Zverev je v Kolíně i přes problémy s kyčlí znovu ve finále. Vyzve ho Schwartzman

25. 10. 2020, 01:21
Aktuality 9
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Už jen jedna výhra dělí Alexandera Zvereva, aby po týdnu ovládl i druhý turnaj ATP v Kolíně nad Rýnem. Domácí favorit a sedmý tenista světového žebříčku v semifinále porazil Jannika Sinnera, přestože řešil bolesti kyčle, a vrátil Italovi nedávnou porážku z Roland Garros. O titul si zahraje s Argentincem Diegem Schwartzmanem, jenž míří za prvním halovým triumfem.
Alexander Zverev

Alexander Zverev minulý týden na akci ATP 250 v Kolíně nad Rýnem ukončil téměř rok a půl dlouhé čekání na titul a nyní na stejném místě útočí na další triumf. 

Po třísetových výhrách nad Millmanem a Mannarinem si v semifinále poradil 7-6 6-3 s Italem Jannikem Sinnerem, kterému oplatil tři týdny starou porážku z osmifinále French Open a nepustil ho do premiérového finále turnaje ATP.

Třiadvacetiletý Němec pokračuje navzdory tomu, že měl v už pátek problémy s kyčlí. Dnes dopoledne dokonce podstoupil magnetickou rezonanci. "Chtěl jsem ale hrozně moc pokračovat. A taky jsem si řekl, že tohle dneska neprohraju," uvedl Zverev.

V nedělním finále bude hrát o svůj 13. titul proti Diegu Schwartzmanovi, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2. Osmadvacetiletý Argentinec v semifinále zdolal 6-4 5-7 6-4 finalistu z minulého týdne Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho.

Schwartzman postoupil do finále turnaje ATP podesáté v kariéře. Usilovat v něm bude o čtvrtý titul a první z haly. V té prohrál všechny tři dosavadní finále - dvakrát v Antverpách (2016, 2017) a jednou ve Vídni (2019).

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM II •
Německo, tv. povrch / hala, 325.610 eur
sobotní výsledky (24. 10. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (1-Něm.) - Sinner (It.) 7-6(3) 6-3
Schwartzman (2-Arg.) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 6-4 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
sojka1
nahledla jsem k zaveru, Diego bez zivota, rec tela jak dneska Azarenka, zklamani, ta finale mu nejdou....
Reagovat
annah
Vypadal místy jako statista.
Reagovat
Fandina
Šáša má set. Tak ještě jeden. Komm a davaj!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Diego nebo Humbert?

Jeden z nich určitě vyhraje
Reagovat
Ereinion
Diego
Reagovat
Patik
podľa mňa toto nenaplánoval dobre..pre neho zbytočné turnaje..keď už teda ten turnaj predtým vyhral tak na tento sa mal vykašlať..teraz by mal vynechať Masters a pošetriť sa na Turnaj Majstrov..alebo predčasne ukončiť sezónu..kyčel nieje sranda..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak Gulba bojoval v prvním setu a třetí už asi hrát nechtěl.
Reagovat
George_Renel
Včera to tedy opravdu neprohrál, ale na jeho místě bych se raději inspiroval při těchto neprohrách osudem Andyho M....
Reagovat
com
Diego smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist