Zverev je po operaci. V kotníku měl přetržené všechny postranní vazy

8. 6. 2022, 09:48
Aktuality 92
Alexander Zverev se podrobil operaci kotníku, který si vážně poranil v semifinále Roland Garros. Vyšetření po návratu z Paříže ukázala, že měl přetržené všechny tři postranní vazy v pravém kotníku. Třetí hráč světového žebříčku to oznámil na sociálních sítích.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

"Operace byla tou nejlepší volbou, abych se co nejdříve vrátil k zápasům, aby se všechny vazy pořádně zahojily a abych získal zpět plnou stabilitu kotníku," uvedl pětadvacetiletý Zverev.

Kdy se bude moci vrátit na kurty, zatím není jasné, je ale vyloučeno, že by startoval za necelé tři týdny ve Wimbledonu.

Olympijský vítěz z Tokia se zranil v pátek v závěru druhého setu semifinálového duelu s Rafaelem Nadalem. Při dobíhání míčku za základní čárou se mu při skluzu na antuce zasekla špička nohy a ošklivě si zkroutil kotník. Kurt opustil ve velkých bolestech na vozíku a duel musel za stavu 6-7 a 6-6 vzdát.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
Pe3k
Zverev bude mít dost času přemýšlet o tom jaké udělal chyby na kurtu i mimo něj. Bohužel on je ten typ, který přes svoje obrovské ego nedohlédne až na svoje chyby a nebude na sobě pracovat a pokud se mu zranění zahojí, bude přesně tam, kde byl před zraněním (mimo gs titul).
Reagovat
ipko
https://twitter.com/i/status/1534262573956321280
Reagovat
RFanousek
Je mi ho líto.
Jestli ale bude hrát ve Wimbledonu, tak i já si začnu myslet, že to zas nebude tak vážné jak říká. smile
Reagovat
Tennisfan77
Zverev to má s berlemi do konce sezóny, Nadal do konce týdne smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
paddy
to není následek zápasu, ale léčby
Reagovat
turista
Spálení nervu neřeší jeho problém. Postižené reziduum člunkovité kosti LDK bude jednou nutné odstranit a nahradit kostním štěpem z lopaty kyčelní kosti. To je řešení problému. Pak zmizí bolesti ale vrcholový tenis už možný nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale proč to neodložit až na věk 40 let, pokud to půjde.
Reagovat
turista
Tak to nechodí. Do 40 let by si tímto způsobem tak dorasoval LDK, že by to bylo pomalu na invalidní vozík.
Reagovat
vavrinec
Myslím, že má cca tři možnosti. Jít na operaci pokud možno hned, to je zdaleka nejrozumnější. Nebo ještě tak půl roku-rok hrát a doufat, že bude stačit amputace nad kolenem a špičková protéza, nebo hrát ještě déle a zvolit invalidní vozík.
Reagovat
vavrinec
Abych to upřesnil, to nejsou moje moudra, ale konzultoval jsem Nadalovy problémy s přítelem ortopédem a to je trochu zestručněné vyjádření.
Reagovat
brixner
Jojo, pane, vortopédi by hnedky všecko řezalismilesmile
Reagovat
turista
Možná je implantace kostního štěpu ze své kyčelní kosti po odstranění té poškozené. Pak bude moci dělat cokoliv ale ne vrcholově.
Reagovat
tenista08
Nadal chodí s berlemi, kulhá mezi zápasy, případně se bolestí sesouvá pod stůl, ale na kurtu čtyři hodiny běhá jako jelen. Jak on to jenom dělá?
Reagovat
Tennisfan77
Reagovat
turista
Když se znecitliví bolest tak to lze hrát pod injekcemi nebo se spálením nervu dál. Ale ty následky se časem projeví. Jediné perspektivní řešení je operace s odstraněním nekrotického zbytku kosti, implantace kostního štěpu z lopaty kosti kyčelní a pak bude mít od toho pokoj. Ale na vrcholový tenis už to pak pravděpodobně nebude. Může se pak možná snažit o něco podobného jako Lord Andy. Nadal má 36 let. Berdych končil ve 34, Lendl ve 34, Sampras ve 32. Nadal má za sebou doslova nadpozemskou kariéru tak to nemusí lámat tak přes koleno. Má přesně 2x tolik titulů co Lord Andy (92:46).
Reagovat
Tennisfan77
Berrettini se vrátil vítězně na travnatém turnaji ATP ve Stuttgartu.

Proč Thiem nevyhraje zápas na challengeru?
Reagovat
Patik
pretože Berrettini ešte nevyhral grandslam ešte má motiváciu.
Reagovat
kolapse
Njn s Nadalem na RG to je o rypák prostěsmile
Reagovat
Krisboy
Rypák ma snad v pořádku smile
Reagovat
panzer.dragon
smile
Reagovat
dadaft
Jo jo, ten typ bolestivého křiku, jako Saša předvedl v Paříži, je občas slyšet na sjezdovkách..... na lyžích se taky rády trhají šlachy. V první chvíli to bolí fakt kurewsky.
Ale moderní medicína je dobrá, tak snad to bude v poho.
Reagovat
turista
Tohle se dá operací dobře vyléčit. Bolest v okamžiku takového úrazu ale musela být příšerná. Tak ať to vše dobře dopadne a na podzim zpátky na okruhu Sašo!
Reagovat
Krisboy
To je pěknej průser. Tipuji, že má po sezóně. Snad se vrátí silnější, než dřív. Nejsem jeho velkej fanoušek, ale tohle mu rozhodně nepřeju a na tour by chyběl. Ježíš s Alkáčem by se mohli moc roztahovat a to nemůžeme potřebovat. smile
Reagovat
vavrinec
Jen upřesňující dotaz, předpokládám, že Ježíš je Tsitsipas a Alkáč Alcaraz? Já v těch přezdívkách pořád nemám jistotu.
Reagovat
paddy
Ježíš - ten, který dokáže myšlenkou očistit vodu smile
Reagovat
brixner
Tak to já sem jednou u souseda na zahradě tu vodu vomylem zasvinil, páč sem se šel vychcat do tůjí, ale prolítla kolem mně sršně a jak sem se lek, votočil sem se na jinou světovou stranu a nachcal do jezírka s koi kaprama! Depá, neni nad akvárko, tam jen tak nedosáhnusmilesmile
Reagovat
brixner
vlastně sem si ještě vzpomněl, že vonehdá sem měl asi dva RedBully a sousedovi pak bylo hrozně divný, že ty jeho barevný líný svině lítaj najednou jako ruský torpéda(citace)smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ježíš = Djokovič. A není to přezdívka.
Reagovat
vavrinec
Aha? Přiznám se, že nerozumím. Ale beru na vědomí.
Reagovat
Krisboy
To nic, to nechápe nikdo. Za novodobého Ježíše ho považuje jeho bláznivej fotr. Smysl nebo logiku v tom nehledej smile
Reagovat
Patik
pretože podľa viacerých len trpí..aj podľa svojho otca..zaujímalo by ma ako by to vnímali miestni otcovia keby sa to dialo ich synom..
Reagovat
Tennisfan77
No, to je do konce roku finito, můžeme doufat, že neskončí jako Thiem.

To se nám ta TOP10 před Wimblem hodně ředí, Zverev out, Thiem out, Federer nehraje, Medveděv + Rublev mají zákaz teď a dále se uvidí, Tsitsipas je úplně mimo a máme zde Felixe, antukáře Ruuda, Alcaraze a Berrettiniho po operaci + Nadal hrát asi nebude, zůstává Djokovič bez Vajdy.

Na turnaj století to asi nevidím. smile
Reagovat
turista
Turnaj století jistě ne. Ale Nole potřebuje kontaktní GS a my v Djokolandu budeme potěšeni pokud se mise podaří. Srecno Novak!
Reagovat
Tennisfan77
Tam je otázkou, jak do turnaje Djokovič vstoupí, pokud to půjde walkoutem přes hráče mimo TOP10, tak asi vyhraje.

Škoda, že nehraje Federer, podle mě by ho bez Vajdy porazil.
Reagovat
Patik
otázkou je či by sa k nemu vôbec dostal a v akej forme.
Reagovat
Paixx
Docela bych rád viděl souboj s FAA
Reagovat
Rafaeoli25
S FAA by to mohl být nejtěžší zápas turnaje pro Djokera. Po tom, co předvedl s Nadalem na antuce, tak jeho možnosti na trávě jsou ještě daleko větší.
Reagovat
Paixx
Snad budou ve stejný půlce pavouka, ale klasicky očekávám walkover
Reagovat
Usm
tak Alcaraz už začal hrát dobře i na hardu, ale na tu trávu jsem u něj zvědavej, zda na ní bude k smíchu, jako celá next gen, nebo ne :-))
Reagovat
Tennisfan77
Tak výhoda pro tipéry je ta, že bude obrovský favorit ihned v prvním duelu, takže pokud chytne třeba Kudlu, tak bych to i zkusil. smile

Mě stačil dneska Stricker, tam zisk setu začínal na kurzu 3 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak už? Vždyť byl už loni v čf USO. Je to spíš hardař než antukář.
Reagovat
vojta91
Karma je zdarma
Karma za rusáctví a mlácení přítelkyně 2v1
Reagovat
RFanousek
To snad není ani možné co ty jsi za id*ota smile
Reagovat
vojta91
Mohu se zeptat proč? Nebo vy snad souhlasíte s násilím na ženách?
Reagovat
brixner
No tovížejo! Jednou mi jedna sousedka ňák přesolila gulášek, vona teda tvrdila, že vomylem, ale todlencto mě teda jako fakt nezajímá, když neumí vařit, tak ať de třeba k soustruhu, tam si může vosolit normy! Takže sem jí za to seřezal jako koně, jenže vona je docela držák, takže sem mušel přidat pár háků na solar a když už konečně poklekla, dostala ještě z votočky mawašigeri na bradu, pak teprve lehla. Přimotal se k tomu její vostrej čokl, takže jorkšír na stropě, kde zůstal vomylem přilepenej a její spratek, když přiběh a prej co je to tady za kravál, dostal lepáka, že mi za 14 dní řek, že sem teda fakt jako vostrej, páč mu furt šumí v uchu, ale že v poho, páč při usínání jakoby slyšel mořskej bříboj, což díky svýmu tatovi, kerej furt kalí jak doga, asi nikdá nezažije. Takže furt nechápu, co ti na tom neni jasnýho?
smilesmilesmile
Reagovat
vavrinec
Ale pane Brixi, při mawaši-geri byste se přizabil a sousedka by vám musela dávat dýchání z úst do úst.smile Ani já už bych ho nezkoušel, a to jsem se karate věnoval 12 let. Ale už od té doby něco uplynulo a kila přibyla.
Reagovat
Bee
Tak já bych řekla, že z otočky to mavaši-geri určitě nebylo, tak možná uširo-ura-mavaši-geri možná... Už jsem tedy taky pár let out, ale tohle myslím vím.smile
Reagovat
vavrinec
Tu otočku si pan Brix určitě přimyslel.
Reagovat
Bee
Je mi to jasný, ale jen tu otočku, nic vícsmilesmile
Reagovat
vavrinec
Já bych řekl, že si to vymyslel celé, on je to v jádru hodný člověk a ženě by neublížil, natož sousedce. smile
Reagovat
Patik
tiež si myslím že nikomu neublížil..nemá nato povahu..a dnes sú ženy horšie a väčšie....ako muži..
Reagovat
Patik
Tiež ste chodili na karate ? pri ktorom opasku ste skončili ? čomu ste sa venovali..Kata či kumite ?
Reagovat
Bee
Konkrétně shotokan karate, přes všechny barevné kyvu až na 1.Dansmile Spíš katař než kumiťák, nejoblíbenější kata - Empi.
Reagovat
Patik
Ťažký kúsok.. Párkrát som šiel proti nej so suparinpei..
Reagovat
vavrinec
No proti Bee jsem žabař, kumite a jen fialový pásek. smile
Reagovat
Patik
Ja som mal gojuryu.. Fialové sme nemali..neviem aký je to stupeň
Reagovat
vavrinec
Pátý stupeň z devíti, z té obyčejné nemistrovské řady. Mistrovská má pak Dany.
Reagovat
Patik
Pekne. smile
Reagovat
brixner
Ale jo, pane, vobčas ty kopy popletusmile Ale v roce 1990 jsem se úplnou náhodou seznámil se žákam pana Romana Hladíka a ten mě dost zasvětil do stylu Hung Gar a mě to velice fascinovalo, to víte, odkojen VHS apod. V té době jsem byl silný a hbitý(tenis, atletika, sportovní gymnastika...) a dobrých cca sedm let jsem trénoval poměrně tvrdě a pravidelně. Trénuji dosud, ale už ne na žádné vyšší úrovni, ale ani ne sporadicky, sem ale opravdu žádné mawashi či yoko geri nepatří. Takže tohle moje "umění" na sousedky většinou platí a stačí, tedy kromě jedné pekařky, ta mi jednou pleskla před krámem přes hubu a já vodlít do tůjí, kam choděj chcát psové všech ras a velikostí, prej za to, že jsem se vopozdil vo tejden, což já vždycky v pohodě napasuju do mýho "Od-Do" A nemáte pravdu-jsem hrozně zlej člověk, vobzvláště, když po sprše a Kourosu vyhopkám do vyššího patra a pak zjistim, že je vomylem doma i pán tvorstva, což už se taky stalo! Hbitě jsem zmizl, depá, na tydle smilstva mě moc neužije, víte?!
smilesmile
Reagovat
brixner
Snad bych ještě mohl dodat, že svých cca 78 - 83kg si už držím dlouhá léta, takže kila moc nepřibývají, a to navzdory tomu, že sousedky fakt pekelně dobře vaří! Jenže já ty kalórie dycinky ňák s nima vyhopkám,smile anebo mě popadne Čenda a dáme si třeba 30km vejlet.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
RFanousek
Všichni si tu tykají, takže mi taky prosím tykej.
Tady máš ty důvody, proč:

1) Toho člověka neznáš, nevíš jak to bylo. Jak jsme se mohli zrovna nedávno přesvědčit v kauze Depp vs Heard, není to vždy žena kdo je chudinka. Ony taky umí být dost vychcané. Každopádně platí pressumed innocence until proven guilty.

2) Rusáctví. Zverev vyrostl a žije v Německu, navíc nikdo na světě si nemůže vybrat kam se narodí. Říkáš, že je to karma za rusáctví, co konkrétně znamená rusáctví? Každý s ruským jménem je pro tebe svině? Také nesnáším Putina a jeho režim a jeho válku, ale všechno má své meze, soudit někoho za příslušnost k národnosti, nebo dokonce v tomto případě jen za jeho předky, mi přijde zcela odporné. Něco jiného by bylo, kdybys měl info o tom, že je to Putinův fanda, což ale pochybuju, že máš.

3) Přát někomu zranění protože ho nemáš rád je nechutné.

4) V každém příspěvku z poslední doby co jsem četl jsi kromě oslavy Nadala musel rýpat do jeho rivalů, což je dětinské.
Reagovat
Krisboy
Zkus mu ještě vysvětlit, že jeho rodiče z RuSSka odešli právě proto, že v tom odporném státě nechtěli dál žít a přivést do té žumpy děti, takže vytýkat mu nějaké rusáctví je skutečně hodně hloupé. smile
Reagovat
George_Renel
Zbytečné s oslem ztrácet čas.
S tím je hoden diskuse jen Fulnek, neb vrána k vráně.
Reagovat
RFanousek
Už nebudu.
Reagovat
vojta91
Jste natvrdli. Skopčáci museli po WW2 taky dostat poradně za vyučenou a odsun sudeťáků byla ta nejlepší věc v minulém století co se stala, samozřejmě s odloučením Slovenska.

Každopádně Němci dostali takovou lekci, aby už nedělali takové věci a skutečně nedělají- proto je důležité nyní maximálně perzekuovat všechny rusáky bez rozdílu.
Reagovat
Martan1
Vojto, jseš vadnej? Nebo si děláš srandu?
Reagovat
Martan1
Všechno co bych na to řekl už pověděl Rfanoušek
Reagovat
RFanousek
To asi fakt nemá smysl, snad jen řeknu, že podle mě nejlepší věc co se Česku stala v minulém století byla Sametová revoluce. smile
Reagovat
vojta91
Pád komára jsem považoval za automatiku.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
turista
Mlácení přítelkyně je jistě špatně. Navíc není důvodem k úrazu. Ale národnostní původ hráče s tím jsi nicku vojta91 totálně mimo mísu. A demokraticky smýšlející člověk nejsi ani náhodou. Tihle lidi nás tady chtějí školit? Můj ty smutku.
Reagovat
vojta91
+ - je to stejný rusak jako Medvěd a Rublev kteří nemohou na Wimbledonu hrát. Takže svět se dostal celkem do normálu. Akorát bych teda ještě přidal ban Siniakovy
Reagovat
tommr
jsi duševně nemocnej. Měl by ses léčit ... smile
Reagovat
FulnekUltras
copak nemocnej - ale hlavně totálně zblblej dobovým mainstreamem - jak říkám, taková míra tuposti se v samotném člověku za normálních oolností ani nerodí

místní rádoby elita může být ráda, že proti takovémuto ksindlu může ve své intelektuálsky zvrácené vymezenosti postavit aspoň komunisty nebo mě ;-)))
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Mantra
tak snad mu to udělali dobře. Jak jsem psal u zápasu, když mu to ruplo. Není to nic extra, ale jsou s tím potíže v budoucnu. Mě třeba na obou nohách se stávalo dost často právě po utržených vazech, že jsem vám šel takhle po chodníku a šlápnu na malej oblázek a šup, kotník vymknutej. Tu jeden, tu druhej, takhle jsem to měl leta. Teď musím zaklepat už dlouho ne, ale zase jak to bylo často, tak jsem se zvedl a pelášil dál, ani to už později neotýkalo. Takové vyhazovací kotníky. Já to měl tedy z basketbalu, no sport je prevít. smile
Reagovat
expert69
Tak jsem dopadl i já, vázy byly/jsou pro mě Achillova pata... Při zápasu mě žduchl protihráč a od té doby nemůžu jít ani do lesa bez bandážích z ocelovým pantem...
Reagovat
expert69
Tak jsem dopadl i já, vázy byly/jsou pro mě Achillova pata... Při zápasu mě žduchl protihráč a od té doby nemůžu jít ani do lesa bez bandážích s ocelovým pantem...
Reagovat
brixner
To já sem rači všechny vázy vyházel ke kontejneru, von na ně jen sedal prach a kdo má ten čurbes furt votírat, že jo?!
smilesmile
Reagovat
turista
Tak ono je v tom rozdíl. Natržení, které se neoperuje se nemusí vždycky zahojit ideálně a vazy můžou zůstat volnější a přetržení, kde se to bez operace neobejde. Tam by to mělo držet dobře.
Reagovat
Marduch
přesně, já měl kotník po hnusném natržení při dohánění autobusu v botách "traktor" jak žvejkačku. Rok bolest a další rok vyvrtnutí skoro při každém šlápnutí na větší nerovnost. Holt ve dvaceti si člověk myslí, že všechno se za pár týdnů rozchodí. Od té doby je noha v kotníku krapet širší smile
Reagovat
Nenela
Jojo, sport je previt. U me pretrzene vazy v koleni pri volejbalu. A ze to bolelo! Rvala jsem jak Zverev a z hriste me museli odnest
Reagovat
papucRF
Zdar borci.mam dva listky pro dva na dva dny do Halle na pondeli a utery.Kdyby mel nekdo zajem nebo o nekom vite tak napiste.Diky
Reagovat
Krisboy
Proč nejedeš? Já zájem nemám, ale před pár lety jsem tam taky na dva dny byl a byl to skvělej zážitek, dodnes na to vzpomínáme. I přesto, že GOAT nás tenkrát převezl a hrál první kolo až ve středu smile
Reagovat
RFanousek
Já jsem byl v roce 2019 v Basileji a měl lístky na čtvrtfinále. Goat vs Wawrinka.
Můžeš si najít jak ten zápas skončil. smile
Reagovat
Krisboy
To je úplně jedno. Vidět v Basileji naživo Goata s Wawrinkou je (o dost) více, než si dovedu představit smile
Výsledek v takovým případě určitě není důležitý, "i cesta může být cíl" smile
Reagovat
vojta91
Krásné utkání, nejlepší výkon Federera za poslední roky v tomto duelu předvedl.
Gratuluji smilesmilesmile
Reagovat
papucRF
Zdar.Nejedu protoze tam nebude Roger.Mlada mi k narozkam koupil listek do Basileje,ale byl covid a Roger tam nejel bo byl zraneny,tak to vymenila za Halle loni,tam Roger byl,ale bylo to bez fanousku.No a ted je zraneny,takze ty listky chci prodat,ale je to bez sance.Takze to bohuzel propadne
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že Halle bez Federera není kompletní. Má tam i svou ulici, takže bez něj to fakt není ono. Ale bude tam spousta jinejch skvělejch tenistů a mají tam docela dobré pivo.
Reagovat
papucRF
Jo urcite to bude fajn,ale bez Rogera to proste nejde.Listky staly kolem 6 a pul,chci je dat za 4,ale bohuzel se tam nikdo nechysta
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist