Závěr sezony bude i bez Kyrgiose. Australana stále trápí kyčel

19. 10. 2017, 22:32
Aktuality 4
Nick Kyrgios je dalším hráčem, který kvůli zdravotním problémům nedokončí sezonu 2017. Australský tenista se halových podniků v Basileji a Paříži nezúčastní kvůli dlouhodobému zranění kyčle, s níž laboruje od červnového Queen's Clubu.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios zakončil tenisový rok 2017 bez titulu a sérií tří porážek. Poté, co utrpěl debakl v pekingském finále s Rafaelem Nadalem, dva dny na to vzdal svůj úvodní duel na Masters v Šanghaji proti Stevu Johnsonovi (a dostal za to pokutu 10.000 dolarů) a včera v Antverpách prohrál s Rubenem Bemelmansem, dnes oznámil předčasné ukončení sezony. 

Dvaadvacetiletý Australan na sociálních sítích uvedl, že chce doléčit zranění a soustředit se na sezonu 2018. V nadcházejících dvou týdnech se tak nepředstaví divákům v Basileji a Paříži, kde měl ještě teoretickou naději bojovat o start na Turnaji mistrů.

"Kvůli opakujícím se problémům s kyčlí, kterou jsem si poranil v Queen's Clubu, uzavírám sezonu, abych se uzdravil a co nejlépe se mohl připravit na australské léto," uvedl Kyrgios s ohledem na lednové turnaje v Austrálii.

"Chci tímto rozhodnutím předejít případnému zhoršení zranění, které by si vyžádalo operaci. Musím poslouhat své tělo," řekl aktuálně 20. hráč světa. 

Kyrgios letos odehrál svůj nejlepší turnaj v srpnu Cincinnati, kde si vyšlápl i na Nadala a prohrál až ve svém prvním finále na Masters 1000 s Grigorem Dimitrovem. Na grandslamech vypadl dvakrát ve druhém kole a dvakrát dokonce hned v prvním.

"Tento rok nebyl tak úspěšný, jak bych si představoval. Obzvlášť na grandslamech. A není tajemstvím, že jsem měl pár smutných odchodů z kurtu, které byly důsledkem mých zklamání," uzavřel Kyrgios.

Letošní sezonu do konce nedohráli ani Tomáš Berdych (záda), Andy Murray (kyčel), Novak Djokovič (loket), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (zápěstí), Milos Raonic (lýtko), Gilles Müller (loket), Nicolas Almagro (koleno), Radek Štěpánek (záda) či Adam Pavlásek (zápěstí).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Torresek
No všichni se těšíme na AO a snad bude fraška jak letos s Seppim :D
Reagovat
steve79
Bude hrat Roger v Basileji a v Parizi? Mate nekdo info?
Reagovat
panzer.dragon
včera na twitteru bylo, že na dnešek má rezervovanej tréningovej kurt v Basileji
Reagovat
Pe3k
Bazilej 100%, Bercy se rozhodne po Bazileji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist