Strhaná lvice Kvitová v Sydney přetlačila Bartyovou a vyhrála osmé finále v řadě!

12. 1. 2019, 06:55
Aktuality 223
WTA SYDNEY - Petra Kvitová už poosmé v řadě vyhrála finálový zápas. I když se dnes v Sydney po předchozích třech nočních zápasech trápila, hodně chybovala a v závěru se kvůli vyčerpání sotva udržela na nohách, nevzdala se a z posledních sil udolala v tie-breaku třetího setu domácí Ashleigh Bartyovou. Navázala tak na svůj triumf z roku 2015, v celkově 33. finále osmadvacetiletá Češka získala už 26. titul.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová v Sydney dohrála poslední tři zápasy až pozdě v noci, mečbol v semifinále proti Sasnovičové proměnila dokonce až téměř hodinu po půlnoci. 

K finálovému zápasu proti Ashleigh Bartyové nastupovala o pouhých 16 hodin později a jako kdyby se za denního světla na kurtu necítila dobře. Působila unaveně, ztuhle a u míčů byla pozdě.

Hned v úvodním gamu se šlo přes shodu, Kvitová zahrála dvě dvojchyby v řadě a poslala soupeřku do brejku. Česká tenistka kupila příliš mnoho nevynucených chyb a i když Australanka měla jen 31% úspěšnost trefených prvních podání, držela si servis suverénně a na podání ztratila pouhé čtyři fiftýny.

Statistiky zápasu
Bartyová - Kvitová
7 esa 3
3 dvojchyby 10
59 %
1. podání 'in' 60 %
60 %
úsp. 1. podání 69 %
59 %
úsp. 2. podání 45 %
22 winnery 31
33 nevyn. chyby 45
6/9 brejkboly 4/9
čas: 2:19

Ve druhé sadě dvojnásobná wimbledonská vítězka výrazně zpřesnila mířidla a držela s Australankou krok. Za stavu 5-5 si fantastickou hrou vypracovala vůbec první brejkboly a hned první šanci proměnila. Set zakončila fantastickým bekhendem křížem a poslala utkání do rozhodujícího dějství.

V jeho úvodu Kvitová neudržela vedení 40-15 při svém servisu, chybovala a prohrávala 0-3. Bojovat však nepřestávala, i když jí v dusném počasí rychle docházely síly. A tak česká lvice vývoj otočila a za stavů 5-4 a 6-5 dvakrát podávala na vítězství. K mečbolu se ale ani jednou nedostala a rozhodnout musel tie-break.

V něm byla Kvitová po takřka každé výměna v předklonu a ztěžka vydýchávala. Ovšem i když spáchala další dvě dvojchyby, kterých během zápasu nastřádala celkem deset, útočným tenisem dovedla své snažení po 2 hodinách a 19 minutách k vítězství 1-6 7-5 7-6. První mečbol využila svým 31. winnerem.




Kvitová si s Bartyovou poradila i ve třetím vzájemném souboji a už podruhé po finálovém obratu. Předloni ji zdolala ve finále na trávě v Birminghamu, kde Kvitová získala první titul po napadení a pořezání levé ruky. 

"Omlouvám se, že ti to doma nevyšlo," řekla Kvitová při ceremoniálu na dvorci k Bartyové. "Děkuju všem, i českým fanouškům. Byly to tady dlouhé dny," připomněla časté přerušování a odkládání zápasů kvůli dešti. 

Kvitová ve finále? 26 výher z 33 zápasů
V Sydney osmadvacetiletá rodačka z Fulneku navázala na triumf z roku 2015. Finále dnes hrála poprvé od loňského června, kdy obhájila titul v Birminghamu, a už poosmé v řadě z něj odešla jako vítězka. Svou skvělou bilanci ve finálových zápasech tak vylepšila na 26-7.

"Tohle miluju nejvíc - hrát finále, hrát o pohár. Jsem ráda, že jsem týden zvládla, i když byl strašně náročný a končila jsem hodněkrát pozdě v noci. Trofej na začátku roku je neuvěřitelná," radovala se Kvitová v nahrávce pro česká média.

Šestadvacátým vavřínem v kariéře si Kvitová upevnila postavení třetí nejlepší Češky a už jen jeden triumf ji dělí od Hany Mandlíkové. Nedostižná bývalá světová jednička Martina Navrátilová během kariéry slavila ve dvouhře 167 titulů.

Díky triumfu se ve světovém žebříčku posune z osmého na šesté místo před Ukrajinku Elinu Svitolinovou a Karolínu Plíškovou a stane se tak českou jedničkou.

Nyní si bude muset s trenéry Jiřím Vaňkem a Davidem Vydrou naplánovat rychlou rekonvalescenci, neboť už v pondělí ji čeká vstup do Australian Open. V prvním kole se nejdříve od 19:00 střetne v Melbourne Areně se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. Pokud by v Melbourne alespoň vyrovnala postupem do semifinále své maximum z roku 2012, má šanci stát se poprvé světovou jedničkou.

Při telefonickém rozhovoru s českými médii stála v kádi s ledovou vodou, aby co nejrychleji uvolnila svaly. Vypjatou koncovku finále dohrávala v křečích. "Dávala jsem si hodně cukrů, gelů a už mi nebylo od žaludku úplně nejlíp," přiznala.

"Odpočinek nebude moc velký, ale na druhou stranu jedu v turnajovém rytmu. Nějak bude. Momentálně to extra neřeším, mám radost z titulu," zopakovala Kvitová.


Dvaadvacetiletá Bartyová v Sydney prohrála finále druhý rok po sobě, když loni nestačila na Kerberovou, a nestala se tak první domácí šampionkou od roku 2005. Tehdy triumfovala současná kapitánka australského fedcupového výběru Alicia Moliková, která tento týden seděla v trenérské lóži Bartyové.

"Petro, hrála jsi neskutečně. Dělala jsem, co jsem mohla, ale nestačilo to. Hodně štěstí," gratulovala Bartyová.

Ta měla tento týden skvělou formu, neboť na cestě do finále vyřadila vítězky posledních dvou ročníků French Open a tři hráčky Top 12; porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, světovou jedničku Simonu Halepovou, Belgičanku Elise Mertensovou a Nizozemku Kiki Bertensovou.

Také čtyřhra měla v Sydney českou šampionku, neboť triumfovala Kateřina Siniaková se Srbkou Alexandrou Kruničovou.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 823.000 dolarů
sobotní výsledky (12. 1. 2019)
• Dvouhra - finále •
Kvitová (5-ČR) - Bartyová (Austr.) 1-6 7-5 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Hozumiová/Rosolská (Jap./Pol.) 6-1 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

223
Přidat komentář
lvicek
Jinak jeste obrovska gratulace Petce, byl to super vykon, moc jsem drzela pesti. Ted hlavne zmaknout to pondeli!
Reagovat
mahycek
Zdarec všichni. Neměl jse čas a Petře všechno přečíst, ale
můj názor, ano vyhrála, paráda, toď hvězda.
Hlavně V Melbourne, aby neprohrála s Rybárikovou v 1 kole.
Pak ten titul znehodnotí. A to ji mám rád.
A k mužům, až zítra odpo, vytáhnu tepláky z AO 2017 a 2018.
Co Magerko ? AO budu sledovat ve dne v noci.
Reagovat
smazaný uživatel
"Left it all out there but it wasn?t enough tonight. Too good @petra.kvitova! It?s always a pleasure sharing the court with you.
Thank you Sydney!! Onto Melbourne we go!"
Reagovat
FulnekUltras
za sebe, fanoušky i svou zemi. Plechovi se o něčem podobném může jen zdát. Příští turnaj má tu podstatnou výhodu, že se hraje většinou obden a snad i počasí bude k tenisu milosrdnější. Takže hlavně teď zvládnout v pondělí Magdu. Dál se uvidí...
Reagovat
EllNino
to jsou zase kecy, před týdnem Karolína vyhrála stejný turnaj a podobným způsobem ... takže bych byl s těmihle soudy opatrnej :)
Reagovat
FulnekUltras
Objektivně sportovně Kája ano, srdcově ani omylem. ;-)
Reagovat
Nola
Petre fandim, ale hod sa do pohody, nezakrikni....
vyhrala 500 - vku nie GS, porazila skvele hracky, ale Hanka Mandlikova ma 4 GS, tak prestan prehanat
Reagovat
FulnekUltras
Wimbl má oproti ostatním GS dvojnásobnou hodnotu - a tam se Hanka psychicky pokaždé rozsypala.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
FulnekUltras
Bez ohledu na Kvěšův koeficient ;-) výše uvedené plně platí.
Reagovat
Nola
v tom pripade ma Fedex 28 GS, Nadal 19, Djokovic 18, Murray 5
a pozor Serena 30? :DDDDDD
Reagovat
FulnekUltras
Serena mínus deset - ale to WADA zatím ještě nedoplnila
Reagovat
PetaM
V historických tabulkách má u svého jména číslo 2 pro vyhrané GS. Ne dvojnásobnou hodnotu ;)

Ale tu 4 by klidně dát mohla. Musíme věřit až do posledního míčku její kariéry :)
Reagovat
FulnekUltras
Čísla a statistiky jsou jedna věc, ale... Hanu jsem zažil hrát live - a na Petru i v kontextu doby, konkurence atd. jednoduše nemá.
Reagovat
turista
Já jsem Mandlíkovou taky viděl hrát a nechápu jak stylem servis-síť mohla vyhrát Roland Garros. To byla prostě tehdy haluz. Nejen Kvitová, ale taky Novotná byla mnohem lepší hráčka.
Reagovat
FulnekUltras
hra Hany i Jany byla navíc dost vydrilovaná a předvídatelná - živelný talent Peti je úplně jiný level - samozřejmě s ohledem na odlišný herní styl, kdy dnes jednoznačně převažují údery od BL
Reagovat
blixa
To jsou strašné bláboly chlapci. Hanka mohla tímto stylem vyhrát proto, že tenistky hrály s úplně jiným materiálem. Žádná haluz. Dneska už takhle prakticky hrát nelze, tenis se díky materiálu zásadně proměnil.
Reagovat
turista
Přesně tak. A celkově vzato je Kvitová po Navrátilové jednoznačně druhá nejlepší naše tenistka v historii bez ohledu na detaily.
Reagovat
FulnekUltras
A jinak v pohodě zůstávám. Na brzké výpadky při GS jsme už dávno zvyklí, a nic horšího se příští týden snad stát nemůže...
Reagovat
PetaM
Pokud Petra nastoupí, obhájí loňské body :D Takže no stress :D :D :D
Reagovat
FulnekUltras
jj, nemáme co ztratit... normální navazující turnaj... ;-)
Reagovat
blixa
Kecy kecy kecy. Hraje za sebe, stejně jako Kája. A tak to má být.
Reagovat
FulnekUltras
za sebe samozřejmě - zatímco ta nadstavba kolektivního vnímání Lendlovce vždycky chyběla a podle dlouhodobých zkušeností s individualistickými maloměšťáky silně pochybuju, že už se to kdy nějak výrazně zlepší
Reagovat
misa
Kdysi se ještě bojovalo za Komunistickou stranu a všechen pracující lid.
Reagovat
turista
Ale dej s tím pokoj.
Reagovat
slacker
myslim ze rikal zasrany naledi a ne za stranu a za lidi
Reagovat
lvicek
Ma byt pocasi milosrdnejsi? Ja jsem videla nejakych 35°C na pondeli a 34°C na utery, coz mi neprijde uplne super. Vlhkost kolem 50%, to by snad slo, v Sydney byla asi kolem 70%. Snad je dobre, ze dali Petre vecerni zapas v pondeli, treba uz nebude takove vedro... A ciste teoreticky si mohla ten rezim uz trochu posunout tady za tu serii nocnich zapasu v Sydney.
Reagovat
FulnekUltras
pokud přežijem do páteční studené fronty, bude to cajk ;-)
Reagovat
com
Brisbane = Pliskova
Sydney = Kvitova
AO = Pliskova :)
Reagovat
Dobry-den
AO: WILLIAMS, S.
Reagovat
blixa
Ale fuj !!!!
Reagovat
Dobry-den
Klíííd. Co napíšu, to se v životě nesplní. ;-)
Reagovat
Ereinion
Tak hlavně aby se tu nevyčerpala a nevypadla na GS zase v prvních kolech jak má bohužel v poslední době ve zvyku...
Reagovat
horska.kraslice
Tak Petra umí vypadnout v 1. kole, i když týden před GS nehraje žádný turnaj. Takže buďme rádi za vázu ze Sydney :-)
Reagovat
bIbec
mmm, asi nakonec budu přát Káje M. Chci ji co nejdřív v top 100, ať nemusí furt hrát ty potroublé kvalifikace. Ale asi to neklapne.
Reagovat
bIbec
Jrestli Karolína porazí Mušku, tak musí vyhrát celé AO. Jinak mě nasere. Možná finále by to taky vyvážilo.
Reagovat
bIbec
no.. i semifinále. Ale níž už nepudu.
Reagovat
EllNino
poslední dobou jsi nějakej cynckej :)
Reagovat
bIbec
zrovna nedávno mi hlavou proběhla naprosto stejná myšlenka.
Reagovat
bIbec
jakože se ze mě stává nesnesitelnej, cynickej pitomec.. teda zrovna to slovo pitomec sem si nemyslel, to slovo bylo o dost sprostější :-)
Reagovat
blixa
No to je příkladná sebekritika, kéž by si z ní vzali vzor i další .... třeba já ... :D :D
Reagovat
tommr
mě by zase pořádně naštvalo kdyby KM porazila KP a pak vypadla ve druhým kole. To bych jí asi jen těžko odpouštěl ... :)
Reagovat
Kozoroh
Už jen jeden WTA titul schází Petře do vyrovnání 2. Hany Mandlíkové v pořadí českých tenistek podle počtu vyhraných WTA turnajů. Na rekordmanku Martinu Navrátilovou, která drží české i světové prvenství, ztrácí astronomických 141 titulů.
Reagovat
horska.kraslice
Tak to je hezké. Ještě dva tituly a bude druhá za nedostižnou legendou.????
Reagovat
horska.kraslice
Chm, ze smajlíka se staly otazníky, to nebyl můj záměr.
Reagovat
Jan
Mi to ten smajlík mění na otazníky také často. Nevím proč.
Reagovat
jirkaS
zřejmě je podporován pouze text ;-)
Reagovat
blixa
Tady je podporována jen omezená znaková sada. Všechny znaky mimo se mění na otazníky.
Reagovat
FulnekUltras
Pro číselné příznivce ženského tenisu stačí překonat Hanu, pro ty sportovně orientované už je Petra historicky nejlepší Češkou dávno.
Reagovat
turista
Rekordy Navrátilové jsou víc nepřekonatelné než ty Connorsovy.
Reagovat
Roger_Federer
Prekvapila, stala me dost, tento turnaj :)
Reagovat
FulnekUltras
na AO ještě přitlač ;-)
Reagovat
Dobry-den
Vaněk: ?Pokusíme se nehrát turnaj týden před grandslamem, abychom měli čas na přípravu.?

Tak to jo. ;-)
Reagovat
tommr
to asi říkal ještě předtím než si Petra zažádala o divokou kartu do Sydney. Nakonec se ta změna plánu ale vyplatila ...
Reagovat
EllNino
Petra ale měla WC do Sydney už celkem dlouho rezervovanou ... šlo o to, jestli ji využije, pokud neuspěje v Brisbane :)
Reagovat
PetaM
Pokusí! Ne, že to budou dělat :D

Před RG hrát turnaj nebudou, před W taky ne a před USO asi jo. Takže 50 na 50, dobrý! :D
Reagovat
tommr
New Haven si asi Petra vzít nenechá. Je to jeden z jejích nejoblíbenějších turnajů a výsledky na USO myslím nějak negativně neovlivnuje ...
Reagovat
PetaM
No, proto jsem napsal, že před USO ho asi hrát bude :D Možná to z té věty tak nevyznělo :D Ale pokud něco Petra obětuje, tak počítám s tím, že to bude Eastbourne. A před RG se stejně nic nehraje :D
Reagovat
PetaM
Tedy nic, co by hrála ona.
Reagovat
tommr
s tím Eastbourne se to má podobně jako se Sydney. Počítám, že pokud by Petra vypadla brzo v Birminghamu tak do Eastborne pojede a naopak ...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně ať se jí už konečně letos podaří zase prorazit na GS
Reagovat
Holahej
Život není dogma, je potřeba se přizpůsobit situacím...., zápasy jsou nejlepší trénink, vítězství jsou přínosy po všech stránkách, když hraje zápasy na turnaji, může si ulevit v tréninku, lehký nebo ho vypustit, jen regenerovat,?záleží, jak se cítí, jaký měla výdej sil, každý zápas je jiný. Teď měla úspěch, raduje se! Nikdo neví, co bude v budoucím čase, co by pro něj bývalo bylo nejlepší, člověk míní, život mění, hraje v 1.kole 128 žen, všechny chtějí uspět?a... ?po bitvě, že bude generálů??.
Reagovat
Jan
Generálů bude celý tenisportal :)
Reagovat
FulnekUltras
život den ze dne se mi osvědčoval vždycky nejlíp ;-)
Reagovat
Jabadu
Chlapi bděte! Já se na chvilku půjdu za Petru a Karolínu obětovat do hospody.
Reagovat
blixa
Jo vzpírat ? Tož dobrou formu, jsme na stráži ! ;-)
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1060189-kvitova-po-finale-tohle-miluji-nejvic-trofej-na-zacatku-sezony-je-neuveritelna.html#hp-sez
Reagovat
Fandina
Pro ty, kteří mají SportZone, když se nechá poslední mač a nenačte se nový nebo to nezavře, tak se také dá spustit zápas zpětně.
Reagovat
Pavlis
Jak málo stačí k tomu, aby bylo po všem. Barty se vrací z k základní čáře a dobíhá míček, kterým ji Petra chtěla přehodit. Výměna tak pokračuje dál, Peti má příležitost odklidit do odkrytého kurtu, ale osudově kazí. To byla na svém servisu a podávala na vítězství v zápase. Přišla tím tedy o výhodu v gamu, prostě nervy pracovaly na obou stranách, jak ukázal i následující vývoj. Ale důležité je, jakým způsobem Petru vzal ten nepovedený míček, byl to totiž její počátek mátožného stavu, v němž se ocitla třeba i loni v Madridu. Tady ale netrval zápas nijak dlouho. Respektive jeho průběh byl do té doby naprosto normální, jakkoli Petra znovu ztrácela 0-3. Je astmatička, takže se jí asi špatně dýchalo, fyzicky a psychicky ji to hodně vzalo, protože měla obrovskou příležitost. Nemluvě o mnoha prohospodařenejch brejkbolech. Ačkoli měla Kvítí smůlu i při 6-5 na servisu, může Australance poděkovat, že ten konec též totálně nezvládla a vítězství jí tak darovala na stříbrném podnose.

Petro, do budoucna se snaž takové míče příliš neřešit. Jsem ale rád, že si získala opět titul. Celkově již 26 a druhý ze Sydney. Na grandslam si ale moc unavená, odklad na úterý ti asi nedají, ale kdyby se povedlo, tím lépe. Soupeřka pro první kolo je těžká. Musíš pořád zdolávat těžší a těžší překážky. Jinak se mi dnešní finále moc líbilo, druhý set si zvládla na jedničku. Gratulace k výkonům z tohoto týdne.
Reagovat
Ptolemaios101
Grartulace, neskutečný výkon! Petra je česká jednička a může být i světovou.
Reagovat
Jan
Petra nesnesla pomyšlení, že by nebyla česká jednička, tak se snažila i když mlela z posledního :) Gratulace.
Reagovat
Blondie
Byla česká jednička už po vyhraném semifinále ;-)
Reagovat
vibbi
Nekde jsem zachytila v diskuzi, že si matrhla v zaveru brisni sval. Nemáte prosim informace?
Reagovat
smazaný uživatel
Cože?
Reagovat
lvicek
No vypadalo to tak :/. Snad to nic nebude!
Reagovat
PetaM
Spíše to vypadalo na křeče v noze :)
Reagovat
EllNino
přesně, za břicho jsem ji neviděl se držet ani jednou, spíš dostávala křeč do stehna, protože pak normálně stála, myslím, že to nebude nic vážného
Reagovat
Krisboy
Krásnej zápas. Důstojné finále. Gratulace Petře, respekt Ash. Snad se holky moc nevystřílely a v Melbern předvedou minimálně stejně pěknej tenis.

Tak poooooooooojď!
:)
Reagovat
EllNino
Skvělá bitva, po prvním setu jsem nevěřil, po těch dvou dvojchybách na 6:6 taky ne ... ale Petra prostě ve finále radši umře, než aby prohrála :) ... nechápu ty její údery z nouze občas, to jsou neuvěřitelné míče ... a vždycky se prostě ještě zmáčkne, aby tam ten titul ležet nenechala ... bilance 26-7 je úchvatná, a většinou nehrála s nějakými velkými outsiderkami a nejsou to malé tituly, většina z nich minimálně Premier ...

Snad se dá dokupy, věřím, že s Magdou si poradí, a pak se trochu uklidní :)
Reagovat
turista
No tu finálovou bilanci má procentuálně lepší než Federer, Nadal i Djokovič.
Reagovat
kada.tom
tak to je paráda! cenný titul a ještě získaný po takové bitvě, wow :-)
je to moc fajn vstup do roku ´19, snad se Petra stihne dát nějak dohromady, aby byla v pondělí natolik OK, aby dala Rybárikovou ...
Reagovat
bIbec
Gratulka Petře. Držím palce příští týden.
Reagovat
Nola
Petre gratulujem, porazila skvele hrajucu Barty, unavena, sa dokazala vybicovat na zaver, 3.set bol velmi dramaticky, vyhoda sa prelievala z jednej strany na druhu, v zavere obe stracali servis, ani jedna ho nebola schopna podrzat, nervicky pracovali naplno, Petra porazila na ceste za titulom skvele hracky, vychadzajuce hviezdy, buduce clenky T10 a taktiez Angie, snad jej to doda sebavedomie v Melbourne
Reagovat
smazaný uživatel
8 vyhraných finále za sebou.
Pěkná gratulace od Ash.
Rád bych viděl, aby si zahrály na AO o semifinále...
Pojď!
Reagovat
Michaelus
Dneska to bylo fakt infarktové. Petra hrála skvěle, hrozně moc si za tím šla, což ale i Ashleigh, která hrála neuvěřitelný tenis, úplný strop v jejím podání. A koncovka? No maras :D Petra už chytala křeče, měla černo před očima a stejně ji udupala. To nikdy nepochopím, kde v sobě najde ještě to něco a vyproduje takové údery. Klobouček, neznám takovou bojovnici, jako je ona.
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
FerrariF50
Seš lvice, jedeš.
Reagovat
milik254
Fyzicky unavená Petra proti psychicky nestálé Ash. No zajímavé to finále bylo.
Reagovat
tommr
ze začátku ale Australanka vypadala hodně sebevědomě. Psychika jí odešla až v závěru a Petra má na tom lví podíl ...
Reagovat
milik254
ze začátku ale Petra vypadala neunaveně. Fyzička jí odešla až v závěru a Ash má na tom klokaní podíl ...
Reagovat
tommr
dá se říct, že Petře docházely v závěru fyzický síly a Bartyový naopak ty psychický ...
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, Barty se Petry rozhodně nebála. Petra dvakrát podávala na vítězství a Barty se vždycky vybičovala. Nakonec ale vyhrála ta lepší.
Reagovat
Michaelus
neřekl bych, že byla nějak psychicky labilní. Hrála vynikajicí tenis
Reagovat
PetaM
https://ausopen.com/schedule#!8006

Jsem rád, že Petra hraje jako poslední v Melbourne aréně, zase si dá nočku a snad si do té doby stihne odpočinout :)

Tomáš taky hraje v Melbourne aréně, jako třetí :)

Bára Strýcová jako třetí na kurtu 5.

Katka Siniaková taky jako třetí na kurtu 13.

Marky Vondroušová jako první na 20.

A více jsem toho nenašel. Tak ať se daří! :) Jinak teda Šarapova opět na centru ... To jako došly nasazené nebo dobré hráčky, že tam musí být ona? I když vlastně chápu, po pár gamech to skrečne, tak ať si užije ten centr no :D
Reagovat
tommr
Petra má na ten program smůlu, ale Rybárikovou by snad měla dát i tak a pak už se bude hrát obden ...
Reagovat
PetaM
Věřím, že by to mohla zvládnout. Rybka hraje skoro jako Barty, takže procvičená je dostatečně :D
Reagovat
tommr
Barty je ale momentálně ve všem o třídu lepší než Rybáriková ...
Reagovat
PetaM
No právě proto tohle byla velmi kvalitní příprava :D
Reagovat
tommr
myslíš jako "těžko v tréninku, lehko v boji"?
Reagovat
PetaM
Ták přesně :D
Reagovat
Fandina
Rozhodně by bylo lepší, kdyby hrála až v úterý. Ale zase když bude hrát nejdříve v 19 hodin tamního času, tak už tam nebude takové vedro a v Sydney také hrála noční mače a šlo jí to. I když vím, že večer ráda nehraje, tak tady to nevadilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra co to je za nadpis..Strhaná lvice...naše lvice je k neutahání!!!Fantastická bitva s infarktovým závěrem,pro mě o to větší že za stavu 3-3 v tiebreaku se mě sekl stream a než sem naladil další tak bylo po bitvě..sem myslel že to PC rozmlátím...
Reagovat
aape
Petro velká gratulace, věřili jsme že to otočíš,
ale ten konec byl na krev
Reagovat
tommr
v žebříčku se Petra posunula na 6.místo před Svitolinu ...

Ještě krásnější pohled je na letošní Race ve který je Petra první před druhou Karolínou a teprve pak je "zbytek světa". Kéž by to takhle vydrželo i nadále ... :)
Reagovat
jb007
Možná se to zdá jenom mě, ale není náhodou pro PK i KP nejdůležitější titul 'Česká jednička '? Ta momentálně druhá se v poslední době vždy dokáže vybičovat k mimořádným výkonům, jakoby chtěla tu druhou přeskočit na žebříčku. Chválím zdravou rivalitu, ať je i nadále hnacím motorem obou! A ať se přidají i další!
Reagovat
tommr
jj taky se mi zdá, že je jak pro Petru tak pro Karolínu dost důležitý, aby byly lepší než ta druhá i když to navenek nikdy nepřiznají. Taková zdravá rivalita je ale jen ku prospěchu obou - a českýho fanouška taky ... :)
Reagovat
turista
No hlavně je fajn, že sezóna teprve začíná a Petra i Karolína už mají obě vyhraný titul. To nemá chybu!
Reagovat
Jan
Ano, také mám ten pocit, že spolu soutěží :)
Reagovat
Jan
Nejlepší by bylo, kdyby se prosoutěžily k titulu světové jedničky a dvojky :)
Reagovat
Fandina
Jj, tam by ta přetahovaná teprve byla na místě :-)).
Reagovat
tommr
dneska získala 26. titul. Od roku 2011 včetně se jí ještě nestalo aby vyšla naprázdno ... :)
Reagovat
milik254
Přitom kromě 2017 (a to z pochopitelných důvodů) nikdy nezůstala jenom u Premieru. Úžasné.
Reagovat
Fandina
Anebo se dá říci, že od roku 2009 s výjimkou 2010, nikdy nevyšla naprázdno. :-))
Reagovat
tommr
rok 2010 se jí moc nepoved s výjimkou SF ve Wimbledonu ...
Reagovat
milik254
na 20letou slečnu ale dobrý
Reagovat
Jabadu
Titul je fajn, ale ta děsivá podváha ...
Reagovat
Jan
Nejdřív jsme nadávali, že má nadváhu, teď zase podváhu :)
Reagovat
Jabadu
Ono nejlepší by bylo, kdyby měla takovou lehce nadváhovou podváhu.
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
janek_da
gratuluji
zapas jsem nevidel
Reagovat
tommr
přišel jsi o moc ...
Reagovat
tommr
neuvěřitelný drama! Ke konci to vypadalo, že Petra na kurtu umře, ale dobře to dopadlo. Petra prostě ty finále umí ... :)
Reagovat
jirkaS
děkuji Petře že jsem zase o něco zestárnul :-)
Reagovat
aligo
"V TB nemá Petra absolutně žádnou šanci." A podobný keci...kde jste teď
Reagovat
Torn
Já se spíš divim, že Ash uhrála v TB víc než bod. :D
Reagovat
fialka
jupíí, Peťka, radosť veľká
Reagovat
Fandina
Petře, ale ke konci jsem už nevěřila. Petra mlela z posledního, nebo to alespoň tak vypadalo. Ale je to táááááááááám. Je to bojovnice.

W/UE Barty 22/33 Petra 31/45
Reagovat
Fransoas
Souhlasim.petra byla vždy bojovnice.Velká gratulace k tituliu.
Reagovat
Fandina
A také klobouk dolů před Barty. Hrála moc dobře, chytře, pestře. Jestli v tom bude pokračovat, tak si myslím, že počet kandidátek na GS se značně rozšíří.
Reagovat
PetaM
Noooo, to už je na mě moc :D Gratulace, jdu si zobnout nějakou tabletku :D
Reagovat
milik254
I na mě. Já to jdu radši zaspat
Reagovat
PetaM
Ale to, že tohle zvládla bez trenéra, fakt výkon :)
Reagovat
annah
Hurrrráááá! To je teda pecka. Ubojovala to! :-)
Reagovat
Dobry-den
V suchým triku. Ani kapička potu. Jen tak dál.
Určitě přijede do Melbern plná sil. ;-)
Reagovat
EllNino
tak výhry se regenerujou snáze :)
Reagovat
Jabadu
ale tvoje hmotnost se mi nelíbí.
Reagovat
rib
je fakt, že je Petra nějak moc hubená...
Reagovat
tommr
mě se Petra líbí tak jak je a na kurtu jí to taky nevadí ...
Reagovat
Jabadu
Není to v pořádku. Neměla by vážit třeba 66 kg.
Reagovat
tommr
a jak víš kolik váží?
Reagovat
Jabadu
Jako její ultras mám každé její kilo v oku. Peťulka nám zase nejí a kouči by na ni měli udeřit!
Reagovat
Fandina
To jsou zase řeči. Když se cítí dobře, tak je jedno, jak vypadá. Svaly nějaké má, tak není potřeba, aby s sebou nosila víc kilo.
Reagovat
George_Renel
Možná lepší tenis, než uvidíme ve finále AO.
Reagovat
tommr
jj takový drama se jen tak nevidí ... :)
Reagovat
FerrariF50
Super :)
Reagovat
Jabadu
V TB nemá Petra absolutně žádnou šanci.
Reagovat
annah
Vypadá, že už jede na rezervu.
Reagovat
Krisboy
Ale ona si nedává s tebou páku, ona hraje tenis se soupeřkou. Proč by neměla mít "absolutně žádnou" šanci, ty magore?
Reagovat
Jabadu
Ale no jo nóóó ... Neměla by mít pod 70 kg.
Reagovat
FerrariF50
A já si zas myslim, že jí to takhle fakt sluší :)
Reagovat
Fandina
Je to boj a Petruška už nemůže. Tak snad v TB.
Reagovat
Torn
Drama do samotného závěru, v TB se může stát prakticky cokoliv.
Reagovat
Dobry-den
;-)
Reagovat
com
:D
Reagovat
Fandina
Tak teďka Peti, pojď to napodruhé dopodávat.
Reagovat
Jabadu
Udělej to správně, Vasquezová! ...
Reagovat
FerrariF50
Teď už ji musí ten pytel dorvat snad :)
Reagovat
com
labilky obe dve no :D
Reagovat
FerrariF50
Ten Ash vypadá hodně podobně v obličeji jak jeden můj známý :-D
Reagovat
Jabadu
Petra je fyzicky uvařená. Škoda, no.
Reagovat
Torn
No, že jí to líta ven, to není uvařením, takhle jí to lítalo i v první setu.:D A nemusíš se bát, ona Ash to asi neustojí.
Reagovat
Jabadu
Ash mentálně na Petru nemá, ale ta hmotnost mi dělá starosti.
Reagovat
jirkaS
jo trochu při těle je
Reagovat
Torn
Petra byla taky oplácaná, nicméně Ash i s pár kilo navíc je pohyblivější než Petra s Kájou dohromady. :)
Reagovat
Fandina
Hlavně se to nedá porovnávat, protože Barty je menší než ony dvě, takže když se začne hýbat, musí udělat víc kroků, ony mohou napřáhnout ruku.
Reagovat
Torn
Tak to je pro i proti, je menší, na druhou stranu bude mít asi lepší koordinaci pohybů.
Reagovat
Fandina
To mohou mít ony dvě, když to dovedou vybrat bez nohou.
Reagovat
Torn
Zase plácáš. :D
Reagovat
Fandina
Pořád lepší, než tvoje varianta, že se někdo hýbe lépe než dvě dohromady.
Reagovat
FulnekUltras
to už je moc ;-)))))
Reagovat
vendulkabendulka
Petře došly síly
Reagovat
Jabadu
Zničit krtka! ...
Reagovat
Fandina
Podle woythy asi Barty vytvořila nějaký rekord, v prvních osmi zápasech sezony hraje už s pátou GS vítězkou. :-)) Mugu, Kerber, Halep, Ostapenko, Petra
Reagovat
Fandina
komentátora O2 TV Tenis :-))
Reagovat
Torn
Chudák holka. :D
Reagovat
Fandina
Třikrát vyhrála.
Reagovat
Torn
Ale i tak, mohla mít lehčí hráčky.
Reagovat
Jabadu
Číslo 7 žije!
Reagovat
Krisboy
Woe, to je řežba!
Reagovat
Jabadu
Je to bohyně!
Reagovat
annah
První set jsem neviděla. Co se to tam proboha dělo, že ho Petra tak jasně prohrála? Teď je to lepší, ale stejně má Australanka mírně navrch. Vypadá trochu jako převlečený chlap, ale je to sympaťačka.
Reagovat
Torn
A to je u Petry něco nestandardního, že když hraje tříseťák, že jeden set projede? Petra párkrát zariskovala, vyplatilo se, Ash je momentálně mimo, patrně to na ní padlo.
Reagovat
annah
Projede jo, na tom není nic divného, ale 1:6 ?
Reagovat
Torn
Ano i 1:6, loni s Begu, Golubic, Kr. Plíškovou a Sasnovich. Od poslední jmenované dostala i kanára.
Reagovat
annah
Šmarjá... :-)
Reagovat
Torn
Šmarja ne, je to pravda, tak věnuj příště 5 vteřin a projeď si aspoň loňské zápasy. :).
Reagovat
Fandina
V prvním setu to Petře vyloženě nešlo, spousta chyb a Barty hraje moc dobře, hlavně asi ty její čopy jsou pro Petru problém a i jinak, Barty hraje chytře a moc nechybuje. Ve druhém setu se Petra hodně zlepšila, winery a UE měla vyrovnané a začátek třetího setu zase trochu zaspala, snad to ještě zvrátí. Peti pojď!!!
Reagovat
Jabadu
Pfff ... frk. To mi nedělej, todleto!
:-)
Reagovat
FerrariF50
Paráda, teď jí dobře vytáhla pytel :-D
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
bIbec
Škoda, že nám režie neukázala Petru v detailním zpomaleném záběru mezi druhým a třetím dětem. Zatím highlights zápasu. Vědí houby, co lidi zajímá.
Reagovat
bIbec
druhým a třetím setem
Reagovat
Fandina
Tak už chápu, Petra se prý převlékla přímo na kurtu.
Reagovat
Fandina
Petruška se snaží, snaží, tak snad to ještě dopadne. PojĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dostat do rozhodujiciho setu takhle kvalitni Barty je pro me prekvapeni.
Reagovat
EllNino
Tohle bude mrzet, 40:15 :/
Reagovat
Jabadu
Vona to tanm chce dovézt na saních nebo co ...
:-)
Reagovat
FerrariF50
Teď jí dobře potahala :-D
Reagovat
jirkaS
tak to je hrouda! :-o
Reagovat
smazaný uživatel
2. set podstatně lepší.
Come on, Aussie!
Pojď, Petro!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Žondrová jede
Reagovat
PetaM
Ty jsi vážně de.bil.
Reagovat
Jabadu
kdybych tě potkal, tak tě vezmu loktem, parchante!
Reagovat
smazaný uživatel
No, dobre, tohle byl uz silny humor.
Ale, ze jede je v poradku ne? :D
Reagovat
Jabadu
Chovej se ke své panovnici s patřičnou úctou!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jste hudrovali, ze jsme napsal ze jede a uz dojela. Mate Petru na svedomi, lumpove :D
Reagovat
Jabadu
Nedá se nic dělat, je to prohraný. Spíše darovaný. Ale tak to s Petrou někdy je, no.
Reagovat
EllNino
co je dalrovaný, ty klaune? ... Barty hraje výborný tenis, Petr se snaží, ale dneska je horší hráčkou na kurtu prostě
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bojujee!!
Reagovat
Jabadu
Nu pogodi!
:-)
Reagovat
Torn
No, ale něco mi říká, že jí to Ash usnadní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ash měla loni problémy proti hráčkám z top 10. Závěry setů prohrávala.
Tento týden zvládla nerozehranou Simonu a včera ve vyrovnaném zápase i Kiki.
Teď se ukáže. Ale myslím, že Petra využije finálové zkušenosti.
Reagovat
Torn
Taky si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Jabadu
"Jeď, ty dobytku! ... (pardon)"
(Karel Augusta ve své nejslavnější roli - pan Kadlec)
:-)
Reagovat
com
vona to snad jeste votoci
Reagovat
Jabadu
Petra už má zase pod 70 kg a to na vrcholovou sportovkyni není dobře. Ránu má pořád, ale není kde brát.
Reagovat
Krisboy
Tobě už z těch činek trochu hráblo, viď?
Reagovat
Jabadu
"A kurwáááá! ... Tady někdo leží! ... To bude průser"! ... Nebo pochvala! ..."
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra!:(
Reagovat
kodkar
Zatím to vypadá na ostudný vejprask.
Reagovat
marsden
Barty je v zivotni forme. Dneska to nevyjde, ale finale je super uspech!
Reagovat
aligo
Kvitova zatím neudělala nic špatně.... prostě zatím nemá šanci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist