Zranění Zvereva utnulo semifinálovou bitvu. Nadal je ve 14. finále French Open

3. 6. 2022, 18:32
Aktuality 350
FRENCH OPEN - První semifinále mužské dvouhry se na Roland Garros nedohrálo. Němec Alexander Zverev si po 3 hodinách boje bolestivě podvrtl kotník a za stavu 6-7 a 6-6 musel utkání s Rafaelem Nadalem vzdát. Španělský tenista tak v den svých 36. narozenin postoupil počtrnácté do finále French Open, v němž dosud neprohrál. O celkově 22. grandslamový titul, kterým by vylepšil rekord, si zahraje v neděli s prvním Norem ve finále grandslamu Casperem Ruudem.
R. Nadal a A. Zverev (© AFP)

Pátý hráč světa Rafael Nadal zaznamenal v den svých 36. narozenin 111. vítězství na Roland Garros v kariéře a zabojuje v Paříži o rekordní čtrnáctý titul. Od roku 2005 prohrál v Paříži jen tři zápasy. Celkem může získat 22. grandslamový titul, čímž by posunul vlastní historické maximum.

O jedenáct let mladší Alexander Zverev skončil v semifinále Roland Garros podruhé za sebou. Olympijský šampion z Tokia tak na svůj první grandslamový titul dál čeká.

"Jsem smutný. Opravdu moc. Saša hrál neskutečný turnaj. Je to super kolega na okruhu a vím, jak moc usiluje o to, aby vyhrál grandslam. Teď jsem si jistý, že vyhraje nejen jeden, ale mnohem víc grandslamů," řekl Nadal na kurtu.

"Byl to velmi těžký zápas. Hráli jsme ho tři hodiny, a ještě jsme ani nedohráli druhý set. To mluví za vše. Když (Zverev) hraje na této úrovni, je to velká výzva. V tuhle chvíli je ale těžké cokoliv říkat, když utkání skončilo kvůli zranění. Takhle postoupit nikdy nechcete," doplnil španělský tenista.

Nadal nezačal utkání dobře a hned v úvodu přišel o servis. Za stavu 3-4 sice Španěl srovnal, avšak Zverev dostal další možnost v tie-breaku, kde měl za stavu 6-2 čtyři setboly. Němec ale ani jeden nevyužil a zkrácenou hru prohrál 8-10. Rodák z Mallorky vyhrál 269 z 276 grandslamových zápasů, v nichž ovládl první set.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve druhé sadě, v úvodu si oba hráči vyměnili při jedné hře až 44 úderů. Také druhý set mířil do zkrácené hry, když však Zverev zahrál ve 12. gamu vítězný míček, podvrtl si bolestivě kotník a na vozíčku musel na ošetření do zázemí. Později se vrátil na kurt o berlích a zápas vzdal.

Nadal se stal druhým nejstarším finalistou Roland Garros. Starší byl jen sedmatřicetiletý Bill Tilden v roce 1930. Španěl se navíc na okruhu ATP dostal do svého 130. finále v kariéře. Více účastí mají na svém kontě jen Jimmy Connors (164), Roger Federer (157) a Ivan Lendl (146).

Zároveň se Nadal probojoval do třicátého grandslamového finále v kariéře. Více jich nastřádali pouze Federer s Novakem Djokovičem (31).

V nedělním finále se Nadal poprvé utká s Casperem Ruudem. 23letý Seveřan, jehož grandslamovým maximem bylo 4. kolo z loňského Australian Open, ve večerním semifinále porazil 3-6 6-4 6-2 6-2 Chorvata Marina Čiliče, vyhrál i třetí vzájemný zápas a stal se prvním Norem ve finále grandslamu. Posledním skandinávským hráčem ve finále Roland Garros byl před dvanácti lety Švéd Robin Söderling.

"Zahrát si finále (s Nadalem) je neuvěřitelné. On je dokonalým příkladem, jak byste se měli chovat na kurtu. Nikdy jsem ještě proti němu nehrál, ale už se nemůžu dočkat. Patřil vždy k mým idolům. Je to skvělé načasování," řekl Ruud, který v minulosti trénoval v Nadalově akademii na Mallorce.

Utkání bylo ve třetím setu na čtvrt hodiny přerušeno kvůli protestující ekologické aktivistce, která se v tričku s nápisem "zbývá nám 1028 dní" připoutala k síti.

Vítěz US Open z roku 2014 Čilič zaznamenal postupem do semifinále svůj nejlepší výsledek na Roland Garros v kariéře. Je to však jediný grandslamový turnaj, kde se nedostal do finále.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
páteční výsledky (03. 06. 2022)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Nadal (5-Šp.) - Zverev (3-Něm.) 7-6(8) 6-6 / skreč Z.
Ruud (8-Nor.) - Čilič (20-Chorv.) 3-6 6-4 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

350
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
soloo
jiji
Reagovat
Tennisfan77
Jednoznačně Kyrgios, kdyby se mu chtělo, ma 30 GS.

Nechal to luze, je to charakter smile
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, talent bez píle je v tenise bohužel výsledkově o ničem.
Reagovat
Martan1
Kdyby vyhrávalo tohle "něco" co taky hraje tenis (a dobře), tak mám zkaženou náladu jako někteří tady z Rafy Nadala. Vždycky když hrál Kyrgios s Rafou nebo Novakem tak jsem si říkal že až prohraje tak se mi uleví. Naštěstí skoro pokaždé prohrál
Kyrgios je hrozně hulvát. Howgh.
Reagovat
soloo
GOAT Djokovic
Reagovat
Tennisfan77
smile
Reagovat
Skeec
Fantastické je, že forehand má ban ale FFF tu zvrací na Nadala, uživatele diskuze častují jmény jako teplouš a co dělají admini? Nic, z toho bych zvracel.
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Musím říct, že to, co tu v posledních dnech padlo na adresu Nadala, Forehand nikdy nepronesl, ač byl často za hranou. Ale že by např.napsal to, že přeje Federerovi nebo jiným, aby si zlomili nohu, to si nedokážu představit.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Podobná smršť nenávisti na adresu nějakého hráče tady ještě nebyla. A to sem více či méně často chodím už deset let. Varování nicméně alibisticky a pro jistotu dojde všem. Že je po zabanování docela výrazné figury dále možné to, co se tady v posledních týdnech děje, vážně nechápu. A kdybych si to měl přece jen nějak vysvětlit, musel bych se uchylovat ke konspiracím.
Reagovat
Rafaeoli25
Vidíš, ale představ si, varování jsem dostal například já, za to, že jsem hrubé urážky Nadala nazval id.otstvím..tak co potom chceš smile
Reagovat
Pe3k
Forehand tady více než dekádu porušoval pravidla. Pravda nebyl jediný, třeba Frantz je ještě horší, včera mi napsal, že bych měl strávit život v gulagu...Nic podobného jsem tu na adresu Nadala nikdy nečetl. Za tu tu čtu už dlouhé roky ty nejhrubější urážky a Nadávky právě od fanoušků Rafy. Skeec si dovolí nadávat i adminovi...Krom toho, že je vaše parta složena s velmi hloupých jedinců, váš největší problém je, že nejste schopni žádné sebereflexe. Neustále porušujete pravidla a pak brečíte, že dostáváte bany smile
Reagovat
Amputace
Hlavně na to nepoukazuj ty, prosím. Četl jsem první větu, dále na to kašlu.
Reagovat
Frantz
Pe3k: zapomněls napsat, že to byla reakce na tvůj údiv, že nemám ban. Páč větší špíny než jsi ty tu snad nebylo smile
Reagovat
Pe3k
Brzy ho mít budeš smile
Reagovat
Frantz
klidně, ale až po tobě, ty tragéde
Reagovat
Frantz
takže ještě jednou - pokud bych měl mít já podle tebe ban, tak ty bys musel dávno být na gulagu, po tom všem, cos tu za těch cca 10 let předvedl smile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Pe3k
Pro tvé info uživatelé Skeec a Frantz dostali ban. Nadávat adminovi to je přímo prosba o ban...Každopádně přát někomu v tenisové diskuzi nějaký gulag k tomu nemám opravdu slov, takže podle mě by si ty i Rafaeoli (který už má upozornění) měli dopadnout stejně jelikož jste to odfajfkovali. Vše má své meze. Spousta lidí, kteří tomu rozuměli a byli v pohodě odsud odešla právě k vůli Vám...
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, takže odmítat to, co tady v posledních dnech padá, jak jsem to udělal já, když jsem řekl, že je idi.tské nadávat Nadalovi do sviní, je špatné a zasluhuje to varování nebo rovnou ban. No ty jsi poklad, bože. Jinak jak víš, že ti dva dostali ban, to myslíš v minulosti nebo nově teď? Jo a jak to, že mě nemáš v ignoru ty hrdino?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dostali ban, oba si ho zasloužili, Frantz už měl varování a nadávat někomu (ty špíno a posílat ho do gulagu)... a Skeec je jasný, ten si vymyslel, že dostal ode mě ban už před 10 nebo 12 lety, přestože pro TP pracuju ani ne šest let, a úplně zbytečně mi tu nadává, takže není co řešit.
Reagovat
Rafaeoli25
Je každopádně zvláštní, že Pe3k ví tyto věci dřív než ostatní.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ten, co tu Nadala včera nazval sviní, ten si ban zaslouží nebo ne? To je v pohodě tohle říkat?
Reagovat
Amputace
Ne, trocha toho zdravého hejtu je pro sportovní fórum běžností. Stejně jako napadání určitých fanouškovských skupin.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak po těch výblitcích na Nadalovu adresu, co tu v posledním půlroce a teď specielně padá, mám chuť odejít odsud já, takový hnůj jsem tu ještě nezažil. Když si vzpomenu, jak jsem se choval já, když loni Djoker vyřadil Rafu na FO, tak nechápu to, co se teď děje. Já tehdy upřímně pogratuloval jemu i jeho fanouškům s tím, že se oprávněně může nazývat GOATem, neřekl jsem ani popel. Jaký to rozdíl oproti tomu, co tu čteme teď, že?!
Reagovat
Paixx
protože fanoušci Federera na týhle stránce si myslí, že oni určují, která základna fanoušků je dobrá a která ne, co se počítá do GOAT debaty a co ne, který sezóny jsou konkurenční a který ne, kterej povrch je nejdůležitější a kterej ne, kdy je hráč zraněnej a kdy není. A mohl bych pokračovat
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, je to bohužel tak smile
Reagovat
Tennisfan77
LOL, na téhle stránce je 98% fanoušků Nadala, ti vytahují Federera 7x denně, normální Federer fan Švýcara nikdy nevytahne, však ten borec dva roky nehraje. smile
Reagovat
Paixx
A to je právě vás problém, vidíte to celý jenom z jednoho pohledu: "Rafa je podvodník a lhář a jeho fanoušci jsou dno a pořád vytahují zraněného Federera"
Jenže když si celé ty diskuze znovu projdeš, tak zjistíš, že nikdo z nás by Federera nevytahoval (a to já ho třeba nezmiňuju skoro vůbec), kdybyste pořád nenadavali Nadalovi, v podstatě jde jenom o obranu, ale to vy nechápete a pořád si melete tu svoji, že jsme dno atd...
Reagovat
Tennisfan77
Obecně Nadal fans si za to můžou sami, neříkám, že to jsi ty, nebo někdo jiný z TP, ale i na zahraničních fórech to jsou vesměs lidé, kteří proste maji Vamos Rafa a tím konci jejich racionální uvažování.

Tradiční bonmoty jsou TM nemá váhu, n1 nic neznamená, hala není ofiko povrch - tímto samozřejmě snizuji důležitost aspektů, kde Nadal celozivotne na své konkurenty ztrácí.

Sledovat to je při nejmenším vtipné, samozřejmě znám i několik edukovanych fanoušků Rafy a ti říkají, že třeba ani 22 GS neznamená skoro nic, Nadal má na Djokovice ztrátu prakticky vše všem ostatním.

A to je třeba názor který sdílím i ja, tot vše. A to, že si tady sem tam rypnu je takové příjemné vypuštění páry na internetu, baví mě sledovat ty reakce smile
Reagovat
Paixx
Jasný, rozumím, ale dělají to všechny tábory, od vás je to zase něco ve stylu 80% titulů z jednoho povrchu, GS počet není důležitý (to teď reálně píšete), štěstí na los, špatný výkon soupeře, lhaní, strkání prstů do prdele atd.. taky už je to furt to samý a otravný
Reagovat
Amputace
Nechci ti brát iluze, ale Federer průměrného fanouška Nadala přestal zajímat minimálně od zisku letošního 21 GS.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak složena s velmi hloupých jedinců namísto z velmi ukazuje na tvou pronikavou inteligenci, jen co je pravda smilesmilesmile
Reagovat
Patik
v živote som nikomu neprial zdravotný problém lebo väčšinou to tak býva že keď to niekomu popraješ tak sa ti to viacmenej nejako vráti..napísal som pred pár dňami že by som Nadalovi doprial nech si tu nohu doláme pretože pozerám celé roky jeho plačové pardon tlačové konferencie a neni jednej tlačovky kde by nespomenul svoj ťažký zdravotný problém..je to výsmech voči ľudom ku ktorým sa vyjadruje..to je akoby si mi ty povedal že nemáš peniaze a zajtra ťa uvidím v novom ferari..tak čo čakáš že ti nato poviem len že si klamár a že si zaslúžiš pocítiť čo je to nemať peniaze..rovnako tak ako jeho neustály plač o nohe a následne 4-5 setové maratóny celý týždeň..čo si myslí že žerieme seno..
Reagovat
soloo
smilesmilesmile
Reagovat
Frantz
smile

Nestarat se prý o ostatní, napsal O. Jirásek
Reagovat
Skeec
V tom případě je pan Jirásek kretén a může mi zas smazat účet. Teď už aspoň budu vědět za co. Jako admin by měl být nestranný.smile
Reagovat
Pe3k
Zas? smile
Reagovat
Skeec
Cca 10 nebo 12 let zpět jsem tu měl účet Secaa, který jednoho dne zmizel. Účet s tímto nickem není možné zaregistrovat. Takže tak.
Reagovat
Pe3k
No to ovšem podle toho co jsem četl od admina není ban, ten by znamenal, že si nemůžeš založit nový nick, alespoň tak jsem to pochopil. Každopádně tvůj komentář v 18:42 si o ban přímo říká...
Reagovat
Tennisfan77
Ta internetová fóra vždycky byly o tom, že si každý hraje na svém písečku, tohle tvé plakání, že někdo má dostat ban, je úroveň dvanáctileté holky, sorry.

A když jsi na dne, tak oslovuješ administrátora, a ještě mu nadáváš, on život té naučí, že se musí bránit sám, nikdo ti nepomůže, tak nebreč
Reagovat
Frantz
jj tebe už život naučil, jak si měnit nicky, po tom, co se totálně znemožníš, co?
Reagovat
soloo
Pozeral som highlighty a tam Nadal chyta bomby az z tribuny a v pohode vyhra pointy na to sa fakt neda pozerat, na harde by nemal sancu take vymeny vyhravať. ako pisal tu uz nech skonci jeho era to uz fakt sa neda neda
Reagovat
Rafaeoli25
Na hardu by neměl šanci je vyhrávat, jasně, proto měl na začátku sezony bilancí 20-1 na něm smile
Reagovat
Tennisfan77
Pořad čekám na odpověď na tuto otázku níže smile
Reagovat
Rafaeoli25
Reaguji všude, ale upřímně, nechci tu skákat jak nadmutá koza smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale Zverev včera ukázal, jak se dá Nadal v Paříži porazit, Škoda, že je mentálně strašně slabý, mohl vyhrát 3:0, Nadal byl sotva poloviční. Ale v Paříži to je těžké, tam má Nadal na své straně všechny bohy
Reagovat
Frantz
fňuk fňuk
Reagovat
Rafaeoli25
Dá porazit kdyby. Jenže když nepočítám Djokera, tak to vlastně nikdo nikdy nedokázal, jen Soderling.
Reagovat
Tennisfan77
Tam Federer měl své šance 2011 tuším, pak se zlomilo na no chance už v té rivalite na antuce
Reagovat
Rafaeoli25
Porazit Nadala na FO, na tři sety, je nejtěžší úkol v dějinách tenisu, tak to ber.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
stopan
Federera zlomila v H2H ta prehra vo finale v rime 2006, kde to prehral z dvoch matchbalov a v tiebreaku, kde zahral take nelogicke veci ako vcera robil Zverev v rozhodujucich momentoch. Odvtedy sa to s nim dlhodobo viezlo v jeho neprospech.
Reagovat
Rafaeoli25
Jistě to byla bolestivá prohra, ale myslím, že své šance dál měl, finále RG 06 i 07 nebyly jasné, ani výsledkově, herně ještě míň. Mentální síla Nadala byla ale obrovská od samého začátku jeho kariéry.
Reagovat
Tennisfan77
Asi Jo, to bylo zásadní. Šest finále RG hovoří za vše.

Akorát Federer měl problém, že potkal Nadala na RG v nejlepší možné forme života, Djokovic ho tam porazil buď zraněného, nebo před duchodem.

Je otázka, jak by Djokovic s Nadalem na antuce hrál v letech 2005-2009, kdy pravé Nadal Federera porážel.

Největší potíž big3 je ta, ze se moc nepotkávali v top formě, výjimka byla podle mě 2011 French Open, tam byl Federer dle mého antukovy top, to co sehrál s Djokovicem byl jeho nejlepší clay tennis, na Nadala to i tak nestačilo
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že kdyby Djoker hrál s Nadalem z let 05-08 celou kariéru, tak by to pro něj bylo setsakratěžké někdy FO vyhrát. Jenže nešlo, aby Nadal 20 let hrál RG v nejlepší možné formě. Kdyby to tak bylo, tak by teď útočil už na 18, ne na "jen" 14 titul.
Reagovat
manager1
Kdy už konečne skončí tato nudná Nadalovská éra. Je to už nekoukatelné. Prostě ... Líbí se mi hardový tenis na antuce v podání Tsongu, Federera, Berdycha, DelPa, Soderlinga...
Ale todle koukat dookola...Kdy už...
Reagovat
Patik
už vydrž tie dva dni.
Reagovat
Rafaeoli25
A když náhodou nedejbože Nadal vyhraje i Wimbledon, tak se zase bude říkat, no ta tráva už taky není co bývala, je to hrůza..a tak pořád dokola, jen protože Nadal smile
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby se hralo na trávě z roku 2000 má Federer 15 Wimbledonu a Nadal 0, bohužel se tady zpomaluje prakticky vše díky TV právům a divákům, čili to, co je ve Wimvledonu druhy týden je poloviční antuka :)
Reagovat
Skeec
Zase to jejich kdyby smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
To není kdyby, to jsou proste věci, které se dějí, říkají to odborníci, tenisté, trenéři, jenom česky tenisportal má svůj názor smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně jak jsem čekal, takže tituly od roku tak 2008 nemají vlastně tu správnou hodnotu, žádný Nadalův z těch 22 případných se tedy nedá brát vážně. Jasně, chápeme, co tu říkáš smile
Reagovat
Tennisfan77
Ne, mluvím o rychlosti Wimbledonské trávy, pane bože vy jste fakt psychouši smile
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, Nadalovy úspěchy na trávě z let 06-11 jsou zcela, ale zcela bezcenné. Ale zase Federovy tituly tam z let 09, 12 a 17 už tu hodnotu naopak mají viď smile
Reagovat
Tennisfan77
Hele poslouchas se? Jsi totální zaslepenec.

Ja ti říkám, ze se tráva ve Wimbledonu zpomaluje a s nadsázkou dodam, ze by měl jinak Federer 15 titulu a Nadal žádný, ty z toho děláš ze tituly Nadala nemají váhu smile
Reagovat
Rafaeoli25
S nadsázkou prý a proč tedy Roger nevyhrál už Wimbledony 2000, 2001 a 2002, na té tehdy ještě rychlé trávě?
Reagovat
Tennisfan77
Federer se vyprofiloval později než Nadal
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně argument s rychlostí trávy není fér, je to pro všechny stejné, pokud je někdo mistr, má se na svém top povrchu přizpůsobit všemu ne? Jinak když se znehodnocují úspěchy na Nadala na té prý pomalejší trávě, tak stejně tak je ale možné v tom případě zpochybňovat i ty Noleho tituly na ní. Takže kdo z toho vlastně nejvíc těžil? No v tom případě Djoker, ne Nadal.
Reagovat
Tennisfan77
To není argument, to je Holý fakt.

Tenis se posledních 20 let zpomaluje, což dává prostor hráčům jako Djokovic, případně Nadal, aby se profilovali jinde; než na svém nejlepším povrchu.

Wimbledon je v tom zcela nejvíce jasný, rychlost trávy jde výrazně dolu každým rokem
Reagovat
Marduch
Kamile tráva ve W byla zpomalena jeste pred hegemonii Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Přesně, jak tedy může vědět, že Rogera by nemlel Sampras, kdyby hráli v jedné éře.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
turista
No Djokovič těží z pomalých povrchů. O tom žádná.
Reagovat
Amputace
To není kdyby, ale Kamilova definice faktu: kdyby bylo něco, co není, tak to je. smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Skeec
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Seš houby manažer, když to nedokážeš zaříditsmile
Reagovat
Frantz
typický zhrzený Federer fan smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Přijdou noví, neokoukaní! Třeba Čilič.????
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
dako
Veď Rafa vytrieskal všetko aj na harde tohto roku. Ťažko stráviteľné, vidieť to v každej jednej diskusii.
Reagovat
Tennisfan77
Myslíš třeba Melbourne Summer set s Cressym, nebo tradiční acapulco kam jezdi pro hardove tituly, protože se boji Dubaje, kde by neprošel do semifinále? smile

Jo ještě AO bez Djokovice, malém bych zapomněl. smile
Reagovat
dako
Myslím toho Rafu, ktorý je mimo antuky totálne tragický, toho Rafu, ktorý pol roka predtým nehral, bol po operácii a mal dosť okresanú prípravu. Toho Nadala, ktorý otočil finále s najlepším hráčom na harde za posledný rok, ktorý sfúkol Noleho na USO z kurtu. A toho Noleho, ktorý vyletel v tom ultra silnom Dubaji s Jirkom:)))
Reagovat
Tennisfan77
Nezapomeň, že je nejslabší období Open éry, kterého Nadal fenomenalne a trosku se štěstím využívá, na prvním GS byl 2x krok od vypadnuti, na druhem GS se mu po třech hodinách co vypadal Rafa ze umře, zranil Zverev.

Říkám to pořad, od roku 2020 (covid) je tenis zničeny sport, to, co se budovalo 20 let, goati atd, vše KO smile

Teď jde jenom o to, kdo z té tragédie nejvíce vytezi, zatím
Je to Nadal.
Reagovat
dako
Ale čo to je za argument, že je momentálne slabšia éra? To má teraz Rafa prestať hrať, alebo ja neviem. Na harde otočil z 0:2 s Medveďom, ktorý je na harde regulérne najsilnejší poslednú dobu a ktorý si mazal na chleba najlepšieho hráča na harde za posledných 10 rokov. A označiť Medvedeva za slabú éru na harde, je totálny nezmysel. Na RG vyradil najväčšiu možnú prekážku po výbornom výkone a so Zverevom vyhrával 1:0 a išlo sa do TB, kde by určite šiel v psychickej výhode. A určite nebol pred smrťou, jediná výhoda je to, že ušetril sily. A označiť éru, kde Zverev Tsitsipas, Medvedev a pomaly už aj Alcaraz poráža toho neporaziteľného Noleho prieč všetkými turnajmi, je tiež trocha odvážne. Jaaaj, ono je to vlastne preto, že neporážajú Rafu, chápem:)))
Reagovat
Rafaeoli25
smile přesně, tyhle řeči nad těmi se dá jen kroutit hlavou. Kdyby býval AO vyhrál Medvěd a FO Zverev, tak bude vše v pořádku a o nějaké slabotě tu řeč nebude. Prostě je jen vidět, kvůli komu všechny tyhle zkazky, kvůli nikomu jinému. Jak průhledné..
Reagovat
Tennisfan77
Hele mě je to vše prakticky jedno, jediné co tady dělám je ze z toho mám zadnici a za druhé se vás semtam pokouším dostat nohama na zem ať se z toho Rafy nepodelate.

Dam tady otázku, proč Nadal v roce 2022 zaznamenal nejlepší vstup do sezóny v kariéře? Proč se mu to nepodařilo 2008, 2010, 2015?

Odpověď známe, ale počkám na tu Vaši smile
Reagovat
Rafaeoli25
V roce 2008 nebyl ještě na hardu bez rezerv, teprve o rok později se na něm stal dokonalým. V roce 2010 musel skrečovat na AO, v roce 2013 se vracel po pauze v únoru na antuce, v roce 2017 mu titul z AO utekl jen těsně, v roce 2019 byl v Melbourne opět ve finále. Začátek roku 2022 byl určitě srovnatelný se sezónou 2009, kdy na začátku roku vyhrál taky skoro vše, co se dalo.
Reagovat
Tennisfan77
2017 těsně? Od prvního míče byl horší hráč, ale Ok, bylo to o break v pátém setu, beru.

Nicméně dat 22-1 ve 36 na hardu proste Nadal udělal až v nejslabší éře tenisu, navíc je největší sranda, ze nikdo neřeší nějaký turnaj v Melbourne bez historie, prakticky skoro challenger, ale Federerovi se vytkne každá 250tka v kariéře, byť je to teď třeba pětistovka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak třeba já Federerovi nic nevyčítám a obecně nemluvím o nějakých méněcenných turnajích. Ale 250ek, které nemají valnou úroveň je spousta, jedno jestli v Melbourne nebo jinde.
Reagovat
Amputace
Možná je odpověď částečně dána i tím, že 1/3 úvodů sezón vůbec nehrál.

Ale především tam spadá GS, na kterém měl celou kariéru nejvíce smůly: zranění ve finále, dva prohrané pětiseťáky. Být US a AO prohozené, jistě zaznamenal podobných vstupů do sezóny víc.
Reagovat
turista
O smůle bych u Nadala nemluvil.
Reagovat
Amputace
Proč ne? Zranit se ve finále GS - moc smolnějších situací mě nenapadá.
Reagovat
Rafaeoli25
A v roce 2010, kdy vyhrál 3 GS byla taky slabá éra? A v letech 2008, 2013, 2017 a 2019? Všechno slabé roky?
Reagovat
Tennisfan77
Ne, teď je slabá era.

Jediný kdo vyhrál gs je Medvedev, ten zastavil Djokovice na big slam, kdyby to bylo Noleho první finále v sezóně dá Rusovi 3:0, složil se jako Federer, Serena atd, klasika.

Top10 ala Wawrinka, DelPo, Berdych, Ferrer byla úplně jinde

Ve Wimbledonu by nikdo z aktuální nextgen Berdycha neporazil, totéž řeknu o Ferrerovi na RG, DelPo na USO, Wawrinka na AO.

Zverev, Cecek a spol by byli rádi za set, taková je realita
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou ta kdyby. Prostě Nolemu došla už během olympiády šťáva a tým je to vybavené.
Reagovat
Tennisfan77
Prosím o odpověď výše
Reagovat
Amputace
To je těžká nostalgie, nic jiného. Tvrzení, že třeba Del Potro je výš než Tsitsipas nebo Berdych výš než Zverev o nic reálného neopřeš. Stýská se ti po éře těchto hráčů, to je vše.

Na hardu by si Medvědev všechny tebou jmenované z dlouhodobého hlediska mazal na chleba. Je kvalitou úplně jinde než třeba přeceňovaný sympaťák Del Potro, jehož ploužení se po kurtu a dlouhé prodlevy mezi servisy kupodivu nikdy nikomu nevadily.

Slabá konkurence na trávě je už 20 let. Tam kromě Federera, chvilinku Nadala, který mu konkuroval, a v posledních letech Djokoviče nikdy nikdo nebyl. Finále tam hrála prakticky jen big4, jednou to uletělo Cilicovi a Berdychovi a Raonic tam byl jen proto, že tam někdo být musel. Relativně dobrý travař byl Roddick. Ale tak v podobné úrovni, jako Ferrer antukář. To je za posledních 20 let z trávy vše, takže pozastavovat se nad slabou konkurencí na tomto povrchu zrovna dnes, je přinejmenším tendenční. Ale chápu: ty kromě všeho jiného navíc podléháš i iluzi, že nás tady vlastně vychováváš.
Reagovat
Skeec
smile
Reagovat
Tennisfan77
Vychovávat? Proč bych to dělal? Netusim kdo jste a je mi to úplně jedno.

Z aktuální top10 by se XY zpět chytal max Medvedev, ostetni jsou labilní fracci bez respektu, Del Potro lemra? A ty děláš co? Však ten hráč vyhrál GS a má skalpy cele big3, bych chtěl být taky taková lemra.

Ty mas problém v tom, ze si myslíš, ze jsi nejchytřejší ze všech a možná jsi doma zvyklý, že té každý poslouchá, ale tady to ta nefunguje smile
Reagovat
Amputace
Já netvrdím, že je Del Potro lemra, já tvrdím, že se často po kurtu klátivě ploužil a měl jedny z nejdelších prodlev mezi servisy ze všech hráčů (včetně Nadala). V životě jsem však nezažil, že by proti tomu někdo protestoval.

To o Medvěděvovi je ústřel. Všichni ti, ke kterým se tady tak láskyplně odvoláváš, byli rovněž labilové. Berdych prohrál s big3 snad 40 zápasů. Ferrer to samé. Murray koneckonců taky. Nejvíce uměl potrápit právě Del Potro. Ten měl čistě tenisovou kvalitou alespoň náběh blížit se hráči, který pravidelně aspiruje na GS, ale jeho kariéru bohužel ovládla zranění. Jinak to byl labil vedle labila. Wawrinka byl také v pohodě, ale s tím nejlepším nastoupil pozdě. Medvěděvovy stability se z té bývalé druhé vlny nikdo ani nepřibližoval, tak co to tady třepeš? Že za každou cenu zpochybňuješ úspěchy Nadala chápu, ale mělo by to mít své hranice.
Reagovat
Tennisfan77
Pokud vidím dobre, tady se o nadalovi nebavíme, toho mas v hlavě ty, 24/7, Ja říkám, ze top10 a par let zpátky je rozdíl XY tříd.

Medvedev je Rus, řekni mi; kolik Rusů dlouhodobě drželo své kvality? Žádný?

Ja bych se nedivil; kdyby Medvedev už nic nevyhrál, u rusaku normální věc.
Reagovat
Amputace
Já momentálně stále stravuji velmi nespravedlivou prohru Liverpoolu ve finále LM, Rafa je až hodně v pozadí, takže se mýlíš. Navíc tady nejsem ani nalepený. Jednou za den se stavím, pročtu, zareaguji, nevisím tady celé dny jako ty.

Medvěděv už ovšem tu dlouhodobou kvalitu má a potvrdil ji. 4 sezóny v řadě je na hardu absolutní top. Má obhájená GS finále, má GS titul, ve finále prohry prakticky jen s big3, má TM, vyhrál několik hardových Masters - hrát se jen na hardu, byl by většinu doby od roku 2019 světová jednička. Jako vážně nevím, co jiného si pod pojmem "dlouhodobě si držet kvality" představuješ. Žádný z těch tebou tolik milovaných Berdychů či Del Potrů nic podobného nikdy nepředvedl.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak jsem na to finále ligy mistrů, jsem naproti tobě slavil, jsem celoživotní fanoušek madridu, takže za tu čtrnáctku jsem celkem rád.

Nicméně musí brát pořád v potaz fakt, že Tomáš berdych, je pořád jediný hráč mimo velkou trojku, který došel do semifinále všech 4 velkých turnajů A to je důkaz obrovské komplikaci, zatím nikdo z mladých hráčů nic podobného nepředvedl, jak bylo to udělají, můžeme se bavit
Reagovat
Amputace
Však ano, nemám problém přiznat, že Medvěděv je dobrý jen na hardu. Na trávě mu to nefunguje pohybově, antuku nesnáší. Ovšem na hardu (kde se hrají 2/3 všech turnajů) je daleko daleko nad tím nejlepším, co kdy hrál Berdych. Medvěděva bych spíše kvalitou srovnával s Murrayem, rozhodně ne s Berdychem, Ferrerem apod.
Reagovat
Tennisfan77
Ferrer na hard nikdy neměl, měl své limity a těmi byla big3, Berdych měl GS nejblíže 2014 na AO? Rikam to dobre? Nechce se mi to hledat, tehdy byl Nadal zraněny a vyhrál Wawrinka v pěti setech

Kdyby to tehdy vyhrál, možná by měl GS. Murray umel má Federera, asi třikrát v životě, jinak ne, neměl nic navíc, bohužel
Reagovat
Amputace
Berdych měl GS nejblíže ve Wimbledonu 2010, kdy prohrál finále s Nadalem. Nicméně z hlediska nějaké dlouhodobé výkonnosti či stability se vůbec nepřiblížil tomu, co už několikátým rokem předvádí Medvěděv.

Murray rozhodně měl něco navíc. Byl prostě jen horší než tři hráči na světě, prakticky nic jiného se mu nedá vytknout. Nebýt big3, má Murray 10+ GS a píšeme tady o něm jako o legendě a jednom z nejlepších hráčů všech dob.
Reagovat
Tennisfan77
Tohle je čistě výsledkové hledisko, které tady teďka prezentuješ, ty mi chceš říct, že měl berdych blíže k titulu ve Wimbledonu když ho čekal ve finále stoprocentní Nadal než v austrálii, kde ho ve finále čekal zraněný Nadal?

Tohle nemůžeš myslet vážně, to je brutálně pragmaticky přístup, nic víc
Reagovat
Amputace
Ale Nadal se zranil až v tom finále, takže se to takto nedá brát: že ho ve finále čekal zraněný Nadal.

Tady vůbec nejde o to, jestli Berdych ten GS nakonec vyhrál nebo ne. Spíš řeším dlouhodobou úroveň. Berdych měl třeba 3 vážně top sezóny, kdy nebýt big3, měl by grandslamy. Ale jinak se potýkal spíše s dosti zásadní proměnlivostí formy. Medvěděv má rozhodně daleko blíž k nějaké dlouhodobé stabilitě.
Reagovat
Tennisfan77
A jak dlouho Medvedev hraje top3 tenis?

Tohle můžeme řešit za par let, teď ne, zatím má jeden GS, obrovsky kolaps v Austrálii kde měl 2:0 4:3 40:0, selhal, co bude dále, uvidí se
Reagovat
Amputace
Lol. Zatím má 1GS a jeden obrovský kolaps ve finále - a Berdych má jako co? Jeden nebo dva Masters?

Od roku 2019 je Medvěděv na hardu každou sezónu skvělý a z každé sezóny má nějaký hardový titul: Masters, GS nebo TM. Berdych není ani v přibližném závěsu, natož aby se něčemu takovému (minimálně výsledkově) rovnal... Jako vážně tady srovnáváme Medvěděva a Berdycha, nebo se mi to jenom zdá? Medvěděvovi je 26 let a už teď má mnohem úspěšnější kariéru než Berdych.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Amputace
Jo a btw: Ferrer má na hardu lepší (nebo přinejmenším srovnatelné) výsledky než na antuce - napříč celou kariérou. Hrál sice finále RG, ale jediný větší titul má z hardu. Počet finále či semifinále z Masters a GS jsou rovněž podobné.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, proto má i z Dubaje titul, viď smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
steve79
Bylo by velke prekvapeni, kdyby to zitra Rafa nedotahnul. Pak si da asi pauzu a bude az na US Open.
Reagovat
Rafaeoli25
Těžko říct, jak se postaví k Wimbledonu je otázka, ale určitě se vrátí dřív než v NY, počítám, že v Kanadě na začátku srpna, takže pauza max.dva měsíce. Po Kanadě ale pojede asi ažvUSO, Cinci asi vynechá.
Reagovat
Newcombe
Negativní komentáře nebudu uvádět, abych si trochu vylepšil skore. Ale uznávám, že Nadal je největší bojovník na kurtu, co kdy byl.
Reagovat
Frantz
nikdo o ně ani nestojí..
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Drzymalski
Okolo rozsahu zranění Řetězova I. podivné mlčení. Už jsou jak hokejisti v playoffs: utrpěl zranění v dolní polovině těla?
Reagovat
expert69
Já stále nechápu, proč jsou týdny stráven na n.1 tak důležité. Doslova v každém jiném sportu je to absurdní, je jedno jestli letos byl většinu týdnu mancity první v pl, ale kdyby poslední kolo neotočil, vyhrál by livec. Já osobně to beru tak i v tenise, že je novak pořád první nemění nic na tom, že letos nic nevyhrál a ty weeks jsou úplně zcestné, mě osobně zajímá jen jedničku na konci roku a pohár který dostane. Na konci roku je to 7-5-5 tudiž sedm premier league pro novaka a tak to beru. Jestli se ohříval půl sezony na prvním místě nebo jenom dva dny je irelevantní.
Reagovat
expert69
zajíci se počítají až na konci honu.
Reagovat
Tennisfan77
Ale musíš brát v potaz fakt, o jaký sport se jedná, v tenise je to extrémně důležitá statistika, která potvrzuje komplexnost daného hráče napříč všemi povrchy a přes celý kalendářní rok, hráč s nejvyšším počtem v této statistice je ten, který prostě je schopen dlouhodobě dominovat, ať se hraje v hale, na antuce, nebo na tvrdém povrchu.

Djokovič přesně tak to dominovat dokáže a dokázal, a proto má těch týdnu nejvíc, proc Nadal ztrácí 100+ na oba dva své rivaly víme.
Reagovat
expert69
To chápu, ale roky zakončené na první pozici jsou pro mě jasně důležitější. Prostě ten daný hráč byl nejlepší tu danou sezonu. Hodně často se pak stává, že hráč další sezonu( i když hraje hrozně) je stále na topu a akorát ničí pavouky, jak to ku příkladu bylo letošní FO. Myslím si, že ale stále většina lidí by volila méně weeks a více year end. Weeks existují jen kvůli bodovému systému, který se přenáší do příští sezony, aby se nemusely složitě losovat nějaké koše jak v ostatních sportech. Za mě prostě jasně podřadná stats.
Reagovat
Tennisfan77
Jako rozumím ti, ale nemůžeš brát vážně letošní FO a obecně poslední 2 sezóny zasekane covidem.

Do roku 2020 byla n1 jasné vypovídající.
Reagovat
Frantz
lol...klaun jede smile
Reagovat
Paixx
A hlavně 100/100 hráčů by ti řeklo, že chtějí mít nejvíc GS, nikdo by to neřekl, že chce mít nejvíc tydnu na no1 nebo každej GS stejněkrát.
Reagovat
Tennisfan77
Nevím, ale myslím, že každý spíše říká, že chce být n1 ne?

Říkal to malý Djokovic, Federer, říkal to Medvedev, Alcaraz.
Reagovat
Amputace
Nr. 1 nikoho nezajímá, každý chce samozřejmě primárně GS, to je to, oč se v tenisu hraje. Zverev určitě včera neměl v hlavě, že pokud porazí Nadala a pak vyhraje i finále, bude Nr. 1. Chtěl v první řadě konečně vyhrát GS.

Skrze covid a tak jsem žebříček už úplně přestal řešit. Jak je možné, že Djokovič, který hrál letos 3 turnaje, je stále jednička? To nedává vůbec smysl a absolutně o ničem to nevypovídá. Naopak Nadal, který je ve finále už druhého GS, je až pátý. Podle tebe, když si vyfotíš stávající podobu žebříčku a konfrontuješ ji s tím, co se v tenise aktuálně děje, tak to odpovídá?
Reagovat
Tennisfan77
Nectes, tradičně.

Ja jsem tady psal 30x ze od covidu je tenis zničeny sport, žebříček, n1, GS, vše by bylo normálně jinak.

Každý hráč vždy říká, ze chce být n1, v něčem nejlepší na světě, to, ze vyhrajes GS neznamená, ze jsi nejlepší na světě ale n1 to znamená.

99% hráčů vždy v rozhovorech říká, ze sen je být jednička, ale borec z tenisportalu řekne, ze cíl je GS, protože on to ví.

Neskutečný jaké ty mas o sobě mínění, tebe bych chtěl fakt někde zažít osobně.
Reagovat
Amputace
99% rozhodně neříká, že chce být jednička, to si vymýšlíš. Spousta jich říká, že chce vyhrát GS, mnozí, že jejich snem je vyhrát Wimbledon apod. Nevymýšlej si tady neexistující čísla, jen aby ti to sedělo. Být jednička je jakýmsi symbolem, že v dané době jsi nejlepší, ale z dlouhodobého hlediska to tolik neznamená. Třeba Murray byl taky jednička, ale určitě by to bez mrknutí oka vyměnil za ty desítky prohraných GS semifinále či finále s big3. Koho dnes zajímá, že byl kdysi nr. 1? Všichni na něj vzpomínají jako na mimořádný talent, který se bohužel narodil do doby big3. Tohle je zbytečná diskuze. Troufám si říct, že žádný tenista na světě, co to dělá profesionálně, by nevyměnil třeba týden na pozici Nr. 1 za GS titul.
Reagovat
Tennisfan77
Já tady s tímhle prostě nesouhlasím, jakmile si pustíš každý dětské video, prakticky začátky kariéry každého z těch žampionů, tak všichni prostě říká jednu věc, chtějí být nejlepší na světě chtějí být světovou jedničkou, nikdo nemluví o vyhraných turnajích.

Samozřejmě můžu taky lhát, ale podle mě světová jednička je něco extra, můžeme se tady ale bavit o tom že pokud jsi už byl, tak samozřejmě toužíš po turnajích, ale jako první metu, chceš určitě dosáhnout právě nejlepší hráči světa
Reagovat
Amputace
I kdyby tomu tak bylo (což není - třeba Nadal chtěl vždycky vyhrát Wimbledon, to byla jeho meta, vždy, už od teenage rozhovorů odpovídal na otázky, co chce v tenise dokázat, tím, že vyhraje Wimbledon... nikdy jsem ho neslyšel říct: chci být světová jednička), vůbec nic to neznamená. Stavět nějaké dětské sny na úroveň toho, o co se v tenise doopravdy hraje, je samozřejmě dost zkreslující. Zbytečná diskuze, neshodneme se.
Reagovat
Tennisfan77
Neshodneme, protože Djokovič, Federer, a spoustu dalších mladíků říká, že jejich absolutní životní meta je být světově jedničkou, nikdo tam žádné tituly nezmiňuje , Možná to dělá právě Nadal, a tady dojdeme k tomu problému, že pro tebe, potažmo pro vás, je španěl absolutní východisko všech názoru, což prostě není pravda
Reagovat
Amputace
Celý tenisový svět řeší GS race mezi big3 - není větší téma. Nr. 1 topic je až hodně v pozadí. Jestli Roger v pěti letech řekl do TV, že chce být světová jednička, na tom nic nemění.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně smile
Reagovat
Tennisfan77
To jsi řekl krásně, celý tenisový svět, přitom nikdo z nás neví, co řeší oni, my se můžeme pouze domnívat smile
Reagovat
turista
Každá z kategorií má svou váhu. Právě proto se asi nikdy nerozhodne kdo je GOAT. Vy tady šijete do No1 týdnů protože je drží Djokovič.
Reagovat
Amputace
To není pravda, já do nikoho nešiju, řeším to téma s fanouškem Federera. Já jen říkám, že o co se v každém sportu primárně hraje, jsou tituly. Když to někdo popírá, budiž.
Reagovat
Paixx
Pamatuju si třeba takovou Wozniackou, která byla světovou jedničkou třeba rok v kuse (někdy okolo 2010) a nevyhrála přitom žádný GS během té doby ani předtím. Všichni tenkrát říkali, že je sice první, ale nejlepší není.

To znamená můžeš být první v žebříčku když budeš na každým turnaji druhej, ale úspěšnější bude ten, co vyhrál ty tituly.
Reagovat
Tennisfan77
To je hezky příklad, ale naprosto non sense v tento debate, WTA nemůžeš absolutně srovnávat s atp.

Řekni mi Kolik chlapů v Open éře bylo n1 a nevyhralo GS. Nevím to přesně, ale tipuju že nula?
Reagovat
Skeec
Na všechno odpověď a upravená tak aby mu vyhovovala. Na každý argument věta začíná "to ale nemůžeš tak brát". FFF totiž vždy určují pravidla smile
Reagovat
Tennisfan77
Ne promiň, ale srovnat WTA s atp, to jako vážně? Navíc s Wozniackou?
Reagovat
Skeec
Ne promiň, srovnávat počet GS s počtem týdnů na prvním místě, jako vážně? Kamile Kamile
Reagovat
Tennisfan77
Odpovidas úplně na něco jiného, než kde je pointa - Nadal fan jako Lusk - PS nejsem Kamil, ale borec by tady měl dostat sochu, evidentně vám hodne hnul žluči, nedivím se, tady se pravda barvi do španělských vlajek, na to zjištění mi stačilo par dni smile
Reagovat
Amputace
Nemyslím, že to srovnává. Spíš se tím odhaluje, jak vrtkavou výpovědní hodnotu Nr. 1 má či může mít. Djokovič s Federerem mají hromadu týdnů pouze díku tomu, že Nadal neobhajoval body. Co je ale podstatné, že se pak vrátil a obvykle zase začal vyhrávat. Světovou jedničkou teoreticky můžeš být i bez vyhrávání turnajů: stačí v nich docházet daleko a stačí, když je bude vyhrávat dostatečně široká paleta hráčů, takže se mezi nimi body rozmělní. To přece nikdo nechce. každý chce vyhrávat tituly.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal nic mimo antuku nikdy neobhajil, proto má nejméně tydnu na n1, nic víc
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal má hlavně míň týdnů proto, že tak často musel vynechávat, to ho stálo min. 100 dalších týdnů v čele.
Reagovat
Tennisfan77
No otázka teďka je, čí je to problém? Kdyby nebyl tak zraněný, vyhrál by tolik titulu s méně intenzivní m tenisem?
Reagovat
Rafaeoli25
A kdyby on těch +100 měl, tak by Djoker měl o tak 50 cca méně a Roger taky. Co řešíš?
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
dappe
Ono je úplně absurdní srovnávat tenisový žebříček s fotbalovou tabulkou :D Dvě více odlišné věci snad ani neexistují.
Reagovat
Tennisfan77
Tohle je úplně typicky pokus fanouška Nadala o shozeni nějaké statistiky, kde je Nadal poslední.

Dělají to 20 let, TM je pro loosry turnaj, můžeš tam vyhrát i když prohrajes zapas ve skupině, n1 nic neznamená, obhájit titul mimo antuku se nepočítá vůbec, haly nejsou oficiální povrch, Wimbledon je prášeni koberců. Furt dokola smile

Teď má Nadal poprvé za svou kariéru něčeho nejvíce a hned je to absolutní základ pro určení goata. smile

Banda klaunu proste, jako celých dvacet let
Reagovat
Amputace
To bylo ale vždycky. V životě jsem nezažil fanouška Nadala, co by ti řekl, že GS nic neznamenají nebo jde o druhořadou statistiku. V životě. Jediné další kritérium, které vždy zohledňovali, byla H2H s Federerem. FFF tady naopak až někdy do 2018 stavěli GS na piedestal všeho, co se dá ve sportu vyhrát, ale kolem roku 2020, kdy začínalo být jasno, že dříve či později ho Nadal s Djokovičem dostihnou, najednou záhadně obrátili a GS najednou není zase až tak důležité kritérium.

U Federera je blbé, že v goat diskuzi už mu nezbývá nic než popularita - v GS ho předstihl Nadal, v Nr. 1 Djokovič. O to agresivnější a více nezvládající v poslední době FFF jsou.

Jestli chceš Nr. 1 řešit u hráče, který třetinu kariéry promarodil a třetinu turnajů vůbec nehrál, těžko se můžeme dále o čem bavit. U Nadala je naopak skvělé, že navzdory tomu, kolik toho povynechával, na ty nejdůležitější akce se většinou dokázal skvěle připravit a v nejdůležitější statistice být dokonce první, byť příležitostí k tomu měl méně. Nepředpokládám ale, že to takto uvidíš. Pro tebe jsou čísla jen tupá statistika, nic jiného: Nadal má nejméně týdnů Nr. 1 = Nadal je nejhorší. Vnímat kontext nějaké skutečnosti se teprve učíš chápat.
Reagovat
Tennisfan77
Vůbec ne, Ja ti píšu po desáté, ze veškerý GOAT race znicil covid, tot vše.

Dále píšu asi po treti, ze výsledku se nikdy nikdo nedobere, 99% lidi bude pamatovat bog3, zbytek se jde hádat, Ja se osobně nehádám vůbec, pro mě je jasný GOAT Djokovic, a zda Nadal bude mít více nebo méně GS je úplně jedno.

10 let 0 výher mimo antuku, to proste není GOAT, sorry, a to Djokovice nesnáším
Reagovat
Rafaeoli25
No taky se to dá ale vidět tak, že GOAT race ovlivnily víc Nadalovy a Federerovy zdravotní patálie než covid. A z nich Novak slušně těžil, v jeho neprospěch šel jen letošní AO. A to, že na USO 20 kupříkladu udělal, co udělal, za to mu nikdo nemůže. Nebo jo? Takhle přijít o celkem jasný GS titul?
Reagovat
Amputace
Kamile, ale mě vážně nezajímá, že jsi něco už třikrát napsal někde jinde. To si skutečně myslíš, že trávím dny čtením tvých příspěvků? Já reaguji na to, co píšeš teď, ostatní mě nezajímá.
Reagovat
expert69
až tak odlišně nejsou, když se nad tím zamyslíš...Každopádně weeks jsou nejspornější statistika, protože djokove roky 2020-2021 jsou hodněěěěě zkreslené covidkem. Já osobně rok 2020, kdy byly zmražené žebříčky a stejně se to novakovi počítalo jako year end.1 a weeks, je za mě stupidní. Pořád by byl na úrovni fedexe a měl 6 roků na trůnu. Weeks mají vyznačovat dominanci, což za fedexe tak i bylo, ale posledním roky se z toho stalo fiasko.
Reagovat
Patik
jednotka na konci roku nič nepreukazuje tam ti úplne stačí nahrabať si body z jednej časti a zvyšok sezóny sa ani nemusíš zúčastniť..celoročná jednotka ukazuje tvoju konzistentnosť po celú sezónu.
Reagovat
Skeec
To je ono, nejdřív to byl počet grandslamu a teď je to najednou počet týdnů. Ale ten kdo tenisu rozumí ví, že tahle statistika je hezké ale nijak důležitá. Věřím tomu, že kdyby dali novakovi s Rogerem vybrat, oba by vzali GS místo týdnů na prvním místě.smile
Reagovat
stefankelner
Prečo začali hrať prvý zápas o 15 hod.? Veď, keby mal len 5 hodín, tak druhý zápas by začal najskôr 21 hod.! To nemôžu začať o 10, či 11 hod., zatiahnuť strechu na polovicu, aby nepalilo slnko?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vy, kterým jsem poslal varování, už to fakt zklidněte, přestaňte si tady nadávat, ať už je to někdy oprávněný, nebo ne. tohle vám tolerovat nebudu. při příštím porušení všichni okamžitě letíte.
Reagovat
ipko
:O
Reagovat
SwissMaestro
Tak to po finále poletí polovina TP :)
Reagovat
Patik
ja som teda warning nedostal..ale máte moje slovo že počas finále a po finále sem nenapíšem ani slovo..všetko čo sa malo povedať sa povedalo moje slová nič nezmenia a rožky lacnejšie nebudú..aj keď mohli by..13 centov za rožok..robíte si prdel ?
Reagovat
Amputace
Ty jsi měl mít hlavně warning už dávno. V poslední době ses zklidnil, ale jednu dobu se to nedalo.
Reagovat
Patik
ja som tu nikdy nikoho osobne nenapádal čo sa o tebe povedať nedá ty si riešil moju osobu viackrát a ja tvoju ani raz..vždy som napádal len Nadala aj to nikdy vulgárne vždy to bolo v určitých medziach..ak sa mýlim tak ma opravte..
Reagovat
Amputace
V mezích to opravdu nebylo, jinak bych na tebe v životě osobně neútočil, ale už se to nedalo
Reagovat
Patik
vždy som hejtoval jeho konanie správanie na kurte mimo kurt jeho hru a ak som ho aj tituloval nejakou nadávkou tak to nebolo nič extrémne vulgárne..možno slová typu šašo plešina a podobne.
Reagovat
Patik
ak sa vyjadrujem neslušne tak všeobecne hovorím o Nadalfans a nikdy to neni nikto konkrétny pretože ja osobne nemám s nikým problém..a nerobil by som ani to keby ste ma nenapádali osobne keď hejtujem Nadala..keď hejtujeme hráčov hejtujeme hráčov a nie sami seba.
Reagovat
Amputace
Prostě ses tady choval jako hovado, nedalo se s tebou normálně bavit, zaplavoval jsi to tady samoúčelným hejtem a cpal jsi ho všude. Tak ze sebe, buď tak hodný, ještě nedělej oběť. Samozřejmě - když se někdo v nějakém prostředí chová neurvale a agresivně, sám se může stát terčem agrese. Vcelku normální jev.
Reagovat
Patik
nerobím zo seba obeť..je pravdou že občas som to preháňal a zapájal do toho emócie a robil zo seba hlupáka ale ako hovorím nikdy nič osobné voči niekomu tu..teda párkrát som tu možno nazval niekoho fanatik..ale to je všetko..ak si zaslúžim za toto warning tak budiš..sem s ním..
Reagovat
ipko
Zápas na konci tretieho setu na 15 minút prerušili po tom, ako na kurt vybehla aktivistka a priviazala sa k sieti. Na sebe mala tričko so sloganom: "Zostáva nám ešte 1028 dní"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo reklama na uvedení nového iPhonu na trhsmile
Reagovat
Hypertac
Dlouho jsem tu nebyl, jelikož úroveň některých zdejších diskutujících hraničila až s nenávistí a je celkem na zamyšlení, že některé zde pohání nenávist a radost, když tomu Komu zrovna nefandí se nedaří, nejlépe když se zraní a možná u některých kdyby zrovna i zhebnul. Po třech reakcích na takové tvory jsem usoudil, že je to zbytečné a třeba se za půl roku úroveň některých místních diskutérů změní. I když dle jejich příspěvků o tom dost pochybuji. Tak se tady mějte fajn a vy, co jste na tom tak nenávistně si zkuste omývat přirození vlažnou vodou. Možná by to mohlo pomoci.
Reagovat
brixner
To já si to musim vobčas vopláchnout benzínem, páč co se děje v sedmym patře, nemá skoro nic společnýho s tenisem...
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Ja zažil hodne for, ale nikde se tak nebreci jako na těch českých. Je to anonymní forum, ironie, hejty jsou úplný standard, par lidi to tady pochopilo a děla si z toho vyloženě srandu, další část by za hejt nejradši žalovala adminovi a vynucovala bany. Strašný děti tohle smile
Reagovat
peek
Před legendou nemá stud,
k vítězství ho žene pud,
nebojí se ani zrůd,
Casper Ruuuuuud!
smile
Reagovat
Patik
https://c.tenor.com/2pTm9VuMwOIAAAAC/ohsnap-omg.gif
Reagovat
Carmelo
do sebe nacpal tolik prášků od Doktora Fuentese, že se z něho stal impotent- Ten týpek ani nepíchá, ve 35 nemá rodinu, je mi ho celkem líto. Peníze asi bude mít ale to je vše.
Reagovat
Hypertac
Mě je zas líto Tebe. Tebe by zase měli píchat vidlema do zad a obávám se, že by to stejně nepomohlo.
Reagovat
fialka
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi tedy kus ubohého id.ota. Líto mi tě ale narozdíl od Hypertaca fakt není.
Reagovat
Carmelo
neyvhrál Turnaj Mistrů- Nemůže být brát za největšího hráče historie-neumí hrát v hale. Srandovní French Open si může vyhrávat i do čtyřiceti, ale jakmile dostane kurt bez větru vyhoří jak říšský směn.
Reagovat
Carmelo
a z těmito fakty neudělají nic looseři jako Forehand, rafaoneleo cosi, Amputace, drblý Mayo, nikdo.
Reagovat
Rafaeoli25
Urážení ti jde dobře, to je ale bohužel to jediné, co umíš, ty trapáčku.
Reagovat
Martan1
Pane Carmelo, hrát a vyhrát turnaj na antuce je fyzicky náročnější než v hale, co je na tom těžké pochopit.
Reagovat
SwissMaestro
Tak náročné, že podle mnohých hraje s nekrózou a a velkou bolestísmilesmilesmile
Reagovat
Martan1
Nevím s tou nekrózou to bude asi nějaký nesmysl a fake. Bolest má možná menší když hraje ten svůj styl. Všimnul si někdo toho že Nadal hrál v začátcích jiný tenis, víc běhal někdy doslova lítal po kurtu. Proč už ne...? Zamyslete se někdo nad tím už konečně a pusťte si na youtube záznamy 14 let dozadu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi protože je o 14let starší?smilesmile
Reagovat
brixner
Qurva, čet sem s narkózou! Člověk aby hned po ránu leštil brejlesmile
Reagovat
Tennisfan77
Dojít do finále v narkoze je jiný lvl smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Hypertac
Djokovic ani Federer nemají zlato z OH že dvouhry, takže podle Tvé logiky nejsou taky GOAT. Takže kdo? Asi Tvoje stará, že to s Tebou pri takových názorech vydržela.
Reagovat
Martan1
Myslím že do 38 možná bude hrát, vidím to tak do olympiády v Paříži kterou bude chtít hrát ještě na antuce ale už nebude vyhrávat a to právě proto že antuka je tak fyzicky náročná. Jeho způsob hry je dávno jiný než když lítal po kurtu jak zajíc před 15 lety kdy neměl takovou muskulaturu. Tu má právě kvůli změně stylu aby nemusel hrát jako dříve a to kvůli problemu s koleny. Ano včera mohl hrát se Zverevem víc aktivně ale to jeho nohy nevydrží a zase se ozve zranění chodidla. Na tvrdým povrchu hrozí zranění dřív než na antuce, proto Nadal hraje tak jak hraje.
Reagovat
Patik
v prvom rade keby si rozhodca plnil svoju povinnosť tak Nadal mohol vkľude prísť aj o set cez warningy za zdržovanie..porušil ho tam minimálne 10 krát..
Reagovat
paddy
smile smile

Za mě Čenda smile
Reagovat
brixner
Teď sem mu to tlumočil svahilsky, ale von ani nezved ucho...Tedy né, že by si titulu nevážil, to von jó, ale dneska jsme měli superdlouhou túru - já na kole a von, chudák, pěšky, takže je zmlácenej, jako bude ta malá černoška vodpoledne vod Igy. Ale těch cca dvacet kiláků dal statečně, většinou v poklusu a já věřím, že mu to jen prospělo! Čenda je můj vosobní GOATsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Spíš by měla být anketa, kdo je po posledním cca týdnu největší humusák TP, kandidátů je víc než dost aktuálně.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem nadšený a samozřejmě spokojený s tím, v jak úžasném stylu se letos Nadal dokázal vrátit a to dokonce dvakrát, ne jen jednou, pokud z toho v obou případech budou GS tituly, jen tím podtrhne svou výjimečnost. Že to někteří odmítají akceptovat je jen jejich boj, snaha zpochybnit jeho legacy je tak neúnavná, že jí lze jen pohrdat, to je asi nejlepší reakce. Na druhou stranu nechávat tyhle výpady bez povšimnutí není dobrou cestou, je třeba ho bránit, tohle si nezaslouží, čelit takové vlně zášti.
Reagovat
SwissMaestro
Být spokojený s tím jakou prolhanou sviní Nadal je....ok...
Reagovat
Rafaeoli25
Co na tuhle vulgární ubohost říct, snad jen fuj tajxl, humus smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Vulgární je nezastat se kolegy a pak lhát o zranění. Pry nebude hrát Wimbledon. Potřebuje doplnit doping. Sráč, lidské dno je Nadal.
Reagovat
Amputace
Ty jsi dno, běž už do haj.zlu, nikoho nezajímáš. Tak se pakuj. Rafa má 21 GS, ty máš hov.no, tak se trošinku zklidni.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Hypertac
Tak podle Tvého nicku je nám jasné kdo je Tvůj bůh. Zakomplexovanost některých fans Federera je až nebezpečná. Jaké to je vědět, že už nic nevyhraje a bude až třetí vzadu? Asi hrozná, dle Tvých nenávystných příspěvků. Takový jako Ty jsou velmi nebezpeční.
Reagovat
Tennisfan77
Proč fans Federera?

Ti jsou pravé podle mě nejvíce v klidu, Federer skončí na 99.9% s 20ti GS, nikdo z nich se nehádá.

Problém je, že jediný kdo Federera vytahuje jsou fans Nadala
Reagovat
Amputace
Nikdo - přitom rekce je na Maestra ze Švýcar. Nic už vám váš kůň nedá, tak alespoň kundí.te toho, co ještě běží. Klasika. Prý FFF jsou v klidu :D Lol.
Reagovat
Tennisfan77
Ja si spíše myslím, že pravé valná část z vás je z té rivality tak pomatena, ze ze sebe děláte fans Nadala přičemž jste hejtri Federera.

Ale chápu, Vás favorit je letos poprvé v kariéře v nějaké statistice první, musíte si na to zvykat.
Reagovat
Tennisfan77
Btw pro mě nebyl nikdo nikdo bůh tvl, taková Troska fakt nejsem, Federer je fajn, inspirativní člověk, Oukej, ale ty vyloženě chytnes každý vtip či ironii směrem k nadalovi.

Jsi z toho nemocný a svou nemoc skrývas tak, že lidem říkáš, jak jsou pomateni hejtri, přičemž jediný pomatenec jsi ty, řekl bych ze je mi ze líto, ale není
Reagovat
Amputace
Neustále se mě snažíš diagnostikovat, přitom dále od pravdy už ani být nemůžeš. Tenis je v mém životě až tak na 150 místě (s nadsázkou řečeno). Já určitě nejsem tím, kdo tady někdy Federera označoval za svini a podobně. Ty takové chování s klidem akceptuješ a ještě ukazuješ jinam.
Reagovat
d@ve
Je to hater, žádnej fanda. smile
Jen je smutný, že druhým dělá ostudu.. smile
Reagovat
Paixx
Ondřej Jirásek?
Reagovat
turista
To čemu musí Rafa čelit je slabý odvar individuálního a kolektivního nepřátelství, kterému celou kariéru čelí Novak. Austrálie budiž toho dokladem.
Reagovat
Amputace
Máš pravdu - ta hov.na, co se vyskytují tady, to je vážně slabý odvar. Svět mu jinak fandí. Obecně mají lidé Rafu rádi, Kamilos, Carmelo atd. se z toho samozřejmě můžou pos.rat, ale je tak.
Reagovat
steve79
Hlavne me zaujalo s jakou urputnosti Nadal hraje. Musime si priznat, ze Zverev hral fantasticky a mozna by Rafu porazil, ale na kdyby se nehraje.
Reagovat
steve79
Pokud ve finale Rafu nazradi zdravi, tak mu 22. titul neunikne. Ve finale mu budu fandit.
Reagovat
Skeec
Každý fanoušek Federera není stejný.v mé rodině jich je hned 5 a docela dlouho tvrdili, že Roger je nejlepší. A nakonec každý z nich uznal, že nejlepší je Nadal. Po celou tu dobu, co jsem začal tvrdit, že nejlepší je Nadal mi každý z nich argumentoval, že nejvíce GS má Federer. Stalo se co se stalo a je jedno jestli Nadal získá 22, 23 nebo bude mít jen 21. Má jich víc, vyhrál. Nikdo z nich nezačal měnit pravidla hry. To se děje jen tu u zdejšího odpadu na TP. smile
Reagovat
dappe
V takovém případě si ale po dlouhou dobu nehrál podle pravidel hry ani ty, ne? smile
Reagovat
Skeec
Můj argument byl, že se ukáže, jelikož je Nadal mladší. A stalo se...
Reagovat
Ereinion
No nebýt povinného očkování v Austrálii, tak by Nadal v této statistice nyní téměř 100% nevedl, takže ten argument Nadal = GOAT je už jen kvůli tomu dost vratkej...dále žádnej turnaj mistrů, v počtu týdnů na č.1 je pak z BIG3 suverénně nejhorší, takže za mě Nadal toho musí vyhrát ještě dost, aby byl jasnej GOAT. A zároveň musí doufat, že Djokovičovi zakážou vstup na USO, AO i do dalších roků, jinak v počtu GS nakonec nejspíš prohraje...
Reagovat
Skeec
Další z řad bláznů na TP co neumí chápat psaný text.

PS: mě je jedno co musí vyhrát pro tebe,pro mě a spoustu ostatních se GOAT a nějaké coby kdyby není podstatné. smile
Reagovat
Ereinion
omg smile jen upozorňuji, že Djokovič může hrát ještě pěknou řádku let a že bez politické pomoci to asi Rafa nedá, toť vše...king of clay bude ale navždy, to je bez debat
Reagovat
Rafaeoli25
Ty ale podcenuješ jakoukoli konkurenci. Zaprvé Nadal může hrát klidně ještě tak tři roky, za rok dva tu už bude vyzrálý Alcaraz, Rune a možná další. Novak bude čelit konkurenci i nadále a dost možná silnější.
Reagovat
Ereinion
Jo souhlas, Djokovič to bude mít hodně těžký, Alcaraz jde hodně nahoru, ale hlavní problém pro Noleho je, že ho zřejmě nepustí do USA a asi ani do Austrálie...takže kvůli tomu má Rafa velmi slušnou šanci, že nakonec v počtu GS vyhraje...pro dost lidí je každopádně GOAT komplexní otázka, řídit se čistě podle počtu GS bez jakéhokoliv kontextu je hodně velký zjednodušení. To by mimochodem GOATem nebyl Nadal, ale Rosewall :) Pokud má prostě Djokovič o nějaký 3 roky více na čele žebříčku, tak to něco znamená. Stejně tak je 5 Turnajů mistrů více než 0 apod.

Pokud ale Rafa nakonec nad Djokovičem povede aspoň o 2-3 GS, tak se o něm jako o GOATovi určitě dá uvažovat...
Reagovat
turista
Jen částečně. Nebude mít dost týdnů na pozici No1.
Reagovat
Ereinion
Jo asi žádnej jasnej GOAT z této generace nebude...Djokovič to tím (ne)očkováním dost zamíchal, ale má za to můj respekt smile
Reagovat
Skeec
Respekt za lži a podvody, svět se v prd*l obrací.
Reagovat
Martan1
No Novak má víc masters o dva, 36:38, Rafa má zase víc pětistovek nevím o kolik.Novak je první coby světová jednička asi 360 týdnů, Rafa jen 210 a je až 6 na žebříčku, zase ale má 2 zlatý z olympiády( jednu ze 4 hry) Turnaj mistrů...no jo to nemá žádnej ale když se hraje v hale.... Asi Novak je great of all tenista.
Reagovat
turista
Novak to bude mít těžké. Těch 21 dá. Ale může mu 1 kousek ztracený kvůli tomu očkování nakonec chybět. Bohužel.
Reagovat
Patik
Djokovic jednoznačne.. Keby ich dáš proti sebe niekde od dauha až po turnaj majstrov tak z 15 turnajov/zápasov vyhrá 12-13 Djokovic..komplexne by ovládol hardy trávu haly a ešte aj na antuke by to bolo na vazkach.
Reagovat
Skeec
Doměnky nic víc a ještě jsi zapomněl dodat, že nejlépe v top sezóně Novaka a nejhorší formě Nadala. Co od vás čekat...
Reagovat
brixner
Jo a taky má nejmíň vlasů na kebuli, takže když mu jí vofoukne vítr, udělá DF. Já bej jim, beru si ňákou čapku, nebo bych si to kolečko vzádu aspoň přelepil náplastěma, aby to nebylo takový vobnažený. To já se taklenc vobnažit na veřejnosti, dá mi VB gumoléčbu, nacpou mě do antona a vyšoupnou v ňákym bukovym lese, ztřískají mě pendrekama, zavřou mojí rodinu, potopěj mojí loď, Čendu daj cigošům do karbošů a do zápisu daj, že vo tom, kdo je tady GOAT, rozhoduje strana a proletariát! Mě se vám zdá, že tadydlenc něco nehraje...
smilesmilesmile
Reagovat
Hypertac
Nebýt loňských brambor, tak by jsme zdechli hlady. To jsou argumenty fakt na úrovni první třídy.Nebyt zranění Rafy a Rogera, tak má Rafa tak 25GS a Roger 22GS. Kdyby nebylo deset tisíc lepších jak já, tak jsem taky světová jednička.
Reagovat
brixner
No jo, až na vobrat "by jsme" vcelku pravda. Ale víš, co je to za peklo bejt deset měsíců v roce živenej nudlema? Vo tom bych moh napsat román "Jak se vařila nudle" A pak přídu k sousedce, vyžaduju branbory a sem automaticky za blbasmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
brixner
V mojí rodině je jen jeden fanda a to sem já. Čenda je spíš na kérling, sousedky by furt jen...no, vařily, můj kápo čte Mein Kampf, Marco furt vymejšlí nový recepty z nudlí, maminka se v důchodu dala na taekwondo, táta hraje v nebi šachy s Tildenem a mejch pár neznámejch synků asi paří na Tik Toku. Takže se vůbec nedivim, že Roger bere bronz a to má takovej Řetězov ještě fůru let před sebou!
smilesmile
Reagovat
Amputace
Obrovský palec nahoru.

Jinak podle těch pravidel, co píšeš, se hrálo i zde: cca mezi lety 2012-2017, kdy už začalo být jasno. Potom se i podoba těch argumentů měnila. Náhle nešlo o počet GS, ale o to, kdo je oblíbenější, kdo více reprezentuje tenis, vracely se H2H mimo antuku apod. Klauniáda no. Někdo ze sociologie by měl tohle zpracovat.
Reagovat
Patik
Casper už napísal na soc. sieťach ze jeho childhood dream s Nadalom sa splnil no dobre takže do finále nejde vyhrať ale len po autogram...jaj nech už je ten Wimbledon..
Reagovat
Marduch
První skutečně velké finále proti El Matadorovi pro něj bude velký zážitek, svátek a půjde si to užít smile
Reagovat
turista
Je mladý a šikovný. Ale svého učitele nechce porazit. Počká si na to až Nadal skončí. Ale takové finále s předem jasným výsledkem není zajímavé.
Reagovat
Rafaeoli25
Takových finále bylo víc.
Reagovat
turista
Kdyby to přece jenom Ruud zkusil a donutil Nadala rýt držkou Chatrieruv centrkurt tak by si zasloužil obdiv.
Reagovat
brixner
No, já bych si tam pro ten podpis taky klidně skočil, hlavně aby mi nezapomněli dát ten šek za finále, docela by se hodil!
smilesmile
Reagovat
brixner
Přiznám, že jsem viděl jen HL, ale co se stalo Řetězovi mě fakt sere, on se svojí formou byl asi jediný, který by Bejka sice nejspíš neporazil, ale dost by ho vycuc, což by mohlo pomoci v neděli. Je to nespravedlivé a to Řetěza moc nemusím...Jakoby měli hráči/hráčky špatnou obuv, nebo je nějaká podivná antuka, nebo mají všichni levý hnáty...Takhle se zrakvit na antuce je prostě haluz, smůla a zrovna v SFsmile
Tohle si Bejk už ujít nenecháchá!
Reagovat
Rafaeoli25
Někteří by se nad svou zuřivou záští měli opravdu zamyslet, pokud jsou toho ale schopni. Nedokážu si představit, že bych na adresu Rogera a Noleho řekl byť jen desetinu toho, co za hnůj je tu v hekrolitrech vyléván na Nadala.
Reagovat
soloo
lenže ten hejt dal aj Djoko na Nadala a to tym ze ho neprekvapuje že sa stazuje ze je zraneny a hra zdravy jak ryba
Reagovat
JohnB
zrovna ten má co říkat s tím natrženým břišním svalem smile
Reagovat
turista
Od Djokoviče to nebyl hejt, pouze sdělení zkušenosti. Nedivím se tomu vzhledem tomu jak se do něj Nadal strefoval na AO.
Reagovat
brixner
Rafa v podstatě všechno jen uhaluzil, většinou vyhrával, když byli vostatní zranění nebo se dostali z formy, to se to potom vámosuje! Vodvámosoval bych mu aspoň tři RG, který si víc zasloužili třeba Roger, pak ten Švýcar z Basileje a nakonec Federer. Holt vyhrávat proti zraněnejm by mu šlosmilesmilesmile
Reagovat
brixner
Bejt Rafou, napíču všem vomluvný dopisy a emaily, aspoň jednou bych ukázal charakter...smile
Reagovat
JohnB
TennisFan alias Kamilos77 alias SwissMaster na tipsportu smile z tebe ta frustrace, že Federer bude na Nadala ztrácet dva grandslamy tak čiští, že to není možný.

Kdyby ses raději věnoval synovi a pečoval o barák, s čímž ses tady tak chlubil v minulosti pod nickem Kamilos.

Ty ale máš jen na to si založit nick, lhát, že nejsi Kamilos, ale koule na to se chovat jak chlap ne.

To, co dokázal a stále dokazuje Nadal je světelně daleko od toho, co kancelářská krysa z banky jako tyk dy dokázala.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Paixx
Tak jo hoši, po přečtení dnešního vlákna mi to nedá a musím se k tomu taky vyjádřit...

1) Takhle extrémní vlnu hejtu na hráče jsem tu nikdy nezažil a to jsem tu dlouho (nejdříve pasivně, poslední dobou u aktivně).

2) "Nadal má jenom štěstí" - Nadal je největší smolař z BIG3 - naprosto objektivně. Všichni z nich vynechali několik důležitých turnajů, ale Rafa suverénně nejvíc, k tomu zranění v důležitých momentech - např. AO 2014 (počátek zranění, kvůli kterému poté ukončil později sezonu)

3) "Nadal simuluje zranění" - Tady asi budu mluvit trochu do zdi, protože pro většinu lidí tady platí rovnice zranění = neschopnost se hýbat. Každopádně, Rafa hraje od roku 2005 s Mueller Weissovým syndromem, to ve zkratce znamená degenerativní poškození chodidla a doporučili mu skončit kariéru, takže každou sezónou se to zákonitě zhoršuje a to k tomu připočtěte Rafův styl hry (!!!). Z toho přímo vyplývá bolest kolene - nejčastější zranění jeho kariéry. Nemluvím o zádech, břišních svalech, zápěstí, žebrech atd atd...

3) "Nadal má turnaje zadarmo" - Nejvíc vyhraných GS přes další členy BIG3 a v neděli může náskok zvýšit (porazil Novaka). Asi není víc co dodávat, klíčový argument, který málokdo ví. -> před 3 týdny vedl na Shapovalovem 1:0 na sety, ale pak ho to začalo bolet, tak zápas odkulhal a prohrál... Asi naschvál co?

4) "Nadal je posedlej rekordama, Djokovic to aspoň přizná" - Co tohle je vůbec za argument? Před 10 lety byste nikdo netipl, že ještě vůbec bude hrát, a on tady bojuje o 22. GS bez jednoho chodila po zlomeným žebru s jeho stylem hry na nejnáročnějším povrchu a bude se mu nadávat? Já to prostě nechápu.

5) PS vím že je to asi marný ve zdejší komunitě, ale zkuste se na to občas podívat taky jiným pohledem, než pohledem hejtra.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile. Je to nemístný odporný hnus, ze kterého je člověku jen zle. Ta nenávist je nepochopitelná, zuřivá, za hranicí zdravého rozumu.
Reagovat
JohnB
Neuspěšný člověk se často na nic jinýho nezmůže. Úspěšný člověk úspěch druhým přeje, naprosto jednoduchá rovnice.
Reagovat
brixner
No, s tim přánim bych byl vopatrnej! Já jednou přál jedný mý sousedce na ulici k narozkám, jenže sem se vomylem splet vo asi dekádu a místo jejího úsměvu sem dostal pravej hák do mýho úsměvu, až tento ztuhnul a taklenc ztuhlej byl asi dvaadvacet minut, páč někde tam se nachází trojklannej nerv a ten je svině, takže sem ty dlouhý minuty vypadal jako čestnej předseda sdružení šťastlivců postiženejch vobličejovou vobrnou. Vod tý doby myslim jen sám na sebe a nikomu nic nepřeju! Vono vypadat jako Vřískot neni fakt žádná prdel, víte?
smilesmile
Reagovat
brixner
Vo tom, co je zdravej rozum, rozhodujeme MY, tenisportálová strana!
smile
Reagovat
JohnB
Krásně sepsaný fakta, bohužel ani to na zdejší trosky stačit nebude. Ale je dobrý to sem hodit smile
Reagovat
Blondie
taky nechápu ten šílený hejt na jakéhokoliv člena TOP3. Sice mají svoje šedá místa, ale proboha, vždyť celkově jsou všichni tři obdivuhodní, minimálně na kurtech.
Reagovat
JohnB
přesně tak, měli bychom si vážit, že je můžeme sledovat
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Frantz
95% z nich, jsou zhrzení fans Federera
Reagovat
JohnB
je to bohužel tak
Reagovat
Frantz
léta pro ně platila jednoduchá rovnice - nejvíc GS = GOAT, no a najednou, když je Federer až třetí, tak holt nedávají smile
Reagovat
peggy
Souhlasim,Nadal tenis miluje a tak prekouse i velkou bolest.Jinak je to velice citovje založený muž.Cetla jsem jeho knihu ,,RAFA"a na chvilku jsem jej poznala osobně.Je mne 74let.Preji mu jen zdraví a zdraví.smile
Reagovat
turista
Kdyby šlo pouze o tenis tak se nebude honit za dalšími GS poháry a za nepřekonatelnými rekordy na úkor zdraví. Připustím, že pro peníze to už nedělá. Těch má dost.
Reagovat
brixner
Já myslim, že von tu bude ještě v šedesáti pajdat na čelendžerech anebo aspoň jako sběrač! Vo to byh strah neměl!
smilesmile
Reagovat
turista
To nevím. To spíš přejde na golf jako Lendl.
Reagovat
dappe
Na druhou stranu, je tak nějak přirozené, že to lidem vadí. Poslouchat neustále o zranění a smůle v kombinaci s nespočtem výjimek, které dostal. Terapeutická výjimka je rakovina moderního sportu, Nadal je v tomto ohledu číslo jedna.
Reagovat
JohnB
Pokud jim to vadi, tak je to jen a jen jejich problem, ne problem Nadala.
Reagovat
turista
To nevadí. Spíš už se mnoha lidem to jeho 17 leté panování na RG prejedlo. Už to chce změnu.
Reagovat
Amputace
Přesně tohle nosím na srdci posledních několik dnů, ale lépe bych to nesepsal. Krása.
Reagovat
ipko
mazec, že zápas Nadal-Zverev za necelé dva sety trval dlhšie ako Ruudov postup v štyroch setochsmile
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
vavrinec
Skvělý Ruud, doufám, že výtečně bude hrát i ve finále. Budu mu moc fandit.
Reagovat
annah
Já taky. Ale asi to bude marné....smile
Reagovat
vavrinec
Možná stačí věřit. Víra hory přenáší a Casperovi titul přináší.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proti Nadalovi doufám ne.
Reagovat
Marduch
Casper mi přijde jako naprosto bezelstný, nekonfliktní, úplně pohodový kluk. Tenisový Mirek Dušín.
Rafa na RG prohrál třikrát. Dvakrát s Djokovicem na nekolikatý pokus, když hlavni karierni motivací a cílem Djokera od začátku na tour bylo sejmout Fedexe a Rafu. A pak se Soderlingem, ktereho Rafa docela iritoval, takže to bylo mozna i osobní a který měl v tu chvíli doslova fantastickou formu.
Kdepak, se "zdravým" standardnim Rafou a navíc ve finále nestačí jen hrát vysoce kvalitní antukový tenis. Musi v tom být extra emoce zabejčenosti, extra mindset, extra motiv ruku v ruce s mimořádnym top výkonem po celé tři sety bez výpadků. Takže to vidím asi tak, ze to nejdramatictejsi v letošním rocniku už jsme viděli.

Ruudovy sance tak 2%.
Reagovat
turista
Ruud má sice vysokou kvalitu, ale Nadala považuje za jakéhosi svého učitele. Hlavně z tohohle důvodu ani nebude chtít to finále vyhrát.
Reagovat
panzer.dragon
Ruud má 5 titulů za lonský rok smile

pěkný, mi nějak uniklo
Reagovat
Ereinion
on dost vymetal různý 250...tady prostě jen do sytosti využil losu, Tsonga v posledním zápase kariéry mu v 1. kole hodně zatápěl
Reagovat
Tennisfan77
Tvl ti fanoušci jak křičí Rafa Rafa když příděl Zverev o berlich, to je hodne kanál v Paříži
Reagovat
Patik
Oni to kričia aj keď hrá Ruud s cilicom.. Co nato povedať..to len on ma takých buranov v základni.
Reagovat
Frantz
ale kdyby řvali Roger tak vám teče z nohavice, co, vy dva frustráti? smile
Reagovat
Tennisfan77
V Paříži Roger nikdy neřvali, i tak tam byl asi šestkrát ve finále, což ty tolik finále zvládneš do kapesniku u červené trubky za jeden páteční večer klaune smile
Reagovat
Tennisfan77
Jaký pan, takový pes, ja si vždy říkal, že nemám moc co do řeči s fans Djokovice, většinou ti klienti mají BMW/Audi a stojí přes tři parkovací místa, nicméně u Nadala je to stejný příběh taky, tam se každý fan hada o 1% ve statistice protože GOAT a jakýkoliv cizi názor je žumpa.

Je fakt ze vraná k vráně sedá má něco do sebe
Reagovat
safi1313
Ty si vážně žumpa :)
Reagovat
safi1313
Ty si vážně žumpa :)
Reagovat
Tennisfan77
Jednou to nestačilo? smile
Reagovat
safi1313
Ozvěna aby se to dostalo i k tobě
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň ale tohle už je fakt moc smile
Reagovat
kulhavej_kmet
Souhlas, ti diváci tam jsou hodně nefér. smile
Reagovat
turista
Ano. Letos je to tam kanál to publikum.
Reagovat
Frantz
protože bučeli na sedmilháře?
Reagovat
turista
Na světovou jedničku bučeli.
Reagovat
safi1313
Řekl bych ze na tebe když někam prijdes taky kricej a pokud otevres ústa na ty tvoje moudra tak i bučej, takže gratulace - jsi dobry jak Rafa a Djok dohromady ;)
Reagovat
goodtennisfan
Z článku:

"když však Zverev zahrál ve 12. gamu vítězný míček, podvrtl si bolestivě kotník a musel na ošetření do zázemí"

ten míč šel do outu, vítězný míček pro Nadala
Reagovat
insanezy_
Vyrovnaný boj pokračoval i ve druhé sadě, v úvodu si oba hráči vyměnili při jedné hře až 44 úderů. Také druhý set mířil do zkrácené hry, když však Zverev zahrál ve 12. gamu vítězný míček, podvrtl si bolestivě kotník a musel na ošetření do zázemí. Později se vrátil na kurt o berlích a zápas vzdal.

(c) Sport.cz

Takže stejná informace je i na Seznamu, kdo to teda psal ? smile
Reagovat
goodtennisfan
A tady je origo z atptour.com:

"Devastatingly for the German though, he could not continue after suffering an injury to his ankle in the last point of the 11th game of the second set."

Kde soudruh google translátor udělal chybu? smile
Reagovat
Blondie
Zjevně ČTK.
Reagovat
vojta91
Karma za mlácení přítelkyně smile
Reagovat
elsky
Vy to zjevně taky nebudete mít lehký smile
Reagovat
vojta91
Vamos Rafa
GOAT
22. Is coming
Reagovat
turista
To není rozhodnuté kdo je GOAT. Možná se to ani nikdy nerozhodne.
Reagovat
Tennisfan77
Tady bych si všiml jedné věci, ze o goatovi mají od ledna rozhodnuto jenom Nadal fans.

Ale Ja to chápu, po 20ti letech je jejich kůň v něčem první. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže zajici se nepočítají až po konci honu, ale jen v jejich průběhu? To jsem nevěděl.
Reagovat
turista
No jo. Ale každý z nich má nejvíc nějakých zajíců. Je to nastavené tak, že se asi opravdu nerozhodne.
Reagovat
steve79
Byl to dalsi skvely zapas. Zverev hral vyborne. Je mi ho lito.
Reagovat
Tennisfan77
Já jsem to osobně bral jako takovou jeho životní zkoušku, měl na to, mohl vyhrát, ale neuspěl. Nechci být zlý, ale to zranění je tak trošku jeho vina, protože pokud by to měl v hlavě srovnané, vede 2;0 na sety a žádnému zranění nedojde
Reagovat
Patik
Co ak by si vyvrtol členok keby vyhrával 1-0 na sety.. Nikdy nemôžeš vedeť kedy príde zranenie jedine ze by si bol Nadal vtedy to vieš celkom presne.
Reagovat
Ereinion
Z toho prvního setu bych ho ani tolik nevinil...sice vedl o brejk, pak ale za stavu 4:5 odvrátil tři setboly a TB odehrál dost solidně, Nadal prostě jen vytáhl několik fantastických úderů, které do té doby nezahrál...spíš ten druhý set byla katastrofa, většinu jsem teda radši neviděl, ale když podával na set, tak 3 DF, to je taková jeho klasika.

Je to samozřejmě škoda, protože tenhle zápas mohl v klidu trvat 5-6 hodin a byl by to hodně zajímavý test pro Nadala, jak by to vydržel...ta zatažená střecha mu evidentně dost nevyhovovala. Ve finále možná bude střecha znova, ale tam už nepředpokládám velké problémy
Reagovat
Tennisfan77
Ale i ta zkrácená hrá, se dala řešit jinak. Ale jak říkáš, možná by se mu to dalo odpustit, byť si myslím, že na minimálně dva ty famózní provozy, Zverev Nadalovi připravil svou špatnou volbou strany, kdy na to Rafa vyloženě čekal a Zverev mu to tam naprasil.

Saša ukázal, že jednak nemá hlavu a hlavně nemá tenise myšlení světové kvality, má míč na síti, kdy soupeř skoro leží v bufetu a jeho nenapadne nic lepšího, než to naprašit přímo na jeho raketu.

Přičemž stačilo prakticky cokoliv jiného na zavření setu.
Reagovat
elsky
Hustá logika. Zkusím domyslet, proč by nedošlo ke zraněni.. že by Nadal sám od sebe vzdal? smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby, pokud, kdyby. Jenže právě proto je Nadal Nadal a Zverev Zverev. Co to pořád rozpitváváš? Kdo může Zverevovi za to, že není psychicky silný, Nadal?
Reagovat
Ondra979
nj tak to je pech, resp klika pro Rafu..to mohl byt zapas dlouhy pres 5 hodin..takhle asi finale bude formalita
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Ruud má šanci jen proti totálně unavenému Nadalovi, který absolvuje x pětiseťáků? No asi ano, ale to fakt dobrá vzitika není..
Reagovat
turista
Ruud nebude chtít porazit svého učitele.
Reagovat
vavrinec
Tomu nevěřím. Myslím, že to je tak, jak píše Terry Pratchett. Budu velmi volně citovat: "Když vám jde o život, nechtějte narazit na dobrého člověka. Zabije vás bez mrknutí oka. Když je to zlý zmetek, bude se pást na vašem strachu a ponížení, a vy máte v takové chvíli šanci". A tak je to i s Ruudem. Bude chtít odevzdat poctivý výkon, asi i proto, aby se za něj jeho učitel nemusel stydět. A že jaksi mimochodem vyhraje? No, stalo se.
Reagovat
Marduch
Nad Nadalem se mimochodem nevyhrává. Určitě ne na Roland Garros.
Reagovat
vavrinec
No jo, nevyhrává. Ale doufat můžu, ne?
Reagovat
turista
Zatím ne.
Reagovat
Mantra
Mi to přijde jako kdybych koukal na DelPotra s Davidem Fereremsmile
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem ani lopticku, ale tohle je smutné a škoda, takhle by GS semifinále končit neměly...
Každopádně Rafovi gratulace,smile
Reagovat
turista
Souhlasím. Asi ani Nadal by si takovýto postup vinou zranění soupeře nepřál. Je to kruté takovéto zranění Saši.
Reagovat
Patik
to vieš ..on je z tých..on by najradšej vyšachoval každého ešte pred turnajom..
Reagovat
Patik
si zabudol ako hovoril o Djokovičovi ešte pred AO..? takého kolegu mať..nedivím sa že Nadala hráči nemusia..
Reagovat
Frantz
smile vy dva s klaunem jste hráči??
Reagovat
Meceon
A všiml sis jak Zvereva poté,co se postavil na nohy ještě preventivně placnul do ramene,aby si pojistil,že se už ze šaten nevrátí?
Reagovat
dako
Veľmi smutné a nešťastné vyvrcholenie tohto SF. Čudný zápas, prvý set vysoká úroveň, nátlakový tenis Zvereva, pekné výmeny, šťastnejší koniec pre Rafu, podporený niekoľkými fantastickými údermi od Rafu. Druhý set strašný, neskutočné chyby od obidvoch. Ten tenis v týchto konkrétnych podmienkach pod strechu je strašne náročný. Extrémne vlhko, ťažké loptičky, aj antuka (tam je podľa mňa aj dôvod zranenia, na suchej, rýchlej antuke, by sa takto nezaboril).
Ale obviňovať Rafu, že takto postúpil, je úplne trápne. Dokonca písať, že mu to vyhralo zápas...ach.
Ako fanúšika Rafu ma to vôbec neteší, som sklamaný doslova. Na druhú stranu možno len karma vrátila Rafovi to množstvo GS, na ktorých pre zranenie nemohol nastúpiť, alebo na nich skrečoval, poprípade hral limitovaný zranením.
Reagovat
turista
Nadal asi uzavřel smlouvu s čertem, že chce být absolutní GOAT jako dr.Faust, který zase chtěl být nejlepším lékařem na světě. Otázka je kdy si pro něj ten čert přijde a vyletí s ním stropem jeho luxusní vily v Porto Cristo tak jako to bylo kdysi ve Faustově domě. Strýček Toni může zatím objednat další vitrínu pro nové poháry aby se jim to tam do toho Xperia Museo v Manacoru vešlo.
Reagovat
soloo
Znak rohačov je znak satanov čo nosi na tricku tak mas pravdu
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale to už jsou takové nesmysly, co se tu píšou, už jen žasnu.
Reagovat
v.lenka
souhlasím
Reagovat
Frantz
Kakamil, Patik, Šmíd, Swissloser a další Rafa hejtři, pukněte zlostí smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
My to puknem doma do ženy, ty do kapesniku smile
Reagovat
safi1313
Vtip 12ti letých kluku :) jsi bůh
Reagovat
Tennisfan77
Není třeba komplimentů, Ja to vim :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Haha.
Reagovat
Mony
Tak Muška v tom není sama
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, Leylah taky...smile A to jsou ty nejviditelnější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist