Zranění pomohlo Zvonarevové dostudovat, k návratu se zatím nechystá

11. 7. 2013, 13:01
Aktuality 18
Zatímco nejlepší tenisté minulý týden bojovali o slávu ve Wimbledonu, bývalá světová dvojka a finalistka na londýnské trávě z roku 2010 Věra Zvonarevová se potila ve školní lavici a úspěšně složila státnice na vysoké škole ekonomické v Moskvě. Ruská tenistka je nyní absolventkou Institutu mezinárodních vztahů.
Profily hráčů
Věra Zvonarevová

Zatímco nejlepší tenisté minulý týden bojovali o slávu ve Wimbledonu, bývalá světová dvojka a finalistka na londýnské trávě z roku 2010 Věra Zvonarevová se potila ve školní lavici a úspěšně složila státnice na vysoké škole ekonomické v Moskvě. Je absolventkou Institutu mezinárodních vztahů.

"Je to skvělý pocit. Čekaly mě tři závěrečné zkoušky - angličtina, obhajoba diplomové práce a hlavně mezinárodní vztahy. Z té jako jediné jsem byla strašně nervózní," přiznala pro stránky WTA osmadvacetiletá Ruska. Zatím má magisterský titul a ve studiu chce pokračovat. Teď má v plánu ústavní právo.

Vítězce 12 turnajů k dokončení školy paradoxně pomohly zdravotní problémy. Druhou polovinu loňské sezony musela vynechat kvůli nemoci a v únoru šla na operaci s ramenem. "Škola mi trvala šest let - normálně se studuje tři, ale protože jsem současně jezdila po turnajích, trvalo mi to déle. Všechno jsem vlastně doháněla v posledních čtyřech měsících. Ale vyplatilo se to: mám diplom," radovala se.

K tenisu se chce Ruska vrátit, jen neví kdy. S ramenem rehabilituje a plán si žádný nedává. Poslední turnaj moskevská rodačka absolvovala loni v červenci na olympiádě v Londýně, kde ve třetím kole prohrála s pozdější šampionkou Serenou Williamsovou. O čtyři roky dříve v Pekingu Zvonarevová vybojovala olympijský bronz.

Na vrcholu kariéry byla v roce 2010, kdy hrála finále nejen ve Wimbledonu, ale i na US Open. V říjnu tehdy byla ve světovém žebříčku druhá.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
tommr
snad se ještě někdy na okruh vrátí i když to asi už nikdy nebude takový jako v roce 2010 kdy byla na vrcholu. Dodnes moc nechápu jak tenkrát mohla post světový jedničky přenechat Wozniacký ... :)
Reagovat
Bob
Přesně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou v tom, že Věrky by byla škoda. Na rozdíl od tebe si ale nemyslím, že "přenechala" Caroline post světové jedničky. Podle vzájemných zápasů (Caro - Věra 4:5) na ni Caro možná tolik neuměla, ale celkově vzato byla Caro prostě lepší. Právě tebou zmiňovaný rok 2010 ukončovala Caro s náskokem 1250 bodů před druhou Věrou. To si myslím, že je dostatečně velký rozdíl... Mimochodem, kdyby to bylo obráceně, tak by zase spoustu lidí shazovalo Věru, že je jedničkou bez grandslamu...
Reagovat
Bob
Jestli pak víš, že má dneska Caro narozeniny?
Reagovat
tommr
mě se prostě zdála Zvonarevová herně lepší, ale přišla mi dost labilní. Výsledkově na tom ale byla tenkrát Wozniacká líp - to samozřejmě nijak nezpochybnuju ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vím. Už jsem to před dvěma hodinami napsal do diskuze o Palermu... :)
Reagovat
Bob
A cos jí popřál? Být opět světová jednička? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší k narozeninám, hlavně zdraví, štěstí a lásku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro zase světová jednička? nestraš! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Opatrně, jo? Nebo Petra nebude jedničkou vůbec... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že má být Petra jedničkou, zatím si to moc nezaslouží. Já budu spokojená, když bude hrát Petra dobře a kvalifikuje se na Masters. A pokud je někdo no. 1, tak to neznamená, že bude vyhrávat GS apod. Myslím, že Petry GS je cennější než to, že Caro byla dlouho no. 1. Ale nechci se hádat, to po dnešním hrozným dnu fakt nechci. Jsem unavená, hlavně psychicky. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já se taky nechci hádat... Už jsem tady několikrát psal, že upřednostňuju žebříček před grandslamy, tzn. dlouhodobou výkonnost před momentální formou na čtyřech turnajích v roce. Asi jsem v menšině, ale dlouhodobá výkonnost je pro mě prostě cennější. Hráčky jako Caro, Dinara, Věra, nebo Elena Dementieva toho podle mě prostě dokázaly víc, protože se dostaly do špičky (i když nevyhrály GS). To se o některých grandslamových vítězkách říct nedá, aniž bych jejich úspěchy chtěl snižovat... A stejně jako píšeš, že pozice jedničky neznamená vítězství na GS, tak zase vítězství na GS automaticky neznamená post jedničky. Navíc když je to třeba jeden GS a ostatní turnaje v roce se dané hráčce tolik nepovedou...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se do top 10 dostala bez GS... já tvůj názor respektuji a nebudu se hádat.. Jak už jsem říkala, jsem psychicky unavená, jdu si pustit nějakou rockovou pecku, snad mi to zvedne náladu :(
Reagovat
smazaný uživatel
Petru jsem zrovna nemyslel. Vždyť ta byla druhá, takže ve špičce byla. Věra byla taky nejlépe druhá, Elena třetí... Ale z grandslamových vítězek nebyly některé ani v první trojce. Třeba Na Li byla zatím nejlépe čtvrtá, to samé Francesca a Marion dokonce nejlépe sedmá. Možná to ale ještě vylepší...
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt se nic neděje..
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu ale Marion bych tam zorvna ted nezminoval...Ta vyhral grand slam 2 tydny zpatky a ty holky 2 roky z5 a vic...To je dost velky rozdil...Treba Marion vydrzi takhle forma dyl a muze se tam do tech TOP3 dostat a vyhrat turnaj mistru...nikdy nevis (nerikam ze se to stane ale jenom ze Marion neni zrovna idealni priklad)
Reagovat
dadaft
na ten zápas na US Open si moc dobře vzpomínám, přál jsem Zvonarevové titul, ale Kim Clijsters tehdy hrála životní tenis, klouzala po betonu jako Djokovič, nebyla sebemenší šance, neporazil by ji nikdo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ejjj ha to je žena

snad ju uz coskoro vidime na kurtoch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist