Zverev ani Fognini v Hamburku nezaváhali a jsou ve čtvrtfinále

25. 7. 2019, 23:50
Aktuality 10
ATP HAMBURK - Alexander Zverev na domácí antuce v Hamburku potvrdil roli favorita i ve druhém kole, byť s Argentincem Federicem Delbonisem přišel dvakrát o podání. Nezaváhal ani bývalý italský šampion Fabio Fognini, kterého ve čtvrtfinále čeká velmi neoblíbený soupeř.
Alexander Zverev

Alexander Zverev neprožívá povedenou sezonu, jediný titul získal v květnu na menším antukovém turnaji ATP 250 v Ženevě. Tento týden usiluje o úspěch před domácím publikem na podniku vyšší kategorie ATP 500 v Hamburku, kde ze čtyř předchozích účastí udělal jedno semifinále a třikrát vypadl v prvním kole.

Letos dvaadvacetiletý Němec zatím potvrzuje roli favorita. Poté, co si v úterý poradil s nebezpečným Chilanem Nicolasem Jarrym, neztratil set ani dnes s Federicem Delbonisem. Argentince, s nímž měl potíže před dvěma měsíci v Ženevě, porazil 6-4 7-6.

V prvním setu Zverev odvrátil všech pět brejkbolů, ale ve druhém už tak úspěšný nebyl. Nejprve v úvodu doháněl manko 0-3, za stavu 6-5 pak přišel o servis podruhé a o svém vítězství tak rozhodl až v tie-breaku. 

Ve čtvrtfinále se pátý hráč světa Zverev utká s Filipem Krajinovičem, s nímž dosud nehrál. Srbský tenista dnes udolal 6-7 7-5 6-1 Martina Kližana, přestože slovenský sok podával na postup.



Třetí nasazený Fabio Fognini ve večerním duelu přehrál 7-5 6-4 domácí osmnáctiletou naději Rudolfa Mollekera, který v prvním kole vyřadil obhájce titulu Leonarda Mayera, a poprvé od dubnového triumfu na Masters v Monte Carlu postoupil do čtvrtfinále.

V něm se italský šampion z roku 2013 a finalista ze sezony 2015 střetne s neoblíbeným soupeřem Pable Carreñem-Bustou ze Španělska, s nímž prohrával všech
šest vzájemných soubojů.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.855.490 dolarů
čtvreční výsledky (25. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - Delbonis (Arg.) 6-4 7-6(2)
Fognini (3-It.) - Molleker (Něm.) 7-5 6-4
Carreňo (Šp.) - Struff (7-Něm.) 6-1 7-6(4)
Krajinovič (Srb.) - Kližan (SR) 6-7(6) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrý tah. Zverev je známým tím, že chodí prostě pozdě, bohužel, je to jeho vlastnost. Zase Ivan prý polovinu tréninku prokecá o golfu a svých psech.

Lendl nebyl trenér pro Zvereva, Lendl byl super pro Murrayho, tam to fungovalo, Murray je dříč a Lendl ho korigoval.

Zverev potřebuje těžký bič a toho nebyl Lendl schopen. Navíc Ivan s Andym prosazoval spíše grindování a tvrdý fyzický fond a na to nemá Zverev hru, Zverev není grinder, je to agresivní hráč od BL s velmi slušným servisem, toho nemůže trénovat člověk, který takový styl neprosazuje.
Reagovat
Nola
donedavna si tvrdil, ze Sasha je grinder :DDDDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Lendl rezignoval... asi ho to moc s ním nebavilo,... poukázal že s ním jsou problémy jak na kurtu tak mimo něj. Ale bez nějakého konkrétního praní špinavého prádla, s tím, že si myslí, že bude velkým hráčem, pokud projde přez všechny své osobní problémy...Zverev si stěžoval nejen na golf, ale že se během tréningu k němu otáčí zády...atd.

Není to poprvé...co Zverev se pustil do svého trenéra...Juan Carlos Ferrero byl ním kritizovaný, že nebere vážně jeho tým atd...
Ferrero se s ním rozloučil se slovy, že jediné, co vyžadoval bylo aby chodil včas na tréningy a to nebyl schopen :D)

http://www.puntodebreak.com/2019/07/26/lendl-dimite-entrenador-sascha-zverev
Reagovat
Vlk-v-trave
Not surprising.. Ivan lendl ends coaching Zverev "I have a lot of belief in Sascha who is still very young. I think that one day he may become a great player but currently he has some off court issues that make it difficult to workin a way that is consistent with my philosophy."
Reagovat
Vlk-v-trave
Alexander Zverev questioned Ivan lendl's work ethic. I've been friends with Ivan for 30+ yrs, I'd question his jokes but never his work ethic. ?When it comes to work ethic I am quite comfortable that my record speaks for itself? said Lendl who worked with Andy Murray a long time
Reagovat
Vlk-v-trave
This situation is not good at all, said Becker.
You have to do it in the right way or stop. If you have a high level coach like Ivan Lendl, then you have to bring him with yourself, otherwise he cannot help you, Becker added referring to Lendl missing the entire clay-court season.

Something got broken following Sascha's win at the ATP Finals. Asked if he sees himself coaching Zverev, Becker, who is the head of mens German tennis and coached Novak Djokovic from 2013 to 2016, replied:
I cannot imagine to travel all around the world as a tennis coach for 30 weeks a year.

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/74463/becker-situation-between-alexander-zverev-and-ivan-lendl-is-not-good-/
Reagovat
Vlk-v-trave
Alexander Zverev explains why Ivan Lendl is not with him in tournaments

In an interview to Bild, Alexander Zverev explained why his coach Ivan Lendl is missing in his box in the recent tournaments. The 21-year-old said:

He brings experience in certain situations. My father is the best tennis coach in the world, but he never was in the US Open and French Open final.

You can only say certain things only if you got there. Ivan Lendl can help me more on it rather than in terms of technique or tactics. I will see him again in Paris at the end of May, early June.

He cannot be in Europe in the spring because he has a strong allergy to bee pollen.

On his serve, Zverev added:
I am two meters tall, that helps. The corner is different. But I practice several angles so that my opponents do not know where that's going. It's like a baseball player. He needs to change to surprise his opponent.

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Tennis_Interviews/69749/alexander-zverev-explains-why-ivan-lendl-is-not-with-him-in-tournaments/
Reagovat
dako
Nole sa odhlásil z Rogers Cup...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden titul z hardu Rafovi musí nechat, bylo by to divné.
Reagovat
turista
No neměl by mu nechat nic. Nadal unaveného Djokoviče v Římě taky nešetřil. Ale on asi počítá s tím, že v Cincinnati sebere titul Federerovi a US Open a Čínu si taky pohlídá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist