Zvedá se Roddick? V Delray Beach se mu povedla odveta s Istominem

2. 3. 2012, 06:24
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Andymu Roddickovi se letos i vinou zranění nedařilo a v žebříčku se zákonitě propadl na své minimum za posledních 11 let. První dvě výhry po sobě si připsal až tento týden na domácí půdě v Delray Beach, kde po Petzschnerovi vyzrál i na Uzbeka Istomina.
Andy Roddick

Andy Roddick letos během pouhých dvou měsíců laboroval se zraněním kolenní šlachy a kotníku a z pěti zápasů pouze dvakrát zvítězil. Z nevydařeného období by se mohl vyhrabat v Delray Beach, kde poprvé v letošní sezoně vyhrál dva zápasy po sobě.

Po obratu v úvodním kole proti Petzschnerovi si ve svém druhém vystoupení poradil po setech 6-4 7-5 s Denisem Istominem. Uzbekem, se kterým před 14 dny v San Jose po frustrujícím výkonu prohrál.

Oba sety se dnes rozhodovaly až v koncovce. V úvodním dějství Roddick první brejk za vedení 4-3 nepotvrdil, když od stavu 40-15 spáchal čtyři nevynucené chyby, po druhém brejku už ale při svém podání nezaváhal. Ve druhé sadě nebyl deset gamů k vidění jediný brejkbol a pouze jednou se šlo přes shodu. Až v 11. hře proměnil hned první brejkbol devětadvacetiletý Američan, který v závěrečném gamu odvrátil tři brejkboly a připsal si především pro svou psychiku důležité vítězství.

"Cítím se teď mnohem lépe než o několik zápasů dříve. Slušně jsem podával a byl jsem schopný prorazit jeho servis," pochvaloval si Roddick, který vinou neúspěchů klesl v žebříčku ATP nejníže od roku 2001 - na 30. místo.

Ve čtvrtfinále se bývalá světová jednička Roddick utká s Kevinem Andersonem, se kterým se v loňské sezoně vyhrál dva ze tří vzájemných zápasů. Jihoafričan ve 2. kole zdolal ve třech setech belgického vítěze turnaje z let 2005 a 2007 Xaviera Malisse.

"Dnes bylo hodně divoké počasí. Dost foukalo a nebylo snadné udržet si rytmus. Bylo to těžké pro nás oba, protože jsme nemohli hrát tenis, který bysme chtěli," komentoval dvoumetrový Anderson.

Trochu překvapivě postoupil do svého druhého letošního čtvrtfinále Dudi Sela, který si poradil s Čiličovým přemožitelem Finem Jarkkem Nieminenem.

"Dnes byly podmínky na tenis hodně náročné, protože tu strašně fouká," řekl Sela a dodal, že je na podobné podmínky zvyklý z Izraele. "Bylo těžké podávat a trefit první servis do kurtu. Ale myslím, že jsem podával dobře a nedaroval jsem mu žádné šance," pochvaloval si izraelský tenista.

O první semifinále od ledna 2010 si Sela zahraje s Philippem Kohlschreiberem. Německý tenista smetl 6-2 6-2 Chorvata Ivana Dodiga.

Bratři Brynovi překvapivě prohráli
Na teprve šestém společném turnaji startují v Delray Beach Ivo Karlovič a Frank Moser, dokázali však už podruhé porazit světové jedničky Boba a Mikea Bryanovy. Stejně jako loni v 1. kole US Open vyhráli ve třech setech, dnes na Floridě o kolo déle 4-6 6-4 10-4.

Američané hráli na prvním turnaji od finále na Australian Open, kde prohráli s duem Paes/Štěpánek a poprvé od chvíle, co se Mikeovi začátkem února narodila dcera Micaela.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 03. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (8-USA) - Istomin (Uzb.) 6-4 7-5
Kohlschreiber (5-Něm.) - Dodig (Chorv.) 6-2 6-2
Anderson (7-JAR) - Malisse (Belg.) 6-3 3-6 6-3
Sela (Izr.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že Delray vyhraje a přilepší so do první dvacítky, kam po právu stále patří..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist