Zranění nohy trápí i Kvitovou. Volno přišlo vhod, přiznala

27. 6. 2013, 07:24
Aktuality 42
Vlna zranění, která se včera přehnala Wimbledonem, usnadnila Petře Kvitové postup do třetího kola. Kazaška Jaroslava Švedovová proti české tenistce vůbec nenastoupila. Ani předloňská vítězka turnaje Kvitová však není v pořádku - z prvního kola má bolavou nohu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Teď zrovna nevím, jestli to je moje noha," řekla Kvitová v legraci na otázku, jak na tom její levá noha je. Byla proto ráda, že nemusela hrát a dostala den k regeneraci navíc. "Je to kvůli noze úleva, že jsem nemusela hrát." 

Kvitová uklouzla a spadla ve druhém setu utkání s Coco Vandewegheovou z USA a zápas dohrávala po ošetření. Noha tenistku bolí od shora až dolů. "Od kotníku přes achilovku po lýtko, cítím trošku koleno a až tříslo i hýždě. Asi je to víc propojených zranění, možná mám i něco natrženého," uvažovala. 

V úterý trénovala půl hodiny a ke konci už nohu cítila. "Ale hrála jsem dobře," usmála se. Byla si jistá, že na zápas se Švedovovou by byla nachystána "Už jsem měla připravený prášek a šli jsme pomalu tejpovat. Myslím, že bych to zvládla. I když nevím, jak dlouho bych dokázala hrát. Ale určitě by to šlo. Nebála jsem se, že bych nedohrála, že bych musela skrečovat," ujišťovala osmá hráčka světa. 

Na starosti má Kvitovou Kristián Bajza, fyzioterapeut i kondiční trenér, který s hráčkou spolupracuje od konce loňského roku, ale na turnaji je s ní poprvé. "Je štěstí, že tady je," oddychla si. "Hned v pondělí mi s nohou udělal hned základní péči. Uvolnil mi důležitá místa a ráno jsem mohla sejít schody, mohla jsem chodit," řekla Kvitová. Z toho, jak ulevuje noze, má také ztuhlá záda. 

Tráva je letos jiná, myslí si
Švedovová se rozhodla nehrát kvůli zranění ruky a nebyla sama, kdo včera k utkání nenastoupil nebo se zranil. Mimo jiné po pádu v první kole odstoupila světová dvojka Viktoria Azarenková z Běloruska, kterou mohla Kvitová teoreticky potkat ve čtvrtfinále. "To je daleko, je mi to vlastně jedno," řekla česká hráčka. 

V dalším kole musí Kvitová překonat nejdříve vlastní zdravotní problémy a nebezpečnou Jekatěrinu Makarovovou z Ruska, která hraje rovněž levou rukou. Loni na trávě v Eastbourne s Ruskou prohrála. "Umí hrát moc dobře na trávě. Bude to těžký zápas. Dál se nekoukám," řekla Kvitová.

Pokud Kvitovou bude limitovat zranění, může to být škoda. V její části pavouku totiž skončila Azarenková i Maria Šarapovová, s kterou mohla hrát v semifinále, protože Ruska nečekaně vypadla s Portugalkou Michelle Larcherovou de Britovou. 

Uvažovala i o tom, proč letos dochází k tolika zraněním. Podle Kvitové je tráva trochu jiná. "Trošku víc klouže, zdá se mi i měkčí, pomalejší a možná i delší. To je ale jen můj pocit," řekla tenistka s tím, že slyšela, že je na trávě postřik. "Hraním se teprve stírá. Proto to tak klouže, než se to vzadu vyběhá," doplnila.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
PetaM
Já teda radši kloužu na trávě, než na betonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
tráva fakt klouže.. já když hraju s tátou badminton před barákem na trávě, tak taky občas spadnu.. . nedováno jsem sebou švihla na betoně v tělocvičně.. kostrč mne bolela ještě tejden :D
Reagovat
smazaný uživatel
... prosim nehodnotme tak celostne ciste svalove zraneni, vzdyt kdo dela tenis tak mu spise upadne noha nez hlava,konstatuju pri respektu k psychosomatickym souvislostem... jinak me fascinuje moderni nesvar pismene ''d'' vkladaneho do slova samozrejme presne doprostred:-) viz predchozi prispevek v diskuzi, nebo snad prizpevek jako ze ho tady zpivam?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná je to způsobeno tím, že to zkrátka Petra psychicky nezvládá, ten tlak vrcholového sportu. V posledním období se dostává na výsluní nový obor, tzv. celostní medicína tedy psychosomatika hlásající, že za spoustou tělesných bolestí a problémů může pochroumaná psychika. Neříkám, že to tak je v případě Petry ale třeba je to možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
A co ti ostatní, kteří se zranili ? Ti jsou taky psychičtí ? Opravdu jdu na ten vzduch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ojéé, tady má zas někdo problém s elementárním pochopením souvislostí. Bavilo se tady o tom, že Petra má prakticky neustále nějaký zdravotní problém (narozdíl od ostatních hráček) a vy tady spekulujete, co to způsobuje a i já jsem přišel se svou troškou do mlýna.
Reagovat
dadaft
kdyby někdo zapátral v historii, určitě by našel několik ročníků, kdy bylo taky plno zranění.........
navíc tenis se skutečně hodně změnil.

a také - Wimbledon, to je Tradice, každá změna se musí urputně obhájit a zdůvodnit.
opravdu si můžeš myslet, že pořadatelé jenom tak něčím trávu nastříkají, změkčí a nechají ji vyrůst delší než vloni, jak tady fantazíruje Petra?

prostě pokud jde o zranění zatím dost nešťastný ročník...
Reagovat
Fandina
Petra hlavně není jediná, kdo má zranění. Není jediná tenistka na okruhu, které by se nevyhýbaly. Každá má něco. To samé tenisti. Je to náročný sport a tělo je zatěžováno. Někde víc, někde méně. Nejedná se jen o PEtru.
Reagovat
Fandina
A nejde jen o zranění, samozřejmě, jde o celkovou zátěž na organizmus, tělo tím trpí a opotřebovává se. Jde o fyzickou stránku, schránku člověka, bez ohledu na to, jak si to člověk psychicky přeje ovlivnit. Když dáš 100 podání a 100 returnů a pořád dokola a každý den, tak tělo trpí.
Reagovat
smazaný uživatel
Taktické to asi není. Ale tentokrát se nejedná o to, že Petra bývá více zraněná... Copak včerejšek jasně neukazuje, že je něco jinak než obvykle? Tolik zranění, tolik odstoupení ze zápasu... Říkala jsem si, co s tou trávou je ? A ono asi je . To přece hráči ( kteří na ní hrajou ! ) musejí poznat.
Reagovat
dadaft
já bych tenistům zas tak moc nevěřil.
pořadatelé tvrdí, že tráva, kropení, sestřih.... všechno je stejné
jako loni.
a velký Boris Becker říká: "Na trávě to ze začátku vždycky klouže. Je tomu tak už asi sto let."
:D)
Reagovat
Fandina
Tráva klouže a říkají to tenisti vždycky, ne jim nevěřit. Pro někoho letos klouže méně, pro někoho více, je to individuální a také v jaké fázi nastupuješ, na jaký kurt a za jakého počasí. Podmínky se mění. Například Tomáš, který loni vypadl hned v prvních zápasech jak ve Wimblu tak OH říkal, že letos je to dobré, že spadnul jen jednou, to samozdřejmě uvádím jako příklad toho, že se na trávě klouže. Vloni se Tomáš válel pořád. Také je k tomu potřebovat jiné boty atd. Nekde vedle je tady o tom článek.
Reagovat
smazaný uživatel
proč někdo nemůže být objektivní ? Myslíš si, že jen tak z plezíru nejlepší odstupují ? Občas mě někdo na TP označí za zaslepenou, ale toto ? Co se ještě musí přihodit ? Tráva ve Wimbledonu se mi líbí, je na ni hezký pohled, ale stojí za ty zranění ? Začínám pochybovat. Proč tedy sledujeme někoho, komu se nedá věřit ? A Boris Becker, ten mě teda pobavil . Kdy na ní hrával ? Letos ?
Reagovat
Fandina
Doufám, že se zraněním Peti to bude dobré a že to Petru nebude limitovat v zápase s Makarovou. Jinak je to samozřejmě nepříjemné a je jedno, jestli to PEtra předem říká nebo neříká, stejně se rozhoduje na kurtu a záleží to na ní. Jako všechno. Peti pojď!
Reagovat
Fandina
Podle mě je to jak říkáš, tráva určitě musí klouzat víc, když je víc zranění a odstupu. To jsou čísla a ta se nedají zpochybnit.
Reagovat
smazaný uživatel
já se z toho zblázním. Proč ti hoši to zpochybňují? Vždyť je to jasný signál, že letos je něco ( zatím ) špatně. Ta tráva je prostě jiná...Co já vím, ale přece tenisti chtějí vyhrávat, ne prohrávat a skrečovat ! Musím na vzduch, začínám být vytočená .
Reagovat
Fandina
Nevím, proč musí všechno zpochybňovat, třeba proto, že chtějí mít za každou cenu pravdu? nebo si dělají legraci? nebo se nudí a navazují tím diskusi? možností je třeba víc, vyber si. Jasně, že když je víc zranění než jindy, protože je víc uklouznutí na trávě, tak určitě víc klouže. To nemůže zpochybňovat nikdo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kolecko na cerstvem vzduchu je super:) To vzdy uklidni...

Tenis se za 20 let tak zmenil, ze v trave asi chyba nebude...Teniste hraji tak odlisne, ze se to uz projevuje treba jen v tom, ze je trava na konci GS znicena jen za zadni lajne...
...mnohem vice se tenis atletizuje, a proste, co muzes na jinem povrchu, na trave si nemuzes uplne dovolit, proto travu hodne tenistu nemusi, hraje se jen 4 tydny, a navyk na jiny zpusob hry je velky...
...Stylem Servis volej, de facto uz nikdo nehraje, dost zapomenuty styl...To nehraje ani Kvitova...z holek proste nikdo, kdo si dokaze s tim povrchem vyhrat bez stylu serv-volej je jeste nejak Cvetuska, treba...

Zmenil se zpusob hry, a ten proste na trave nejde pouzit, proto jsou zraneni, protoze hraci chteji vyhravat, proto riskuji...

Se zranenimi to byva ruzne, USOpen 2012, myslim, tam padl rekord skreci!!! A asi nebudeme rikat, ze je to kvuli betonu...proste nekdy se to tak stava...
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby neodpadlo tolik favoritu, a treba skrecovali spis tzv. no name hraci, nikdo by si asi ani niceho nevsiml...
...nikomu nevadi, ze kvalifikace se hraje na kriketovem hristi, a tady na hlavnim turnajem budeme nad pripravou povrchu ohrnovat nos?
No nevim...jestli to je cesta...
...vase mozna ano, ale ne ma:)
Reagovat
ludolf
Nemáš pravdu. Možství problémů může být náhoda, může souviset s jinými věcmi. Řada zranění s trávou zjevně nesouvisí, u některých ostatních to tvrdí sami hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že ta halda skrečí byla na USO 2011, ale to je jedno. Vždyť si hráči stěžovali i na trávu na OH a na to, jak se jim to klouže. Ale to už je zapomenuto a stěžují si zase na tu letošní. Já nevím....Mně jen přijde ten centr pomalejší než okrajové kurty. I odskok mi přijde nižší....
Reagovat
smazaný uživatel
já vím, že trávu zbožňuješ. Jistě máš pravdu s tím stylem hry. Já jsem spíš porovnávala tento rok s loňským, předloňským..... Za pár let se styl hry moc nezměnil. Beru to tak, že je divné, že tolik hráčů se zraní po pádech hned v prvních dnech. Není důvod jim nevěřit, to oni na té trávě hrají. V té trávě musí být nějaký zádrhel....
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to prijde, ze to je sumak...centr, necentr...
...na trave hrat na delsi vymeny jak na antuce, nebo hrat tzv. cekacku jak na betonech, je vzdy o hubu, jedno jak je pomala, rychla...
Je to proste trava, delate jako by jsme ji letos objevili...:)
Reagovat
VlS
Několik odstoupilo kvůli ruce, to asi nesouvisí s trávou
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti ten zadrhel neberu, ale nekdy se to proste stava, jak s tim USOpen, to byl uplny sok...podobny tomu letosnimu tady...
...hraci jsou maximalne vytezovani, co vic styl hry je mnohem, mnohem narocnejsi nez za YANICKA NOAHA:) Ted je to uz jiny sport...hlavne na WTA, ty holky jsou strasne nicene...mne je jich az uplne lito...

...Vcerejsi duel Browna byl jak nejaka kronika z minuleho stoleti, byla to krasa, kdy mi i slza ukapla...
...Ano travu zboznuji, nebot je mozne na ni jeste videt tenis, krom toho na trave se tenis zrodil, tak jako hokej na lede...ted se hraje uz hokej na cimkoliv a z ruznymi koleckovymi bruslemi atd...ale vune ledu...je vune ledu...
V tenise pro mne vune travy, je vune travy...a to zadny povrch nenahradi...

Hledej si zadrhel klidne v ty trave, klidne hlaste se vsemi, ktery se citi temi zranenimi ukrivdeni, ze uz na trave nechcete tenis...
Ja ale budu samozrejme hledat zadrhel jinde:) A zde se nase cesy rozchazeji, ale to vuubec nevadi:) jednou se zase ty cesty sejdou:)
Reagovat
smazaný uživatel
už musím jít za povinnostmi. Což mě mrzí, protože oceňuju tvůj smysl pro humor a nadšení pro trávu. Je mi to moc sympatické, i když máme jiný názor...Tak zase někdy, hezký den..
Reagovat
smazaný uživatel
Mej se a mene se zlob na tu hezkou travicku, ktera je casti prirody, na ktere si delame pikniky, ktera nam zprijemnuje nas zivotni prostor, a kterou mame jinak vsichni radi, kdyz si na ni muzeme jen tak svacnout a koukat na nebe nad sebe, na mracky, ktere se jen tak toulaji prostorem a uplne nam zmeni smysl pro cas...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já s tebou ale nebyl v žádném rozporu.:) Ve svém příspěvku akorát píšu, že hráči si stěžovali i minulý rok, takže je to třeba brát s rezervou...

No a o té rychlosti kurtu je to můj subjektivní pocit, třeba to tak vůbec není a mýlím se. A je jasný, že na trávě se hraje jinak a ten přechod není lehký....
Reagovat
Roger_Federer
Byl letos mesic, kdy Petru netrapilo nejake zraneni, nebo viroza?
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, nebyl, a nejen letos. Kdyz vyhrala Wimbledon v 2011, tak posledni kola nastupovala se zranenim, ale nikdo to nevedel. Vlastne nepamatuji za posledni 3 roky, kdy nemela nejake problemy s prumernou frekvenci 1 za mesic...ac uz spojene s astmatem, nebo jinymi problemy...
...To devce je chodici magnet pritahujici ruzne zajimave nemoci a zraneni...:) A i pres to je v top 10...
...ja tomu rikam zazrak:D) ...kazdy to nazyvame jinak:D)
Reagovat
gedzitka
V tomhle rozhovoru Petra říká, že Madrid - Řím - Eastbourne byl bez zranění

http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-po-svem-uvodnim-utkani-ve-wimbledonu-fxo-/tenis.aspx?c=A130624_230527_tenis_ald
Reagovat
Roger_Federer
tak pak je to vpořadku a Petra je zvykla hrat neustale zranene nebo nemocna, tak včem je problem?Vždyt situace je ok.. Kdyby byla zdrava, chapu, že by byla nesva a tak dobře by ji to letos nešlo..ale takhle..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mozna ji to jde, a jen my, media a odbornici jsme meli jina ocekavani, tak se nam zda, ze ji to nejde...:)

Ja spis nechapu, proc to ted vytroubili, kdyz to vetsinou tak netroubi...aspon behem GS...
-----
gedzitka: prumerna frekvence byla takova nadsazka:), ale faktem je, ze ona tech problemu zdravotnich ma hodne, nektere stale, nektere nestale, takove, ktere si privodi hrou, nektere proste prichazeji...zivotem... V tomhle je urcite smolarka, ale neni sama, takovych hracek je vic...proto ta dalsi nadsazka s tim top10 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nechapu, proc musime vsichni vedet, ze Petra ma zranenou nohu, kdyz se to nejak nerozmazavalo...vzhledem k jejimu uklouznuti...
Takze vlastne rekla Jekaterine, ...prosim Te, nehraj mne to na telo, jak se to i na trave vyplaci, ale hraj mne to opravdu pekne do behu nebo do proti behu, rada si tu zranenou nohu na ty travicce rozhybu...zkracuj, co to da, tohle se Ti vyplati, rada tu nozku svou uplne obetuji.

Preci nikdo nemuze ocekavat, teda hlavne od Jekateriny, ze si rekne..., chudak devce, mela bych to hezky pinkat 2 metry pred ni, aby se chudak Petruska, top hracka prvni desitky nezranila jeste vic, nebot to by byla skoda, kdyby nepostoupila a ten Wimbledon nevyhrala...:)

Nechapu tyhle typy prohlaseni..., kdyby byla Petra Americanka, by Johna McEnroa trefil slak a asi by chytl tu svou slavnou furii:D)
---
Reagovat
VlS
člověk řekl, že se srazila s náklaďákem. To uklouznutí sme asi viděli všichni, ty následky mi připadají trochu neadekvátní, ale dobře, může se stát. Když si vybavím Jelenu Jankovič, jak na antuce dělá rozštěpy jak na běžícím pásu :-D.
Pokud je někdo zraněnej tak, že má problém sejít ze schodů, tak by se měl vykašlat na podávání vrcholovejch sportovních výkonů a měl by se dát do pořádku. A jak říkáš - upozornit soupeře, kde mám slabou stránku, to by bylo od Petry absolutně neprofesionální. Nebo to máme brát jako alibi pro případ neuspěchu? To snad není potřeba, prohrát s Makarovovou není žádná ostuda. Nevím, co si o tom myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdarek, no ja take nevim, co si o tom mam myslet, ale asi jsem uz opravdu ten trotl:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, jsem vtěrka. Já vím, co si mám myslet. Petřin zápas jsem nemohla sledovat, ale včera jsem si ho pustila. V prvním setu 2 x uklouzla. Během druhého setu, už bylo poznat, že jí bolí noha. Pak se nechala ošetřit. Se štěstím zápas vyhrála. Drobné uklouznutí může mít velké následky, bojím se toho. To si myslíte, že Petra lže, aby měla alibi pro případnou prohru ? Souhlasím s Vlkem, že taktické to není. Ale nechápu, proč podezíráte ze lži. Vždyť je evidentní, že letošní travička z nějakého důvodu přináší nezvykle mnoho zranění. Úsměvné mi přišlo, když Becker řekl, že je to normální, že se na trávě klouže... Přece tito a tyto tenistky jsou na přechod zvyklé, navíc jejich vyjádření je objektivní ( to oni na té trávě letos hrají ). Takže mě je to jasné .
Reagovat
smazaný uživatel
Krom toho nemohu nejak rozchodit tu nasi Lucy...
...to si musela ted ta Karin vzpomenout na jeji zlata leta 2008, a odpodavat s 10 esy za zapas? :D)

A jeste k tomu ta nas Lucy, to je takovy nestastny Safaruv dvorecek...:) no...ta potrebuje povzbudit tak, ze v tom musi byt sila, ktera by probudila i mrtveho:D)

A nejvic mne stejne nastvalo, ze ji vymenili jeji vitezny kurt z prvniho kola...eh...to by cloveka dozralo...

...Lucka! Ano, Lucka..., Lucka?
Širé srdce, rovná holka.
eh Potapyči, deset let se dívááám na Lucku a nemohu se vynadívat. Někdo třeba řekne: Ech, co!
Třeba Kudryjaš.
Oči má, ale na síti je slepá.
Zato Navrátilová, moudrá hlava.
Trávu zkoumala, zápisky dělala?
A taky jedna z nás, holoubku...

Tak nejak, no:D)
Ale nebudu tu brecet jak male decko a stezovat si na Wimbledon jak nekdo:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo klidne se vetri...:)

> Za sebe, nic nepodeziram, ja to proste nechapu, tot vse:)
Hlavne mne neberte uz i to nepochopeni:)
Nebo se fakt z toho uplne zcvoknu tady:)
Reagovat
smazaný uživatel
dobře. Nechápeš proč Petra uklouzla nebo proč se malým uklouznutím zranila nebo proč to zveřejnili ?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nejsem jen trotl:)

Ja myslel, ze z meho prispevku jasne vyplyva, ze nechapu proc to zverejnili...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to beru, protože taky vlastně nevím....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist