Zranění ukončilo Nišikoriho vítěznou sérii. Isner v Delray Beach vydřel postup

21. 2. 2014, 12:09
Aktuality 1
Kei Nišikori, který v dubnovém čtvrtfinále Davis Cupu povede Japonce proti českému týmu, odstoupil kvůli zranění kyčle z turnaje v Delray Beach. Zápas druhého kola s Rusem Gabašvilim vzdal po šesti odehraných gamech a nenaváže tak na nedělní titul z Memphisu. Namále měl i druhý vyřazený John Isner, který Izraelce Selu udolal 7-6 ve třetím setu.
Kei Nišikori

Japonská jednička přijela na Floridu se čtvrtou trofejí z okruhu ATP v kariéře, jenže k úspěchu v Memphisu v Delray Beach další nepřidá. Bolest v levé kyčli donutila Keie Nišikoriho vzdát duel s Tejmurazem Gabašvilim za nepříznivého stavu 2-4. Následně se Nišikori odhlásil z dalšího podniku v Acapulku.

"Ještě jsem zkusil hrát, ale když nejste stoprocentní, je to těžké. Nemohl jsem nic dělat. Bude to trvat nějaký čas, než se dám dohromady. Přišlo to zcela nečekaně, přitom jsem v poslední době hrál hodně dobře," řekl Nišikori.

Japonci vyzvou české obhájce trofeje v Tokiu, daviscupové čtvrtfinále se bude hrát 4. až 6. dubna.

Vzhledem k Nišikoriho odstoupení a rychlému vyřazení nejvýše nasazeného Tommyho Haase zůstal papírově největším favoritem v Delray Beach domácí John Isner. Toho ve druhém kole dělily od vyřazení pouhé dva míče, závěr zápasu s Dudim Selou ale zvládl a zůstal ve hře o titul.

Sela odstartoval druhý vzájemný zápas lépe, od stavu 2-3 sebral obávanému servismanovi dokonce hned dvakrát po sobě podání a úvodní set vyhrál 6-3. Následující desítky minut patřily favoritovi, který získal devět z deseti her, ale ani za nepříznivého stavu 1-4 se Sela nevzdal. Izraelský tenista si vzal podání zpátky, za stavu 4-5 odvrátil čtyři mečboly a poslal set do tie-breaku. V něm dokonce vedl už 5-2, ale rozhodující chvíle zápasu patřily Isnerovi. Američan vyhrál posledních pět výměn v řadě a po dvou hodinách se radoval z vítězství 3-6 6-1 7-6.

"Z takových zápasů bývám hodně vynervovaný. Vypadá to, že to vždycky zvládnu, ale já jsem rád, že jsem prošel dál," řekl Isner, který si svou letošní bilanci v duelech rozhodnutých ve třetích setech vylepšil na 5-0. "Když vedu 4-1, většinou už to udržím. Rozhodně není nutné nechávat to srovnat na 5-5, zbytečně se tím nechávám stresovat," dodal.

Výsledky - Delray Beach v USA (tvrdý povrch, dotace 539.730 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Isner (2-USA) - Sela (Izr.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:5)
Gabašvili (Rus.) - Nišikori (3-Jap.) 4:2 skreč
Čilič (7-Chorv.) - Harrison (USA) 6:3, 6:4
Williams (USA) - Baghdatis (Kypr) 6:7 (7:9), 6:4, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
urcite hodne neprijemne pro rozjeteho Keie, ale Joh3n tam ma jeste Marina, jau!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist