Změna plánu: Cibulková musí na operaci s achilovkou už příští týden

6. 3. 2015, 20:12
Aktuality 34
Dominice Cibulkové se na turnaji v Antverpách znovu ozvaly problémy s achilovkou, která ji trápí již delší dobu. Po odpočinku se ale i tak Slovenka připravovala na turnaje v Indian Wells a v Miami, dnes ale oznámila, že operaci, kterou měla původně naplánovanou na konec letošní sezony, podstoupí již příští týden! Při plné zátěži mě noha dost bolí a nemůžu tak ani trénovat, proto musím na operaci už teď, řekla na tiskové konferenci Cibulková.
Profily hráčů
Dominika Cibulková

Dominiku Cibulkovou brzdí problémy s Achillovou šlachou na levé noze už třetím rokem. Naposledy si zranění obnovila v polovině února ve čtvrtfinále turnaje v Antverpách proti Petkovicové. Zápas s bolestmi dohrála, ale byla omezená v pohybu a po vyrovnaném prvním setu dostala ve druhém kanára. Od té doby Slovenka odpočívala a před týdnem fanouškům oznámila, že se připravuje na americké turnaje v Indian Wells a v Miami.

Ještě minulý týden měla Slovenka v plánu dohrát letošní sezonu a po US Open podstoupit operaci, která by jí potíží s achilovkou měla zbavit. "Mám tam výrůstek, a pokud ho neodstraním, tak se mi to může kdykoliv takhle ozvat. Po US Open bych proto chtěla jít na atroskopický zákrok, po kterém je pauza dva až tři měsíce. Kdybych měla dobrou sezonu a existovala by šance kvalifikovat se na Turnaj mistryň, tak bych se podle toho zařídila a na operaci bych šla později. Nicméně po US Open by to bylo ideální. Zrušila bych asijské turné a připravovala bych se už na novou sezonu. Na Floridě, jak jsem zvyklá," plánovala na konci února aktuálně 23. hráčka světa.

Nyní je ale všechno jinak a Cibulková musí na operaci už příští týden! "Bohužel musím tu operaci podstoupit už nyní, protože už to bolí opravdu dost a nemůžu s tím vůbec nic dělat. Při plné zátěži mě noha dost bolí, takže nemůžu vůbec trénovat. Je potřeba odstranit výrůstek, který vyvolává všechny ty bolesti a potíže," zdůvodnila náhlou změnu plánů Slovenka.

"Jde o miniinvazivní endoskopickou operaci, při níž se odstraní výrůstek na patě. Právě ten dráždí a způsobuje tak chronické záněty Achillovy šlachy. Odstraníme zánětlivé ložisko, aby se mohla Dominika co nejdříve po operaci vrátit zpět na kurty," řekl k plánované operaci lékař.

Dva týdny po operaci bude Cibulková nosit ortézu, poté už by mohla pomalu začít s rehabilitací. Návrat k tréninku by mohl přijít po šesti týdnech od zákroku, to ale pouze v případě, že nenastanou žádné komplikace.

Cibulková tak kvůli operaci přijde nejen o prestižní turnaje v Indian Wells a v Miami, ale také o celou antukovou sezony. Sama doufá, že turnaje na trávě už by mohla stihnout.

TenisPortal.cz, twitter.com

Komentáře

34
Přidat komentář
Titan
Milá redakce, žádná seriózní redakce nezná interpunkční znaménko typu vykřičník... Vykřičník používají největší bulvární žumpy a podle něj se také identifikují...
Použít vykřičník je jako psát zprávu v Comic Sans....
Reagovat
Frick
Asi je to tak lepší. Stejně by pod nůž musela jít, tak ať to má za sebou. Teď by si naopak to USO + Asii dát mohla. Pokud se jí bude hodně dařit a udělá letos cca 1500 bodů, mohla by si ještě zahrát Elite Trophy.
Reagovat
Frick
..k těm, co už má.
Reagovat
Frick
Je možné, že by o tom pravidlu o třech startech na WTA 280 Černošek a spol. jednoduše nevěděli?

Podle všeho bylo známo již při tom představení turnaje v prosinci (kdy se neúčast P.K. zdůvodňovala tím Šenčenem). Teď jen Caroline poskytla nezpochybnitelný důkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
není to tak dávno, co sem viděl nějakou tiskovku, kde se Petry někdo ptal, jestli bude hrát na domácím turnaji v Praze. Ona odpověděla, že teď hrála v Schenzenu. Novinář se v ten moment zmínil o tom novém pravidlu a Petra na to odpověděla, že ví, ale stejně tam nebude hrát.
Víc to nekomentovala. Pokud to ví Petra, tak to ví i Černošek .-)
Myslím, že Petra si na začátku roku dávala větší plány a nechtěla hrát turnaje navíc, aby se nepřetěžovala.
Reagovat
tommr
ted už to nemá cenu řešit. Otázka momentálně nestojí jestli Petra bude letos hrát v Praze, ale jestli letos vůbec bude hrát ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměla letos hrát? :D A do Prahy může klidně dostat WC...
Reagovat
tommr
to odhlášení z IW podle mě nevěstí nic dobrýho ... :(
Reagovat
blixa
Já občas žasnu, že ses už dávno neoběsil :D
Reagovat
Frick
Zatím to pro SK tenis nebyly špatné dva měsíce. ČF na GS, vyhraná WTA 280 + jedno finále na turnaji stejné kategorie.
Reagovat
sprchon
Nemáte někdo stream? Na livesportu píšou, že je, ale nikde ho najít nemůžu... Určitě to bude zajímavý zápas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
stream bohužel není.
Reagovat
VlS
Mě připadá, že Mexičani vysílají až night session, tedy druhý dva zápasy.
Reagovat
sprchon
Pořád jde ty streamy, které tam byly odpoledne psané, přes google vyhledat. Ale samozřejmě nefungujou. Tak asi až nigh session z centr courtu, no...
Reagovat
sprchon
Přerušeno pro déšť... No stream teda není a na Anču a Kiki čekat nebudu, raději zkusím ještě něco naspat, dokud to jde. Jak začne IW, tak to bude asi náročnější. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju brzký návrat.
Reagovat
Chrenda
Pomeje Domi, nevracej se, jsou i jiné lidské činnosti o které se můžeš pokusit.
Reagovat
spaniel
Jooo! Treba byt bezvýznamný nikdo...jako ty?
Reagovat
Chrenda
I ty jeden vtipníku. Jsi mně pobavil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak se nejdřív nauč správně psát česky...
Reagovat
VlS
Přeju povedený zákrok a úspěšnou rekonvalescenci. Dominice sice nefandím, ale měl jsem stejný problém a vím jak to bolí, je problém obout botu, natož s tím běhat a nikomu to nepřeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, že měla být největší "hvězdou" v Praze a zabrala místo nějaké opravdové. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tak třeba ji někdo nahradí.
Reagovat
smazaný uživatel
pochybuji Evžena určitě ne. Caro a Ana hrát nemůžou. Serena určitě nepřijede. Petra a Simona také nemůžou. Radwaňská bude hrát zřejmě v Katovicích. Možná by mohla hrát Kerber, Petkovic nebo Makarova ale pochybuji. Největší hvězda v Praze bude buď Kája nebo Lucka Š.
Reagovat
sprchon
Tak snad tam aspoň jedna z těch dvou do čtvrtka, kdy se tam chystám, vydrží. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč Petra nemůže?
Reagovat
slacker
Je unavena
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud teda myslíš to pravidlo, že hráčka může hrát jenom jeden internationál za půl roku, tak to už neplatí. Wozniacki hrát nemůže, to jo. Ta už teď hraje na druhém a do konce roku jí zbývá ještě jeden, když bude chtít.

Petra nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
*Woznicki zbývá ještě jeden v druhé polovině roku

(může hrát 2 v jedné polovině + 1 ve druhé.. dohromady tři)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Černošek slíbí Pétě pěkný prachy a ona do toho půjde :-)
Reagovat
kada.tom
Chybět mi nebude.
Reagovat
sprchon
Tohle nepřeju nikomu. Návrat po operaci bude asi dost obtížný.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně by celou sezonu nejspíš hrála tužku, takže je to takto asi lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist