Runeho ve finále pařížského Masters. Poslední jmenovaný je jeho jediným přemožitelem na individuálních oficiálních akcích od začátku Wimbledonu.

Z posledních sedmi odehraných turnajů jich šest ovládl. Od začátku Wimbledonu neuspěl pouze na halovém Masters v Paříži, ačkoli proti Runemu vedl 3-1 v rozhodujícím setu (6-3 3-6 5-7).

Momentálně se veze na vlně 17 výher v řadě a všechny tři prohrané sety v těchto zápasech ztratil nejtěsnějším možným rozdílem až v tie-breaku. Jedná se o souboje s Daniilem Medveděvem v základní skupině Turnaje mistrů, 6-3 6-7(5) 7-6(2), se Sebastianem Kordou ve finále v Adelaide, 6-7(8) 7-6(3) 6-4, a s Enzem Couacaudem ve druhém kole Australian Open, 6-1 6-7(5) 6-2 6-0.

Od začátku roku 2006 posbíral v každé sezoně minimálně dva tituly. Tuto sérii tak drží už 18 let.

Společně se Serenou Williamsovou se dělí o historicky první místo v počtu titulů z hardových grandslamů. Oba jich posbírali 13: Williamsová vyhrála 7krát Australian Open a 6krát US Open, Djokovič ovládl 10krát Australian Open a 3krát US Open.

V open éře má společně se Serenou Williamsovou na kontě nejvíce grandslamových triumfů po 30. narozeninách. Už s devíti byl mužským rekordmanem v této statistice a desátým dorovnal legendární Američanku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

169
Přidat komentář
woody
1. Doha 2016 finále s Nadalem
2. AO 2023 utkání s De Minaurem
3. AO 2019 finále s Nadalem
Reagovat
woody
1. FO 2015 s Wawrinkou - tahle prohra byla vážně zbytečná, Novak hrál celej turnaj skvěle, ale finále vůbec nezvládl...

2. US 2012 - hodně ovlivněno větrem, Novak byl lepší ale v 5. setu dostal křeče

3. RG 2011 - zbytečná prohra s Rogerem, první dva sety hrál zle, pak se zlepšil ale bylo pozdě..
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Všechny zápasy jsem viděl.

- Wawrinka v onom RG finále v roce 2015 hrál v první řadě jak z jiné planety. Musíme to brát jako fakt, že porazil Djokoviče na jeho absolutním vrcholu a navíc ve špičkové formě.
- To samé platí pro RG 11 SF.
- US Open 12 finále - První dva sety hrál Andy parádně a pak se psychicky skládal. Novak nehrál zase tak skvěle, ani v pátém setu. Ale ano....těžko určit kdo z nich byl lepším hráčem.
Reagovat
woody
Finále RG 2015 - pro mě byl v první řadě velmi pasivní výkon Novaka, spoléhat na chyby se mu vůbec nevyplatilo, krom prvního setu, ten zápas hrál defenzivně, mám pro to takovej osobní název ... jak z "prde*e"

RG 2011, Novak nehrál od neděle, v úterý mu skrečoval Fognini QF. První dva sety, jak kdyby tam Novak nebyl, ale ano Roger hrál výborně, ale Novak nebyl rozhodně v TOPU pro semi

US open 12 - první dva sety foukalo jako kráva, pak přestalo, Novak srovnal na 2:2. Tenisově byl lepší, ale 5. set zhatily křeče...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Je to takový nešvar. Než aby fanoušek uznal skvělý výkon soupeře tak raději řekne, že ten druhý neměl dobrý den a nehrál dobře. No aby někdo jako Novak nehrál dobře ...k tomu je prostě potřeba skvělý výkon soupeře. Ale hádat se nebudu. Máme rozdílné názory. To k diskuzi patří.
Reagovat
woody
Nemám problém uznat skvělý výkon soupeře. Tohle jsou zápasy, které si ale myslím, že si Novak prohrál svým výkonem. Víc než jeho soupeř dobrým.
Reagovat
Amputace
Za mě to platí jen u toho US, protože oba hráči měli limity. Ale jak to chceš posoudit u zápasů, kde jeden z hráčů předvede prakticky bezchybný výkon?
Reagovat
woody
RG 2015 Novak předvedl ve finále nejhorší výkon z celého týdne, bohužel ve finále. Tohle finále mu prohrála pasivita.
Reagovat
Amputace
To sice předvedl, ale Wawroš oproti tomu předvedl výborný výkon, se kterým Djokovič vůbec nepočítal. Vyhrál první set a myslel si, že to má v kapse. Takže se dá těžko říct, že si to prohrál Djokovič - respektive, jak píšeš, že to spíš prohrál Djokovič špatným výkonem, než soupeř vyhrál dobrým. Respektive, jak to chceš posoudit? Ještě to chápu u zápasu, kde oba hráči jsou špatní nebo nejsou zkrátka na svém vrcholu, ale případ RG 15 nebo 11 mi zavání tak trošku znevažováním soupeře. Vždyť jak Federer, tak Wawrinka zahráli výborně, téměř bezchybně, takže se určitě nedá říct, že si to prohrál Djokovič - to oni hráli aktivně a šli si za tím. Že si to někdo prohrál sám, se dá říct třeba o finále W 19 a Federerovi, tam totiž platí, že prohrál lepší hráč. Ale u tebou zmiňovaných zápasů (snad kromě toho US) zkrátka platí ono otřepané: každý hraje jen tak dobře, jak mu umožní soupeř. Djokovič byl v těch zápasech pasivní, protože jak Federer, tak Wawrinka na něj nastoupili s extrémně aktivní hrou.
Reagovat
woody
Možná jsi nepochopil, jak to myslím. Já netvrdím, že soupeř nehrál tak dobře, aby si zasloužil vyhrát. Já tvrdím, že Novak prostě nepředvedl takovou kvalitu, kterou předváděl v průběhu turnaje. Hlavně RG 2015. Samozřejmě, že v tom do jisté míry hraje kvalita soupeře.

Novak hrál pasivně i v těch častech, kde mohl hrát aktivněji a to hlavně po svém podání. Pomatuju si, jak jsem nalepený na obrozovce kroutil hlavou jak hraje posraně. Proto je tenhle zápas pro mě N1 v promarněných šancí.

Nehledě na to, že kdyby to finále vyhrál měl by ten rok čistě teoreticky GS.
Reagovat
Kozoroh
Za mne je nejvíc promarněný zápas USO 2013. Novak tehdy nezvládl klíčové momenty, vedl o brejk v třetím setu, vedl 40:0 na Rafově podání za stavu 4:4. Ten třetí set byl v tom utkání rozhodující, z 1:2 na sety by už to Rafa patrně neotočil, naproti tomu No1eho ztráta třetí sady velice rozhodila, z čehož se po zbytek zápasu nevzpamatoval. Po tomto finále už s Rafou nikdy neprohrál mimo antuku, jako kdyby už nikdy nechtěl dopustit opakování USO 2013.
Reagovat
turista
Po tomto zápase vedl Nadal nad Djokovičem na tituly 60:37. Dnes je to 93:92 pro Djokoviče.
Reagovat
Amputace
Já tenhle směr úvah nemám moc rád. Tenisový zápas to je souhra mnoha proměnných, z nichž fanoušek daného hráče pokaždé vytahuje jen to, co potřebuje.

Ty napíšeš 40:0 a že měl Novak 3 BB a nevyužil je, ale už nenapíšeš, jak se k nim dostal, že na 30:0 šel po pasivní výměně, ve které byl Nadal jednoznačně aktivnější, ale uklouzl. Prostě v jednu chvíli měl Nadal smůlu a pak zase štěstí a tak je to s celým tenisem. Za toho stavu 40:0 měl Djokovič vlastně jen jednu reálnou šanci něco uhrát (respektive šlo se do výměny), jinak Nadal nedal ze servisu šanci.

Souhlasil bych s tím, že ten zápas si zřejmě zasloužil pět setů, což by více odpovídalo průběhu hry, ale že by si Djokovič něco promarnil? Takových setů, kdy měl plno příležitostí, plno BP, kterých nevyužil, měl Nadal s Djokovičem desítky (nejen na GS samozřejmě). Třeba mě namátkou napadá první set US 11. Kolik tam bylo třeba desetiminutových gemů, kde Nadal pokaždé nezvládl nějaký BP? Hned v třetím gemu měl, tuším 4 BB, mohl jít do vedení 3:1, místo toho bylo 2:2, pak hned ztratil servis a už se vezl, až ztratil celý set 6:2. Také by mohl být ten zápas o něčem jiném, kdyby Nadal první set vyhrál.
Reagovat
woody
Tenhle zápas mě tolik nemrzel, rok 2013 hrál Nadal na US open series skvěle, i v tom finále mě navrch trošku navrch.
Reagovat
Kozoroh
Djoker měl v sezóně 2013 několik zápasů, které nezvládl v hlavě. Finále USO 2013 je jedním z nich, dalším příkladem je Řím 2013, kde prohrál s Berdychem, ačkoliv vedl 1:0 na sety a 5:2 v druhé sadě, prohrál 5 gemů za sebou. No1e tehdy nebyl mentálně skálopevný titán, jakým je dnes nebo jakým byl v roce 2011. Po roce 2011 jakoby svou mentální houževnatost ztratil, mezi AO 2012 a Wimbledonem 2014 vyhrál jen jedno z 6 GS finále. Proto těsně před startem sezóny 2014 angažoval Beckera, aby mu pomohl stát se opět mentálním titánem. A to se povedlo.
Reagovat
Amputace
Ok. A Nadal měl v roce 2011 plno zápasů, kdy to nezvládl v hlavě on. A co? Nic to nemění na faktu, že Novak hrál výborně a uhrál si to.
Reagovat
Vlk-v-trave
Já mám zase rozepsané první trhillerové tenisové dílko Trhlina, ale chvíli ještě potrvá než ho dokončím a opublikuji na TP...
Myslím, že by to na můj BAN vpoho mohlo stačit... neboť to bude nekompromisní akce a vzhledem k omezení jednoho příspěvku to půjde tak minimálně na 30 až 60 částí... :)
To bude zase můj nejagresivnější vpis natřískaný cynismem a černým humorem, že budete ještě vzpomínat na ta místní pískoviště jako na zábavu pro děti z mateřské školky... :D
Reagovat
woody
Tak to jsem zvědav smile

Ale přezdívka Vlk-v-lese taky nebude špatná smile
Reagovat
Amputace
Trhlina je dobrý název, to potáhne :)smile
Reagovat
Amputace
Trhlina je dobrý název, to potáhne :)smile
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=yBmjaOdHjP4

Koho zajímá break point z netflixu, tak tady v tomto videu se Taylor vyjadřuje k různým věcem včetně toho, jak se zraněnou nohou porazil Nadala ve finále Indian wells atp. Jinak ten "kanál" Gilla Grosse je můj oblíbený stran tenisu.
Reagovat
Ondrej2280
Od BP a reklamy co okolo toho robili, som si teda sluboval viac..za mna cajovy odvar.
Reagovat
Kozoroh
1. Rosewall 3 (USO 1970, AO 1971-72) & Federer 3 (AO 2017-18, Wimbledon 2017)
3. Nadal 2 (AO 2022, FO 2022) & Djokovič 2 (Wimbledon 2022, AO 2023)

Ano, je to tak. Pouze 4 tenisté v Open éře dokázali po 35ce vyhrát GS turnaj. A před Big 3 to dokázal pouze a jedině Rosewall.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ken Rosewall, velký rival Roda Lavera. Mimochodem jejich H2H bilance je neuvěřitelných 89:75 ve prospěch Lavera.
Reagovat
turista
A po dosažení věku 37 let vyhrál pouze Rosewall AO 1972 jinak nikdo už žádný GS.
Reagovat
woody
Ajjj
Novakovi chybi Shanghai, aby Nadala porazil na vsech masters
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Třeba ho Novakovi tentokrát nalosují do třetího kola, jestli se Rafa takticky zase nehodí marod na tuto část sezony. smilesmile
Reagovat
Kozoroh
Otázkou spíš je, jestli se Šanghaj Masters vrátí na ATP okruh, nekonala se v předchozích 3 letech kvůli covidu, stejně jako jiné čínské turnaje.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak země se pomalu otevírá... četl jsem článek, že se turnaje vrátí na Tour v dohledné době. Uvidíme, jak se situace vyvine až se obyvatelstvo více promoří.smile
Reagovat
turista
Bylo by to fajn. Novak si v Číně zlepšoval statistiky.
Reagovat
woody
Rogera neporazil v Madridu - kde se nikdy nepotkali a v Monte Carlu, kde s ním překvapivě 3x prohrál.
Reagovat
woody
Federer porazil Djokovice na vsech GS, i kdyz ta výhra na AO je dost vousatá.
Reagovat
woody
Nadal neporazil Djokovice na AO - zatim.
Reagovat
woody
Nadal se s Federerův na US nikdy nepotkal, což mi přijde celkem neuvěřitelné.
Reagovat
Kozoroh
To byl tehdy No1e ještě teenager a AO se hrálo na Rebound Ace. Následujícího roku AO přešlo na Plexicushion a první ročník s tímto HC povrchem vyhrál No1e. smile
Reagovat
woody
ano rok 2008, nicméně ten zápis porážky Novaka na AO má.
Reagovat
woody
Novak zároveň jako jediný z BIG3 porazil oba své soupeře na všech GS.
Reagovat
Nola
smile vsak o to prave ide, rozbil rivalitu, dualitu ktora mala byt najvacsou v dejinach tenisu, a nie je ... ta najvacsia je vlastne Novak vs Rafa, a Fedex vs Novak, to nevymyslis, lebo oni dvaja sa stretli iba 40 krat, menej krat ako Novak s nimi :D je to proste GOAT, nie ako to myslia fanatici, ale v tom, ze vedie v stats najvacsich zapasoch v dejinach tenisu
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
https://www.youtube.com/watch?v=q-ox4FsZcSw

Toto video bylo vytvořené před finále AO 2023. Stačí se podívat i do komentářů, kde sami někteří dlouholetí fanoušci Nadala uznávají, že je Nole GOAT. Co komentář, to pochvala a uznání. Ve videu jsou navíc hezky znázorněné validní pointy (výjimečně i ty mimotenisové smile ), proč je Djokovič the best ever.

Tohle video by si měl pustit Kakamilos Siudovic před tím, než začne bezdůvodně kopat do GOATA. :))
Reagovat
Nola
som mimo GOAT debaty, mna to nikdy nezaujimalo, ani netrapilo, ked vladol Fedex a potom Rafa ho porazal sa mi zapacil Novak spolu s Tsongom, nemam rada prehypovanych typkov, asi preto ma zaujali tito dvaja najviac a to som sledovala viac zeny ako panov v tej dobe, a ked odisla Dementieva do dochodku, tak som im dvom priala najviac...
Reagovat
Amputace
Nolko, víš co je to hype? :) To je, když se třeba do nějakého filmu nasype hromada peněz, v rámci proma se z něj udělá událost století a ona je to potom ve výsledku sra.čka a obrovské zklamání. Takže: Nadal s Federerem ti skutečně připadali přehypovaní? :)
Reagovat
woody
Nejspíš taky první GS vítěz, který ve volných dnech netrénoval smile
Reagovat
Tennisfan77
Nejméně sledované finále AO.

To sedí smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Samozřejmě, Novak Rekordmanovic byl natolik jasným adeptem na vítězství, že zápas nemělo smysl sledovat. Sázkové kanceláře mohly vyplácet peníze sázejícím na Noleho už před vypuknutím samotného zápasu. :) Tak moc dominantní a fenomenálním hráčem je. smile
Reagovat
Amputace
Rekordmanovic :DDD

Ty jsi fakt dobrej.

Běž se pomodlit.
Reagovat
Pe3k
To je spíše nadsázka a mě se zase nelíbí "serbinátor".
Reagovat
Ondrej2280
mne sa aj tak najviac pacil Simulantovič:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
No, asi se zde všichni shodneme, že nejtrefnější je Ondrej2280 RASISTOvic. :) Včerejšek to definitivně zpečetil. smile
Reagovat
Ondrej2280
No vidis a tu by mal teraz zasiahnut p. Jirasek, tak som zvedavy :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To je pravda, včera jsi ani nebyl schopný adekvátně reagovat a zaujmout postavení jako chlap vůči svému rasistickému výlevu a bagatelizování Asiatů (kterým mimo jiné stále dlužíš omluvu). Místo toho jsi se zoufale snažil vybruslit ze svého epického Faux pas. :)

Ale co čekat od člověka, který nikdy pravděpodobně nežil a nepracoval v cizí zemi a vrcholem jeho cestování je pár komerčních letů do zahraničí na pár týdnů. :) Nic jiného než omezenost a buranství od Tebe nemůžeme očekávat.smile
Reagovat
Ondrej2280
Bud rad, ze nie si so mnou v kontakte ako chlap , lebo uz by si mal znacne vysoke toniny vo svojom hlase a nebolo by to sposobene poskodenim hlasiviek :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jistě, jsi asi tak veliký chlap jako tvá malá nicotná znalost rozdílů mezi hardovým povrchem na US Open a AO, na které konstruuješ bláznivé tenisové teorie. Tvým pohádkám a lžím tu asi těžko bude někdo věřit, když se pravidelně usvědčuješ z kontradikcí. Ty internet hero. :) Přeji krásný den.smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Načo sa tu s tebou vobec vybavujem, s neliečenym blaznom...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hele, já tedy nebudu rozlišovat, jestli je horší nadávka rasisto, nebo blázne z kliniky, ale vůbec se mi nelíbilo, cos napsal, Ondreji, ty tady, zavání mi to výhružkou:

Bud rad, ze nie si so mnou v kontakte ako chlap , lebo uz by si mal znacne vysoke toniny vo svojom hlase a nebolo by to sposobene poskodenim hlasiviek :)

takže vás poprosím oba o to, abyste se uklidnili a případně na sebe vůbec nereagovali, když se neumíte bavit normálně. rozhodně už nechci vidět termíny jako rasista a další.
Reagovat
Ondrej2280
Ok
Reagovat
Amputace
To se určitě všichni neshodneme. Za mě je absolutní topka Goatkovič a mučedník.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
V tenisovém světě je normální, že hráči dostávají různé přezdívky.

Vzhledem k tomu, že Djokovič drží většinu důležitých rekordů z historie tenisu, tak je jasnou přímou úměrou ho nazvat Rekordmanovičem.

Míra adekvátnosti je podobná jako Nadal + doping --> Dopal.

Proti Dopalovi jsi zde v minulosti neprotestoval, ale proti Rekordmanovičovi ano? Zvláštní. :) Asi ti více na nervy lezou rekordy rivala než doping tvého koně.
Reagovat
woody
Můžeš prosím Tě uvést jediný případ kdy dopoval?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
V podstatě dopuje po celou svou kariéru jako většina profesionálních sportovců, až na výjimky v podobě naturálních přírodních extrémů sportovců (do určité míry pošahaných), kteří by si nenechali píchnout ani vakcínu proti covid. :)

Nadal v době dospívání nabral během extrémně krátkého časového úseky extrémní množství svalů. To množství bylo tak velké, že se nedá odkazovat pouze na to, že by byl mezomorfem a lehce nabíral. To zkrátka není naturální a mohou za to zakázané látky. Byl jedním z klientů Dr. Fuentese (ačkoli se to jeho PR snaží popřít), což mluví za vše.

Jeho časté vynechávání částí sezony po celou dobu jeho kariéry není ani tolik způsobené jeho zdravotními nafouklými problémy (nikdy nepodstoupil operativní zákrok), ale pouze v tomto období urychluje regeneraci svého těla pomocí zakázaných látek a následně čistí organismus od tohoto dopingu, aby později prošel kontrolami a "zázračně" se vracel na okruh (na rozdíl od fanatiků si nemyslím, že by ATP kryla přední tenisty v oblasti užívání dopingu). Tohle je naprosto běžná praxe, která se děje i v boxu, kdy jednotliví sportovci přesně časují cykly dávkování.

Je dobré vidět, že ani doping mu nepomohl se stát nejlepším hráčem všech dob. To znamená světlo na konci tunelu pro budoucí generace sportovců - tenistů.

Ta tvoje snaha o to vystupovat jako "ochránce objektivity" z pozice "fanouška" Djokoviče je již poněkud křečovitá, protože následně se paradoxně stáváš značně neobjektivním v otázce Nadala. Woody jsi typickým příkladem jevu zvaného "efekt morčete". Bylo by fajn mít možná větší odstup - nemyslím to zle, jinak se chováš celkem fajn. smile
Reagovat
Ondrej2280
J si taktiez nemyslim, ze by ATP kryla poprednych tenistov od dopingu, ale som presvedceny o tom, ze teba kryje nejaka psychiatricka klinka, proste si im utiekol a skryl si sa na TP :)
Reagovat
woody
pokud se nemýlím, ATP to krýt ani nemůže, WADA by to oznámila bez kontaktu ATP ne?
Reagovat
Ondrej2280
samozrejme :) to bol len taky uvod ku tej klinike pre toho blazniveho Nadsenca:)
Reagovat
woody
efekt morčete neznám, asi trošku pogooglím smile

nicméně, nemůžeš nikoho obvinit z dopingu, když nemáš jedinej důkaz...

Mysli si o mě co chceš, ale obviňování z dopingu,je celkem vážné obvinění a pokud nemáš v ruce pozitivní důkaz, tak to morče spíš sedí na tebe, ať to znamená co chce :-)
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Amputace
Tolik kydů bez jediného faktu, to se jenom tak nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ozaj neskutočné :)

Vlastne je to povznášajúci pocit, keď týžden po GS, kedy bežný človek už aj zabudol na tenis, sledovať z pohodlia rodinného krbu, ako to niektorých tenisových.nadšencov, totálne ovládlo. Títo doživotní slobodní mládenci nemajú nič iné na práci len prskať svoje jedovaté zatrpknuté sliny. Dávno po skončení turnaja. Diagnózka :)

Mám rád svoj život, tieto príspevky ma v tom len utvdrzujú :)
Reagovat
Nola
urcite :D , to napisala kravka Rennae Stubbs a nema ziadnu hanbu, aj ked ju ztrapnili ini....
Reagovat
Ondrej2280
Nolka,ty urazas Stubbs?:)To co?:) tu ti nadavka nevadi ked ju pouzijes ty,ale opacne si strasne citliva..
Reagovat
Kozoroh
Jak si na takovou blbost přišel? smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
možná tak na ESPN, nebo kde to bylo :D Djokovič trhal celý turnaj rekordy v návštěvnosti, navíc tam byly nějaké problémy ESPN s vysíláním, lidi si na to hodně stěžovali. a pokud se nepletu, tak průměrně mělo skoro o milion větší sledovanost než Sabalenka s Rybakinou.

https://pbs.twimg.com/media/FoAd9GQakAAifQv?format=jpg&name=medium
Reagovat
Tennisfan77
Trhal rekordy protože hrál 7/7 v night session jako první hráč v historii všech GS. Když se hraje jediný zapas mužů je jasný ze tam každý přijde radši než na WTA. I kdyby tam hrál Gulbis s Duckworthem. smile
Reagovat
Nola
mozem ti pripomenut, ze Fedexovi zatiahli strechu vo finale na AO a Cilicovi to neoznamili a trenoval v uplne inych podmienkach smile, pamatam ten rok, kedy tam boli neskutocne horucavy, mas maslo na hlave, ako niektori fandovia Rafu
Reagovat
Tennisfan77
Jsi vážně tak hloupá nebo to jenom děláš pro efekt? Resis zde jeden zapas versus sedm zápasu.
Reagovat
Ondrej2280
Teraz si Nole zatal do živeho..bacha na to:))
Reagovat
Nola
Kamilos, ty sa snad nikdy nepoucis, Fedexovi zatiahli strechu, zenam nie a Simona skoncila v nemocnici na kapackach.... Novak nedostal tento rok ziadne ulavy, lebo horucavy nehrozili, skor prsalo a bol najvacsim tahakom po vlanajsej deportacii, kazdy bol na neho zvedavy, tolko podpory sa mu nikdy nedostalo, mozno v Belehrade smile Rime a v Cine
Reagovat
Ondrej2280
Ak su dane pravidla dopredu,za akych sa smie strecha zatiahnut tak potom ich asi Cilic nepoznal a trenoval na sluničku:) Ja si zas pamatam ako djoker odisiel v sf RG z kurtu pre silny vietor:) A to si rozhodol sam,kedze predtym v rovnakych podmienkach odohrali SF aj Rafa s Fedexom..
Reagovat
Pe3k
Já si pamatuju jak loni na AO Nadal prohrál 3 a 4 set se Šapovalovem, vzal si medical time out i když mu zjevně nic nebylo a pak ještě odešel na 10 minut na záchod, jen a pouze s tím úmyslem Denise vyvést z tempa...Rafael cheater Nadal.
Reagovat
Ondrej2280
Po 4.sete pokial viem si MTO mozes zobrat,ale neviem o tom,ze by hrac mohol svojvolne odist z kurtu kvoli tomu,ze prehraval a prislo mu na um,ze je silny vietor. Toto si chcel porovnavat ?:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jestli to bylo tak svévolné opuštění kurtu kvůli větru jako když odešel Djokovic na toaletu po pár hrách s Baenou na tomto AO, tak bych si z toho nedělal moc velké starosti, protože se pak ukázalo, že měl svolení od Umpire. Média překroutí vše. Takže zase takový nevyvinutý pokus o urážku na cti. :))
Reagovat
Ondrej2280
bolo o dost ine, ale to si vtedy pravdepodobne este tenis nejak nesledoval..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Za to ty ho asi sleduješ teprve od roku 2020, jelikož bys jinak nenapsal takovou kravinu, že rekord drží Novak se 7 gamy. smile

Dostuduj si statistiky Big3, abys tradičně nešířil dezinformace. ;-)smile
Reagovat
Ondrej2280
No o moc menej nebude mat uz nikto z BIG 3 vo finale,a nejdem to ani dohladavat, naco..a som si isty ze sa rozhodne medzi Djokerom a Fedexom a dokonca som si isty , ze to bude na RG:)
Reagovat
Pe3k
Kde sem to porovnával? Nikde.
To byl jen jeden z MNOHA případů, kdy si vzal Nadal zcela jasný fake medical time out a ještě navíc odešel na záchod, aby pauza mezi sety byla co možná nejdelší. Byl to příklad toho, jaký je Nadal podvodník...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak, Nadal je sedmilhář... Nevím, jestli ho víc bolí huba z těch neustálých lží nebo chodidlo? Ale řekl bych spíše ta ústa, jelikož do chodidla pumpuje kortikoidy. smile Zatím se nesvěřil, že by si píchal botox nebo morfium do tváře.
Reagovat
Pe3k
Ať je Rafa jaký je, co je zarážející, že jeho "fanoušci" před tím vším zavírají oči a podle nich je jediný podvodník Djokovic smile
Reagovat
Ondrej2280
Ved nemusis ludi presviedcat kto z tej BIG 3. je najmenej popularny hrac. Myslim, ze ej to vsetkym jasne. A ta popularita je uzko spojena so spravanim sa ktorehokolvek hraca, ludia to vidia, nie su slepi a ani nepotrebuju napovedat z medii, ako to tu neustale spomina Nola...je to jednoduche , s postom GOAT uzko suvisi aj to ako si kto dokazal ziaskat fanusikov a ludi , a v tomto je Djoker o parniky za Rafom a Fedexom..
Reagovat
Nola
mas potrebu to omielat dokola? trebars mne je to celkom jedno, kto ma najviac sponzorov, kto ma najviac fanusikov, mne postaci, ze stale hra a vidim ho v telke, a tesi ma ze som ho videla aj live, ty si videl Rafu nazivo?
Reagovat
Ondrej2280
Nepatri to k postu GOAT ? Ja myslim, ze patri, a v tom je NO.1 FEDEX. a nemam problem mu to uznat aj ked fandim Rafovi, velki sampioni si musia vediet ziskat divakov a tym nemyslim srbskych cinanov :)

Rafa som videl niekolkokrat live a chystam aj este nieco ine, a hadam to v lete vyjde :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Pěkné, tak dneska tady útočíš pro změnu rasisticky na Asiaty. Zase si se provrtal na nové dno.
Reagovat
Ondrej2280
ano , srbski cinania je rasisticky utok ?:)) kde tam vidis rasizmus ? A to som zvedavy co na toto odpises...
Reagovat
Nola
toto je fanusik Rafu, ktory si mysli ze je viac ako Srb smile, lebo spanielski kolonizatori su viac :D cela Latinska Amerika rozprava spanielsky, bo ich skolonizovali a kde sa rozprava slovensky? iba na Slovensku, bud rad, ze nerozpravas madararsky, vdaka nasim bratom z Ciech, velke sebavedomie a hlupe komenty kym nezajdes na hranice Slovenska, tomu Srbovi mozes lestit akurat vies co smile
Reagovat
Ondrej2280
Nolka, ty co povies, tak to je nezmysel. Som si isty, ze hovorim viacerymi jazykmi ako ty a mimochodom aj tou španielčinou , ktora patri medzi svetove najpouzivanejsie jazyky :)..skor ty mi prides ako taka zahorknuta zena ,ktora tu riesi establishmenty , zle media , nespravodlivost a podobne cipoviny.
Reagovat
Nola
preco vsetci inteligentni fans Rafu odisli z TP? nestojis mi viac za reakciu, agresivny jedinec, ktory si pomylil svoju existenciu so svojou modlou, xenofobny a zamindrakovany hladac pozornosti .....
Reagovat
Ondrej2280
Mozno si si nevsimla, ale v nasej diskusii vystupujes v poslednom case o dost agresivnejsie ty:)

Co sa tyka xenofobie, tak to si asi objavila nove slovicko, a pochybujem, ze poznas jeho vyznam.
Reagovat
Nola
niekolkokrat :D to musis byt najmenej jeho sparingom.....

pisal si, ze 90 percent fans nema sajnu o tenise, tu boli borci ktori sa viackrat zucastnili Wimbledonu a nemali take plecia ako ty, ich prispevky sme hltali, lebo ja som tam nikdy nebola a tebe neverim ani makke n...

ak by este Fedex hral, teba si jeho fanklub da na ako ranajky pred obednajsou prestavkou smile
Reagovat
Ondrej2280
:)) Nemusis byt sparing, staci ked si v hladisku a silne pochybujem , ze tu niekto robil sparing niekomu BIG 3..) a mam dokonca jednu prihodu s inym velmi znamym hracom co si myslim, ze skutocne nema hocikto..
Reagovat
Nola
kde si bol v hladisku, je to tajomstvo?
Reagovat
Ondrej2280
Nie je : RG, Monte Carlo, Rim-tu som videl live Rafu..
Reagovat
Nola
tak popis, ako to tam vyzeralo, to tenisoveho fandu zaujima, s kym hral, v ktorom roku a.p. to su turnaje, kde Rafa dominoval a stale na RG dominuje, v Parizi som nikdy nebola, nevyslo, ale tuzim tam zajst
Reagovat
Ondrej2280
a co by si chcela vediet ?:)
RG bolo 2012, a Rim, Monte -2018..mne sa najviac pacil Rim, ale mozno to je ovplyvnene aj okolim a tym, ze Rim sa mi velmi paci celkovo..
Reagovat
smazaný uživatel
kde si bol v hladisku, je to tajomstvo?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Možná se Rafa jenom z té stresové situace pos.al smile I s takovým alfasamcem by zacloumalo, kdyby ho měl na raketě Kanaďan s ruským jménem. :))
Reagovat
Pe3k
Ne on se neposral on jen podváděl a zdržoval. Každopádně jestli chceš vědět, kdo se posral tak Ondřej. Několikrát tady psal, že když ho bolela noha tak nemohl ani dojít na hajzl...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
ty si naozajstny trageed..))) pod este dalej..zabavas ma:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to je teda fakt argument :D proč nemá rekord někdo předtím? na Federera a Nadala by jistě přišli i na ten jeden nebo dva zápasy přes den. oba hráli minimálně 5/7 večer. nemluvě o tom, že Djokovič je z těch tří přece jasně nejméně oblíbený a má nejméně fanoušků, alespoň to všichni tvrdí.

korunku tomu nasadil někdo, kdo tvrdil, že je to v USA způsobeno odchodem Federera, který nehrál už na šestém GS v řadě :D
Reagovat
Tennisfan77
Ne ne. 7/7 djokovice je jasný důkaz toho, ze to AO Proste bylo letos asi slabší. To finále proste atraktivni nebylo, co si budeme. Djokovice nemá rad prakticky nikdo a Tsitsipas nepatří mezi oblíbené taky.
Reagovat
Ondrej2280
Bolo to take trosku vyluhovane AO. Murray vs Kokinakis bol asi najatraktivnejsi match a to bolo asi 2 .kolo..
Reagovat
Pe3k
Já bych jen připomenul, pro ty co si stěžují, že finále nebylo nic moc atp., že Medvedev ve finále AO proti Djokovicovi uhrál jen 9 gemů, Nadal ve finále AO proti Djokovicovi uhrál pouze 8 gemů a Tsitsipas uhrál gemů 15.
Reagovat
Nola
Stefanos bol dostojnym finalistom, jemu AO sedi a urcite ho raz vyhra, vyradil tam uz ako Rafu, tak aj Fedexa, nesedel mu iba Medvedev, ktory ma podobnu hru ako Andy Murray, vsetko vratit aj z tribuny, najviac problemov mal Nole prave s Domom Thiemom, ten Novakovi nesedi, presne ako Stan Wawrinka... preto verim, ze raz Stefan AO vyhra
Reagovat
Ondrej2280
Ale rekord z big.3 podla mna drzi djoker ked uhral 7 gemov proti Rafovi vo finale FO a nebolo to zas tak davno...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Pe3k ale chtěl ukázat to, že Tsitsipas byl důstojným soupeřem na AO... nevím, proč sem pleteš nějaký zápas z RG :D
Reagovat
Ondrej2280
A to bolo nejak zakazane, spomenut zapas z RG 2020 ?:) Len som Pe3kovi pripomenul, ze 8 gemov este vo finale neni tak zle..ak sa ti to nelubi, tak mi je to ale uuplne jedno, to je tvoj problem..
Reagovat
Ondrej2280
Ale lubi sa mi ako toho Pe3ka ochranujes, ako vlastneho snya, len tak dalej pokracuj v tom, a tebou omielane veci o tom aky si nestranny , co sa tyka TP, fičia von kominom...len slepy by nevidel zaujatost akou sa prezentujes..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ty by jsi měl raději držet ústa a šoupat nohama. Buď rád, že tu vůbec ještě jsi.. a važ si toho místo neustálého provokování. To že Forehand = Ondrej2280 je více než zjevné.

Co k tomu stačí? TOR a měnění IP adres. Podle historie s tím má FH bohaté zkušenosti.

Vyjadřování průhledně podobné. Když má teď FH podmínku, tak se potřebuje ventilovat pod jiným nickem. Nikdy se nezměníš, ta kompulze je silná a zacyklená. :) Ale lidi si tu všímají detailů.
Reagovat
Ondrej2280
Tak FH ti takto leži v žaludku, hej ?:) Spavas vobec, alebo cele noci rozmyslas o nom ?:)

Precitaj si najskor po sebe tie svoje psycho vylevy a potom sa ozyvaj, vsak tu predvadzas priam onaniu nad Djokovicom....a to som to pomenoval slabym slovom, skor to bude nejaka obsesia skombinovana s dalsou uchylkou..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Pane admine, poprosil bych o kontrolu nepoučitelného a nesvéprávného Ondřeje... už zde opět neadekvátně útočí v návalu své zlosti :)... Rasistické urážky Číňanů výše už jsou pouhou třešničkou na dortu. smile
Reagovat
Ondrej2280
Este raz sa ta pytam, kde je tam rasizmus ? Bud odpovedz alebo nepis hluposti.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Aha, takže pro tebe srbský = čínský....

Takže fanoušci Nadala z Ghany jsou španělští Ghanani? Nemají vlastní identitu, protože jsou španělští, správně?

Rozlišovací schopnosti 0. Jsi ještě hloupější, než jsme mysleli. Rasisto. smile
Reagovat
Ondrej2280
čo to melieš ?:)) si precitaj co si napisal....))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jsi omezený, nebudu na tebe dál reagovat a plýtvat svým časem, protože by ses mě zeptal ještě v 10 dalších příspěvcích... "Co že to píšu", rasisto.smile
Reagovat
Ondrej2280
to mi bolo jasne, ze nic nenapises co by malo hlavu a patu a suviselo s rasizmom..dik.. aspon si mi to potvrdil ako z cesty dokazes pisat.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže my se tu celou dobu bavíme o důstojnosti Tsitsipase ve finále AO, ty sem napíšeš nesmysl z RG, který s tím vůbec nesouvisí, já se tě na to zeptám a ty z toho vyvodíš, že nadržuju Pe3kovi a zase mě napadáš za nějakou nestrannost, ty jsi fakt blázen :) co ty dokážeš vyvodit z něčeho úplně nevinného, měl bys psát konspirační teorie :)
Reagovat
Ondrej2280
Pozri, verim tomu, ze keby to bolo opacne, tak sa na nic neozves a je ticho...nemam pravdu ?

V tom je kuzlo nestrannosti, vies..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
co jsem psal tobě a FH a Amputaci do vzkazů? to byla taky nestrannost?
Reagovat
Ondrej2280
To beriem, pisal si aby sme nereagovali alebo neprovokovali Pe3ka, to beriem a ako vidis, aj sa tym riadim.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jasně jsem ti tenkrát psal, že jestli mě ještě jednou nazveš tragedem, nebo mě neoprávněně osočíš z toho, že jsem nestrannej, tak tě vyrazím. proč bych ti ten ban neměl dát?

nadržování je podle tebe tohle? Pe3k ale chtěl ukázat to, že Tsitsipas byl důstojným soupeřem na AO... nevím, proč sem pleteš nějaký zápas z RG :D

tohle je nadržování a nestrannost? děláš si legraci?
Reagovat
Ondrej2280
To ako chces vyhadzovat ludi z TP, ktori si myslia, ze si neni nestranny ? To vazne ?

Ja ta z nicoho neosocujem, a naozaj si myslim, ze nie si nestranny, ved to vidia aj ostani, chces aj tych za to vyhodit ? To je moj nazor, mozno sa ti nepaci, ale nicim som ta neosocil..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Kdo to vidí? Psal to tady maximálně tak FH, který je tvou jinou přezdívkou pod jinou IP adresou. Velice relevantní zdroj. :)
Reagovat
Ondrej2280
Uz sa stiahni s tou IP adresou prosim ta a nemel stale hluposti, alebo sa teda opytaj p.Jiraska aby ta konecne uz vyviedol z tvojho tragickeho omylu a nocnej nespavosti..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já ale nikoho vyhazovat nechci, kdyby ano, tak už tu ty ani Forehand dávno nejste za vaše chování. rozdíl je v tom, že Forehand mi alespoň poděkoval a kritiku nakonec přijal. tebe když za něco napomenu, tak nejsem nestranný, to ti přijde v pořádku? ty si myslíš, že se tu chováš příkladně celou dobu, co tu působíš? kdo další si myslí, že jsem nestranný? můžeš mi to poslat do vzkazů, slibuju, že z toho nebudu nic vyvozovat. jen by mě zajímalo, kdo si to myslí, protože jedinej, kdo mi to kdy napsal jsi byl ty a ještě asi Forehand, možná Amputace, ale s ním jsem si to vysvětlil.
Reagovat
Ondrej2280
Pozri, ber to ako moj osobny nazor a dojem , co sa tyka tvojej nestrannosti. Nemusis sa na to urazit alebo nejak inak zle reagovat, Na mna proste neposobis nestranne.

Osobne tu nekomunikujem s nikym, takze ani nebudem davat nejake dalsie nicky, ked niekto bude chciet tak sa ti ku tomu ozve.

Co sa tyka mna, moj nazor je taky, ze jasne, ze ked fandis tenisu, tak si aj fanusik, to neni vycitka ale normalna vec. Potom ale nastava otazka, ci je vhodne komentovat tenis priamo ako spravca portalu, ci je to teda profesionalne ked chces posobit uplne nestranne

Ak by som to robil ja, tak komentujem tenis pod inym nickom a nie ako spravca a ludi oslovujem zas len ako spravca.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty jsi ale řekl, že si to, že nejsem nestranný, myslí víc lidí. teď mi napíšeš, že tu osobně s nikým nekomunikuješ. takže kdo jsou ty další? ty sis to tedy vymyslel?

já si tu budu komentovat, co chci a pod jakým nickem chci, když dovolíš, nikomu tady nenadržuju, ani hráčům ani uživatelům. a je úplně jedno, jestli tady budu komentovat tenis pod jiným nickem a oslovovat lidi pod svým jménem jako správce, protože ty se budeš cítit neoprávněně napomínán pořád, už to tak prostě máš. pokud ti jde o Pe3ka, tak má úplně stejné podmínky jako ty a FH. takže by mě zajímalo v čem to, že nejsem nestranný, podle tebe tkví.

mě nemůžeš urazit, to se neboj :) ale už mi prosím tohle nikdy neříkej, je to naprosto neoprávněné. nebo mi dej konkrétní příklady, proč si myslíš, že někomu nadržuju.
Reagovat
Ondrej2280
ved si ich aj sam menoval, pred par komentami dozadu, to sme 3 ludia co ti to povedali, a potom su ludia , ktori ti to len nepovedali, to je cele, my sme sa priamo vyjadrili.

To co som pisal, ja, tak som napisal, ze KEBY som bol spravca tak to robim inym sposobom ako ty, zas to je len moj nazor, nech si urobi kazdy obraz sam, co je objektivnejsie, pripadne co by ti udrzalo vacsi odstup ako spravcu TP.

Konkretnych prikladov som ti uviedol niekolko a priamo tu, a nie do vzkazov, a nejdem ich teraz ani dohladavat, proste na mna posobis tymto dojmom , aspon teda ked vystupujes vo verejnej diskusii, ale ta je zas smerodajna, podla toho si totiz urobia ludia nazor a nie podla toho co napises do vzkazu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže ty s nikým osobně nekomunikuješ, ale víš o dalších lidech mimo vás tři, kteří mi to nenapsali. chápeš, co si teď napsal?

kromě tebe a FH mě tady nikdy nikdo takhle nenapadal, zajímavý. už to přestaňme raději řešit. ještě ti dám jednu šanci, tyhle svoje domněnky si, prosím, piš s ostatními ve vzkazech. neurážím se, ale cítím křivdu, když mě takhle veřejně osočuješ z toho, že nejsem nestranný, protože já osobně si to nemyslím, když vám pořád všem dávám další a další a další a další šanci. předchozí člověk, který se staral o diskusi, by vás ani jednou nevaroval a okamžitě byste dostali ban.
Reagovat
Amputace
Já bych to upřesnil: předchozí člověk diskuzi zřejmě ani nesledoval, jinak by tady dnes nebyla minimálně polovina lidí :) Takže v tomto ohledu posun. Na tvoji nestrannost mám také svůj názor, ale je pozitivní už to, že diskuzi někdo sleduje a reflektuje. Kvalita šla určitě nahoru a míra urážek dolů.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
v pořádku, zavděčit všem se stejně nemůžu :)
Reagovat
Pe3k
lol

Ty toho o tenisu víš ještě méně než Forehand.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Djokoviče nemá rád prakticky nikdo :D tos mě pobavil, přes 9 milionů na Twitteru, 10 na FB a přes 12 na Insta, něco z toho jsou samozřejmě novináři, odečti si tak tisícovku od každého... to, jak ho nemá nikdo rád, jsme viděli v Adelaide a také na AO... takovou podporu snad ještě neměl a nejedná se vůbec jen o srbské občany, pokud bys to náhodou chtěl zmínit. nemluvě o tom, kolik lidí za poslední rok otočilo, protože se objevily nové informace ohledně vakcín, co způsobují, že nezabraňují šíření atd.

AO bylo určitě, co se sledovanosti týče, slabší, ale je to způsobené výpadkem Nadala ve 2. kole a taky brzkým vyřazením spousty favoritů.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Asi tak, mně přijde, že snad kaKAMIL projektuje sám sebe do těchto výkřiků do tmy. Jak jinak si vysvětlit, tyto zoufalé výroky na adresu globální sportovní superstar, která má podporu v reálu i na sociálních sítích napříč všemi národnostmi (dokonce i Australany). smile
Reagovat
Pe3k
Co vím tak Djoko je dost populární v Asii nejvíc prý v Indii, ale z PIG 3 je samozřejmě populární nejméně.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to určitě je, Nadal a Federer mají daleko větší fanouškovskou základnu a vždycky budou, možná až na výjimky, fandit více jim, pokud by proti sobě hráli... ale tvrdit, že Djokoviče nemá rád prakticky nikdo, to mě hodně pobavilo.
Reagovat
Pe3k
Jo tady se člověk "pobaví" často.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Souhlas, v Indii pravděpodobně u ženského pohlaví :)) ........ S Čínou jenom doplním, že se mu tam povedl před časem přešlap, protože mluvil jakožto environmentalista o špatném ovzduší v tamních velkoměstech, a části Číňanů se to dotklo. Ale je pravděpodobné, že až se rozjede po delší době halová sezona v Číně, tak mu bude odpuštěno.
Reagovat
Nola
vlanajsie finale malo mensiu sledovanost ako tohorocne....

Kamilos ani netusi, ze Novak ma fanklub zalozeny v Latinskej Amerike, teda spanielsky, ma kopec britskych fanusikov, fandia mu aj Amici, Kanadania, samozrejme domaci Srbi, ale miluju ho krajiny z dalekeho vychodu, moslimi, takze ked vstupi na kurt niekde v Dauha, tak ma neskutocnu podporu..... nebudem spominat Slovanske krajiny, my nie sme hrdi na svoj povod, ale fandia mu Rumuni, Bulhari, dokonca aj ti Chorvati :D vsak nech si Kamilos zajde na faklub
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Ondrej2280
:)) ale to budu nejaki latinsko-americki srbi, co si nacvicuju spanielcinu v argentine..
Reagovat
Nola
samozrejme smile, tvoj obzor konci na hraniciach s Rakuskom, Madarskom, mozno Polskom a si rad, ze si navstivil Cesku republiku smile
Reagovat
Ondrej2280
:) Nolka, to si teraz zas pekne vystrelila..)) ale necham ta tak, nevadis mi, myslis to vsetko uprimne a to sa mi lubi..
Reagovat
Nola
vedla, skoda gigina, ze opustil fanklub smileto by bol ficak, Rafa vyhra tento rok RG a snad skludnia hormon konecne, chlapi jedni jesitni smile smile
Reagovat
Pe3k
Rafa letos RG nevyhraje, takže to co tu teď předvádějí jeho "fans" je jenom slabý odvar toho, co bude následovat po RG... smile
Reagovat
Nola
tvrdili to niektori vlani, predvlani a este par rockov nazad.....
Reagovat
smazaný uživatel
tvrdili to niektori vlani, predvlani a este par rockov nazad.....
Reagovat
Paixx
Statistiky nelžou a Nolemu už stačí k definitivnímu klidu jenom "seal" v podobě vedení v GS race, což by mělo dopadnout už letos, nehledě na to, jestli Rafa vyhraje RG či ne, protože Djokovič úplně klidně může vyhrát Wimbledon i US open, kam přijede stejně motivovaný jako na letošní AO.

Nejvíc obdivuju fakt, že je opět světovou jedničkou poté, co minulý rok nemohl hrát 2 GS, za vyhraný Wimbledon ztratil body a na RG ztratil taky ranec bodů, to už asi o něčem vypovídá.

Nejvíc mě mrzí, že rivalita s Nadalem se nevyšponovala výš v době, kdy bylo oboum 22-25, tedy v letech, kdy Rafa ještě hrál svůj kariérní strop a stíhal s Nolem na všech površích. Nejlepší část tyhle éry jsou pro mě roky 2011-2014 a US open 2010. V těchto letech spolu hráli dá se říct skoro každé velké finále, když byli zdraví byly to nejbrutálnější zápasy tenisové historie, extrémní intenzita, fyzicky nejnáročnější matchup, co kdy byl, oba se vyžívali v tom, že soupeře udolají v dlouhých výměnách a když šli proti sobě, výsledkem byly nekonečné fyzicky vyčerpávající bitvy a pro mě to byl strop tenisu jako sportu. Všechny tři finále US open byly kvalitní jako prase, přestože to nebyly petisetovy zápasy, RG 2013, AO 2012...

Škoda, že pak Rafa odešel na 2 roky na dovolenou a po jeho návratu si zase Djokovič zranil loket, dnes už jejich kvalitní zápas můžeme vidět jediné na RG. Bohužel
Reagovat
Pe3k
Nejen ty gs, ale i 4 masters a i tak je number 1.

US open 2010 je špatný příklad. Djokovic tak, tak a s velkým štěstím porazil Federera v 5 setech a ve finále s Nadalem byl do počtu, každopádně hned po tom prohrál s Meltzrem a byl z toho tak na dně, že uvažoval, že úplně skončí s tenisem, takže krom jeho problému s loktem, tohle byl jeho nejvíce low point za celou kariéru... Ten Djokovic co dominuje a stal se nejlepším hráčem všech dob, ten se zrodil až v sezoně 2011. Do té doby byli Federer s Nadalem jasně lepší.

"nejbrutálnější zápasy tenisové historie, extrémní intenzita, fyzicky nejnáročnější" Fajn, že si to uvědomuješ. Ve vašem táboře kolují mýty o tom, jakou má Nadal smůlu na zranění a podobné nesmysly, přitom za ty jeho problémy může právě ten jeho extrémně náročný, silový herní styl. Proto všichni odborníci předpovídali Nadalův konec už kolem roku 2009, protože takové vypětí nedokázal ve zdraví nikdo přežít.

Další mýtus je, že mají Nadal a Djokovic stejný herní styl. To je sice do určité míry pravda, na druhou stranu Novak vyhrává v suchém tričku a Nadal je splavený už ve 3. gemu. Novak si hodně pomáhá servisem, Nadal vše rve přes výměny.
Reagovat
Paixx
Je fakt, že 2010 i 2011 mě Djokovič vždycky naštval, těšil jsem se na Fedal na US Open... Škoda hlavně 2011, tam to Federer měl vyhrát stejně jako na RG a finále by pravděpodobně urval opět Nadal, protože v té době Rogera porážel...

Jinak samozřejmě, styl nemají stejný, ale v hodně věcech se podobaly, zejména ve zmíněných letech 2011-2014, kdy to byl prostě střet dvou gladiátorů a výsledkem byly výměny někdy až o 50 úderech smile. To Novakovo podání často bylo jazýčkem na vahách, nejvíc teda hlavně W18, kterej patří do jiný doby trochu.

A souhlas s tím, že Rafa si za zranění může trochu sám, ale to, že má vrozenou vadu chodidla, což se projevovalo nejdřív na kolenou a později i na samotném chodidle, tomu určitě o dost přidalo. Nemyslím si, že kdyby Rafa hrál třeba o 20% méně urputně a nedobíhal vy každý míč, by mu moc pomohlo.
Reagovat
Paixx
Pozn. Podobaly se styly, proto tvrdé Y
Reagovat
Paixx
Pozn 2. už jsem měl pár odpoledních piv, takže je tam pár stylistických nedostatků, když jsem si to četl podruhé smile
Reagovat
Pe3k
To neřeš, po tobě se to čte dobře.

Na očekávaný souboj FeDal na US open nikdy nedošlo. V roce 2010 bych si tipnul, že by Nadal vyhrál, v roce 2011 bych dával o něco větší šance Fedexovi, ale těžko říct co by se stalo. Roger se na Rafu "naučil" až na stará kolena. Asi měl změnit rám rakety dříve a být více agresivní z bh. Radit se dá z poza klávesnice dobře, ale kdo s jednoručním bh porážel Nadala? Nikdo. Jejich rivalita nakonec dopadla tak, že Nadal vyhrál 60% jejich zápasů, takže na Rogera zbylo 40%. 60 na 40 není zas tak špatné, když si uvědomíme jak se ta rivalita vyvíjela a že Nadal vedl od prvního zápasu.
Reagovat
Paixx
Tak raketa je asi jasná, to mělo přijít dřív, rozdíl byl markantní...
V jejich matchupu rozhodlo AO17 podle mě, tam čekali tenkrát skoro všichni výhru Rafy, který byl ve finále nemastný neslaný a záleželo v podstatě jenom na tom, jak hrál Roger... Trochu k tomu přispělo podle mě i to, že Rafa hrál tenkrát semifinále jako druhý a strávil na kurtu přes 4 hodiny s životně hrajícím Dimitrovem smile.

Pamatuju si, jak jsem tenkrát před finále koukal na rozhovory a Nadal tam byl úplně vyřízenej, klepal se mu hlas, měl nějaký pírka na obličeji a ani si toho nevšiml, a to bylo den po semifinále, v tu chvíli jsem začal být hodně nervózní a pak samozřejmě perfektní nebojácný výkon Federera a titul byl na světě. No a od tý doby IW, Miami, Šanghaj... A už se to vezlo smile
Reagovat
Pe3k
Souhlasím s tím, že souboj na AO 17 byl v tomto ohledu rozhodující a pak si na Nadala začal věřit až tak že nad ním vyhrál 5 zápasů v řadě, 7 setů v řadě! A to Nadal byl ve velké formě a stal se světovou jedničkou...

Píšeš, že Nadal měl těžký zápas s Dimitrovem ovšem Federer se vracel po půl roku bez tenisu, po operaci kolene a musel porazit 4 top hráče, hráče top 10 (Berdych, Nisikori, Wawrinka, Nadal) a to je o celých 5 let starší než Rafa...
Reagovat
Amputace
Vlastně souhlasím s tím, co píšete (až na to AO 22, to mi přijde těžce domýšlivé, považovat za loženku, že by Djokovič porazil Medvěděva, který ho v posledním finále GS smáznul 3:0 a měl tehdy skvělou formu). Ale jen k tomu Rogerově návratu na AO 17 po zranění. Pro vyrovnání misek vah je také třeba dodat, že pro Nadala to bylo první finále GS po 2,5 letech a po hrozných dvou sezónách. Už z jeho radosti po tom vyhraném semifinále bylo vidět, jak moc je vděčný za finále a že už to je pro něj velký úspěch - že je zkrátka po dlouhé době zase mezi elitou. V tom finále hrál Nadal na své poměry ustrašeně a nesebevědomě, Roger úplně naopak.
Reagovat
Pe3k
Btw. respekt za to, že si psal, že by AO vyhrál Nole i loni. To je všem jasné, jediní kdo to popírají jsou fandové Nadala a ty si mezi nimi jediný, kdo se nebojí říct pravdu, takže RESPEKT smile
Reagovat
Paixx
Dík, stačí mi, když už tu neuvidím věty typu: fanoušci Rafy tohle nechápou, nevidí, nepřiznají....smile
Reagovat
Pe3k
No ovšem ty si v tom vašem táboře sám, takže budu psát fanoušci Rafy s vyjímkou Paixxe.
Reagovat
Paixx
To bych tě cenil, kdyby sis pokaždý vzpomněl smile ale neřeš to asi...
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
turista
Nadal už dávno nerve vše přes výměny.
Reagovat
panzer.dragon
goat, ty aktuální vítězný serie.. celkem mazec, on je zas aktuálně top, teď je na vrcholu, to všechno vyžere djok :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist