Zranění Šwiatekové není vážné. Dám si jen pár dní pauzu, uklidnila své fanoušky

18. 5. 2023, 20:58
Aktuality 12
Zranění pravého stehna, kvůli kterému světová jednička Iga Šwiateková odstoupila z turnaje v Římě, by nemělo být vážné. Polská tenistka řekla agentuře AP, že ji čeká pouze několikadenní pauza. Roland Garros by tak měla stihnout.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Šwiateková se zranila ve středu v závěru druhého setu čtvrtfinále s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. V rozhodující sadě poté za stavu 2-2 zápas vzdala a přišla o šanci vyhrát turnaj v Římě potřetí za sebou.

"Ucítila jsem náhlou bolest v pravém stehnu. Po zápase jsem šla na kontrolu a nemělo by se jednat o nic vážného," uvedla Šwiateková, která by tak neměla přijít o French Open. Pařížský grandslam začne za deset dní.

Na French Open Šwiateková triumfovala loni a v roce 2020. "Abych se stihla připravit, musím se dát okamžitě dohromady. Proto si dám několik dní pauzu. Od turnaje ve Stuttgartu jsem se kvůli nabitému programu nezastavila," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Pavol
Len ten bubák v hlave nech sa ukľudní. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
opustila předčasně Řím. A diví se jim snad někdo? Počasí nanic, kurtry nanic a diváci chodí podle fotbalu.

Šetřit se na GS je naprosto rozumné a logické.

Římu nazdar! Vlastně, nazmar!
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nazdar babismile
Reagovat
Nola
tak nakoniec to nie je nic vazne, a mozno aj mudre rozhodnutie ten skrec, bo v dalsom kole by cakala Penko, ak by to dotiahla a to clovek nikdy nevie ako sa vyspi, mohla by kludne Igu vymlatit z kurtu, vsak to ma s nou 3:0
Reagovat
Liverpool22
Nakonec měl pravdu Tommr, který odhadoval, že Iga možná jen hraje divadlo + věděla, že v SF čeká další neoblíbená soupeřka Penko. V Římě měla smůlu na los - nejdřív Rybka a pak Penko - ani na jednu neumí.
Nicméně fakt to vypadalo, že jí minimálně píchlo v koleně - nakonec "jen" stehno. Pro RG je určitě dobře, že bude Iga zdravá....Rybka + Penko + Bára + Aryna už se na Igu chystají smile
Reagovat
Krisboy
Chystat se můžou, ale všechny čtyři ji jistě neporazí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak kdyby hrály po dvojicích...smile
Reagovat
Krisboy
...tak ji čtyři stejně neporazí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vidíš to fifty-fifty, jo?smile
Reagovat
jackiec
Spíš při dnešní totální nevyrovnanosti žen kdy je schopná vyhrát GS 150. plejerka z kvaldy co je v laufu čekám že tak dvě z těch výše jmenovaných skončí v prvním týdnu. smile
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist